Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la harishp » 27 apr 2010, 15:47

Pola stranice citirati,da bi se rekla jedna tanka recenica. :roll:
P.S Vedo nece nigdje iz Hoffenhaima sad im preostaju jos dvije tekme da potvrde da ono nije bilo slucajno.
na ljeto ce se i Ba oporaviti.Do tada i Salihovic totalno doci u svoju formu nakon operacije.Obasi je vec u punom pogonu.Odmah je druga prica.Trebaju im par jos dobrih pojacanja na bekovima,i u odbrani.Kao i par u sredini pa cak i napadu.Da bi klupa makar bila ojacana.Madmazele,Princeze i Vuk-cevici ne lice mi previse kao dobra klupa.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 27 apr 2010, 18:01

Ma Vedo ce put engleske, Birmingem je klub za njega.
On je masina za davanje golova, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa.

Vedo majstore, samo nastavi da ubijas protivnicke golmane ;)
Cuva Bog Zelju svog!

The Prodigy
Kontakt:

Post Postao/la The Prodigy » 27 apr 2010, 18:14

Bilo bi mu dobro da ode iz Hoffenheima, jer te instant-ekipe nisu dugog vijeka. Schalke bi zaista bila sjajna opcija.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 apr 2010, 18:28

Sa dolaskom Misketa da u Shalke da.Jer pogotovo Vedi je potreban igrac sa ''navodecim loptama''mnogo vise nego Dzeki.
Onaj Eduardo ispirio i puno gnjavi,A Salihovicu previse dato zadataka u defanzivi pa ne moze na sve stici.
Da ne govorim sto bi pod Magathom one svoje guzove smanjio na velicinu dva andola. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 27 apr 2010, 18:42

Vedo king, vratio se sa dva gola :-)
BLUE NATION.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 apr 2010, 00:43

Veoma, veoma jak poster, 10 MB oficijelno od TSG 1899 i TV Digital:
http://www.achtzehn99.de/assets/downloa ... tiv2A4.jpg
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 28 apr 2010, 10:38

Principatus je napisao/la:Veoma, veoma jak poster, 10 MB oficijelno od TSG 1899 i TV Digital:
http://www.achtzehn99.de/assets/downloa ... tiv2A4.jpg
Prejaka slika fkt drama drama drama :D.
--Pametnij popusta--

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 28 apr 2010, 20:33

Nadam se da Vedo ovdje nece stati.
Zadnja izmjena: BIHfan, dana/u 30 apr 2010, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 29 apr 2010, 17:14

Ibišević: Naučio sam da je čovjek sam

"Uzdaj se u se i u svoje kljuse", narodna je poslovica koju je Vedad Ibišević, 26-godišnji napadač nogometnog Bundesligaša Hoffenheima, naučio tek ove godine...

Njemački internetski portal ****.de prenosi izjavu razočaranog BiH-reprezentativca, koji se požalio da ni od koga ove sezone nije dobio niti najmanje razumijevanja.

- Imao sam vrlo malo pomoći, što me jako smeta. Volio bih da sam dobio malo više podrške s više strana. Kojih? Ne želim direktno nikoga optuživati.

Dosad je ove sezone Ibišević zabio 12 bundesligaških golova. Tijekom jesenske sezone 2008. godine briljirao je zabivši 18 golova u 17 utakmica. Nakon toga, tijekom zimskih priprema, potrgao je križne ligamente koljena. Otad više nije onaj stari.

- U budućnosti ni od koga neću više ništa očekivati. Naučio sam da se čovjek u životu nema na koga osloniti - zaključio je napadač koji je ove sezone često bio kritiziran zbog loše forme.
Rotor Volgograd...

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 29 apr 2010, 17:29

demir44 je napisao/la:Ibišević: Naučio sam da je čovjek sam

"Uzdaj se u se i u svoje kljuse", narodna je poslovica koju je Vedad Ibišević, 26-godišnji napadač nogometnog Bundesligaša Hoffenheima, naučio tek ove godine...

Njemački internetski portal ****.de prenosi izjavu razočaranog BiH-reprezentativca, koji se požalio da ni od koga ove sezone nije dobio niti najmanje razumijevanja.

- Imao sam vrlo malo pomoći, što me jako smeta. Volio bih da sam dobio malo više podrške s više strana. Kojih? Ne želim direktno nikoga optuživati.

Dosad je ove sezone Ibišević zabio 12 bundesligaških golova. Tijekom jesenske sezone 2008. godine briljirao je zabivši 18 golova u 17 utakmica. Nakon toga, tijekom zimskih priprema, potrgao je križne ligamente koljena. Otad više nije onaj stari.

- U budućnosti ni od koga neću više ništa očekivati. Naučio sam da se čovjek u životu nema na koga osloniti - zaključio je napadač koji je ove sezone često bio kritiziran zbog loše forme.
:( :( Tuzno, mislim da je od nas Bosanaca (barem vecine) imao ogromnu podrsku, a od onih paksua u Hofu garant nije. Sretno Vedo nedaj se :D.
Zadnja izmjena: armin90, dana/u 29 apr 2010, 17:36, ukupno mijenjano 2 puta.
--Pametnij popusta--

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 apr 2010, 17:55

Pa izgleda da Ibisevic misli nekoliko osoba ili grupa time. Znam samo da time sigurno ne misli na sahbaza. :D
Smjesno mi je kada ljudi misle, da fudbaleri ili druge poznate osobe ne znaju upotrebljavati internet, browser, Google ili da ne znaju koji su najpoznatiji portali naprimjer bosanskog fudbala. Tako su se navijaci Wolfsburga zacudili kako to Misimovic cita u njihovom oficijelnom forumu, pa se isto cudili sto zeli radije za Schalke. :roll:

Jedan drugi interview :

Ibišević: Golovi za spas sezone
Da smo ovako igrali cijelu sezonu, ne smijem ni pomisliti gdje bi nam bio kraj, kaže Vedad

„Ibišević i društvo kaznili nemar Hamburga“. To je naslov u „Kickeru“, njemačkom listu koji je objavljen nekoliko trenutaka nakon pobjede Hofenhajma.

Svega deset minuta bili su dovoljni Vedadu Ibiševiću da sruši sve snove igrača Hamburga da se iz Hofenhajma mogu vratiti sa važnim bodovima za Evropsku ligu.

Toliko je naime bilo potrebno vremena našem reprezentativcu da na otvaranju susreta postigne dva gola kako bi dao najveći doprinos u izjednačenoj rekordnoj pobjedi Hofenhajma od 5:1 u ovoj sezoni (sa 5:1 pobijedili Hertu, Ibišević postigao het-trik).

Debakl gostiju

Ibišević je postigao prvi i drugi gol za Hofenhajm i tako najavio debakl igrača Hamburga. Pred kraj susreta je uspio upisati asistenciju za gol Sejada Salihovića za konačnih 5:1.

- Da smo ovako igrali cijelu sezonu, ne smijem ni pomisliti gdje bi nam bio kraj. Imali smo silnu motivaciju, jer nam je preko glave bilo loših nastupa, kritika. Indisponirani igrači Hamburga su došli u pravo vrijeme i iskoristili smo priliku da se iskupimo i da im napunimo mrežu do vrha - kazao je Ibišević.

Sa dva nova gola (ukupno 12) ponovo ste među 10 najboljih strijelaca Bundes lige?

- To mi je i bio cilj prije početka prvenstva. Moram biti iskren da je bilo padova, ali ako se uzme u obzir težina moje povrede križnih ligamenata, onda svakako moram biti zadovoljan.

Da li Vam je ovo najbolja utakmica ove sezone?

- Uz Hertu, kada sam postigao tri gola, definitivno najbolja. Možda je ovo najbolja cijele ekipe. Sigurno među boljim.

Hofenhajm nije uhvatio Evropsku ligu koju ste najavljivali. Da li ste na tom planu razočarani?

- Znam da je svakom igraču cilj da igra evropske utakmice, osvaja titule, ali mi smo u ključnom periodu kada se donosila odluka o evropskim mjestima upali u krizu. Sada smo malo popravili blijed utisak, ali sam ubijeđen da smo mogli bolje.

Da li je trener Ralf Rangnik (Rangnick) jedan od krivaca?

- Nećemo sada nikoga optuživati. Svi smo članovi Hofenhajma i svi smo krivci, neko više, neko manje, ali to sada i nema neku važnost. Da se Bog dao ovo nikada nije desilo.

Lošoj seriji došao kraj

Preostale utakmice protiv Frankfurta i Štutgarta su prilike za nova dokazivanja?

- Nakon Hamburga sve može biti mnogo bolje. Bili smo u seriji od sedam utakmica bez pobjede. Kada nakon dva postignuta gola iz sedam susreta na jednoj utakmici postignete pet zgoditaka, onda imate pravo da slaviti sedam dana. Jedina šteta je što se bliži kraj šampionata.

Ostajete li u Hofenhajmu i naredne sezone?

- Još je rano o tome govoriti. Pustite me da malo uživam u golovima i pobjedama. Dugo ih nije bilo. Bit će vremena za takve teme - kazao je za kraj Ibišević, koji je golovima protiv HSV-a dokazao da je spreman za naredne reprezentativne akcije protiv Švedske i Njemačke.

Salihović strijelac nakon 10 kola

Strijelac jednog gola za Hofenhajm bio je i Sejad Salihović. Naš reprezentativac, koji će zbog crvenog kartona protiv Portugala u baražu u Zenici pauzirati u četiri kvalifikacijska susreta za Euro (podnesena je žalba na koju se čeka nova odluka), u meču sa HSV-om postigao je četvrti gol u sezoni.

Salihović je prije gola protiv Hamburga imao 10 sušnih kola. Posljednji put je strijelac bio još 6. februara kada je realizirao penal u meču sa Hanoverom (2:1).

Pored HSV-a i Hanovera naš reprezentativac je golove u Bundes ligi ove sezone postigao u duelima sa Ajntrahtom i Borusijom iz Menhengladbaha.

Džeko izgubio prvo mjesto

Edin Džeko je u nedjelju izgubio prvo mjesto na listi najboljih strijelaca Bundes lige. Naš reprezentativac se nije uspio upisati u listu strijelaca u meču sa Frajburgom (0:1), što je svakako obradovalo Stefana Kislinga (Kiesling) iz Bajera koji je u subotu postigao dva gola (3:0) za svoj tim u meču protiv Hanovera.

Nakon 32 kola, dvije etape prije kraja šampionata, Kisling sada ima gol više u odnosu na Džeku. Nijemac je postigao 21 gol, dok je naš reprezentativac 20 puta zatresao protivničku mrežu.

Do kraja šampionata Bajer igra sa Hertom i Borusijom iz Menhengladbaha, dok Volfsburg ide u goste Borusiji iz Dortmunda i dočekuje Ajntraht.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 29 apr 2010, 20:53

Ja mislim da Vedo nemja nista protiv smjesnih (negativnih) komentara na sportsport.ba al 100% cita ovaj forum.
Za mene je Vedo uvjek bio Legenda, al kad mu nije islo i ja sam pisao da mu neide, al nista vise, znaci sa respektom.
BLUE NATION.

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 29 apr 2010, 21:19

Meni je uvijek Ibisevic bio najdrazi igrac repke ii steta sto se povrijedio.Jbt kad se sjetim 17 utakmica 18 golova i onda dolazi ta povreda :cry: al mi je drago sto je procepio u zadnje vrijeme,,12 golova ove sezone odlicnoo poslije one povrede,,jos nije imao bas neku veliku podrsku saigraca al dobro je.
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 30 apr 2010, 00:02

Vedo, ako čitaš, izvini što sam nekad bio malo grub :mrgreen: Neću više, ali nadam se da si shvatio šta su zapravo bile moje poruke.

Admine, molim te, vrati nam Vedu (šahbaz, messi, rukfaš) da diskutuje s nama, ovako samo može čitati.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 apr 2010, 11:51

Mislim da su se "kritike" i posebno direktno pljuvanje na ovom forumu drzale u granicama, zato su se na drugim stranicama vise "potrudili". Kod Hoffenheimovih navijaca sad druga prica, prije nekoliko nedelja su ga se htjeli rijesiti, a sada se nadaju da ih nece napustiti. ;)

Veoma interesantan, aktuelan interview sa Vedom pred utakmicu protiv Frankfurta, na njemackom. Kazem interesantan, jer mu tu postavljaju pitanja kao: "Sta o tome drzite, da je vodstvo Hoffenheima reklo, da traze (jos jednog) napadaca koji zna davati golove? Kako ste se osjecali kada ste morali sjediti na klupi?" i tako dalje.

Vedo kaze na to, da mu je svejedno hoce li dovesti jos nekoga ili ne, njega licno to tangira, ali mu je drago ako taj neko moze pomoci Hoffenheimu. Vedo izgleda nekako iznerviran i ne bas srecan...ima tu nesto, isto tako ovdje izjavljuje da je sebi od ponekih vise ocekivao. Isto spominje kako su mu na Handy dolazilo mnogo SMS poslije dobre igre i golova a nikako poslije losih. Izgleda da ce mnogo igraca napustiti Hoffenheim ili ce biti otpusteni/prodani.

http://www.eyep.tv/beitrag/1-bundesliga ... rt-12.html
http://www.eyep.tv/beitrag/1-bundesliga ... rt-22.html

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 apr 2010, 16:17

Principatus je napisao/la:Mislim da su se "kritike" i posebno direktno pljuvanje na ovom forumu drzale u granicama, zato su se na drugim stranicama vise "potrudili". Kod Hoffenheimovih navijaca sad druga prica, prije nekoliko nedelja su ga se htjeli rijesiti, a sada se nadaju da ih nece napustiti. ;)

Veoma interesantan, aktuelan interview sa Vedom pred utakmicu protiv Frankfurta, na njemackom. Kazem interesantan, jer mu tu postavljaju pitanja kao: "Sta o tome drzite, da je vodstvo Hoffenheima reklo, da traze (jos jednog) napadaca koji zna davati golove? Kako ste se osjecali kada ste morali sjediti na klupi?" i tako dalje.

Vedo kaze na to, da mu je svejedno hoce li dovesti jos nekoga ili ne, njega licno to tangira, ali mu je drago ako taj neko moze pomoci Hoffenheimu. Vedo izgleda nekako iznerviran i ne bas srecan...ima tu nesto, isto tako ovdje izjavljuje da je sebi od ponekih vise ocekivao. Isto spominje kako su mu na Handy dolazilo mnogo SMS poslije dobre igre i golova a nikako poslije losih. Izgleda da ce mnogo igraca napustiti Hoffenheim ili ce biti otpusteni/prodani.

http://www.eyep.tv/beitrag/1-bundesliga ... rt-12.html
http://www.eyep.tv/beitrag/1-bundesliga ... rt-22.html
Vedo iako nije zabijao u repci kao Muslimovic,Dzeko,Misimovic vazda je bio uz repku i BiH mu puna usta bila.
Zato i kritike uopste nisu bile zlonamjerne.Jer opet narod pamti barem mi se cini i dobre stvari.Koje je Vedo imao jako puno.Ovi sa stranice Hoffe su vjerovatno gastarbajteri iz drugih drzava i kontinenata.Pa hvalili svoje konje iako su sami znali da je to fakticki neosnovano.
Ebiga Podolski je pored Solde ispao najveci krivac.Jer su od njega trazili najvise iako uopste nije lose igrao,nije on kriv sto ga je Soldo stavljao na totalno strane pozicije za razliku od koje Podi igra.
Vedo je to trebao rezonovati kao i prije ''u se i svoje kljuse''.Jer fakticki i zavisi od samog sebe i kad zabije i kad promasi.Mada je kritika isla na cjeli klub.A istina je bila u jako puno povrijedjenih igraca tokom sezone,pa i HSV je totalno ostao kratkih rukava zbog toga.
Nova sezona,nova i nafaka ha ja.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 01 maj 2010, 02:40

Sta sve neces procitat ovdje :mrgreen:

Halo ba, Vedo prica o tome kako nije dobio podrsku od igraca i kako ne igraju kao tim !

Od sada ce u drugim rijecima i on tako, pa ce da vlada jos veca anarhija :lol: . Kao da je njega briga sta pise neki forumas sa Treskavice ! Ajde molim vas ....
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 01 maj 2010, 12:22

KONGO je napisao/la:Sta sve neces procitat ovdje :mrgreen:

Halo ba, Vedo prica o tome kako nije dobio podrsku od igraca i kako ne igraju kao tim !

Od sada ce u drugim rijecima i on tako, pa ce da vlada jos veca anarhija :lol: . Kao da je njega briga sta pise neki forumas sa Treskavice ! Ajde molim vas ....
E moj Afrikanac,,,malo bolje procitaj intervju pa ces vidjeti sta je Vedo mislio... :oops: :oops: :oops:
Rotor Volgograd...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 maj 2010, 12:38

Na koga je god mislio, ono ponasanje Rangnicka je bilo sramotno. Kad je reko da je Ibisevic ispuco sve kredite. Moronska izjava.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 maj 2010, 15:26

Sto se tice toga, koga je tacno mislio, moze se dugo nagadjati.
Sigurno je, da je sam rekao da jedno vrijeme nije citao novine ili isao u internet zbog pritiska koji je bio na njemu.

Imali neko link za utakmicu osim "atdhe" i Bwin-linka sa "myp2p"?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, dedo26, Tihi i 20 gostiju.