101m za 5 dana

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Holandija, tako mala zemlja a takav gigant, loodnica.Largest Exporters in the world.
1.China: $3,593.6 billion
2.United States: $2,064.79 billion
3.Germany: $1,655.48 billion
4.Netherlands: $965.52 billion
5.Japan: $746.92 billion
6.South Korea: $683.59 billion
Malo mi nerelano to. Mislim ne sumnjam u podatke al' da je Holandija veći izvoznik od Japana, pa pobio bi se da nema šanse.Asteriks je napisao/la: ↑13 okt 2023, 17:32Holandija, tako mala zemlja a takav gigant, loodnica.Largest Exporters in the world.
1.China: $3,593.6 billion
2.United States: $2,064.79 billion
3.Germany: $1,655.48 billion
4.Netherlands: $965.52 billion
5.Japan: $746.92 billion
6.South Korea: $683.59 billion
Ja sam za ove podatke saznao kad su se usprotivili da EU pomogne Italiji tokom pandemije, ne sjećam se sad detalja ali bilo je nešto u fazonu, mi uz Njemačku najviše doprinosimo EU, a Italija je prezadužena, frizira budžet i troši više nego što ima, neće naš narod plaćati njihove dugove.
Meni su ono uvijek nekako bili meh, do momenta kada sam procitao clanak nekog srpskog poljoprivrednog portala, na foru kako imaju manje obradivih povrsina od Srbije, povrsinski manja drzava, a proizvode i zaradjuju cini mi se preko 20x vise u tom segmentu.
Ma fascinantni su, a nisu mainstream.Asteriks je napisao/la: ↑13 okt 2023, 19:00Meni su ono uvijek nekako bili meh, do momenta kada sam procitao clanak nekog srpskog poljoprivrednog portala, na foru kako imaju manje obradivih povrsina od Srbije, povrsinski manja drzava, a proizvode i zaradjuju cini mi se preko 20x vise.
To je bio okidac da se baci oko te malo "prekopa" statistika, ono koji vrag se tamo desava.
Around 17% of the country's current land area has been reclaimed from the sea or lakes.
Iskoristili skoro svaki pedalj zemlje i onda kad nestane, stvore novu.
The Netherlands is the world's second largest exporter of agricultural products after the United States
Zar nije Antwerp u Belgiji?Asteriks je napisao/la: ↑13 okt 2023, 18:44Prije svega, Holandezi su trgovacka pomorska sila, a do tri najprometnije luke u EU, dvije su njihove, tacnije Rotterdam i Antwerp. Znamo svi koliko se svjetske trgovine obavlja brodovima. Dosta toga preraduju a neke stvari skladiste te dalje preprodaju i kljucna su tacka za dalja razvozenja po EU.
Skoro 30 % od ukupnog izvoza cine im strojevi i transportna oprema, pa mineralna goriva oko 23%, hrana cak 11 % itd. Znamo svi kakvu naprednu poljoprivredu imaju.
Cetvrti su u EU po proizvodnji plina itd.
Dok sam radio sezonu na kruzeru i izmedju ostalog posjetili smo Estoniju. Kada smo pristali u luku Tallin, tada covjek ono tek uzivo shvati da ebes zemlju koja nema more i luke. Kontas Estonija neka pripizdina bogu iza nogu, kad klinec.![]()
Kvalitet isplivao na površinu.AshburtonG je napisao/la: ↑13 okt 2023, 20:36Jbt zar je bas toliko popularna trenutno? Ja sam vec par godina van tog svijeta totalno, ne izlazim u klubove i nemam uopce priliku da cujem te njene pjesme. Jedinu njenu pjesmu koju znam je ona "Ko si ti" sa Sasom Maticem iz 2018. godine.
3 mjeseca prodavala prvi koncert u Sarajevu,a onda nakon BG koncerata svi se sjetili da je slusaju,nastrada i Sarajevo od ove maleAshburtonG je napisao/la: ↑13 okt 2023, 20:36Jbt zar je bas toliko popularna trenutno? Ja sam vec par godina van tog svijeta totalno, ne izlazim u klubove i nemam uopce priliku da cujem te njene pjesme. Jedinu njenu pjesmu koju znam je ona "Ko si ti" sa Sasom Maticem iz 2018. godine.
Eh znam i tu. Obje kvalitetne pjesme drama. Ja sam mislio da nije njena ta, nego da je neki evergreen.armando je napisao/la: ↑13 okt 2023, 21:14Kvalitet isplivao na površinu.AshburtonG je napisao/la: ↑13 okt 2023, 20:36Jbt zar je bas toliko popularna trenutno? Ja sam vec par godina van tog svijeta totalno, ne izlazim u klubove i nemam uopce priliku da cujem te njene pjesme. Jedinu njenu pjesmu koju znam je ona "Ko si ti" sa Sasom Maticem iz 2018. godine.![]()
Meni je do juče bila samo " Tebi je život dao sve" poznata, ali širi se taj repertoar ako počneš da je slušaš.
Mala ne blefira, nema pjejbeka, uživo pjeva kao u studiju.
I da, malo je Brenin pastorak pogurao![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.