Prije su nam igraci u 40-tim k'o sat navijeni trcali po terenu, ali to su bila neka nova vremena, ovaj milanlab nije ni sjena onoga sto je bio prije.
Saravi, Siljo, Hasim, Pato, Cristante, svi su oni prosli svoj proces rasta i razvijanja u Milanu i vjerovatno u cilju da ih se sto prije osposobi da zaigraju za prvi tim, boga pitaj cime ih se kljukalo i kroz kakve rezime su prolazili. Da je u pitanju igrac ili dva, rekao bi covjek da je slucajnost, ali bas svi dok ostatak ekipe ima sitne ili nikakve povrede, meni to granici sa slucajnoscu. Abate je isto dijete Milana, a vidi cuda, vise je van terena nego na njemu.
Seedorf je brate zivotinja, njega je tesko porediti sa bilo kim drugim.

Ne mogu jednog Saravija porediti sa njim niti kriviti jer je genetski sitnije konstrukcije, al' opet kad ga se sjetim kakav je bio kad je tek dosao, k'o da su ga izgladnjavali i kakav je sad, to je nebo i zemlja. Slazem se to oko mladih, ali ne bih dovodio u pitanje njihovu radnu etiku, mislim da to nije problem ovdje.
To sto spominjes Muntarija, on je imao samo ostecenje ligamenata, a ne njihovo trganje tako da je tih njegovih 4 mjeseca rehabilitacije optimalni period kada se trebao vratiti na teren, mozda cak i vise od predvidjenog... tako da, ne bih ga uzimao za neki primjer.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !