Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

adisice
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la adisice » 16 jun 2013, 15:36

Dovoljno je pogledat statistiku i vidjeti ko je bolji.I da,nije jbn Cavani tema nego Edin Dzeko
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jun 2013, 15:38

adisice je napisao/la:Dovoljno je pogledat statistiku i vidjeti ko je bolji.I da,nije jbn Cavani tema nego Edin Dzeko
Da, statistiku koja gleda sve sezone Cavania u Serie A. On je tek zadnje 3 sezone eksplodirao i Dzeko mu u tom periodu ne moze ni prismrdit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 16 jun 2013, 15:40

Cartman je napisao/la:
adisice je napisao/la:Dovoljno je pogledat statistiku i vidjeti ko je bolji.I da,nije jbn Cavani tema nego Edin Dzeko
Da, statistiku koja gleda sve sezone Cavania u Serie A. On je tek zadnje 3 sezone eksplodirao i Dzeko mu u tom periodu ne moze ni prismrdit.
Aha kao i u repki :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 jun 2013, 15:42

Monolog je napisao/la:Cavani > Džeko, ali je cijena presmiješna. Čuj 40 miliona + Edin. :mrgreen: Ako to prođe, Napoli će napravit odličan posao. Za tih 40 miliona mogu dovesti još 2 igrača (istina, neće biti Cavanijev nivo, ali mogu naći nešto približno njegovom) i opet se boriti za prva 3 mjesta u narednoj sezoni.

Al, na stranu sve - fudbal nije NBA. Džeko se pita i po ovome što se da pročitati, on ne želi u Napoli. Da budem iskren, ne bih ni ja. Valja konstantno biti na meti kojekakvih mafijaša i kvazimafijaša kojima nije strano napasti ni u po bijela dana. :mrgreen:
U sridu,sto bi alkari rekli.
Mada ovi Argentinski kravari su(zahvaljujuci Messiju a on haman ode u prdekanu,vidio od Usketa''fakat do jaja precjenjeni.
Da je dido Dzekin tamo nakon drugog svjetskog izbjegao na u oko Argentine sad bi taj isti Dzeko vrijedio 120 miliona i bio ubjedljivo najbolji spic na svjetu.Ovako ostaje samo Bosnjo koji eto i on zna uvaliti koji gol.
PS.Inace Lewandovski i Mandzo rasturise po kvalifikacijama,ne moze im meda Dzeko al u qurcu.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 16 jun 2013, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 16 jun 2013, 15:43

Dzeki je najpametnije jos u City-u ostati i cekati iducu godinu kada bude svjetsko prvenstvo,i akobogda BIH ce daleko dogurati pa cak i do polufinala a zasto ne i tad ako budemo igrali ko i do sad ins. ima da svima skoci cijena pa i potraznja naravno .....

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 jun 2013, 15:43

Monolog je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Lewandowski bolji? Po cemu, pa on mora pure da se najede da uradi ono sto je Dzeko u Bundesligi. De bolan nebio .
Šta mora? Dvaput uzastopno osvojiti ligu, je li? Uh, čekaj to je već uradio. :mrgreen: Ili možda potopiti Real u polufinalu LP-a? Ups, i to je uradio i to na brutalniji način negoli onomad Pjanić.
Jes' vala - Lewandowski baš mora pure jesti da bi nadmašio Džeku u Bundeski. :mrgreen:

Kad pogledamo Džekine i Lewine brojke u Njemačkoj, vidimo da su maltene iste. S tim što je Lewandowski 2x osvojio ligu, a Džeko jednom. Dakle, nikakve tu pure ne treba Poljak jesti. Nikakve.
Momcino ti uzimas kolektivne uspjehe tj.kluba. . Nista ti nisi objasnio.Podebljanim si sam sebe pobio,jer brojke NISU iste.
Napadaci se mjere po golovima,a ne po cupanju luka po njivama.
Daleko je on od Dzeke. Mani se ti Dortmundovih uspjeha,on je samo jedna iskra tog kolektiva.
Pogledas ko je prvi strijelac kvalifikacija za Evropu i onda nadjes nam Lewandowskog tamo ,ako ga uopste ima
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jun 2013, 15:47

:lol:
Aaaaaa to dakle. Dobro, sad znamo da je samo Džeko zaslužan što smo prvi na tabeli i što ćemo (ako ne bude iznenađenja) ići na SP u Brazilu.
Momčino, prve 3 bundesligaške sezone za Džeku i Lewandowskog su identične (lažem, Džeko ima 2 više) po broju golova (s tim da Lewa ima više u Evropskim takmičenjima; konkretno u LP-u). Džeko je igrao još jednu polusezonu, a valjda će to učiniti i Lewandowski. Sad ti meni reci koje ja parametre trebam gledati? Ne gledam titule, ne gledam golove, šta trebam gledati? Pasoš? Eto, Džeko ima diplomatski pasoš BiH, Lewandowski ga nema. Samim tim je jasno da je Džeko bolji igrač.

@harishp,

U to ne ulazim. Moje mišljenje je da Cavani ne vrijedi toliko (40 miliona + Džeko), ali ti i ja se tu ništa ne pitamo. Cavani je bolji, ali ovo bi bila prava krađa. I, također sam mišljenja da bi Džeko vrijedio više da dolazi iz druge zemlje. No, isto tako sam ubijeđen da će se i to promijeniti nakon što se kvalifikujemo na neko veliko takmičenje. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 16 jun 2013, 15:50

Monolog je napisao/la::lol:
Aaaaaa to dakle. Dobro, sad znamo da je samo Džeko zaslužan što smo prvi na tabeli i što ćemo (ako ne bude iznenađenja) ići na SP u Brazilu.
Momčino, prve 3 bundesligaške sezone za Džeku i Lewandowskog su identične po broju golova (s tim da Lewa ima više u Evropskim takmičenjima; konkretno u LP-u). Džeko je igrao još jednu polusezonu, a valjda će to učiniti i Lewandowski. Sad ti meni reci koje ja parametre trebam gledati? Ne gledam titule, ne gledam golove, šta trebam gledati? Pasoš? Eto, Džeko ima diplomatski pasoš BiH, Lewandowski ga nema. Samim tim je jasno da je Džeko bolji igrač.
Vecinom jeste da nije bilo njegovi golova gledali bi Grckoj u ledja

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 jun 2013, 15:55

Monolog je napisao/la::lol:
Momčino, prve 3 bundesligaške sezone za Džeku i Lewandowskog su identične (lažem, Džeko ima 2 više) po broju golova (s tim da Lewa ima više u Evropskim takmičenjima; konkretno u LP-u). Džeko je igrao još jednu polusezonu, a valjda će to učiniti i Lewandowski. Sad ti meni reci koje ja parametre trebam gledati? Ne gledam titule, ne gledam golove, šta trebam gledati? Pasoš? Eto, Džeko ima diplomatski pasoš BiH, Lewandowski ga nema. Samim tim je jasno da je Džeko bolji igrač.
Citas li ti bolan nebio, ko ti je rekao da je Dzeko sam zasluzan ako budemo isli u Brazil?
Pitam te ko je prvi strijelac kvalifikacija, a ne ko ce ici u Brazil. Bosnji je od milja da nekom stavlja rijeci u usta.
Hoces i titule, Dzeko prvak Njemacke, prvi strijelac Bundeslige(Ono sto nema Lewandowski), Dzeko prvak Engleske, osvajac Community Shielda, osvajac FA cup-a. Prvi strijelac svog kluba, prvi strijelac kvalifikacija. Ovo ko ne vidi, ne mogu mu ja pomoci, ali nikako.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 16 jun 2013, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jun 2013, 16:09

Pa da se ti dogovoriš sa samim sobom.
emir79 je napisao/la:Po cemu, pa on mora pure da se najede da uradi ono sto je Dzeko u Bundesligi.
:roll:

Kako sad ti od Bundeske dođe do reprezentacije? Ah da, shvativši da nisi u pravu. Da l' sad ja trebam reći kako Džeko treba jesti još pure zbog liste strijelaca Lige Prvaka? :roll:

Majko moja, ti ovdje okrećeš bukvalno na Džekin mlin. Hajdemo malo okretati i na Lewin. Liga Prvaka, recimo. Mnogo jače takmičenje od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iskreno se nadam da broj 79 u tvom nicku nema nikakve veze sa godinom rođenja. :oops:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 jun 2013, 16:11

Monolog je napisao/la:Pa da se ti dogovoriš sa samim sobom.
emir79 je napisao/la:Po cemu, pa on mora pure da se najede da uradi ono sto je Dzeko u Bundesligi.

Kako sad ti od Bundeske dođe do reprezentacije? Ah da, shvativši da nisi u pravu. Da l' sad ja trebam reći kako Džeko treba jesti još pure zbog liste strijelaca Lige Prvaka? :roll:

Majko moja, ti ovdje okrećeš bukvalno na Džekin mlin. Hajdemo malo okretati i na Lewin. Liga Prvaka, recimo. Mnogo jače takmičenje od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
Ovo je dovoljno, ne moras dalje.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 jun 2013, 16:14

emir79 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Pa da se ti dogovoriš sa samim sobom.

Ovo je dovoljno, ne moras dalje.
Koliko god je meni drago što je Edin prvi strijelac kvalifikacija , toliko moram biti objektivan i reći da , od 8 golova , 6 je bilo Lihtenštajnu , Latviji i Litvaniji . Misliš da Lewandowski ne bi uspio zabiti toliko golova ?

Netko napisa , zašto Aguero nije zabio više golova ako je bolji ? Pa , u Premier Ligi , Aguero nije zabio više golova , ali čini mi se da su ukupno jednaki on i Džeko . S tim da je Aguero 30-40% sezone proveo povrijeđen. Zato i nije zabio toliko golova . Ozlijede , oporavak , pa onda moraš jednom i na klupu ...

I nemojte mješati reprezentaciju i klub . Igra u reprezentaciji nema nikakve veze sa onom u klubu . Jer su to dvije potpuno različite ekipe sa potpuno različitim saigračima . Pogledajte Messija u Argentini , pa onda u Barceloni . Jel onda ispadne da je Džeko bolji od Messija ?

Da riješimo za sva vremena .. Cavani je OVE SEZONE bio daleko kvalitetniji i bolji NAPADAČ od Džeke (asistencije ne idu baš u korist napadačima) . Ako bismo htjeli vidjeti ko je zapravo bolji trenutno , morali bi im zamijeniti klubove na jednu sezonu , pa vidjeti kakav bi Cavani bio u Cityju , a kakav Džeko u Napoliju . Tek onda bi mogli govoriti ko je zapravo bolji .

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jun 2013, 16:15

emir79 je napisao/la:Ovo je dovoljno, ne moras dalje.
Pa i ne moram. :lol: Realnost je da LP nije nikakvo takmičenje i da je jedan Community Shield x puta kvalitetnije i jače takmičenje. O kvalifikacijama ne moram ni govoriti. Jednostavno, to je najjače fudbalsko takmičenje i samim tim golovi u istim imaju veću težinu.
Onaj ko uđe u "diskusiju" s tobom je zajebao samog sebe. Ništa, živ ti meni bio, Džeko je najbolji igrač na dunjaluku i niko mu nije ni do koljena. :D

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 jun 2013, 16:19

Monolog je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Ovo je dovoljno, ne moras dalje.
Pa i ne moram. :lol: Realnost je da LP nije nikakvo takmičenje i da je jedan Community Shield x puta kvalitetnije i jače takmičenje. O kvalifikacijama ne moram ni govoriti. Jednostavno, to je najjače fudbalsko takmičenje i samim tim golovi u istim imaju veću težinu.
Onaj ko uđe u "diskusiju" s tobom je zajebao samog sebe. Ništa, živ ti meni bio, Džeko je najbolji igrač na dunjaluku i niko mu nije ni do koljena. :D
Ti izgleda patis od toga da uvalacis nekome lazi.
Klubovi se ne mogu mjeriti sa reprezentacijom NIKAD.
Ako je tako lakse u kvalifikacijama, otkud Lewandowskom samo 2 gola u kvalifikacijama, a Dzeki 8?

Ni drugo podebljano nije niko rekao, nego da je bolji od Lewndowskog. Ali kao sto rekoh, patis od takvih stvari da nekom utrpas svoje rjeci. Moze ti to proci djecurliji od 14-15 godina, tu si mozda hadzija.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 16 jun 2013, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 jun 2013, 16:20

Monolog je napisao/la:O kvalifikacijama ne moram ni govoriti. Jednostavno, to je najjače fudbalsko takmičenje i samim tim golovi u istim imaju veću težinu.
Osobito kada 75% golova postigneš protiv kvazi-ekipa iz svoje grupe . :lol: Svaka čast Edinu na majstorijama protiv Grčke , i kad bih morao birati da je dao samo ta dva gola u kvalifikacijama , a ostalih šest nije , ili da ta dva gola nije dao, a ostale jeste, odabrao bih ovo prvo . Ionako ostalih 6 ništa ni ne znače rezultatski , kada pogledaš .
emir79 je napisao/la: Ako je tako lakse u kvalifikacijama, otkud Lewandowskom samo 2 gola u kvalifikacijama, a Dzeki 8?
Zato što Lewandowski nema Lihtenštajn , Litvaniju i Latviju u svojoj grupi .

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jun 2013, 16:23

Boldovao si moju rečenicu "Liga Prvaka je mnogo jače takmičenje od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo". Šta to znači? Da, u najmanju ruku, ne misliš tako. Jer, pokušaj spuštanja u vidu "ovo je dovoljno" govori za sebe.

Ništa, nađi još nešto što ide Džeki u prilog. Ipak Lewandowski mora jesti puno pure kako bi u Bundeski postigao ono što je postigao Džeko. :mrgreen: Poslije toga pređi na Premiership (tamo Lewa uopće ne igra :mrgreen: ) pa poredi golove u istom, a onda završi golovima u kvalifikacijama. Samo izbacimo ono gdje je Lewandowski u (evidentnoj) prednosti i riješen problem. Ko zna, možda na kraju i ja povjerujem kako je Džeko bolji igrač. :mrgreen:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 jun 2013, 16:24

viKK je napisao/la:
Monolog je napisao/la:O kvalifikacijama ne moram ni govoriti. Jednostavno, to je najjače fudbalsko takmičenje i samim tim golovi u istim imaju veću težinu.
Osobito kada 75% golova postigneš protiv kvazi-ekipa iz svoje grupe . :lol: Svaka čast Edinu na majstorijama protiv Grčke , i kad bih morao birati da je dao samo ta dva gola u kvalifikacijama , a ostalih šest nije , ili da ta dva gola nije dao, a ostale jeste, odabrao bih ovo prvo . Ionako ostalih 6 ništa ni ne znače rezultatski , kada pogledaš .
emir79 je napisao/la: Ako je tako lakse u kvalifikacijama, otkud Lewandowskom samo 2 gola u kvalifikacijama, a Dzeki 8?
Zato što Lewandowski nema Lihtenštajn , Litvaniju i Latviju u svojoj grupi .
Jah Dzeko je samo davao golove Lihtenstajnima i slicnim, nije on u stanju zabijati velikim. Svaka grupa ima ekipe tipa Lihtenstajna,Latvije i Litvanije. 4,5,6 sesir ima u svim grupama ;), ne znam ja u kojem svijetu ti zivis, ali ja sam upratio da je tako.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 jun 2013, 16:27

Monolog je napisao/la:Boldovao si moju rečenicu "Liga Prvaka je mnogo jače takmičenje od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo". Šta to znači? Da, u najmanju ruku, ne misliš tako. Jer, pokušaj spuštanja u vidu "ovo je dovoljno" govori za sebe.

Ništa, nađi još nešto što ide Džeki u prilog. Ipak Lewandowski mora jesti puno pure kako bi u Bundeski postigao ono što je postigao Džeko. :mrgreen: Poslije toga pređi na Premiership (tamo Lewa uopće ne igra :mrgreen: ) pa poredi golove u istom, a onda završi golovima u kvalifikacijama. Samo izbacimo ono gdje je Lewandowski u (evidentnoj) prednosti i riješen problem. Ko zna, možda na kraju i ja povjerujem kako je Džeko bolji igrač. :mrgreen:
Super vidim da si i vidovit, znas i sta ko misli. Bravo.

Kad nadjes recenicu u kojoj sam rekao, da je Dzeko najbolji na dunjaluku, i da je LS slabija od Community Shielda, onda mozes nesto da pise. Citaj sta ti ko pise, a ne sta ti mislis da neko misli.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 jun 2013, 16:43

Haman Dzeko sprema majicu part two'' samo za moje mahalce'',i u nastavku sa nesto manjim slovima ''ubola ih krava'' :mrgreen:
P.S Cuj onog'' kvazi ekipe'',inace ostale grupe su sacinjene strogo iz prvog sesira pa to ko ide teze.Aha jeste kako da ne. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 jun 2013, 16:46

harishp je napisao/la:Haman Dzeko sprema majicu part two'' samo za moje mahalce'',i u nastavku sa nesto manjim slovima ''ubola ih krava'' :mrgreen:
P.S Cuj onog kvazi repke,ostale grupe su sacinjene strogo iz prvog sesira.Aha jeste kako da ne. :roll:
Poljaci su u grupi sa Spanijom,Engleskom,Francuskom,Italijom i Holandijom :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAZIN, Proximic i 49 gostiju.