Postao/la Evolution87 » 05 mar 2012, 16:29
Srpski internacionalac, Ivan Tatomirović, posljednje je pojačanje FK Sarajevo u zimskom prijelaznom roku. Bivši igrač Crvene Zvezde, Srema i Jagodine vrlo brzo je zadovoljio ukuse stručnog štaba.
"Došao sam u novu sredinu i sjajno sam se uklopio u ekipu. Momci su bili bezprijekorno korektni prema meni. Svjestan sam da sam došao u veliki klub i nastojim da na svakom treningu dokažem svoj kvalitet. Moj cilj je da igram sa Sarajevom internacionalne utakmice jer ova ekipa ima ogroman potencijal", kazao je Tatomirović, koji je u pripremnom periodu zabio jedan pogodak i to protiv Triglava.
"Gol sam postigao iz jedne prelijepe akcije. Ubacio sam se iz drugog plana i Čomor, koji je igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača, uposlio me zaista odlično tako da nisam imao velikih poteškoća da postigem taj gol".
Kroz omladinsku školu Crvene Zvijezde Ivan Tatomirović je stekao pojednak kvalitet na poziciji stopera i desnog beka.
"Moja prirodna pozicija je stoper. Međutim, u posljednjih nekoliko sezona igram na desnom beku i mogu da igram tu poziciju dosta kvalitetno. U Sarajevo sam došao kao desni bek i nadam se da ću u narednom periodu izboriti svoje mjesto na desnom beku u početnih jedanaest", govori pojačanje bordo tima.
"O navijačima sam čuo još dok sam bio u Beogradu. Jedva čekam da doživim atmosferu na Koševu. Atmosfera pred derbi između Sarajeva i Željezničara je nešto posebno. Siguran sam u to. Igrao sam u Zvezdi i znam šta za navijače znači derbi", rekao je za oficijelnu stranicu Sarajeva, fcsarajevo.ba, Ivan Tatomirović.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!