NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

jestamaji
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la jestamaji » 01 feb 2021, 19:22

kažu cold wetter pocket moguć za superbowl :o :o :shock:

ko ne zna o čemu se radi, na floridi se zna desiti da debelo zahladni na dan dva, zavuče se džep hladnog zraka sa sjevera i dok ga sparina koja je svuda okolo ne istisne zna biti par dana oko nule. to je totalno nestvarno, odeš na plažu a tamo totalna mazija i niđe žive duše :mrgreen: zadnji puta kada je bila velika utakmica u tampi se upravo to desilo, koledž finale prije neku godinu (deshaun watson game) je počelo na temperaturi malo iznad nule u 8 naveče a završilo na 15 stepeni oko ponoći :D . sreća pa nije bila tekma dan prije. bez obzira na to dosta publike je bilo u šorcevima, došli ljudi iz alabame i caroline na floridu i nisu ponijeli ništa toplije :mrgreen:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 feb 2021, 00:55

:rol:

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 feb 2021, 13:12

evo jedan dobar :D

slika

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 feb 2021, 13:20

Kilgore and Robinson on COVID list after having their hair cut

Sour.ces say the barber tested negative five consecutive days before he was allowed to enter the Chiefs' facility -- including a Saturday PCR test that came back negative Sunday. The barber took an additional rapid test as a precaution before entering the facility Sunday, but the results were delayed briefly because of a line of friends and family also getting tested. He was wearing double PPE and was still cutting Kilgore's hair -- the first in a line of players waiting for haircuts -- when the positive result came back. The barber was immediately removed; in a follow-up interview with NFL officials, the barber said he'd also cut Robinson's hair the previous day away from the facility.

dobri su, izabrali rezervnog centra i nebitnog WR, i pustili vrhunsku priču :mrgreen:

mahomes se ne mora brinuti, on se svakako šiša na reklami :mrgreen: :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 feb 2021, 23:54

Ne bih volio biti u koži BB-a ukoliko Brady uzme SB u nedjelju, jer ako je vjerovati medijima, navodno je Brady u martu rekao Kraftu da će ostati ukoliko BB smatra da mu je potreban.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 feb 2021, 17:54

amerosm je napisao/la:
02 feb 2021, 23:54
Ne bih volio biti u koži BB-a ukoliko Brady uzme SB u nedjelju, jer ako je vjerovati medijima, navodno je Brady u martu rekao Kraftu da će ostati ukoliko BB smatra da mu je potreban.
I sa njim i bez njega svakako ne bi nista napravili, kao sto smo vidjeli prosle godine jer je napad najgori u ligi.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 feb 2021, 08:29

rio_Ferdy88 je napisao/la:
03 feb 2021, 17:54
amerosm je napisao/la:
02 feb 2021, 23:54
I sa njim i bez njega svakako ne bi nista napravili, kao sto smo vidjeli prosle godine jer je napad najgori u ligi.
vjerovatno, ali znaš da su ameru bellichick i mcdaniels krivi za sve, prije svega za to da nisu osvojili 15 superbowl-ova nego samo 6 :D

i ja mislim da sa bradyjem ne bi otišli daleko. ali da su imali mahomesa bi sigurno, najmanje wild card i onda playoff run sve do afc finala gdje bi ih rasturio kanzas city tj. mahomes :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 05 feb 2021, 00:20

Najjaci superbowl kako ja pratim ovih 7 godina

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 05 feb 2021, 16:06

22.40h Pro7 studio
22.55h SK1 hr First down studio
23.30h SK1 Studio

00.30 SB LV

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 feb 2021, 20:07

samo da kazem da ce se charles barkley kladiti na kansas city

ako me kontate sta zelim reci :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 feb 2021, 20:49

90minut je napisao/la:
05 feb 2021, 00:20
otkud znaš unaprijed? :mrgreen:
na kraju će još biti dosadnih 41:20

ja ne znam koji je najbolji superbowl koji sam gledao. možda steelers-cardinals, možda patriots-seahawks ... teško je reći

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 05 feb 2021, 21:18

jestamaji je napisao/la:
05 feb 2021, 20:49
90minut je napisao/la:
05 feb 2021, 00:20
otkud znaš unaprijed? :mrgreen:
na kraju će još biti dosadnih 41:20

ja ne znam koji je najbolji superbowl koji sam gledao. možda steelers-cardinals, možda patriots-seahawks ... teško je reći
Po imenima onako i šta predstavlja ovaj superbowl ne nužno po rezultatu pratim ja NFL kako je sportklub dobio prava samo u međuvremenu sam ja istudirao mnogo oko istog i znam mnogo stvari.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 feb 2021, 00:52

ja bih rekao da je ovo najbolji QB matchup u istoriji od montana-marino superbowla naovamo.

inače ko ne zna, spomenuti montana-marino superbowl je bio prvi koji je prenošen u evropi u više od jedne zemlje, prije toga se superbowl mogao gledati samo u engleskoj gdje je prvi živi prijenos superbowla bio onaj koji su mede osvojile. elem kad se desio taj superbowl montana-marino nfl je pokušao napasti evropsko tržište sa svojim signature matchupom, spustili su cijenu i ponudili kompletan program uključujući i kompletne snimke championship finala uključenih u superbowl plus dosta materijala naokolo. bez obzira na to mislim da je svega par njih zagrizlo. nfl je u okviru ovoga na kraju dao i summary od par minuta za besplatno prikazivanje širom svijeta. kod nas su taj summary prikazali u okviru nedjeljnog popodneva sedam dana nakon utakmice. to je mislim bilo prvi puta da je kod nas prikazano bilo šta od NFLa

prvi superbowl koji je kod nas prikazan u više od summary-ja je bio superbowl montana-esiason 1989. tu su prvo na beogradskom nedjeljnom popodnevu najavili utakmicu i prikazali summary-je oba championshipa a onda sutradan, nakon indirekta mislim, prikazali kratki snimak koji je uključio oba zadnja drive-a. naredne dvije godine su otprilike to isto ponovili (prvo montanino razvaljivanje elwaya a onda norwood kick) i onda je došao rat.

kod nas se doduše pored toga minimalnog izvještavanja JRTa negdje od kraja osamdesetih i pojave satelitskih antena moglo ponešto fino i u toku sezone pogledati, prvenstveno ko je imao tele5 ali i jednu godinu na screensportu. nažalost tele5 su imali uglavnom oni koji su instalisali svoju satelitsku antenu, u tim pionirskim vremenima kablovskih sistema je taj program bio skoro nezastupljen a screensport je išao godinu dana i onda se ugasio, vjerovatno upravo zato što mu je težište bilo na američkim sportovima tipa besmislenog paralelnog skijanja ili još besmislenijeg baseballa. ali i to je sve otišlo u zaborav kad je 1992 nestalo struje. ja sam se iskreno iznenadio kad je rat završio kad sam čuo da je montana još igrao par godina :mrgreen:

meni je najveći prodor NFL-a van amerike bio kad su se na yahoo-u počele pojavljivati vijesti koje su više puta dnevno osvježavane .... tu je krenulo, barem za one kojima nije trebalo deset godina da “nabave internet” :D

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 06 feb 2021, 01:21

SK Srbija opet sa 3 komentatora :D
Nadam se opet Mixa, Jimmy i Erceg. Prva dvojica su se baš popravili, uživanje je slušati ih.

Edit: to su ipak Mixa, Žule i Milunović :crazy: :shock:
:tokralju:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 feb 2021, 08:44

3 ipo sata? :o :shock: :mrgreen:

kad pročitam “tampa bej“ i “kanzas siti“ odma gasim

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 feb 2021, 10:10

evo pokušao sam pogledati, pa jebote ovaj majmun nema pojma da se PI ne može niti dodatno pogledati niti revidirati ni iz boota niti bilo kako drugo (15:00)
imam pametnija posla nego da gledam šta priča čovjek koji hoće da vodi emisiju a ni osnovna pravila ne zna. strašno!

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 06 feb 2021, 11:13

Ma Srki je tu više za atmosferu, njemu nema ravnog u F1 i MotoGP :D

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 feb 2021, 12:09

ma znam, jasno je to meni, on je najveća paljevina tamo, čovjek je lud za sportom ali jeb.iga to je osnova osnove, to se mora znati ako već radiš emisiju o tome. to je ko da neznaš šta je pasivni ofsajd u fudbalu.

to je drugačije od ovoga kad mixa veli trebao je rodgers na third down trčati pa ako ga pritisnu linebackeri probati napraviti punt fake. to je isto totalna glupost, kakav crni punt fake pet metara iza line of scrimmage, ali izletilo mu, nije razmišljao, to nije neznanje.

neznam meni ovo veličanje bradyja i mahomesa od po sat vremena ide na ganglije, ponavljaju stalno jedno te isto. pa i moja stara koja ima 91 godinu reče nekidan “gledala sam na televiziji, meščini neki tomislav je tamo najbolji”. elem dosta više istog sranja, ako već prave podcast onda je to posvećena i stručna emisija koju gledaju fanovi i freakovi a ne slučajni prolaznici. pa ajde onda nahvali u par rečenica obojicu i onda daj stručno reci šta treba napraviti da ih se zaustavi itd a nemoj mi svakih pet minuta ponavljati da je brady deseti put u superbowlu. da moja stara zna izgovorit superbowl u međuvremenu bi i to znala! majkemi meni ovo postaje ko besmisleno američko mlaćenje prazne slame satima i danima, ali tamo to gledaju svi pa je razumljivo jer se radi o kvotama, ovdje je riječ o 1-2% zainteresovanih koji znaju o čemu se radi i umjesto da im ljudi koji se djelomično odlično razumiju nešto novo objasne i još ih više nauče i zainteresuju oni satima ponavljaju koliko je tomica super, jeb.o ih isti!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 feb 2021, 12:30

inače kako stvari stoje oko 20 stepeni na kickoffu a oko 15 stepeni na kraju. kiša prije da neće nego da hoće. elem sve potaman!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 feb 2021, 12:53

noćas rodžo dobija mvp titulu, kad već ne može onu pravu ... daj šta daš :mrgreen:

puno je interesantnije ko će u hall of fame pored peytona i woodsona. pored toga još trojica od kojih je megatron vjerovatan a zadnja dva slota su potpuno otvorena

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.