FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 06 jun 2020, 02:47

Stroj1946 je napisao/la:
05 jun 2020, 23:49
feniksptica je napisao/la:
05 jun 2020, 23:34
Kaze hadzija pripreme u Bosni. Neka malo Ilidza malo Jahorina Bjelasnica. Malo i do Neuma
Nek u kampu rade takticki dio, a imaju planina za pripreme koliko hoce. Sarajevo kad je igralo protiv Manchestera se pripremalo na planinama i u gradu, a ne u Sloveniji ili Turskoj
CZ sa Igmana pokorila Evropu, planina sa najviše ozona . Kakva im je bila krvna slika, mislili da se dopigovali.
Što mi ne bismo mogli do grupa EL .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 06 jun 2020, 02:54

zagor1987 je napisao/la:
06 jun 2020, 02:42
O cemu vi ba pricate i koliko dugo pratite Sarajevo? Od svih legendi,pa do grada itd ti se naso prozivat na neke nerealne stvari. Ko je to ulago u Kosevo neke pare? Jel mi treba da napravimo gradski stadion gdje ce prednost imat Zeljko Joksimovic? U kakvim ba vi filmovima zivite,samo ti reci oni ce trehnut 5 mil eura i cao. Niko nije lud marke tu da ulozi posebno ne ljudi koji su svjetski biznismeni. Kad vidim ovako debilne postove nije mi dobro. Inace ako se ikad ista poduzme bilo sta u vezi stadiona to ce ova uprava uraditi. Drzava za 20 kusur godina nije ulozila 2 km na teren a ocekujes od nas da mi sad budemo madzionicari,spusti se malo na zemlju lakse ce ti biti. Inace mozes flautu samo svirat sto se stadiona tice dok je tu SDA elita,i kad hoces nesto traze ti da ih poguras na sto strana
Nije istina da se nije ulozilo "2 km" na stadion, necemo pretjerivati. Nazor se Kosevo zadrzavalo u kategoriji 3 i ulagalo se, ali sve je to bilo beznacajno realno. U zadnje vrijeme su se savez kao i gradske i lokalne uprave vise skoncentrisali na Grbavicu, koja eto malo po malo dodje do trece kategorije. Niko ne ocekuje velika ulaganja niti gradnju novog stadiona, ali moguce je uz malo truda doci do kategorije 3. Pa u ovoj godini dana nakon sto si morao u Zenici igrati apsolutno nista nije uradjeno. A imao si milion sastanaka sa nekim nacelnicima, Ajnadzicima, gradonacelnicima i milion nekih dogovora o ulaganjima, brojaci karti, ono ovo bla bla. Tebi ako ne smeta ici u drugi grad da navijas za svoj klub u domacoj utakmici meni Bgm smeta. A pitaj i igrace jel im svejedno igrati na Kosevu ili na Bilinom i zbog drugacije trave i dimenzija terena i svega ostalog.

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 06 jun 2020, 02:56

broj6 je napisao/la:
06 jun 2020, 02:33
kosevskobrdo je napisao/la:
05 jun 2020, 23:20
Iskren savjet za ove momke iz HZ:

Pametnije vam je da obojite grad u bordo i bijelo sad pred europske utakmice od tog tjeranja uprave...
Vozeci gradom gledajuci one izblijedele grafite zapitam se zasto se vise ne radi to... na pofalicima sve izblijedilo, na kosevskom nigdje ne mogu vidjet dobar grafit, mural...
usmjerite energiju, ako treba love organizujte akciju, odazvacemo se, pomoc.
S takvim akcijama dizite i privolite raju na tribinu a ne sa ovim veceras!
Ali polahko Zenica da se pocne bojiti jel' tako? Slobodno onda mozes i nick promijeniti sa kosevskobrdo na bilinopolje, jer ne gine nam opet put za Zenicu ako se ijedno kolo prodje u Evropi. Sad je uprava svima kao dobra jer je titula stigla pa malo umirili masu. Za godinu dana nista konkretno se nije uradilo na Kosevu, samo neki sastanci i obecanja.. a navijaci nek pripreme auta i autobuse da zakrce autoput do Zenice..

Dakle ne zelim spominjati ni Husrefa, niti sportski segment i kadrovsku politiku koja nam i dalje steka. Ali eto jedan konkretan i vrlo bitan problem koji svima smeta, kojim se uprava prvenstveno trebala baviti a nista nije uradjeno.
Šta ćeš uraditi čovječe kada politika ne da ne želi da ti olakša,nego ti otežava u svakom mogućem smislu?
Pored ove vlasti i silnih prekršenih obećanja tebi je uprava krivac?
Jesi li pratio kako se sastanci odvijaju?
Jeste li vi više svjesni kakve gluposti pričate?
I vi da se pitate o sportskom segmentu i kadrovskoj politici...

Ne razumijem jeste li toliko ograničani u razmišljanju ili imate neki interes
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 06 jun 2020, 03:02

E cuj da se rijesi problem. Pa momci ako vam je stalo da se rijesi, umjesto pred klub da tjerate upravu trebali ste pred nacelnikovu kancelariju pa tamo reci i zastititi klub. Jer taj nacelnik je do sada 5x doslovno slagao upravu. Nam je bio za vise opcija i ovaj se slozi sa tim da bi kad krene realizacija dogovorenog promjenio pricu.

Nemate pravo pominjati stadion jer ovo sto Nam ulaze u klub je ogroman novac! Jos treba da pravi gradski stadion koji nam s namjerom SDA isprdak urusava ne bi li otisli sa njega da niknu zgrade i hoteli.

A vi ako mislite da je tako lahko te stvari raditi dok su respiratori na vlasti, probaj legalizovati 2 kvadrata zemlje pa ces da vidis birokracije kako te hvata za sve dzepove.
Nacelnik ima.moc da te je.be kad hoce a ti mozes samo da gledas sve dok ne steknes uslove da gradis vlastiti. Ne znam jesi li citao intervju sabrinin kada objasnjava odnos nacelnika prema klubu, kada objasnjava za stadion i koliko problema stvara nasa drzava.
Daj boze da se za to borite a ne za neke nestvarne ideale
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 06 jun 2020, 03:09

broj6 je napisao/la:
06 jun 2020, 02:33
kosevskobrdo je napisao/la:
05 jun 2020, 23:20
Iskren savjet za ove momke iz HZ:

Pametnije vam je da obojite grad u bordo i bijelo sad pred europske utakmice od tog tjeranja uprave...
Vozeci gradom gledajuci one izblijedele grafite zapitam se zasto se vise ne radi to... na pofalicima sve izblijedilo, na kosevskom nigdje ne mogu vidjet dobar grafit, mural...
usmjerite energiju, ako treba love organizujte akciju, odazvacemo se, pomoc.
S takvim akcijama dizite i privolite raju na tribinu a ne sa ovim veceras!
Ali polahko Zenica da se pocne bojiti jel' tako? Slobodno onda mozes i nick promijeniti sa kosevskobrdo na bilinopolje, jer ne gine nam opet put za Zenicu ako se ijedno kolo prodje u Evropi. Sad je uprava svima kao dobra jer je titula stigla pa malo umirili masu. Za godinu dana nista konkretno se nije uradilo na Kosevu, samo neki sastanci i obecanja.. a navijaci nek pripreme auta i autobuse da zakrce autoput do Zenice..

Dakle ne zelim spominjati ni Husrefa, niti sportski segment i kadrovsku politiku koja nam i dalje steka. Ali eto jedan konkretan i vrlo bitan problem koji svima smeta, kojim se uprava prvenstveno trebala baviti a nista nije uradjeno.

Ajjjjjjj, 548x prepričano sve i objašnjeno u vezi stadiona i opet taj argument, ako se može tako nazvati. Uz to, okreneš se i pogledaš malo gdje živimo, ne mora ti niko ništa objašnjavati, vidiš koliko je zatezanja i laži u vezi Koševa, a kamoli novog stadiona. Nakon toga dođeš i opet isto palamudiš, čemu? Ciljam da je namjerno.. Uostalom, pročitaj današnji intervju s Sabrinom, pa možda skontaš.

Šta to fali Zenici? Jel to sad nešto toliko loše što se tamo odigralo protiv Batea? Vidim ima raje da to nešto potencira, kao da smo na njivi nekoj igrali, a ne na prelijepom terenu i stadionu. Svi od raje koja je tamo bila prisutna imaju samo lijepe riječi za tu organizaciju i tekmu, osim onog incidenta s mentolima. Stvarno ne mogu da skontam da je to neki veliki problem što se igra tamo, pa se toliko patetiše i kmeči. Također, taj argument za daljinu je nigdje veze. Eto te za pola sata, lagano autoput, ne potrošiš puno goriva i uživaš.

Ne znam stvarno šta hoćete, vi kontate da je lako s Ajnadžićem i uigranom kriminalnom mašinerijom, koje boli qurac za stadionom i FKS. Ako misliš da je lako, onda neka te postave na funkciju i ganjaj se s njima. To za igrače nikakve veze na svijetu nema, jer je trava trava, čak im je veća prednost zbog boljeg terena. Dimenzije isto nonsense žešći. Dobro si to slagao za igrače, samo moraš malo bolje smisliti laž, da bi imala neke logike.

Kad pročitam tako neke gluposti, zapitam se da li je raja stvarno tako mutava ili se prave namjerno zarad nekih interesa ili su samo naivni..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 06 jun 2020, 03:11

broj6 je napisao/la:
06 jun 2020, 02:54
zagor1987 je napisao/la:
06 jun 2020, 02:42
O cemu vi ba pricate i koliko dugo pratite Sarajevo? Od svih legendi,pa do grada itd ti se naso prozivat na neke nerealne stvari. Ko je to ulago u Kosevo neke pare? Jel mi treba da napravimo gradski stadion gdje ce prednost imat Zeljko Joksimovic? U kakvim ba vi filmovima zivite,samo ti reci oni ce trehnut 5 mil eura i cao. Niko nije lud marke tu da ulozi posebno ne ljudi koji su svjetski biznismeni. Kad vidim ovako debilne postove nije mi dobro. Inace ako se ikad ista poduzme bilo sta u vezi stadiona to ce ova uprava uraditi. Drzava za 20 kusur godina nije ulozila 2 km na teren a ocekujes od nas da mi sad budemo madzionicari,spusti se malo na zemlju lakse ce ti biti. Inace mozes flautu samo svirat sto se stadiona tice dok je tu SDA elita,i kad hoces nesto traze ti da ih poguras na sto strana
Nije istina da se nije ulozilo "2 km" na stadion, necemo pretjerivati. Nazor se Kosevo zadrzavalo u kategoriji 3 i ulagalo se, ali sve je to bilo beznacajno realno. U zadnje vrijeme su se savez kao i gradske i lokalne uprave vise skoncentrisali na Grbavicu, koja eto malo po malo dodje do trece kategorije. Niko ne ocekuje velika ulaganja niti gradnju novog stadiona, ali moguce je uz malo truda doci do kategorije 3. Pa u ovoj godini dana nakon sto si morao u Zenici igrati apsolutno nista nije uradjeno. A imao si milion sastanaka sa nekim nacelnicima, Ajnadzicima, gradonacelnicima i milion nekih dogovora o ulaganjima, brojaci karti, ono ovo bla bla. Tebi ako ne smeta ici u drugi grad da navijas za svoj klub u domacoj utakmici meni Bgm smeta. A pitaj i igrace jel im svejedno igrati na Kosevu ili na Bilinom i zbog drugacije trave i dimenzija terena i svega ostalog.
I sta ti predlazes? Imas kes? Znas li koja je naucna fantastika naci zemlju,pa valja je i platit evo od rata pokusavaju da usminkaju stadion i to grad,nacelnici itd i ti ocekujes od uprave da kaze evo sad ide 50 mil da bi mogli igrat,realnosti malo nije na odmet

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 06 jun 2020, 03:26

skoroalen je napisao/la:
05 jun 2020, 20:48
h

I mora l' se u svakoj pjesmi spominjat komšijski klub? Pu yebem ti kompleks, nećemo ga se ni za 15 godina riješit.
MORA i treba. Meni ovaj sport ne bi bio ovo da nije Želje. Nemoj se praviti da ne čitaš sta oni pišu . Ponižavaju, odnosno pokušavaju ponizavati. To je rivalitet gradskih klubova na dunjaluku , ne podržavam agresiju, ali zayebanciju da.
Šta sam sve doživio od raje koja gotivi Želju , ne dao Bog nikom. Pa danas mi fin momak, dobra raja spominje 5+3 .
Vrh je njegova:"Mene bi bilo stid ovakve titule" . Nikad se oko ovog nećemo složiti, a jesi neko koga gotivim :thumbup:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 06 jun 2020, 03:27

- Dogovoren sastanak Ajnadžića i Uprave..
Ajnadžić: "Dobar dan."
Sabrina: "Dobar dan."
Ajnadžić: "E Sabrina lutko, nešto si mi govorila za ovaj stadion, pa da vidimo šta kako dalje. Hajde da to završimo što prije, da to malo poguramo, da se završi hairli. Još malo su gotovi čitači, teren možemo početi za 15 dana, a za sedmicu otpočeti radove na novinarskim prostorijama. Pa javite svima."
Sabrina: "Eee super načelniče, drago nam je da smo se ovako brzo dogovorili."
Ajnadžić: "Ma nema problema lutko, i nama je u interesu da se to brzo pošamara. Za mjesec dana ćemo imati finalni razgovor za zemljište i gradnju stadiona."
Sabrina: "Hvala Vam, prijatno."

- Naredni sastanak u vezi zemljišta i gradnje
Ajnadžić: "Dobar dan."
Sabrina: "Dobar dan."
Ajnadžić: "E recite gdje biste vi jedan stadion udarali?"
Sabrina: "Pa gledajte, zasjedali smo par puta i odlučili smo se za zemljište u Butmiru. Fina zemlja, dosta prostora, planirali smo i popratene sadržaje i tako ha ja."
Ajnadžić: "Butmir aaa? Auu dobro je to zemljište. Tu odma i kamp ma mjera ba."
Sabrina: "hihihihi pa baš to."
Ajnadžić: "Ma može hajde. Javite tom vašem beraču da spremi lovu, evo vam zemljište, pozavršavajte tu papirologiju i palite mješalice. Nek vam je s srećom."
Sabrina: "Baš vam hvala, ljubazni ste pravo, nikad u životu nisam nešto brže obavila. Poselamite kući."
*šarnuli*

Bukvalno mislim da ima raje koja zamišlja da to ovako ide i da se to obavlja kao da planiraju janje okrenuti.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 06 jun 2020, 03:30, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 06 jun 2020, 03:30

feniksptica je napisao/la:
06 jun 2020, 00:51
Ne bih , al neku noc je neko trazio da se malo zakuha, nije se naviklo na dobru atmosferu :urnebes:
Mr. Sarkazam , prepoznat će se :urnebes:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 jun 2020, 03:53

Ja nemogu da razumijem da ljudi nemogu svatit da NAM nece nikad ulozit 30 m km-50 k km u stadion dok FK SARAJEVO nebude ko BAYERN MUNCHEN, ili NK DINAMO, jer on nikakvu korist nema od stadiona, i mnogo mu je isplativije davat 83 k km godisnje i da ude u neki dogovor sa gradom da on ulozi 200-300 k € nek drzava grad kanton savez ulazi 400-500 k € da se ispuni taj uslov za igranje utakmica do grupe le, sto je dovoljno za 10 godina, jer za 10 godina necemo bit natom levelu da ce nam trebat 4 kategorija koja je potrebna za grupu.

Moras 3-4 puta ulazit u grupnu le moras prodavat po 6-8 m € po igracu.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 06 jun 2020, 04:12

@AlfredNobel
@zagor1987
@Napoli
Kao prvo nije mi jasno zasto se misljenje i post pojedinca shvati odmah kao stav neke grupe. Vjerovatno zato sto dosta ljudi dijeli to misljenje, ali evo ja npr nemam nikakve veze ni sa danasnjim ni nekadasnjim sjeverom.

Kao drugo ne shvatam sta je to Sabrina uradila tj cime je zasluzila toliko postovanje da se odmah na jedan post automatski upali grupica koja je brani. Zbog cega da se njoj vjeruje i potenciraju neki njeni intervjui?

Trece i najvaznije, nije mi jasno kako nekom obicnom navijacu Sarajeva koji od malena prati klub i citav zivot dolazi na Kosevo, moze biti svejedno da li mu klub igra na Kosevu, u Zenici ili nekom drugom mjestu jer "pola sata voznje" je nista. Stadion na kojem klub igra je obiljezje kluba isto koliko grb ili himna. I svakom igracu koji igra tu, poseban je osjecaj igrati na svom stadionu.

I zadnja stvar koju cu napisati vezano za stadion, nisam uopce spomenuo nikakvu izgradnju niti se to ocekuje od vlasnika. Sve dosadasnje uprave su uspjesno odrzavale vezu sa vlascu u Sarajevu i nekako su uspijevali usminkati stadion za Evropu. Sadasnja uprava jednostavno nema cilj da ulaze bilo sta u stadion jer nije njihovo vlasnistvo, i sa njihove strane sva se prica tu zavrsava, a nemaju kredibilitet i ne znaju pregovarati ni sa savezom ni vlastima. I da, zadnji novac koji je ulozen u Kosevo je od strane Ajnadzica i saveza (oko 400 hiljada po pola) za ugradnju citaca karata, sto ce biti uradjeno do pocetka Evrope vjerovatno, a vidjet cemo hoce li biti dovoljno da nam dozvole da igramo ili ce navijaci ispastati zbog sve nebuloze.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 06 jun 2020, 04:28

Bilo bi fantasticno igrati na grbavici nadam se.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 06 jun 2020, 08:09

Neka mi ne svane, nek me nema, nek me ne budeee.. Neka me bez tebe ne probude, Saraj'vo! 🏆🥇

Eh, sad okrecemo novi list i u nove pobjede zajedno, Nam i Tan neki video link ovo ono, hello Champions League here we are again 🏆
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 06 jun 2020, 08:29

Pantelija je napisao/la:
06 jun 2020, 03:02
E cuj da se rijesi problem. Pa momci ako vam je stalo da se rijesi, umjesto pred klub da tjerate upravu trebali ste pred nacelnikovu kancelariju pa tamo reci i zastititi klub. Jer taj nacelnik je do sada 5x doslovno slagao upravu. Nam je bio za vise opcija i ovaj se slozi sa tim da bi kad krene realizacija dogovorenog promjenio pricu.

Nemate pravo pominjati stadion jer ovo sto Nam ulaze u klub je ogroman novac! Jos treba da pravi gradski stadion koji nam s namjerom SDA isprdak urusava ne bi li otisli sa njega da niknu zgrade i hoteli.

A vi ako mislite da je tako lahko te stvari raditi dok su respiratori na vlasti, probaj legalizovati 2 kvadrata zemlje pa ces da vidis birokracije kako te hvata za sve dzepove.
Nacelnik ima.moc da te je.be kad hoce a ti mozes samo da gledas sve dok ne steknes uslove da gradis vlastiti. Ne znam jesi li citao intervju sabrinin kada objasnjava odnos nacelnika prema klubu, kada objasnjava za stadion i koliko problema stvara nasa drzava.
Daj boze da se za to borite a ne za neke nestvarne ideale
Kandidujemo svog čovjeka koliko na ima u Općini Centar mora doći na vlast, ali ne pomaže ni to Pasha kad ima neko iznad njega.... Prokleta država
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 jun 2020, 08:35

Zato izbori idu, promjena vlasti neminovna.

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 06 jun 2020, 08:38

Dobro jutro BORDO SAMPIONI

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 jun 2020, 09:09

Meni je ovakva proslava puno bolja, samo da smo malo stali ispred vjecne, izasli iz auta i slavili...

Ovo sa autima mi je vrh.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 jun 2020, 09:10

Ja bi da kandidujemo @skoru za načelnika on ima taj neki fakultet zavrsen
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 06 jun 2020, 09:14

Šampionski osjecaj, kad ce te pripreme i tekme 😎
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 jun 2020, 09:47

Bilino uvijek prije Grbavice, uvijek! Iskreno, prije bih Poljud ili Marakanu tražio nego bilo šta od ovih gov.ana iz Zvorničke. Da im mi Štilića pola godine plaćamo zbog pišljivih 90 minuta utakmice? Jok.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, misstianopenaldo, NazorUso i 28 gostiju.