jurisicduska je napisao/la:To svaka čast. Titula imate to svi znamo. Al jbga mi smo aktuelni prvaci, valjda i vi to trebate poštovati. Ja se nadam recimo za 3 godine da ćemo osvojiti bar 4 trofeja. Možda i nećemo. Al nemoj argumenata tih, utvrdili smo da ste trofeniji, ne pričamo sad o tom fkt. Trofeniji ste, sva čast, ko to spori? Prošli ste pretkolo, niko ne spori, drugo niko ne spori, samo kažem da imate još jednu stepenicu da bi ponovili uspijeh Sarajeva od prošle godine nije od prije 76 godina. I ti onda o trofejima, a imaš toliko boljih argumenata da kažeš, evo dandy dobra zajebancija, evo Antolović odlična, čemu ljutnja na činjenice, ja se ne ljutim što igrate 3. Pretkolo ti ko da se ljutiš što smo mi prije godinu igrali play off. Čemu? Vjeruj mi da nisam od zavidnih ljudi. Propričati uvijek možemo da ne pijeniš, razumno.
A napisi ti meni realno: Koga boli za Sarajevo i uspjeh tog kluba prosle godine?
Svaka cast na plej ofu prosle godine, odlican rezultat, nije se moglo protiv Gladbaha realno. Ove godine nesto losiji rezultat za vas, a opet se moze opravdati cinjenicom da je Leh mozda kvalitetnija ekipa, a sigurno mnogo iskusnija u Evropi. Ekipa koja ima stabilne finansije, organizaciju, infrastrukturu. Vi to sve nemate, mozda ste po tome najbolji u nasoj ligi, ali u regionalnim(da ne pricam sire) okvirima je to jos uvijek amaterizam.
Onda, drugo pitanje: Je li vama bilo lijepo igrati prosle godine Evropu? Proci Atromitos, napraviti zapazen rezultat, dovesti Gladbah na Kosevo? Odgovor je vjerujem jeste.
E, pasa tako je i nama. Uzivamo jer smo prosli ekipu od koje smo ispali cim su se izvukli parovi, mnogi su nas prezalili, najvaljivali busenje, a mi smo odigrali nikad bolje u Evropi zadnjih deset godina, cak i vise. Vjerujemo u nasu ekipu i protiv Standarda, zaboli nas je li bolji Leh ili Standard, Orebro ili Balzan, Kukesi ili Metalurg.
Ono sto je sva bit ovoga sto pisem je to da neki od vas pokusavaju umanjiti nas rezultat nekim glupim poredjenjima. Mozda i s nase strane ima onih koji ga previse dizu, ali i vi ste takvi bili. Mozda da realno pogledate koliko ste slavili izbacivanje Levskog, Atromitosa i sl. **** koeficijente i stadione, tudje lige, mi samo uzivamo sto smo konacno odradili Evropu bolje od ocekivanog.