English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

baboedindzeko09
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 apr 2023, 22:09

EPL je napisao/la:
23 apr 2023, 21:51
Po rezultatima United ove sezone najvise pokazao iza Citya

Osvojen kup
Finale drugog kupa

Ne znam sta je Arsenal napravio, osim to sto ce zavrsiti drugi?
Mislim volio bih da Arsenal uzme prije nego City al nema od toga nista..
Mislio sam da Goretzka i onaj hercegovac imaju najgluplje postove na ovom forumu, ali ti si ih uspio prevazići, aferim majstore :salut:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 23 apr 2023, 22:17

Nekakav osvrt na Top 4.

Liga je Cityjeva da je izgubi, tako je svake sezone, tako je i ove. Ako dobiju nas i Fulham, završiće april na prvom mjestu što bi bio prvi mjesec u ovoj sezoni koji Arsenal nije okončao na prvom mjestu. City je uzeo četiri od pet zadnjih prvenstava, imaju puno više iskustva od Arsenala u osvajanju lige, imaju zgusnutiji kvalitet unutar 18-20 igrača koje koriste u odnosu na Arsenal gdje se skoro svaka rotacija negativno osjeti. O Cityjevom iskustvu dovoljno govori to što su od pretposljednje utakmice prošlog prvenstva pa do sad u četiri navrata gubili 2-0 i samo u jednoj utakmici nisu uzeli sva tri boda (West Ham 2-2 u gostima, Mahrez promašio penal za pobjedu...zvuči li to poznato? :mrgreen: ). Ove sezone su im 2-0 poveli Palace i Spursi, obje utakmice su dobili 4-2. Okrenuli su i Liverpool sa 0-1 na 4-1. E sad, finale kupa dolazi sedam dana prije finala Lige šampiona. Ako City prođe kraj Reala do Istanbula, United će imati priliku da ih spriječi u osvajanju treblea. E sad, kako će City u narednim godinama kad Kevina stigne biologija ili manjak motiva, to ćemo tek da vidimo. Gündoganov odlazak će isto teško nadoknaditi.

Arsenal ima dosta zelen tim koji igra najpozitivniji fudbal u ligi, tri igrača sa dvocifrenim brojem golova, četvrtog nadomak ulaska u taj klub, najmanje poraza u ligi ove sezone i odličnu gostujuću formu što nije zgoreg pripomenuti pred put na Etihad. Najvažnije Arsenalove pobjede u historiji su bile u gostima - tako je osvojena titula 1971, tako je ispisana historija 1989, tako je stvoreno rivalstvo Ferguson-Wenger 1998, tako je Martin Tyler vrisnuo: "Wiltooooord!" 2002, tako je osvojena i ona zadnja titula koja je suštinski ovjerena pobjedom na Stamford Bridgeu. Ono što nam jest išlo na ruku je igranje u EL gdje se u prvom dijelu sezone moglo rotirati na način na koji to naredne sezone nećemo moći. Zato će nam trebati pojačanja nivoa igrača koji nam sad igraju u prvih 11 - Caicedo, Rice, Kim (stoper Napolija), Lavia, Toney... Problem je što vezna linija skupa stari, svi su preko 30 godina (Partey, Xhaka, Elneny, Jorginho) što otvara opasnost od ulaska u zonu Liverpool ako Edu ne završi posao oko Caiceda/Ricea/obojice što prije.

Newcastle je objektivno treća ekipa lige, u nekim momentima su djelovali i u rangu Arsenala i Cityja, s tim da im je realizacija škripala u onom dijelu sezone kad su izgubili od Liverpoola, Uniteda i Cityja. Fenomenalan posao je odradio Howe, od mutavog Willocka je napravio igrača za kojeg se danas pitaju gdje je Southgateov poziv za njega (kakvu je asistenciju danas dao Isaku!), od izgubljenog Joelintona napravio igrača koji opravdava svaki peni koji je plaćen Hoffenheimu za njega (neke paralele sa Kloppovim spašavanjem Firmina bi se dale povući - Brazilac iz Hoffenheima dolazi u Englesku za velike pare i toliko se loše snalazi da se postavlja pitanje da li je to bila rezonska kupovina, a onda slijedi preporod). Realnost je da su neke naredne godine u engleskom fudbalu njihove i da će neke žetve trofeja biti.

Man U je osvojio Liga-kup, ima finu poziciju za Top 4, igra finale FA Kupa. Ten Hag je ono što se očekivalo od Rangnicka, s tim da sumnjam da će ga postojeća vlasnička struktura ispratiti u nastojanjima da tim učini konkurentnim Cityju i Arsenalu. Još uvijek nisam siguran da je normalno da se za Antonyja i Sancha sprcalo onoliko para jer za te pare dva krila treba da imaju cca 40-ak G/A po ligaškoj sezoni. De Gea nije tip golmana koji igra nogom, a ni vladanje petercem u prekidima mu nije jaka strana. Jest vrhunski shot-stopper, tu mu nema ravnog u ligi, ali neki Raya bi bio korak u pravom smjeru. U postojećem timu je previše kratkoročnih solucija, neriješenih statusa skupo plaćenih igrača, nejasne fizionomije igre.

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 23 apr 2023, 22:23

Justin je napisao/la:
23 apr 2023, 22:03
Ovi se i dalje uzdizu zbog osvajanja Energetsko pice kupa. :tokralju: :urnebes:

Zavrsit ce 30 bodova iza Arsenala ali imat bolju sezonu. :rol:
I sta znace bodovi?
Bitan je prvak.. ostalo je manje vise, top 4, i koja ekipa ispada..
Molim te objasni?

Sljedece godine ce se osvrnuti svi na to sta je koja ekipa osvojila...

Prosla sezona City prvak, nikog ne zanima tko je bio drugi.

Tesko je vama objasniti to
Ne znam odkad se gleda broj bodova, a ne trofej..
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 23 apr 2023, 22:32

baboedindzeko09 je napisao/la:
23 apr 2023, 22:09
EPL je napisao/la:
23 apr 2023, 21:51
Po rezultatima United ove sezone najvise pokazao iza Citya

Osvojen kup
Finale drugog kupa

Ne znam sta je Arsenal napravio, osim to sto ce zavrsiti drugi?
Mislim volio bih da Arsenal uzme prije nego City al nema od toga nista..
Mislio sam da Goretzka i onaj hercegovac imaju najgluplje postove na ovom forumu, ali ti si ih uspio prevazići, aferim majstore :salut:
Nikad necu zaboravit postove ovog lika pred utakmicu Arsenal-United :urnebes:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 23 apr 2023, 22:43

S obzirom da ste na ivici da izgubite ligu, vjerovatno vam taj trofej ''završit ćemo 20/30 bodova ispred Uniteda'' ostaje utjeha.
Pri tome je vjerovatnije da razlika na kraju bude manje od 15 bodova, nego više. United će biti na oko 72-75. Arsenal neće imati 90 bodova.

Realnost je da ćete svi biti nezadovoljni sezonom ako ne osvojite titulu, a bili ste 90% vremena na vodećoj pozciji.

Ten Hag je u prvoj sezoni uspio ono za šta je Arteti trebalo 3 sezone sa par magijskih trikova da ne popije otkaz u prethodne dvije.
Uzeti 1 kup i uvesti ekipu u Ligu prvaka.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 apr 2023, 22:55

AlanSmith14 je napisao/la:
23 apr 2023, 22:43
Ten Hag je u prvoj sezoni uspio ono za šta je Arteti trebalo 3 sezone sa par magijskih trikova da ne popije otkaz u prethodne dvije.
Jel Arteta u prvoj sezoni imao 250 miliona za transfere na raspolaganju, ili?

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 23 apr 2023, 23:01

23 apr 2023, 22:55
Nije. Ali ga isto tako nije dočekao raspad sistema i svlačionica kao Ten Haga.

United će u ovom ljetnom roku koji slijedi prodati/pustiti 10-12 igrača. Dovest će vjerovatno kao i prošlo ljeto nekih 5 novih. Suludo je i pričati o uigranosti i fizinomiji igre sa toliko promjena za 365 dana. Činjenica da čovjek ima rezultat dok sve to radi je nevjerovatna s obzirom na konkurenciju u EPL.
Vrati postove na august 2022. godine i nećeš naći nijednog od vas da je predvidio United u Top4. O bilo kakvim kupovima i trofejima nije bilo ni riječi.

PS nije da i vi niste trošili u zadnjih 5 sezona. Net spend zadnjih 5 sezona bi vam prešao United da ste doveli Caiceda u januaru.
Zadnja izmjena: Unknown3, dana/u 23 apr 2023, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
Liverpool - 67 titles

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 apr 2023, 23:02

Artetu nije docekao raspad kad je dosao hahahahaha

Sjecam se zadnja linija prvu tekmu bila

Maitland niles Sokratis Luiz Saka

Roster ekipe bio od 9 do 13. Mjesta u ligi po kvaliteti.
Skaut sluzba bila mrtva,unistena sa promasenom politikom i dovođenjem Mislintata koji je rasturio sve i otiso za dortmund nakon godinu

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 apr 2023, 23:12

23 apr 2023, 23:01
23 apr 2023, 22:55
United će u ovom ljetnom roku koji slijedi prodati/pustiti 10-12 igrača. Dovest će vjerovatno kao i prošlo ljeto nekih 5 novih. Suludo je i pričati o uigranosti i fizinomiji igre sa toliko promjena za 365 dana. Činjenica da čovjek ima rezultat dok sve to radi je nevjerovatna s obzirom na konkurenciju u EPL.
Vrati postove na august 2022. godine i nećeš naći nijednog od vas da je predvidio United u Top4. O bilo kakvim kupovima i trofejima nije bilo ni riječi.

PS nije da i vi niste trošili u zadnjih 5 sezona. Net spend zadnjih 5 sezona bi vam prešao United da ste doveli Caiceda u januaru.
Nije. Ali ga isto tako nije dočekao raspad sistema i svlačionica kao Ten Haga.
Izvini, ali nama su u zadnjoj liniji tad igrali: Sokratis, Maitland-Niles, Kolašinac, Luiz, Cedric, Nacho i naravno da ne zaboravim legendu Mustafija. Ako ovo nije raspad ja onda ne znam? Također, u veznom redu: Ceballos, Mkitharyan i Torreita. Da ne zaboravim u napadu instagram momke sa 20 miliona platama: Aubameyang i Lacazette. Treba li i dodavati Pepea od 80 miliona?
Ja uopšte ne pričam o tome, pričam o eri Artete i Ten Haga pošto si ti pokrenuo usporedbu, nisam ništa ciljao na nečije potrošnje u zadnjih 5-10-15 godina.
Pa mi sami nismo vjerovali da ćemo u TOP4 mi, znači mi, kamoli da ćemo se boriti za titulu. Jesi li ti iskreno vjerovao u TOP4 poslije onakvog početka vas, vašeg transfer roka i situacije sa placljivkom sa Madeire?

P.S Arteta je prodao/pustio 21 igrača (dvadeset i jednog) otkad je stigao u klub, svi su bili legitimni starteri i članovi prvog tima kad je on došao.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 apr 2023, 23:16

Arsenal je kao klub generalno izgledao kao baraka u fazi raspada u onom periodu kada je Arteta stigao.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 23 apr 2023, 23:19

S obzirom da ste na ivici da izgubite ligu, vjerovatno vam taj trofej ''završit ćemo 20/30 bodova ispred Uniteda'' ostaje utjeha.
Pri tome je vjerovatnije da razlika na kraju bude manje od 15 bodova, nego više. United će biti na oko 72-75. Arsenal neće imati 90 bodova.

Realnost je da ćete svi biti nezadovoljni sezonom ako ne osvojite titulu, a bili ste 90% vremena na vodećoj pozciji.

Uzeo je Areteta dva kupa u svojoj prvoj polusezoni na klupi Arsenala :kafa:
Sljedece godine je imao toliko hamelja da mu niko nije ni zamjerio 8 mjesto u ligi jer se hmelja trebalo rijesiti a rupe popuniti novim igracima,prosle sezone je to vec bilo bolje s tim da je sam Arteta djelomicno krivac za krah na kraju sezone.
Ove godine su njegova pojacanja tu ,sistem je uspostavljen sto rezultira da smo u utrci za titulu i da smo uz City dva tri koplja ispred svih ekipa u ligi.
ETH odlicno poceo u Manchesteru jer je i odlican trener sada je na upravi da ga ispostuje i dovede đu par igraca ovekujem ih i sljedece godine u borbi za top 4 sigurno :kafa:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 23 apr 2023, 23:28

NIsam ni ja vjerovao da ćemo biti Top4 u augustu. Nadao se jesam, vjerovao ne mnogo.

Više sam mislio na raspad svlačionice Uniteda u smislu atmosfere i svega oko kluba. Tu je klub u kanalu bio i još uvijek je u manjoj mjeri. U igračkom smislu je to slično onome što je Arteta zatekao kod vas. Osim Aubemeyanga kojeg je Arteta fino riješio, ne sjećam se kod vas nekih velikih negativnosti i medijske pompe kao kod nas što se dešava na sedmičnom nivou (Maguire, Greenwood, CR7, Sancho itd).

Uglavnom, cilj mi je bio reći da je ova sezona Uniteda sa Ten Hagom PODVIG u rezultatskom smislu (sa par katasrofalnih rezultatakih incidenata kao onaj na Anfildu). Većina navijača drugih kluba želi to ovdje omalovažiti pripisivajući sve sreći, sudijama, Fergusonu, FA itd.
Zadnja izmjena: Unknown3, dana/u 23 apr 2023, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.
Liverpool - 67 titles

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 apr 2023, 23:29

topnik1 je napisao/la:
23 apr 2023, 23:19

Uzeo je Areteta dva kupa u svojoj prvoj polusezoni na klupi Arsenala :kafa:
Sljedece godine je imao toliko hamelja da mu niko nije ni zamjerio 8 mjesto u ligi jer se hmelja trebalo rijesiti a rupe popuniti novim igracima,prosle sezone je to vec bilo bolje s tim da je sam Arteta djelomicno krivac za krah na kraju sezone.
Ove godine su njegova pojacanja tu ,sistem je uspostavljen sto rezultira da smo u utrci za titulu i da smo uz City dva tri koplja ispred svih ekipa u ligi.
ETH odlicno poceo u Manchesteru jer je i odlican trener sada je na upravi da ga ispostuje i dovede đu par igraca ovekujem ih i sljedece godine u borbi za top 4 sigurno :kafa:
Pa mi nemamo vise upravu jer je klub u procesu prodaje, a ovi debili od vlasnika namjerno zavlace ne bi li izmuzli koji milion vise i time samo ukopavaju trebera i klub za iducu sezonu jer je sve neizvjesno, ne zna se ni ko ce biti novi vlasnik, ni kada ce se to desiti, a i ako se desi ko ce od trenutne uprave ostati tu, ko nece, tako da je sve na cekanju.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 apr 2023, 23:34

23 apr 2023, 23:28
NIsam ni ja vjerovao da ćemo biti Top4 u augustu. Nadao se jesam, vjerovao ne mnogo.

Više sam mislio na raspad svlačionice Uniteda u smislu atmosfere i svega oko kluba. Tu je klub u kanalu bio i još uvijek je u manjoj mjeri. U igračkom smislu je to slično onome što je Arteta zatekao kod vas. Osim Aubemeyanga kojeg je Arteta fino riješio, ne sjećam se kod vas nekih velikih negativnosti i medijske pompe kao kod nas što se dešava na sedmičnom nivou (Maguire, Greenwood, CR7, Sancho itd).

Uglavnom, cilj mi je bio reći da je ova sezona Uniteda sa Ten Hagom PODVIG u rezultatskom smislu (sa par katasrofalnih rezultatakih incidenata kao onaj na Anfildu). Većina navijača drugih kluba želi to ovdje omalovažiti pripisivajući sve sreći, sudijama, Fergusonu, FA itd.
Osim sto se nesjecas da je u polusezoni osvojio 2 kupa i da je kadar bio barem kopije ispod ovog manchestera ne sjecas se ni afera sa Aubom i Ozilom,torreirom..Svađa sa Goundouzijem i Maitland Niles s kojim se zakacio oko pozicije :D

Ima toga i kod nas..samo nisu plaćeni 100M pa nije zanimljivo

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 23 apr 2023, 23:39

Rosicky je napisao/la:
23 apr 2023, 23:34
23 apr 2023, 23:28

Osim sto se nesjecas da je u polusezoni osvojio 2 kupa i da je kadar bio barem kopije ispod ovog manchestera ne sjecas se ni afera sa Aubom i Ozilom,torreirom..Svađa sa Goundouzijem i Maitland Niles s kojim se zakacio oko pozicije :D

Ima toga i kod nas..samo nisu plaćeni 100M pa nije zanimljivo
Pa rekao sam da ste osvojili kup. FaCup koliko se sjećam kada ste izbacili City u polufinalu.

Koji je to drugi kup osvojen?
Liverpool - 67 titles

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 24 apr 2023, 01:10

Arteta je došao u tim koji je bio odučen od fudbala. Emery je toliko bio srozao Arsenal u svakom pogledu, ne znam da li je iko ikad bio veći katil jednom velikom klubu dok je primao platu od istog. Nama je Watford imao 31 (TRIDESETJEDAN!) šut na gol. Šut svake tri minute. Xhaka ratovao sa publikom na utakmici. Ja sam počeo gledati koje su to tri ekipe gore od nas u ligi i nisam ih nalazio.

Onda je došao Arteta i polako uvodio svoje ideje. Prodao je svoju priču igračima koji su htjeli da odu. Par trulih jabuka je odstranio. Kad je vidio da nemamo igrače za njegov fudbal, igrao je murinjovski u FA Kupu i tako uzeo City i Chelsea na putu do trofeja. Dobili smo i Liverpool u ligi na sličan način. Završili smo osmi što nije bilo tako loše obzirom na okolnosti. Iduće sezone se spasio otkaza čistim čudom, seriju od 5. do 14.kola mu nikad halaliti neću - jedina pobjeda mu bila na Old Traffordu.

Onda se počeo dohavizavati i graditi Arsenal kako sam se nadao da će izgledati, a to je otprilike ono što smo gledali ove sezone. Vrijedilo je čekati, s tim da ima još stvari koje i on mora da dovede na vrhunski nivo. Tajming izmjena, korištenje rostera i slično.

Nakon poraza kod Liverpoola, pričao je kako je teško kad prođeš presing Liverpoola i dođeš na Van Dijka, a on onda pošalje savršeno dodavanje od 60 metara Salahu koji onda daje gol. Zato je toliko ganjao i platio Whitea koji je još uvijek njegova jedina kupovina od £50m i čekao Salibu sa posudbe.

Prošle sezone smo izgubili u martu od Liverpoola, imali smo bijedne napadačke brojke. Rekao je nakon te utakmice da bi Arsenal bio na nivou Cityja i Liverpoola mora dati 90-100 golova u sezoni i da ga ne zanima hoće li ti dodatni golovi doći izvana ili iznutra. Trenutno smo na 77, a imamo još 6 utakmica do kraja. Nijedan Wengerov Arsenal sa svim onim čudovištima od igrača nije dobacio do 90 golova u ligi.

Ten Hag zasad ima dobro prolazno vrijeme, ali sačekajmo narednu sezonu.

Eusebio13

Post Postao/la Eusebio13 » 24 apr 2023, 01:12

Previse je rano za neku analizu Ten Haga ,treba vidjeti kakvi ce biti iduce sezone
Arteta je dokazao da je vrhunski trener

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 apr 2023, 01:14

FA kup je jedno 80 put vredniji trofej od Karling kupa. To je kao osvojit LP ili Ligu konferencije
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 24 apr 2023, 09:29

Liverpool osvojio Charity Shield, cinjenica je da ima bolju sezonu od Arsenala.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 24 apr 2023, 09:40

Aaron Wan-Bissaka has the best true tackle success rate in Europe's top five leagues out of all players who have attempted 100+ tackles since the start of the 2017-18 season.
571 attempted tackles, 449 tackles made.

Mitoma dobio lekciju jučer.

Da ima ostale segmente igre na 40% tacklanja, bio bi najbolji bek lige. Ovako je na transfer listi.
Liverpool - 67 titles

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.