Druga Liga - grupa Jug

hnkvisici
Kontakt:

Re: Druga Liga - grupa Jug

Post Postao/la hnkvisici » 08 avg 2015, 11:40

1950 je napisao/la:Momčad Brotnja za sezonu 2015/2016 :Vrdoljak, Burić, Soldo- golmani, Miloš,Primorac,Šaravanja ,Bulić, Marić, Barać,Lasić, Miličević- obrana, Gagro ,Džajić, Golemac,Čilić,Penava, Mustapić,Omerčević -vezni red Skoko, Ivanković,Šarac,Soldo, Vlahić-Puljić - napad :) :D Ne pamtim kad smo se ovako pojačali :thumbup:
Čujem da ulazi novi jaki sponzor u klub i da ćete imati velike ambicije narednih godina... :thumbup:
www.facebook.com/hnkvisici

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 08 avg 2015, 15:52

Zbog skraćenja broja klubova Premijer lige BiH, Prvu ligu Federacije BiH po završetku takmičarske sezone 2015/2016 popunjavaju DVA najuspješnija kluba iz Druge lige FBiH, grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug, a dobit će se nakon doigravanja prvoplasiranih timova.
Ukoliko jedan od prvoplasiranih klubova Druge lige FBiH ne ispunjava sve potrebne uvjete propisane Propozicijama takmičenja/natjecanjima i drugim odlukama IO NS FBiH za ostvarivanje plasmana u Prvu ligu FBiH, žrijebom će se odrediti takmičarski par koji će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH, a preostali klub će voljom žrijeba ostvariti direktni plasman u Prvu ligu.
Doigravanje se igra po kup sistemu (dvije utakmice, domaćin–gost). Parovi doigravanja se određuju žrijebom.

1950
Kontakt:

Post Postao/la 1950 » 08 avg 2015, 16:33

hnkvisici je napisao/la:
1950 je napisao/la:Momčad Brotnja za sezonu 2015/2016 :Vrdoljak, Burić, Soldo- golmani, Miloš,Primorac,Šaravanja ,Bulić, Marić, Barać,Lasić, Miličević- obrana, Gagro ,Džajić, Golemac,Čilić,Penava, Mustapić,Omerčević -vezni red Skoko, Ivanković,Šarac,Soldo, Vlahić-Puljić - napad :) :D Ne pamtim kad smo se ovako pojačali :thumbup:
Čujem da ulazi novi jaki sponzor u klub i da ćete imati velike ambicije narednih godina... :thumbup:
Ma vjerovatno je riječ o Mališiću što ima hotel Brotnjo. Pošto mu treba teren kad mu dodu ovi na pripreme pa zato ce vjerovatno uzet sve u kompletu teren i klub :D Vjerovatno je o njemu riječ, ali kad budem 100 % siguran i ako uopće dođe do toga javim ;) Mada čim su doveli ovoliko igrača znači da su se negdje para dočepali :clap: I očekujem Višiće dogodine opet u ovoj ligi nije zanimljivo kad vas nema ko će moje Brotnjo dobivat :lol:
HNK HAJDUK SPLIT & HNK BROTNJO ČITLUK

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 08 avg 2015, 21:03

Ako Hotel Brotnjo prestane finacirati Sarajevo onda će i Todorićeve firme prestati financirati Široki :D.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 avg 2015, 00:54

KLIS je napisao/la:Zbog skraćenja broja klubova Premijer lige BiH, Prvu ligu Federacije BiH po završetku takmičarske sezone 2015/2016 popunjavaju DVA najuspješnija kluba iz Druge lige FBiH, grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug, a dobit će se nakon doigravanja prvoplasiranih timova.
Ukoliko jedan od prvoplasiranih klubova Druge lige FBiH ne ispunjava sve potrebne uvjete propisane Propozicijama takmičenja/natjecanjima i drugim odlukama IO NS FBiH za ostvarivanje plasmana u Prvu ligu FBiH, žrijebom će se odrediti takmičarski par koji će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH, a preostali klub će voljom žrijeba ostvariti direktni plasman u Prvu ligu.
Doigravanje se igra po kup sistemu (dvije utakmice, domaćin–gost). Parovi doigravanja se određuju žrijebom.
Samo kod nas se pred sami početak sezone mijenjaju pravilnici, a time se krše standardi koje nameće UEFA. :rol:
Hayley <3

1950
Kontakt:

Post Postao/la 1950 » 09 avg 2015, 10:20

Grdan je napisao/la:Ako Hotel Brotnjo prestane finacirati Sarajevo onda će i Todorićeve firme prestati financirati Široki :D.

I kakve veze ima to što je hotel sponzor Sarajevu ?? po tvojoj logici onda ni Abramovic nebi smio biti predsjednik Chelsea jer ima udio u tvrtki Gazprom koja je sponzor Zvezdi ,Schalkeu itd. Pa stvarno ti treba dati nobleovu nagradu za glupost :zviz:

hnkvisici
Kontakt:

Post Postao/la hnkvisici » 09 avg 2015, 13:25

1950 je napisao/la:
Ma vjerovatno je riječ o Mališiću što ima hotel Brotnjo. Pošto mu treba teren kad mu dodu ovi na pripreme pa zato ce vjerovatno uzet sve u kompletu teren i klub :D Vjerovatno je o njemu riječ, ali kad budem 100 % siguran i ako uopće dođe do toga javim ;) Mada čim su doveli ovoliko igrača znači da su se negdje para dočepali :clap: I očekujem Višiće dogodine opet u ovoj ligi nije zanimljivo kad vas nema ko će moje Brotnjo dobivat :lol:
Nije Mališić, za nekog drugog sam čuo ali neću sad po forumu piskarati o tome. :D
www.facebook.com/hnkvisici

1950
Kontakt:

Post Postao/la 1950 » 09 avg 2015, 14:40

pošalji poruku

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 09 avg 2015, 19:40

1950 je napisao/la:
Grdan je napisao/la:Ako Hotel Brotnjo prestane finacirati Sarajevo onda će i Todorićeve firme prestati financirati Široki :D.

I kakve veze ima to što je hotel sponzor Sarajevu ?? po tvojoj logici onda ni Abramovic nebi smio biti predsjednik Chelsea jer ima udio u tvrtki Gazprom koja je sponzor Zvezdi ,Schalkeu itd. Pa stvarno ti treba dati nobleovu nagradu za glupost :zviz:
Prošle godine su zbog toga odbili preuzimanje kluba pa je v.d predsjednik kluba i dalje Mario Rozić ;),Stjepan Primorac-direktor hotela je u upravnom odboru ;) .

http://dnevni-list.ba/web1/rozic-ostavk ... ove-ljude/

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 avg 2015, 18:35

U srijedu u prvom pretkolu Kupa Federacije igraju Igman - Troglav, a pobjednik će u drugom pretkolu ugostiti Posušje (sljedeći tjedan). Pobjednik ide u finale (četiri niželigaša + 16 prvoligaša iz FBiH) odakle 10 pobjednika ide u Kup BiH.

Troglav se očito jedini prijavio iz moje županije pa se županijski kup nije ni igrao, što me čudi obzirom da je Tomislav dobro igrao u Kupu, a i Kamešnica je prije dvije-tri godine bila blizu plasmana u Kup i susreta s Veležom (primili gol od Podgrmeča u 90. za ispadanje).
Hayley <3

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 14 avg 2015, 13:54

Da bacimo malo prognoza :D

Kupres – Sloga 1
Kupres iznenadio prošle sezone, prava domaćinska ekipa.
Rama – Turbina 2
Kvalitet na strani Turbine i borit će se za prvo mjesto, Rami slijedi borba za opstanak.
Tomislav – Kamešnica 1
Tomislav uvijek pri vrhu tabele, Kamešnica solidna ekipa ali bez šansi ovdje.
NK Šujica – HNK Grude 2
Nezgodno za prognozu, Šujica među slabijim ekipama, nezgodna kući, ali kvalitet ipak na strani Gruda.
Posušje – Stolac 1
Posušje jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto, Stolac će ponovo biti u sredini tabele.
Troglav – Brotnjo 1
Prije nekoliko sezona ovo bi bio derbi, ali sad je Troglav daleko jači i dobija ovo.
Klis – Igman X
Igman glavni kandidat za prvo mjesto, ali u kupu smo pokazali da se možemo nositi s njima.
Neum – Blagaj X
Rezultati Blagaja nisu obećavajući, ali i dalje su kvalitetniji od Neuma.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 14 avg 2015, 14:51

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 14 avg 2015, 17:00

Troglav - Brotnjo uno-zero basta. Bit ću zadovoljan bilo kakvom pobjedom nad starim rivalom.

Mislim da će pobjede upisati i Posušje, Turbina i Tomisalv, ostalo sve otvoreno.
Hayley <3

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 16 avg 2015, 19:16

POBJEDA ZA HISTORIJU!!!
FK Klis - FK Igman 2:1. Strijelci za našu ekipu bili si Kudra i Islamović.

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 16 avg 2015, 19:34

KLIS je napisao/la:POBJEDA ZA HISTORIJU!!!
Šta drugo reći nego svaka čast. Gledao sam utakmicu i naši su dominirali u prvom poluvremenu da bi u drugom pali,neprepoznatljiva igra. Zaslužena pobjeda samo brate dragi imate par onih,ne znam ni kako ih nazvati,divljaci,seljačine,ne znam stvarno. Čitavo vrijeme se oni nisu gasili,lupaju gluposti,deru se,penju se po ogradi,psuju sudiji sve živo,ja ovo do sad nisam vidio...
Support your local club !

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 16 avg 2015, 19:42

KonjicBOY je napisao/la:
Šta drugo reći nego svaka čast. Gledao sam utakmicu i naši su dominirali u prvom poluvremenu da bi u drugom pali,neprepoznatljiva igra. Zaslužena pobjeda samo brate dragi imate par onih,ne znam ni kako ih nazvati,divljaci,seljačine,ne znam stvarno. Čitavo vrijeme se oni nisu gasili,lupaju gluposti,deru se,penju se po ogradi,psuju sudiji sve živo,ja ovo do sad nisam vidio...
Nažalost, nisam bio na utakmici zbog ove kiše. Što se tiče tih divljaka, to dugo nisam vidio kod nas i mislio sam da je to stvar prošlosti. Nadam se da će se to jednom iskorijeniti, isto tako nadam se da sudije nisu pod njihovim pritiskom šiljile za nas, ne treba nam takvo nešto.

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 16 avg 2015, 19:47

KLIS je napisao/la:
KonjicBOY je napisao/la:
Nažalost, nisam bio na utakmici zbog ove kiše. Što se tiče tih divljaka, to dugo nisam vidio kod nas i mislio sam da je to stvar prošlosti. Nadam se da će se to jednom iskorijeniti, isto tako nadam se da sudije nisu pod njihovim pritiskom šiljile za nas, ne treba nam takvo nešto.

Stajao sam baš pored takvih 5-6. Kad su vidjeli da navijam za Igman namjerno su počeli provocirati i izazivati. To su većinom momci 17-18 godina. Krivu sliku o Klisu i općenito o Buturović Polju daju gostima koji dolaze tu.

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 16 avg 2015, 19:57

Ne znam kako ih niko od starijih nije upozorio. Dječurlija forsiraju to neko neprijateljstvo s Igmanom kojeg u biti i nema. Mi jesmo sportski rivali, ali nam ne treba nikakvo neprijateljstvo. Žao mi je što si to morao slušati.

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 16 avg 2015, 20:02

KLIS je napisao/la:Ne znam kako ih niko od starijih nije upozorio. Dječurlija forsiraju to neko neprijateljstvo s Igmanom kojeg u biti i nema. Mi jesmo sportski rivali, ali nam ne treba nikakvo neprijateljstvo. Žao mi je što si to morao slušati.

Upravo to.

1950
Kontakt:

Post Postao/la 1950 » 16 avg 2015, 20:18

Troglav 1 -2 Brotnjo

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.