Sead Kolašinac

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: Sead Kolašinac

Post Postao/la HariTz » 27 apr 2014, 01:03

Koliko bih volio da ode u MAN UTD, isto tako bih volio da jos jednu sezonu odigra u Schalkeu da izbaci onog Aoga iz 1. postave definitivno i onda rahat bira gdje će. Treba još koja sezona da se afirmiše kao igrač.
Engleska lika je za njega VRH, i tamo će ih sve povaljat :cool: :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 apr 2014, 02:28

šta mislite da l' bi trebao preći u Man Utd sada? nekako se bojim kako bi ga tretirali tamo, s obzirom da je mlad, neafirmisan igrač, a veliki klub, zahtjevna publika, veliki pritisak, a on bi sigurno tu i tamo pravio neke nazovi kikseve, itd

s jedne strane bih volio da pređe u tog velika odmah, a s druge strane je rizik, pa bih volio da ostane još jedno dvije sezone u Schalkeu da se usavrši koliko je to moguće :D svakako mu neki gigant evropskog fudbala u budućnosti ne gine!

definitivno mač sa dvije oštrice, ali ono što me raduje je činjenica da je veliki borac i igrač s osobinama vođe, tj. definitivno će u budućnosti biti vođa, gdje god da igrao .. teško mi je zamisliti da bi igrač s takvim karakternim osobinama fejlao u nekom klubu :D

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 27 apr 2014, 04:22

Što je Džeko zabijao Unitedu, zabijao ja. Ako dođe rušilac, nema više.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 apr 2014, 09:22

Naravno da bi trebao preci u Man Utd. Takve ponude se ne dobijaju svake godine, bez obzira sto United ove sezone igra losije na ljeto ih ocekuje remont i sigurno ce ponovo biti u borbi za titulu. S druge strane United ga trazi kao zamjenu za Evru koji sigurno odlazi na ljeto, znaci moze im biti prvi bek sljedecih 12,13 godina.

Druga stvar on je prakticki Njemac, odrastao je tamo, ima njihov nacin razmisljanja i ne trebamo se bojati onog balkanskog sindroma. Covjek je apsolutni profesionalac koji uvjek daje 100% na svakoj utakmici i sigurno da bi brzo pridobio srca navijaca zbog svoje borbenosti.

Sto se tice kvalitete, vec sada ima kvalitetu za velike timove. Zamislite sta ce biti kad udje u svoj prime. Sigurno ce biti jedan od najboljih bekova svijeta.

Treba reci i da bi mu EPL savrseno odgovorala. Tamo se igra dosta na snagu, brzi napadi preko krila sto njemu svakako odgovara da pokaze svoju klasu u defanzivi. Ni ofanzivno on nije tako los kako neki smatraju al sigurno ce da godinama jos vise napredovat.

Sve u svemu, ako je stvarno dobio ponudu Uniteda, apsolutno treba da je prihvati. I Vidic je dosao iz yebene ruske lige pa je napredovao do najboljeg stopera svijeta u jednom trenutku. Sei je tek 20 godina, a ima veci potencijal nego sto je Vidic ikad imao.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 27 apr 2014, 09:30

Iskreno mislim da bi trebao ostati u Schalke-u bar jos jednu sezonu. Ima sigurnu startersku poziciju, Schalke igra LP naredne sezone gdje moze skupiti jos dosta iskustva. Sto se tice repke, ako gledamo realno, jedino Dzeko igra u boljem klubu dok je Pjanic u klubu od prilike istog ranga. Tako da sto se tice i tog aspekta nema nikakve potrebe da se odmah zalijece sa prelaskom u Utd. Bolje da ostane bar jos sezonu u jako dobrom klubu gdje je siguran starter nego da ode u odlican klub gdje su sanse mozda 50-50 da bude starter, ako i tolike ;)

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 apr 2014, 09:43

A ko ce mu to biti u Unitedu konkurent za poziciju LB?

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 27 apr 2014, 09:53

Mozambik je napisao/la:A ko ce mu to biti u Unitedu konkurent za poziciju LB?
Klub ranga kakav je Man.Utd. vjerovatno (ukoliko ode Evra) nece imati samo jednog igraca na bilo kojoj poziciji pa tako i na LB.
Uostalom da ovo sad ne ode u neku bespotrebnu raspravu, moje je misljenje da mu je bolje ostati a tvoje da je bolje preci i neka ostane tako. A momciluk sta god da izabere nek' mu je sa srecom ;)

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 apr 2014, 10:01

Kako ga je dosad imao? Evra je u Unitedu 8 godina. Nikad nije imao ozbiljnog konkurenta na poziciji LB. Neville je bio 20 godina, kad je ostario doveli su Rafaela koji je vec 6 godina u klubu i nema nikakvu konkurenciju.

Nisu u Unitedu budale da dovedu Kolasinca i Shawa recimo, pa da za dva beka daju 40 miliona.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 27 apr 2014, 10:11

Mozambik je napisao/la:Kako ga je dosad imao? Evra je u Unitedu 8 godina. Nikad nije imao ozbiljnog konkurenta na poziciji LB. Neville je bio 20 godina, kad je ostario doveli su Rafaela koji je vec 6 godina u klubu i nema nikakvu konkurenciju.

Nisu u Unitedu budale da dovedu Kolasinca i Shawa recimo, pa da za dva beka daju 40 miliona.
Ja koliko vidim njih dvojica su mozda nekih 20m € ali to nije poenta. Poenta je u tome da je Kolasinac u rangu njihovog Buttnera, mozda nesto bolji, i da bi nakon 2-3 lose partije, opet ako bi uopste imao prednost na pomenutog Buttnera, sigurno to mjesto izgubio. Eto toliko od mene na ovu temu :thumbup:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 apr 2014, 10:25

Trebao si odmah napisat ovo za Buttnera da se bezveze ne raspravljamo :facepalm:

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 27 apr 2014, 10:38

Mozambik je napisao/la:Trebao si odmah napisat ovo za Buttnera da se bezveze ne raspravljamo :facepalm:
Sto? Jel' to problem sto je Seo nesto bolji od trenutno drugog izbora LB-a Man. Utd-a ili je ipak svjetlosnu godinu ispred kako ti insinuiras? Niko nije rekao da Seo nece biti duplo ili vise bolji od tog malog, ja sam samo rekao kako je trenutno stanje. Ipak Seo ima tek nekih 40-ak ozbiljnih utakmica u seniorskoj konkurenciji i da je vec bolji od ovog ali isto tako nije svemirski brod za njega u ovom trenutku, pogotovo to Englezi tako ne gledaju kao mi. Budi mi pozdravljen :wave:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 apr 2014, 10:49

Seo 40, Buttner 11 :wave: :wave:

A to kako Englezi gledaju dovoljno govori i da su Shawa proglasili najvecim draguljem a odigrao je 10 utakmica vise od Kolasinca, plus jos lige prvaka ocima nije vidio.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 27 apr 2014, 10:55

Mozambik je napisao/la:Seo 40, Buttner 11 :wave: :wave:

A to kako Englezi gledaju dovoljno govori i da su Shawa proglasili najvecim draguljem a odigrao je 10 utakmica vise od Kolasinca, plus jos lige prvaka ocima nije vidio.
Buttner je igrao seniorski fudbal i u Holandiji ako nisi znao ;) . Uostalom bezveze sam momka skroz pomenuo jer i on kad je dosao u Utd vrijedio je i vise nego Seo sad pa ga pogledaj gdje je. O tome ja govorim. Ne zelim da se Seu nista slicno desi i to je to. A sa jos jednom sezonom u veoma dobrom Salkeu, kako u prvenstvu tako i u LP, sanse da mu se to desi bi bile svedene na minimum. To je neko moje razmisljanje ali opet i ako predje na ljeto zelim mu da postane legenda Utd-a :cool:
P.S.
A to za Engleze, istina, gledaju svoje ali ne i nekog Bosanca koji igra u Njemackoj. Pola ih nisu ni culi za njega ;)
P.S. II
Ipak ja dozvoli da ovo ode u bespotrebnu raspravu jer mu obojica zelimo isto na kraju krajeva a to je da jos vise uspije a uopste nije bitno na koji nacin :salut:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 apr 2014, 11:20

Znaci,tandem u odbrani Uniteda : Vranjes - Kolasinac :mrgreen:
#miasanmia

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 apr 2014, 11:22

U pravu je @crvenocrni poptuno oko ovog poredjenja sa Buttnerom, i situaciji kakva bi ga cekala u Man Utd.

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 27 apr 2014, 11:25

Buttner je bolji od Avdije :njanjanja:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 apr 2014, 11:41

Sto se tice Buttnera, on je doveden kao cista rezerva za Evru. Niko ziv nije bio cuo za njega prije dolaska i odjednom je se pojavio. Nikakav igrac jednostavno.

Problem Kolasincu je sto je United uvijek igrao sa vrlo ofanzivnim bekovima, ne znam ima li on dovoljno kvaliteta u napadu da to odradi. Inace u Engleskim medijima se nije spominjalo apsolutno nista o ovom transferu, tek jucer su neki citirali Avaz. A mnogo se prica o Shawu, i ranije o Coentrau. Ne bi volio da dodje kao neka rezerva, jer Shawa ce tesko izbacit iz vise razloga. Zasluzuje bolje momciluk.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 27 apr 2014, 11:44

Cartman je napisao/la:Sto se tice Buttnera, on je doveden kao cista rezerva za Evru. Niko ziv nije bio cuo za njega prije dolaska i odjednom je se pojavio. Nikakav igrac jednostavno.

Problem Kolasincu je sto je United uvijek igrao sa vrlo ofanzivnim bekovima, ne znam ima li on dovoljno kvaliteta u napadu da to odradi. Inace u Engleskim medijima se nije spominjalo apsolutno nista o ovom transferu, tek jucer su neki citirali Avaz. A mnogo se prica o Shawu, i ranije o Coentrau. Ne bi volio da dodje kao neka rezerva, jer Shawa ce tesko izbacit iz vise razloga. Zasluzuje bolje momciluk.
To je to, nista vise, nista manje ;)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 27 apr 2014, 11:54

Ja se ne bojim da bi on izborio prvu postavu,upravo zbog njegove borbenosti...pa cak i kad bi evra ostao...mozda ne odmah,ali kroz pola godine...jer ne bi seo ostao na istom nivou,nego bi mnogo napredovao..ipak je to united,a njemu tek 20god...prostora za napredovanje na pretek.
Ako moze rafael igrati,onda moze i kola...
Mada i ako ostane u schalkeu nece pogrijesiti...
Ja se ne brinem za njega hoce li preci u united...mene brine pjanic da ne predje u psg,u francusku-smece ligu...

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 apr 2014, 11:58

Samo mi nije jasno za koga ce on biti rezerva. Ako dodje Shaw onda nece kupiti Kolasinca ili obratno. Taj Buttner mu nije nikakva konkurencija.

Shaw ce u Chelsea ako ga budu zeljeli. Njima je bek na samrti kao i Unitedu, a imaju i vise para i boljeg trenera i bolju ekipu. Jednostavno su privlacniji od Uniteda trenutno. Mada se i oko njega digao hype, kao uostalom i oko svakog engelskog igraca. Navicu ih da su super ljudi, najbolji fudbaleri, a nigdje meda ne mogu.

Ne znam kolko bi Coentrao pomogao Unitedu. Prvo dosta se povrijedjuje a i ofanzivno je veoma los. Posto kazes da United trazi ofanzivnog beka, onda je bolje rijesenje Moreno iz Seville koji je dobar ofanzivno, al je defanzivno rupa kao Marcelo u Realu.

Opet kazem ako njega dovedu sigurno nece posezati za Shawom. Shaw nece ispod 20 miliona funti. a Schalke sigurno nece prodati Seu ispod 10 mil. eura.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 16 gostiju.