FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ShofaII
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ShofaII » 23 jun 2020, 02:22

Ja mislim da za nas buducnosti na Kosevu nema pa ko god da je na vlasti.
Ovako je jasno da se opstina zeli da rijesi zaposlenih a njih je oko 80-90 ako ih sada nema i vise. To dodje oko 150k-200k KM mjesečno.
Opstina zeli da izdaje stadion za koncerte. Te zarade se ne zeli odreci.
I zeli da se rijesi troskove odrzavanja.
Ako uzmemo neku prosječnu cifru od 200.000KM minusa svakih mjesec, znaci mi bi sa uzimanjem stadiona za marku mjesecno gubili 199.999KM mjesecno ili ti blizu 2.400.000 KM godisnje.
Ja bih za te pare igrace kakve doveo pa makar igrali na Otoci, u kampu u Butmiru ili u nekom drugom gradu.

Za 2.400.000 mi mozemo u Butmiru napraviti tribine za 10.000 gledalaca. Naredne godine postaviti stolice. Trece godine krov i td...
Znaci u te iste pare bi imali Kosevo koje nije nase.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 23 jun 2020, 02:25

AlfredNobel je napisao/la:
23 jun 2020, 02:00
Ne vode državu pogrešni ljudi od početka nego pogrešni ljudi žive u njoj. Upravo ovakvi jadovi kao što su ti po komentarima, e upravo oni kroje sudbinu i pružaju mogućnost da se ovakvi mentoli nalaze na vlasti. Nijedan političar nije isključivo kriv, jedini krivac je narod letargični, koji 25 godina nešto čeka, kuka, koji sve svaljuje na lopovsku državu i koji nema muda da nešto pokrene. Pa sunce ti poljubim, u Francuskoj im digli cijene goriva za 0,nešto ljudi pobunu odmah digli, devastirali sve živo. E to su muda, ljudi koji se izbore za svoja prava i koji ne čekaju da im neko drugi nešto pokrene, niti piskaraju po portalima po čitav dan.

Opet kažem, narod kad shvati da ima moć da sve promijeni, da se ujedini, da pomognemo jedni drugima, da to napokon bude normalan život, tada će i biti bolje. Nijedan političar, stranka, organizacija nije jača od moći naroda, ali džaba je to pričati. Narodu je izgleda sve super, vole kukati i sažaljevati se i 'samo nek ne puca'.
Vlast je ogledalo naroda, mi bolje i ne zaslužujemo, pogotovo kad vidiš one botove debilske, mrtve jadove kojima se nayebem kompletne familije. Najogavniji ljudi, one hinjare koje bih sve ubio od batina.

Nije Njemačkoj dobro jer eto pala im Angela Merkel s neba, ili jednoj Švicarskoj, skandinavskim zemljama i ostalim. To su umno zdravi ljudi, zdravi mentaliteti, pa logično je da će biti dobri i sistemi, kvalitetan život i sve popratno što ide uz to. Samo zbog onakvih tikvana bih otišao odavde, odroni od ljudi. Fuj!
Mrsko mi je napisati neki dug post,ali istina je sve sto kazes..Prvi ne znam sta bi u ovoj drzavi da nemam ovako dobar posao..Iskren da budem,ja kad ne pratim politiku i ta sranja najmirniji budem..Sjecam se prije gledao dnevnim svako vecer i nervirao se,otkad sam ga prestao gledati tacno mi kosa sporije sijedi..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BICA
Kontakt:

Post Postao/la BICA » 23 jun 2020, 02:27

feniksptica je napisao/la:
22 jun 2020, 23:41
Ma sto prije, negdje privremreno, samod a se ode, pa nek vide kakvo ce ruglo postat kad bude svake 4te godine dolazio Merlin

A izvini Bgt što bi mi odlazili sa našeg stadiona? moj ga dedo pravio za džabe na radnoj akciji zajedno sa ostalim sarajlijama 1947 kad Ajnadžić i SDA nisu postojali. Taj stadion je napravljen samo za FK Sarajevo a ne za merline i ace pejovice..a druga je stvar sto su ga oni modernizovali za olimpijadu i oteli nam ga bukvalno....pa ni jedan stadion u BiH nije napravio klub(osim Veleža)... Ako je tako, nema ni Zvezda ni Partizan svoj stadion...pa opet ne bježe u "Haliloviće"
Realno mi imamo investitora koji ce ulagat u njega i treba ga u papirima prepisat na nas, a mi ga možemo posudit centru na korištenje...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 23 jun 2020, 02:32

Ma cilj SDA je da na mjestu stadiona prave zgrade ili sta vec. Njima ne treba ni stadion, ni sport, ni kultura. Dobije li kojim slucajem SDA ove izbore u centru, to ce se i desiti. Svaki dio grada prodat ce svojoj gradjevinskoj mafiji.

Ne kontam mentalni sklop ljudi koji njima mogu dati glas.

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 23 jun 2020, 02:37

BICA je napisao/la:
23 jun 2020, 02:27
feniksptica je napisao/la:
22 jun 2020, 23:41
Ma sto prije, negdje privremreno, samod a se ode, pa nek vide kakvo ce ruglo postat kad bude svake 4te godine dolazio Merlin

A izvini Bgt što bi mi odlazili sa našeg stadiona? moj ga dedo pravio za džabe na radnoj akciji zajedno sa ostalim sarajlijama 1947 kad Ajnadžić i SDA nisu postojali. Taj stadion je napravljen samo za FK Sarajevo a ne za merline i ace pejovice..a druga je stvar sto su ga oni modernizovali za olimpijadu i oteli nam ga bukvalno....pa ni jedan stadion u BiH nije napravio klub(osim Veleža)... Ako je tako, nema ni Zvezda ni Partizan svoj stadion...pa opet ne bježe u "Haliloviće"
Realno mi imamo investitora koji ce ulagat u njega i treba ga u papirima prepisat na nas, a mi ga možemo posudit centru na korištenje...
Definitivno najbolji i najrealniji komentar danas za cijeli dan i priču o stadionu
12. igrač kluba iz Titove 38b

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 23 jun 2020, 02:43

Gledaj ove kurvestine uhljebljene. Lafo ona stavlja srce na objavu. Dijeli svaku objavu Ajnadzica.
Pa znaci, nikad nisam zensko udario u zivotu, ovakve ljige i sljamove bih udarao nogom u glavu
https://www.facebook.com/amila.hodzic.52

Hebo li ti Ajnadzic nerodjeno dijete fukaro.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 jun 2020, 02:47

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
23 jun 2020, 02:25
AlfredNobel je napisao/la:
23 jun 2020, 02:00
Ne vode državu pogrešni ljudi od početka nego pogrešni ljudi žive u njoj. Upravo ovakvi jadovi kao što su ti po komentarima, e upravo oni kroje sudbinu i pružaju mogućnost da se ovakvi mentoli nalaze na vlasti. Nijedan političar nije isključivo kriv, jedini krivac je narod letargični, koji 25 godina nešto čeka, kuka, koji sve svaljuje na lopovsku državu i koji nema muda da nešto pokrene. Pa sunce ti poljubim, u Francuskoj im digli cijene goriva za 0,nešto ljudi pobunu odmah digli, devastirali sve živo. E to su muda, ljudi koji se izbore za svoja prava i koji ne čekaju da im neko drugi nešto pokrene, niti piskaraju po portalima po čitav dan.

Opet kažem, narod kad shvati da ima moć da sve promijeni, da se ujedini, da pomognemo jedni drugima, da to napokon bude normalan život, tada će i biti bolje. Nijedan političar, stranka, organizacija nije jača od moći naroda, ali džaba je to pričati. Narodu je izgleda sve super, vole kukati i sažaljevati se i 'samo nek ne puca'.
Vlast je ogledalo naroda, mi bolje i ne zaslužujemo, pogotovo kad vidiš one botove debilske, mrtve jadove kojima se nayebem kompletne familije. Najogavniji ljudi, one hinjare koje bih sve ubio od batina.

Nije Njemačkoj dobro jer eto pala im Angela Merkel s neba, ili jednoj Švicarskoj, skandinavskim zemljama i ostalim. To su umno zdravi ljudi, zdravi mentaliteti, pa logično je da će biti dobri i sistemi, kvalitetan život i sve popratno što ide uz to. Samo zbog onakvih tikvana bih otišao odavde, odroni od ljudi. Fuj!
Mrsko mi je napisati neki dug post,ali istina je sve sto kazes..Prvi ne znam sta bi u ovoj drzavi da nemam ovako dobar posao..Iskren da budem,ja kad ne pratim politiku i ta sranja najmirniji budem..Sjecam se prije gledao dnevnim svako vecer i nervirao se,otkad sam ga prestao gledati tacno mi kosa sporije sijedi..
Ma brate vjeruj, ne pratim ni ja, osim ovo za stadion već dugi niz godina. Odustao sam davno jer sam vidio s kakvim teladima živim, ko me sve okružuje i koliko je sve to retardirano, najblaže rečeno. Za ovaj naš narod nemam riječi, jednostavno ne postoji riječ koja bi ih opisala. 25 godina te neko satra od qaranja i ti ništa.. Pazi 25 GODINA.. Sad zamisli šta se sve da uraditi za te sve godine. Jedan Japan pretrpio 20x veće katastrofe, pa ljudi i dan danas mašine. Nama samo daj kuknjave, daj nacionalizma i prisjećanja kako je bilo prije rata.
Ja sam prošle godine i portale sve izbrisao s svih mreža, niti jednu aplikaciju, ma ništa, samo par sportskih stranica. Odmah si zdraviji i normalniji. Nemoj se nervirati, čuvaj zdravlje. :bih:

Zašao sam previše u off topic, izvinjavam se na romanima, ali mi živku izvuku ovi botovi i bijednici što se čmare za cenera. Izvinjavam se još jednom.

@Evander
"Bolje da su naši, muslimanska stranka, nego anam njihovi."
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 23 jun 2020, 03:06

Mene samo zanima mentalni sklop osobe koja je spremna svoj identitet prodati tamo nekom nacelniku, caru, predsjedniku.
Koja je cifra na tekućem racunu, kakav to ugovor moraš potpisati da praviš lazne profile i hvalis gnjidu kao što je ajnadzic?
Kakav štakorski identitet moraju imati doticni da spominju neka tamo ulaganja i ono što je kao on uradio za stadion?

Ono je degutantno za citati gdje oni prozivaju da je na djelu sada Klub.

Iako se jako slažem sa komentarom što je neko napisao da je Stadion nasljeđe svih nas i da je do 84. i bio jedino namjenjen klubu Sarajevu,
I dalje ostajem pri stavu da za nas na Koševu (dugoročno gledano) nema selameta. Jednostavno ne postoje ta ulaganja da ih ti uradiš i da onaj Stadion počne liciti na moderni fudbalski stadion, i dalje će biti ogromna betonska zaostavština komunisitičkog režima kojoj možeš eventualno krov uraditi, al krov bi na onoj hrpi betona izgledao kao sise na piletu.

Bježat odandje čim se otvori prilika i početi graditi išta, makar tribinu po tribinu. Makar korak po korak, al cemo za deceniju ili dvije imati nesto svoje sto nece prisvajati nijedan politicki rezim, nijedno djubre od politicara, gdje nece moci gaziti profitersko kos-ovska đubrad.
JURIŠ

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 23 jun 2020, 03:34

Sad nesto udjem i listam one komentare na fb stranici Ajnadzica, sve nake cure komentarisi pa mi nije jasno ono se nesto petlja, udjem u profile tih cura, kad sve lazni profili, samo objavljuju onog smrada Nedzada.
Yebem li vam sve, neces dobiti izbore, zbog debila trebamo fkt ustati i yebat im mater. Dosta vise !
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

Dobar
Kontakt:

Post Postao/la Dobar » 23 jun 2020, 04:16

SedrenikHz je napisao/la:
23 jun 2020, 03:34
Sad nesto udjem i listam one komentare na fb stranici Ajnadzica, sve nake cure komentarisi pa mi nije jasno ono se nesto petlja, udjem u profile tih cura, kad sve lazni profili, samo objavljuju onog smrada Nedzada.
Yebem li vam sve, neces dobiti izbore, zbog debila trebamo fkt ustati i yebat im mater. Dosta vise !
Nije važno ko glasa nego ko broji glasove

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 23 jun 2020, 04:25

Samo glasat protiv gmaza,jada,bijednika,ljige, pobit ga na izborima,ponizit sjetim mu se cijele ljepse polovine ko ovim gnjidama glas bude dao

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jun 2020, 06:35

Samozdravlje je napisao/la:
23 jun 2020, 01:11
Rule_hz je napisao/la:
22 jun 2020, 23:34
Ma izaci sutra javno reci idemo sa Koseva i nek trune u nemilosti ovih kerova do izbora!!!

Pa to i jeste cilj. Ode FKS sa Koseva , poslije 6 mjeseci radnici CSR na biro i ruši. Za 12 mjeseci bi to bilo veliko gradiliste , samo ne znam namjenu.
Ovo sto oni nude nema cak zabiljezeno ni u BiH. Hocemo koncesiju na 100 godina , kao Zrinjski.
Ja koliko znam - nećemo, to je van pameti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 23 jun 2020, 06:39

ajdohordas je napisao/la:
23 jun 2020, 02:05
Ne bih da kvarim temu i da prekidam yebavanje majki zelenašima, ali cisto da pitam kakva mu je ta kcerka sto se spominjala ovdje par postova iznad. :mrgreen:
Ma kakva ce brate biti kad je onakav qurac pravio, krmaca ko i dzeneral yebo familiju poganu
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jun 2020, 06:43

midzuka je napisao/la:
23 jun 2020, 03:06
Mene samo zanima mentalni sklop osobe koja je spremna svoj identitet prodati tamo nekom nacelniku, caru, predsjedniku.
Koja je cifra na tekućem racunu, kakav to ugovor moraš potpisati da praviš lazne profile i hvalis gnjidu kao što je ajnadzic?
Kakav štakorski identitet moraju imati doticni da spominju neka tamo ulaganja i ono što je kao on uradio za stadion?

Ono je degutantno za citati gdje oni prozivaju da je na djelu sada Klub.

Iako se jako slažem sa komentarom što je neko napisao da je Stadion nasljeđe svih nas i da je do 84. i bio jedino namjenjen klubu Sarajevu,
I dalje ostajem pri stavu da za nas na Koševu (dugoročno gledano) nema selameta. Jednostavno ne postoje ta ulaganja da ih ti uradiš i da onaj Stadion počne liciti na moderni fudbalski stadion, i dalje će biti ogromna betonska zaostavština komunisitičkog režima kojoj možeš eventualno krov uraditi, al krov bi na onoj hrpi betona izgledao kao sise na piletu.

Bježat odandje čim se otvori prilika i početi graditi išta, makar tribinu po tribinu. Makar korak po korak, al cemo za deceniju ili dvije imati nesto svoje sto nece prisvajati nijedan politicki rezim, nijedno djubre od politicara, gdje nece moci gaziti profitersko kos-ovska đubrad.
Dobar post, slažem se sa većinom stvari.
Te persone fakat primaju platu za takve stvari, to im jedan od zadataka. Olimpijski stadion Koševo bi bez nas, navijača Sarajeva, zjapio prazan i samo bi bio trošak a na kraju bi ga srušili da naprave zgrade ili recimo naselje kada bi se širilo još iza jer ima dosta zelenila, odnosno, neiskorištenog prostora a pripada Općini Centar.
Koševo se može napraviti i trebaju ti ogromna sredstva ali ni nov stadion nije ''sića''. Da je normalna općina ona bi ti to dala džaba i onda bi ti počeo graditi. Negdje drugo bi trebao izletiti silne milione samo za zemljište i dozvole a da ti ne spominjem da bi tu ustvari vrijeme bilo bitnije od novca jer FBiH ima, nažalost, najduži i najkomplikovaniji proces u Europi što se tiče izdavanja dozvola gdje investitori mogu čekati i do 5 godina na obične dozvole. Ovo je vezano za hotel a stadion je skuplji i još komplikovaniji proces.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bordolav
Kontakt:

Post Postao/la Bordolav » 23 jun 2020, 07:38

Bordo braco moja uranili!
Rijetko pisem jer bas malo imam vremena.
Ali kome nije jasno poslije ovoliko godina
taj ce uvijek zivjeti u blatu!
U kojem realno izgleda voli da zivi i kojem je zabremede
da dobije kakvu sicu za zivota, i da iznova se vrati u svoje
blato!
Imamo rezultate na sta nam Drzava lici, na KORIDU!
Poltici nesmije da bude mjesto u sportu, ali posto kod
nas nista ne funkcijonise bez politiske, moramo se i toga
hvatati.
Ja licno i pored posla i svega sto sam imao u Sa, odlucio
sam se da zapocnem novi zivot radi djece.
I molim BOGA da sve krene zdravi putem i da se bagre rijesimo aBd.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 jun 2020, 07:47

Nekako se bas palite na ove price ovog idiota.
Njegove stranacke kolege su, dok su nas zakljucali u stanove i kuce, popljackali stotine miliona u ovoj pandemiji.

Sta ces ocekivati drugo?
Ko iz vedra neba se posalje neki dopis da se potpise i da sutra u 12 je press neki... Cekalo se 20+ godina i sad odjednom u jedan dan da se potpise i krene u preuzimanje :nene:

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 23 jun 2020, 07:58

Svašta sam vidio u životu, al ovoliki broj unaprijed napravljenih lažnih profila za kampanju i smišljanje poruka od strane 50 lažnih profila. No comment..

Kakva predizborna kampanja dotičnog. Fuj
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 23 jun 2020, 08:12

Šta li je ovo Ajnadžić spremio za 12:00 ? Jedva čekam :)

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 23 jun 2020, 08:26

ljudi da vam ovako kazem. ove stuhe i ovi balavci su oni sto ce po kampanjama zastave nosati, uposlenici opstine centar, uposlenice i medicinsko osoblje kcus-a, uposlenici grasa, i ostalih javnih nazovimo kompanija, i znam kako to sve ide. mogu vam na zahtjev pokazati papir jedne od parija kako svi oni dobiju zadatke sta i kako da se non stop pise, sta i kako da se sere i obmanjuje , ko da se pljuje itd. nazalost, zbog vaznosti opcine centar dosao je na red i fk sarajevo. pojavice se svega od tih bljuvotina, od sabrinine diplome do slucajeva nasih advokata u upravi itd. kao najiskreniji pitar i clan fk sarajeva vas molim nen asjedajte, ne birajte ni pod razno da povjerujete tim glupostima itd, jer su sve lazi i zle namjere, posebno pisem ovim nasim navijacima koji su protiv ove prave: izmedju uprave i politike izaberite upravu.
Zadnja izmjena: AngelDiMaria, dana/u 23 jun 2020, 08:48, ukupno mijenjano 1 put.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 23 jun 2020, 08:36

SedrenikHz je napisao/la:
23 jun 2020, 03:34
Treba i mi komentarisati gdje god stignemo i **** mu mater. Svi oni čitaju komentare nek vidi šta ga čeka, a stvarati pritisak gdje god možemo. Ja sam nedavno napisao da me ne bih čudilo da posle izjave kluba, Ajnadjic neku zvrcku napravi. Glavu dajem da par transparenata pred opstinom i njegovim stanom osvane da će prihvati šta god iz kluba budu tražili.
Samo pritisak idu izbori, na sve će pristati.
Sad ako ne budemo složni i ne popržimo upravu, onda nas Ajnadjic treba ugasiti, daj da mu **** mamicu gdje god stignemo.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 23 jun 2020, 08:39, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”