RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 04 nov 2014, 22:08

RezervniGolman je napisao/la:Oko 30 hiljada bilo pod BB. Meni 21 bila. Jedini smo tim iz BiH koji je pobjeđivao timove iz lige petice. Borusiju 2:1 i Derby County 4:1 :cool:
Joja kad spomenu Derby,ovdje u nas radili neki englezi u HE remont i čovjek redovno dolazio u kafić gdje sam radio.Kad je lik vidio Veležov šal poludio od sreće majke mi,i tako počne pričati kako je dolazio u Mostar na utakmicu sa navijačima Derby Countya.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 04 nov 2014, 22:58

RAja u subotu nam je zadnja tekma ove polusezone da igramo kuci..zato svi ko jedan svi iza gola...salove obavezno ponesite (sal je licna karta svakog navijaca) :D i onda navecer svi u sjeverni :D

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 05 nov 2014, 08:19

RezervniGolman je napisao/la:Oko 30 hiljada bilo pod BB. Meni 21 bila. Jedini smo tim iz BiH koji je pobjeđivao timove iz lige petice. Borusiju 2:1 i Derby County 4:1 :cool:
Cast Velezu na tim utakmicama. Ja se itekako dobro sjecam tih uspjeha. Ovo boldirano nije istina. Jel' treba dokaz?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 05 nov 2014, 08:21

Probisvjet je napisao/la:
Cast Velezu na tim utakmicama. Ja se itekako dobro sjecam tih uspjeha. Ovo boldirano nije istina. Jel' treba dokaz?
U euro takmicenjima sam mislio. Dobijali smo i mi jos i QPR i da ne nabrajam
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 05 nov 2014, 08:26

RezervniGolman je napisao/la:
U euro takmicenjima sam mislio. Dobijali smo i mi jos i QPR i da ne nabrajam
Da u euro takmicenjima. Celik je dobio Fiorentinu 1:0, Sloboda spanski Las Palmas 4:3
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 05 nov 2014, 08:36

Jest dobro si vi ste LP dobili kuci ali su vas tamo nabili. Moja greska :thumbup:
KLUB SVIH NAS.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 05 nov 2014, 08:44

RezervniGolman je napisao/la:Jest dobro si vi ste LP dobili kuci ali su vas tamo nabili. Moja greska :thumbup:
I Celik je dobio Fiorentinu.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 05 nov 2014, 08:49

RezervniGolman je napisao/la:Jest dobro si vi ste LP dobili kuci ali su vas tamo nabili. Moja greska :thumbup:
I Celik je dobio Fiorentinu.
Dobro onaj SEK je bio rang mahala pa nista toliko znacajno
KLUB SVIH NAS.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 05 nov 2014, 09:11

RezervniGolman je napisao/la:Ma ako ce ic iz Veleza nek ide i u Zaglebie Lubin samo da cuknemo finu cifru :P
ma najbolje nek ostane u velezu, mislim za nas! ima jos ugovor do ljeta, da ode dobili bi mozda neki 50-100 hiljada eura! nas najbolji igrac trenutno kako je zet otisao a i tad su se klali njih dvojica za titulu najboljeg. vece oslabljenje igrackog kadra od odlaska hebibovica nemozemo nikako imat, momak je alfa i omega ovog danasnjeg veleza i odlazak anija bi svakako znacilo papa svim snovima o evropi ove sezone...nek produzi na 3 godine i na ljeto moze prodaja za neki 500 000 eura! :twisted: :twisted:

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 05 nov 2014, 09:31

mikki21 je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:Ma ako ce ic iz Veleza nek ide i u Zaglebie Lubin samo da cuknemo finu cifru :P
ma najbolje nek ostane u velezu, mislim za nas! ima jos ugovor do ljeta, da ode dobili bi mozda neki 50-100 hiljada eura! nas najbolji igrac trenutno kako je zet otisao a i tad su se klali njih dvojica za titulu najboljeg. vece oslabljenje igrackog kadra od odlaska hebibovica nemozemo nikako imat, momak je alfa i omega ovog danasnjeg veleza i odlazak anija bi svakako znacilo papa svim snovima o evropi ove sezone...nek produzi na 3 godine i na ljeto moze prodaja za neki 500 000 eura! :twisted: :twisted:
Na Facebook grupi "Rodjenim za rodjendan" se nedavno, povodom ovog pitanja oglasio nas bivci igrac Nikola Jokisic. On tvrdi da je neki njegov drug vec sredio transfer Hebibovica na ljeto (gdje nemam blage veze). To bi znacilo da mi opet ostajemo bez marke.
Prkosni i Ponosni od 1922

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 05 nov 2014, 09:34

mikki21 je napisao/la:
Zato sam druze i napisao ako ce ic. Volio bi i ja ds do kraja karijere ostane u Velezu ali svaki igrac gleda vlastitu egzistenciju. Nadam se da nece posrat sto je izjavio u vezi kluba. Meni jako drag igrac i 100% reprezentativni kalibar za godinu-dvije ili cim ode iz Veleza. Vidis da se teleci pogled pravi hajvan samo zato sto je u Rođenim
KLUB SVIH NAS.

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 05 nov 2014, 09:45

Nikola Jokisic

HEBIBOVIC JE PRODAN DAVNO KAD MU JE UGOVOR ISTEKAO MOM PRIJATELJU MENADZERU IZ TURSKE ON JE KUPIO SVA PRAVA NA HEBIBOVICU KADA JE SLOBODAN BIO TAKO DA ON KADA ODE IZ VELEZA DZABE IDE AL JE BISER VELEZA I PODRSKA

Izvor: Faceboog grupa "Rodjenim za rodjendan"

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 05 nov 2014, 10:41

SipakUlicar1922 je napisao/la:Nikola Jokisic

HEBIBOVIC JE PRODAN DAVNO KAD MU JE UGOVOR ISTEKAO MOM PRIJATELJU MENADZERU IZ TURSKE ON JE KUPIO SVA PRAVA NA HEBIBOVICU KADA JE SLOBODAN BIO TAKO DA ON KADA ODE IZ VELEZA DZABE IDE AL JE BISER VELEZA I PODRSKA

Ovo objašnjava one priče kako ga je Tana prodao u Bursu.
Ali ništa neobično, Velež nikad i nije prodao nekog igrača ili se ja nesjećam. Pa svojevremeno je Vladavić otišao u Želju za 8000 KM. Vjerovatno su i svi ostali transferi u tom nivou.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 nov 2014, 10:46

ne nam šta se čudite što Ani ode na ljeto u Tursku. :crazy: Pa to je bio dio dogovora s njima kada su oni dolazili ovamo, i kada je naša delegacija otišla dole i sklopila saradnju s njima, a već svi znate šta će ta saradnja u budućnosti podrazumijevati. Jedan od uslova sradnje je bio da oni kupe naše najbolje igrače, a u ovom slučaju im se svidio Ani, te su još htjeli i Hajdarovića. Dogovor je bio mi njima Anija, a oni će nama pomoći oko izgradnje pomoćnog terena, tj. donirat će 50.000 eura, kako je i bio prvobitni dogovor, što će se ispoštovati, jer su Turci dolazili nedavno, kako bi uplatili te novce, i bogami golemo od njih dati tolike novce za drugi klub, s kojim su nedavno potpisali saradnju. :thumbup:

Dalje, pomoć Turaka oko pomoćnog terena je tek početak te saradnje, jer oni nam žele pomagati i u daljnjim projektima, prije svega su navedena dva ključna prioriteta i to: omladinska škola i sređivanje stadiona (prije svih tribine i reflektori) , a oni će zauzvrat imati prednost u odnosu na druge inostrane klubove da kaparišu naše perspektivne omladince, pri čemu bi i igrač ali i Velež imali korist, naravno finansijsku.

Zahvaljujući rahmetli Ćeći Bijediću, kojeg dole cijene jako puno, ništa ne bi bilo od ovoga, jer boga pitaj kada bi smo sredili pomoćni teren da nas nisu ovi pogurali sa 50.000 eura. :crazy:

Ako se neko sjeća, ovakvu saradnju smo trebali sklopiti još 2005. godine sa Espanyolom iz Barcelone, kada su oni htjeli da ulažu u naš klub, uz uslov da se vratimo te godine u PL, ali pošto nismo uspjeli, od saradnje nije bilo ništa, nažalost. :(

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 05 nov 2014, 11:28

AlemC85 je napisao/la:

ne nam šta se čudite što Ani ode na ljeto u Tursku. :crazy: Pa to je bio dio dogovora s njima kada su oni dolazili ovamo, i kada je naša delegacija otišla dole i sklopila saradnju s njima, a već svi znate šta će ta saradnja u budućnosti podrazumijevati. Jedan od uslova sradnje je bio da oni kupe naše najbolje igrače, a u ovom slučaju im se svidio Ani, te su još htjeli i Hajdarovića. Dogovor je bio mi njima Anija, a oni će nama pomoći oko izgradnje pomoćnog terena, tj. donirat će 50.000 eura, kako je i bio prvobitni dogovor, što će se ispoštovati, jer su Turci dolazili nedavno, kako bi uplatili te novce, i bogami golemo od njih dati tolike novce za drugi klub, s kojim su nedavno potpisali saradnju. :thumbup:

Dalje, pomoć Turaka oko pomoćnog terena je tek početak te saradnje, jer oni nam žele pomagati i u daljnjim projektima, prije svega su navedena dva ključna prioriteta i to: omladinska škola i sređivanje stadiona (prije svih tribine i reflektori) , a oni će zauzvrat imati prednost u odnosu na druge inostrane klubove da kaparišu naše perspektivne omladince, pri čemu bi i igrač ali i Velež imali korist, naravno finansijsku.

Zahvaljujući rahmetli Ćeći Bijediću, kojeg dole cijene jako puno, ništa ne bi bilo od ovoga, jer boga pitaj kada bi smo sredili pomoćni teren da nas nisu ovi pogurali sa 50.000 eura. :crazy:

Ako se neko sjeća, ovakvu saradnju smo trebali sklopiti još 2005. godine sa Espanyolom iz Barcelone, kada su oni htjeli da ulažu u naš klub, uz uslov da se vratimo te godine u PL, ali pošto nismo uspjeli, od saradnje nije bilo ništa, nažalost. :(
Ja se nimalo ne cudim. Ovo je realnost koja nas ceka krajem maja mjeseca. Za njegovo dobro vrijeme je da nas napusti. Objavio sam izjavu Jokisica (serem mu se u ekavski) cisto da nam je svima jasna sta nas ceka na ljeto.

To za Espanyol je bila aprilska sala koliko se ja sjecam??????

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 nov 2014, 11:36

SipakUlicar1922 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:

Ja se nimalo ne cudim. Ovo je realnost koja nas ceka krajem maja mjeseca. Za njegovo dobro vrijeme je da nas napusti. Objavio sam izjavu Jokisica (serem mu se u ekavski) cisto da nam je svima jasna sta nas ceka na ljeto.

To za Espanyol je bila aprilska sala koliko se ja sjecam??????[/quote]

Tadašnji predsjednik Veleža Senad Kazazić, ako se ne varam, je ovo izjavio da oni žele saradnju s nama, ali pod uslovom da se vratimo u PL, a pošto nismo uspjeli, a znamo i zašto, od ovoga nije bilo ništa.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 05 nov 2014, 13:18

Ja sam vam davno govorio da je Bursa trazila Anija , a nudili nam reflektore i dio para za pomocni. Sigurno da Tana nema razloga da prica suplju pricu kad spominje reflektore, tribine i slicno. Ima tu nesto sto je vjerovatno rano da jos saznamo i da je ovo jedan dio istine.

Inace je sve ovo veza preko rahmetli Ćeće Bijedića koji je obezbijedio kompletne pripreme ekipe u Ankari prije nekoliko godina, te zahvaljujuci njemu Bursa i Velež sarađuju.

Inače su ovo informacije iz prve ruke

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 nov 2014, 15:26

shaman7 je napisao/la:Ja sam vam davno govorio da je Bursa trazila Anija , a nudili nam reflektore i dio para za pomocni. Sigurno da Tana nema razloga da prica suplju pricu kad spominje reflektore, tribine i slicno. Ima tu nesto sto je vjerovatno rano da jos saznamo i da je ovo jedan dio istine.

Inace je sve ovo veza preko rahmetli Ćeće Bijedića koji je obezbijedio kompletne pripreme ekipe u Ankari prije nekoliko godina, te zahvaljujuci njemu Bursa i Velež sarađuju.

Inače su ovo informacije iz prve ruke
:thumbup: sve što si napisao je istina.

Da zaključimo, Tana ima dosta mana a najznačajnije su:

loša transfer politika, i
loš rad omladinske škole.

Međutim, za ove četiri godine, ovaj potez s Turcima uz pomoćni teren se može smatrati najznačajnijim u proteklih 20-ak godina, jer je cilj samoodrživo finansiranje kluba, jer se prodajom igrača želi živjeti normalno tj. kada Ani ode u Tursku, on će tamo igrati do momenta dok se ne proda u jaču ligu a to znači da će od svakog narednog transfera ne samo njega, nego i drugih igrača, Veležu ići određeni procenat od kojeg će klub imati koristi.

Nema šanse da se neki igrač iz ove žabokrečine od lige proda u jednu od liga petice jer smo na lošem glasu. Jedino je rješenje ovako, tj. prvo u Tursku ili Češku, pa tek onda u najjače lige, i eto para klubovima.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 nov 2014, 18:35

Iskreno saučešće našem Mrkvi.
Baš se čovjeku potpetilo,ali Mrkva glavu gore.
Uvijek će biti tvoje raje.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 nov 2014, 18:41

tepsija je napisao/la:Iskreno saučešće našem Mrkvi.
Baš se čovjeku potpetilo,ali Mrkva glavu gore.
Uvijek će biti tvoje raje.
šta je sad bilo u p.m.? :(

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 1 gost.