FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ko nam danas nije došao.
Kao sto ovdje momci koji prate taj nas koeficijent kazu da smo 99% nosioci u prvom pretkolu smatram da sad ili nikad he vrijeme da se ulozi malo vise u ekipu i dovedu 2-3 top igraca i proba proci to famozno 2.pretkolo lige prvaka, sto samo po sebi nosi minimum play off lige Evrope.
Bas bih volio da neko stavi spisak ekipa od prosle godine koje su igrale to 2.kolo lige prvaka da vidimo uz 2-3 vrhunska pojacanja skim se mozemo pofajtati.
Olimpik svoje tekme igra na Kosevu, da li nam je to sigurnih 9 boba???
Bas bih volio da neko stavi spisak ekipa od prosle godine koje su igrale to 2.kolo lige prvaka da vidimo uz 2-3 vrhunska pojacanja skim se mozemo pofajtati.
Nije najljepsi, ali je jedan od najbitnijih definitivno
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Taj je najjaci ikad u zadnje vrijeme..
Al vidim neko o lobovima poceo pricati

Doduse ybte led, onaj Stojceva protiv listice

- AngelDiMaria
- Kontakt:
ono je doktorat lobova bioZip je napisao/la: ↑17 jun 2020, 11:49Taj je najjaci ikad u zadnje vrijeme..
Al vidim neko o lobovima poceo pricati
Doduse ybte led, onaj Stojceva protiv listice![]()
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
AngelDiMaria je napisao/la: ↑17 jun 2020, 11:51ono je doktorat lobova bio
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Dobar je Stojčev, svakako.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Anes Haurdic skarice.
Dinamo Z, Saburtalo, Valletta, Ferencvaroš, Maribor, AIK, Bate Borisov, Rosenborg, Cluj, Macabi Tel Aviv, Nomme Kalju, Celtic, Crvena Zvezda, HJK, TNS, Kopenhagen, APOEL, Sutjeska, Dundalk, Qarabag, Basel, PSV, Victoria Plzen i Olympiakosado-hz je napisao/la: ↑17 jun 2020, 11:45Kao sto ovdje momci koji prate taj nas koeficijent kazu da smo 99% nosioci u prvom pretkolu smatram da sad ili nikad he vrijeme da se ulozi malo vise u ekipu i dovedu 2-3 top igraca i proba proci to famozno 2.pretkolo lige prvaka, sto samo po sebi nosi minimum play off lige Evrope.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Gol za titulu, po meni.
Imo je i Komazec par skarica ako se ne varam
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Možda nebitan, ali meni jako drag gol
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Da li je zvanično da Serbečić ostaje kod nas, pošto je Norveška liga već počela
Zna li neko kako je ovo uslo ?
Podsjeca me gol na one glupe snimke penala kad golmana svaki put u glavu pogodi lopta
Podsjeca me gol na one glupe snimke penala kad golmana svaki put u glavu pogodi lopta

-
- Kontakt:
Treba malo porazgovarati o realnim mogućnostima ovog tima :
Golmani Kovačević , Džafić, Dizdarević - U slučaju odlaska Kovačevića, a ne bi trebao trebao bi nam broj 1 golman , Džafić je ok rezrevna opcija, a Dizdarevića treba poslati na posudbu da brani. Taj put je prošao i Kovačević i ne vidim ništa loše u tom.
Računam na ostanak Kove, jer je na pragu repke, tu je negdje vrti se , sigurno će biti pozvan , mogao bi se i bolji transfer napraviti a i korona je malo oborila cijene, treba sačekati da se to izniveliše. Kova ima 22 godine, 4 nastupa u Europi, hajmo reći u skladu sa ekipama sa kojim smo igrali, nije loše ni branio. Zadovoljan sam tom pozicijom.
LB - Od lijevih bekova mi imamo samo Pidru, priča može Đani, može Hodžić nas je sve ove godine i bacala unazad, ne može, mora se imati lijevi bek izvorno koji cijeli život treira za tu poziciju. Transfer meta broj 1 lijevi bek Tu bih predložio :
Jure Balkovec - ne računaju na njeg u Veroni, Empoli ga neće otkupiti, on će negdje na balkan, zašto mi ne bi bili ta destinacija, pravi igrač. Uklapa se u strategiju kluba, odlično bi bio pojačanje.
DB - Hodžić, Hebibović, Šabanović, ovdje se mora pametno odraditi, Šabanović treba na posudbu , neće se naigrati, Hebibović je upitnih zdravstvenih prilika, a ionako je poupitan, Dušan je dobra back up opcija i ništa više od tog, nama treba i desni bek, pričam sve u kontekstu nekog iskoraka u europi, ovo za našu ligu je super odlično.
Tu bih predložio
Dino Mikanović - igra za Kairat , odnosno ne gira, jako dobar igrač po mom skromnom mišljenju mislim da će dobiti odriješene ruke, treba provjriti jel mu dedo iz bosne il tetka, pa zaganjati papire i dobili bi super beka.
Martin Milec - treba vidjeti status u Mariboru, odličan igrač, nešto mi je sumnjiv Maribor sa produživanjem ugovora, kad bi ga mogli uzeti to bi bilo top pojačanje.
To je to što se tiče bekova bar što bih ja dovodio, neke varijante iz bh fudbala nisu nikakav napredak, osim Todorovića sad koliko je on realan ne znam. Ima tu i Nikolić iz Mladosti ili ti ga Olimpijakosa, ali i on je dijete takvih imamo. Tako da vidjeti ovu dvojicu šta bi moglo
Štoperi : Šerbečić, Miličević, Dupovac, Kurdić, Bešić - treba nam sigurno štoper jak možda i za prvih 11 , Besko će nam otići za pola godine biće kuku pomagaj
Za štopera bih predložio : Ranka Veselinovića, ali je imao gadnu povredu ne može nam sad pomoći probati do godine vidjeti kakav je šta je.
Tako da se okrenemo :
Uroš Radaković treba provjeriti status ne znam iskreno, sigurno dobar igrač
Dario Dumić moćžda bi bio najveće pojačanje ikad ali meni je lično nemoguć, ipak poslao bih upit, Bože moj.
Adnan Kovaćević - izrastao u štoperčinu , nema ugovor tamo, ako kako može dovest
Od naših Šuberta bih sad doveo odmah. On je top igrač. To je to iz naše lige
Vezni red da ne nabrajam, sigurno da nam treba zadnji vezni jedan za prvih 11, to će biti Hadžić, sve usmjeriti u pravcu njegovog dovođenja
Lijeva i desna krila , tu imamo puno igrača ali za neki europski iskorak bi nam trebao Hajrović ili neko sličnih kvaliteta pa bih predložio
Muamer Tanković ističe mu ugovor sad 2020 - odličan igrač
Aleksandar Rudenko, imamo krizu u njegovom klubu koju treba iskorisiti
Luka Adžić ne igra ni na posudbi na koju je psolan a dobar igrač
Marko Janković vidjeti može li mu se akrijera vratiti na pravi kolosijek, paklen igrač
sigurno pogledati : Duljević , Suljić ako može može
Od špiceva ja sam zadovoljan i trenutnim stanjem ali s obzirom na godine, i vidan pad fizičke snage kod Ahmetovića u odnosu na prije 3 godine, doveo bih :
Andrija Pavlović sumnjam da će mu otkupiti ugovor a i da Rapid računa na njeg ozbiljnije
Aleksey Shchetkin jako loš status trenutno ima a napadač vrhunski
Maglica će dobit šut kartu uzeo je dobrih para mislim da želi da je bliže porodici Hajduk i Dinamo ga neće pa probati dovesti ima naše papire
Muris Mešanović vidjeti šta je reći sa ugovorom, proabti dovesti
Đurić bi bio strašan napredak
Može se probati i neka avantura sa nekim malo jačim igračem, ali mlađim kao Dinamo što često to radi, ima španaca , njemaca pun **** dobrih a igraju po trećim ligama na posudbama iz ovih malo većih klubova i nikad dobit šansu neće. Tipa Žan Celar recim.
I sad ako ko misli da je ovo nerealno, ja sam isto jedan od tih, da znate da bez ovog mi nemamo nikakve šanse u Europi za neke grupe, ovo je isto tako minimum minimuma, trebalo bi nam pored ovih igrača dosta sreće, zato vas molim da budete što realniji i objektivniji, jer bez ovakvih igrača mi se nemamo čemu nadati a koliko su oni daleki vidjet ćemo u budućnosti.
Ja sa pak nadam upgradu na ovu ekipu sa ovakvim profilima igrača, imena su nebitna, dok god budete priželjkivali povratnike, naše premijerligaške igrače, otpatke iz susjednih zemalja nećemo biti na tom Europskom putu.
Golmani Kovačević , Džafić, Dizdarević - U slučaju odlaska Kovačevića, a ne bi trebao trebao bi nam broj 1 golman , Džafić je ok rezrevna opcija, a Dizdarevića treba poslati na posudbu da brani. Taj put je prošao i Kovačević i ne vidim ništa loše u tom.
Računam na ostanak Kove, jer je na pragu repke, tu je negdje vrti se , sigurno će biti pozvan , mogao bi se i bolji transfer napraviti a i korona je malo oborila cijene, treba sačekati da se to izniveliše. Kova ima 22 godine, 4 nastupa u Europi, hajmo reći u skladu sa ekipama sa kojim smo igrali, nije loše ni branio. Zadovoljan sam tom pozicijom.
LB - Od lijevih bekova mi imamo samo Pidru, priča može Đani, može Hodžić nas je sve ove godine i bacala unazad, ne može, mora se imati lijevi bek izvorno koji cijeli život treira za tu poziciju. Transfer meta broj 1 lijevi bek Tu bih predložio :
Jure Balkovec - ne računaju na njeg u Veroni, Empoli ga neće otkupiti, on će negdje na balkan, zašto mi ne bi bili ta destinacija, pravi igrač. Uklapa se u strategiju kluba, odlično bi bio pojačanje.
DB - Hodžić, Hebibović, Šabanović, ovdje se mora pametno odraditi, Šabanović treba na posudbu , neće se naigrati, Hebibović je upitnih zdravstvenih prilika, a ionako je poupitan, Dušan je dobra back up opcija i ništa više od tog, nama treba i desni bek, pričam sve u kontekstu nekog iskoraka u europi, ovo za našu ligu je super odlično.
Tu bih predložio
Dino Mikanović - igra za Kairat , odnosno ne gira, jako dobar igrač po mom skromnom mišljenju mislim da će dobiti odriješene ruke, treba provjriti jel mu dedo iz bosne il tetka, pa zaganjati papire i dobili bi super beka.
Martin Milec - treba vidjeti status u Mariboru, odličan igrač, nešto mi je sumnjiv Maribor sa produživanjem ugovora, kad bi ga mogli uzeti to bi bilo top pojačanje.
To je to što se tiče bekova bar što bih ja dovodio, neke varijante iz bh fudbala nisu nikakav napredak, osim Todorovića sad koliko je on realan ne znam. Ima tu i Nikolić iz Mladosti ili ti ga Olimpijakosa, ali i on je dijete takvih imamo. Tako da vidjeti ovu dvojicu šta bi moglo
Štoperi : Šerbečić, Miličević, Dupovac, Kurdić, Bešić - treba nam sigurno štoper jak možda i za prvih 11 , Besko će nam otići za pola godine biće kuku pomagaj

Za štopera bih predložio : Ranka Veselinovića, ali je imao gadnu povredu ne može nam sad pomoći probati do godine vidjeti kakav je šta je.
Tako da se okrenemo :
Uroš Radaković treba provjeriti status ne znam iskreno, sigurno dobar igrač
Dario Dumić moćžda bi bio najveće pojačanje ikad ali meni je lično nemoguć, ipak poslao bih upit, Bože moj.
Adnan Kovaćević - izrastao u štoperčinu , nema ugovor tamo, ako kako može dovest
Od naših Šuberta bih sad doveo odmah. On je top igrač. To je to iz naše lige
Vezni red da ne nabrajam, sigurno da nam treba zadnji vezni jedan za prvih 11, to će biti Hadžić, sve usmjeriti u pravcu njegovog dovođenja
Lijeva i desna krila , tu imamo puno igrača ali za neki europski iskorak bi nam trebao Hajrović ili neko sličnih kvaliteta pa bih predložio
Muamer Tanković ističe mu ugovor sad 2020 - odličan igrač
Aleksandar Rudenko, imamo krizu u njegovom klubu koju treba iskorisiti

Luka Adžić ne igra ni na posudbi na koju je psolan a dobar igrač
Marko Janković vidjeti može li mu se akrijera vratiti na pravi kolosijek, paklen igrač
sigurno pogledati : Duljević , Suljić ako može može
Od špiceva ja sam zadovoljan i trenutnim stanjem ali s obzirom na godine, i vidan pad fizičke snage kod Ahmetovića u odnosu na prije 3 godine, doveo bih :
Andrija Pavlović sumnjam da će mu otkupiti ugovor a i da Rapid računa na njeg ozbiljnije
Aleksey Shchetkin jako loš status trenutno ima a napadač vrhunski
Maglica će dobit šut kartu uzeo je dobrih para mislim da želi da je bliže porodici Hajduk i Dinamo ga neće pa probati dovesti ima naše papire
Muris Mešanović vidjeti šta je reći sa ugovorom, proabti dovesti
Đurić bi bio strašan napredak
Može se probati i neka avantura sa nekim malo jačim igračem, ali mlađim kao Dinamo što često to radi, ima španaca , njemaca pun **** dobrih a igraju po trećim ligama na posudbama iz ovih malo većih klubova i nikad dobit šansu neće. Tipa Žan Celar recim.
I sad ako ko misli da je ovo nerealno, ja sam isto jedan od tih, da znate da bez ovog mi nemamo nikakve šanse u Europi za neke grupe, ovo je isto tako minimum minimuma, trebalo bi nam pored ovih igrača dosta sreće, zato vas molim da budete što realniji i objektivniji, jer bez ovakvih igrača mi se nemamo čemu nadati a koliko su oni daleki vidjet ćemo u budućnosti.

Ja sa pak nadam upgradu na ovu ekipu sa ovakvim profilima igrača, imena su nebitna, dok god budete priželjkivali povratnike, naše premijerligaške igrače, otpatke iz susjednih zemalja nećemo biti na tom Europskom putu.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 17 jun 2020, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Mislim da će prelazni rok reci sve namjere i ambicije kluba. Sve nam se poklopilo, po prvi put imamo šanse da prođemo to famozno prvo kolo, pa čak uz malo sreće iado-hz je napisao/la: ↑17 jun 2020, 11:45Kao sto ovdje momci koji prate taj nas koeficijent kazu da smo 99% nosioci u prvom pretkolu smatram da sad ili nikad he vrijeme da se ulozi malo vise u ekipu i dovedu 2-3 top igraca i proba proci to famozno 2.pretkolo lige prvaka, sto samo po sebi nosi minimum play off lige Evrope.
napadnemo grupnu fazu EL.
Uz malo veće ulaganja u pojačanja, moglo bi nam se finansijski višestruko vratiti.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Saburtalo, Valletta, Ferencvaroš, Maribor, AIK,Nomme Kalju, TNS, Sutjeska, Dundalk po meni ekipe sa kojima se mozemo nositiZundo je napisao/la: ↑17 jun 2020, 12:02Dinamo Z, Saburtalo, Valletta, Ferencvaroš, Maribor, AIK, Bate Borisov, Rosenborg, Cluj, Macabi Tel Aviv, Nomme Kalju, Celtic, Crvena Zvezda, HJK, TNS, Kopenhagen, APOEL, Sutjeska, Dundalk, Qarabag, Basel, PSV, Victoria Plzen i Olympiakosado-hz je napisao/la: ↑17 jun 2020, 11:45Kao sto ovdje momci koji prate taj nas koeficijent kazu da smo 99% nosioci u prvom pretkolu smatram da sad ili nikad he vrijeme da se ulozi malo vise u ekipu i dovedu 2-3 top igraca i proba proci to famozno 2.pretkolo lige prvaka, sto samo po sebi nosi minimum play off lige Evrope.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"