BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

soko
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la soko » 14 nov 2015, 14:48

bhfanatic14 je napisao/la:Fidelis odkad mi pricamo da je repka privatna sprdnja ali djeca nevjeruju. Vidi se da pojedinci moraju igrat i da ih neko dobro gura. Vranjes hadzic, sinoc cocalic... i ako je dobro momak odigro pet puta bolji od hadzica il sranjesa. Ali vidi se svaku utakmicu da mesa ne sastavlja sam sastav a to je vrlo zalosno. Zato nas i vode susici, bazdarevici jer su pogodni njima se moze dirigovat. Zato nikad necemo imat ozbiljnog strucnjaka!
Za prvog, Mujdza najbolji desni bek ove repke je poceo i onda poslije povrede usao drugi najbolji bek sto mi imamo. Jedini desni bek da bi se mogao pozvati jel onaj decko iz Rapida. Sasvim logicno da ce Vranjes uci koji je juce dobro odigrao i upisao asistenciju.
Za drugog, njega sam par puta u zivotu igrao. Juce smo ja i jaran gledali, dosta puta je prosjekao loptu, uzeo loptu. U defanizvi veoma dobar izbor. Ja jaranu kazem evo nasli smo igraca koji nam treba.Kad nam je trebao stoper prije 3-4 godine, ono kad smo igrali prijateljsku protiv Grka, krpili smo se sa uzasnim stoperima. Ovaj decko bio u vise navrata u timu kola, Susic ga skroz izbjegava.
Mi ne trebamo igrati sa dva napadaca. Vedo i Dzeko. Jbg ja zar ne vide da smo najbolje igrali protiv Francuza, Meksika, Obale Slonovace i Argentine. Da, tad smo imali Misimovica ali sad se moze nesto slicno napraviti. Juce nas je kisa dosta zeznula, mogli smo mi i sa ovom formaciju uzeti. Imali smo onu kontra na pocetku, kad je Vedo uzeo loptu i onda se Lulic okliznuo, tu bi 100% pao gol.
Irska se je juce zatvorila i srecom su dosli do gola.
Nadam se da necemo srljati i samo polako u Irskoj, ne trebamo na pocetku odmah krenuti u napad.
Ne znam u kakvoj je formi Besic, nadam se dobroj.
Mislim da bi trebali poceti sa 4-3-3 formacijom i onda poslije ubaciti Medunjina zadnji 30 minuta
Mujdza-Sunjic-Spaha-Zuka
Pjanic----Besic----Kolasinac
Visca----Dzeko----Lulic
Ako Mujdza ne moze, Vranjes. I jucer smo trebali ovako igrati, samo umjesto Besica, Cocalic ili Sejo.
Ova pozicija Kolasincu najbolje pase, moze pomagati odbrani a moze ici u 16erac gdje on zna biti jako opasan.
Ovako i Roma igra tako da bi Pjanicu formacija pasala, samo treba vise da pokaze nego juce. Oni njegovi mekani pasovi i slobodni udarci juce su sramota. Nema veze u kakvoj formaciji igramo ako ce nako tanko igrati.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 nov 2015, 14:48

Ja ne znam sta palamudite sa tom formacijom kad se zna sta nam najbolje pase. Utakmiac protiv OBALE SL, MEKSIKA I ARG...ona fromacija je najbolja u historiji repke i ne znam sto nismo nastivili igrati u njoj.

Sto se igraca tice ja bi vako:

------------------Džeko------------------------

-Lulić----------Medunjanin---------Višća----

---------Pjanić-----------Bešić---------------

Zukanović-----Spahić---Šunjić--------Mujdža-----

--------------------Begović------------------------

Što se igračkih izmjena tice mozda Kolasinca mentut na beka ili mozda ogija....Mada iskreno eo znam da cu bit popljuvan kao i do sad ali ja bi Hodzicu dao sansu. Ja i onaj BANG pricamo da je trenutno kalsa i za vedu i djurica ima pola godine, al ostali su samo pljuvali, pa eto sta im donese vedo...

Ara ima strasnu tehniku i mogo bi podvalit koju loptu, a sigurno je i da ce se boriti. Ne mora od prve minute al ako rezultat bude zahtijevao ja bi mu dao snsu i prije Đurića i Vede
=\_1921_/=

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 nov 2015, 14:51

pinoglavi je napisao/la:Ne shvatas poentu, psuj mu sta god hoces prije i poslije utakmice al za vrijeme utakmice ga podrzi za dobrobit reprezentacije koju si dosao gledati cak iz Danske. Jednostavno organizovano pljuvanje naseg igraca za vrijeme utakmice mi je totalno retardirano, al eto radi sta hoces kad mislis da si pametan.
Kontam sve ali ne bi danac da nije zasluzio

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 14:51

invincible1921 je napisao/la:------------------Džeko------------------------

Ovo smo svi prizeljkivali i u prvoj utakmici samo sto bi umjesto Besica bio Cocalic ili neko drugi, nadam se da ce za revas ovako ici !

Mesa je pretjerao sa Dzekom, Vedom, Viscom, previse ofanzivno a nema ko da loptu prosljedi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 nov 2015, 15:11

Kljuc je Ibisevic. Njega maknes iz ekipe, i napokon igras sa 11 igraca. Nadam se da je Mesa to vidio. Ne moze nikakva borba i trka nadomjestiti to da on ima problema sa primanjem lopte i sa najednostavnijom pasovima. Sinoc je Dzeko kao napadac bio zrtvovan radi Ibisevica.... Ne ponovilo se. :|

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 14 nov 2015, 15:30

U Dablinu moramo početi sa Bešićem i Medunjaninom a u napadu tandem Džeko i Đurić. Napast od prve minute pa šta bude bude :D
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 14 nov 2015, 15:31

7aprildomemoj je napisao/la:U Dablinu moramo početi sa Bešićem i Medunjaninom a u napadu tandem Džeko i Đurić. Napast od prve minute pa šta bude bude :D
Koliko je Medunjanin rjesenje za Dablin :?
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 14 nov 2015, 15:34

Elegant je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:------------------Džeko------------------------

Ovo smo svi prizeljkivali i u prvoj utakmici samo sto bi umjesto Besica bio Cocalic ili neko drugi, nadam se da ce za revas ovako ici !

Mesa je pretjerao sa Dzekom, Vedom, Viscom, previse ofanzivno a nema ko da loptu prosljedi.
Ovo je trenutno najboljih jedanaest koje mi imamo i ne treba nista pametovati i kalkulisati u uzvratu ako zelimo ici na Euro.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

emil02in
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la emil02in » 14 nov 2015, 15:38

AeGon099 je napisao/la:Imate snimak na Sport Klubu 2. Počinje drugo poluvrijeme..
A šta gledat maglu [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT]
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 14 nov 2015, 15:42

Teška tekma za igrati.Mrljavci,puni snage,disciplinovani do fanatizma, bez mnogo znanja pa još i teren i vrijeme na ruku.
Jedino što zamjeram selektoru,ako je tražio posjed kako kaže,morao je imati barem još 2 srednjaka na terenu.
Izmjene su,po meni trebali biti Ibišević - Đurić, Cocalić- Hadžić. Višću se nije smjelo dirati jer je dosta dobro
probijao bok.Znači treba nam zadnji vezni - Bešić kako bi Pjanić bio bliže golu a može se i Cocalića dodati sa njima.
PO nekom mom skromnom mišljenju,mada ova dvojica nisu De Rossi i Naingolan,ovo bi moglo biti rješenje za Dublin.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 nov 2015, 15:42

Besa i Pjana treba da obavljaju te prljavije poslove uz dosta trke, a Pjanic bi morao u odredjenim situacijama izbacivati krila kvalitetnim pasovima te cuvati kontrolu u vezi. Medo iznad ove dvojice kao pravi kreator, a ost je manje vise poznato.

Msm da je Mire u takvim okolnostima mnogo opasniji.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 15:45

Kako na Irskom forumu pisu smireno jer su svijesni da jos nista nije gotovo iako imaju prednost, a mi pred prvu utakmicu puni optimizma mislili da cemo sve rjesiti pa jedva. Ja sam jos u nevjerici da nismo imali konkretnih akcija i napada.

Također pisu da nece igrait defanzivno i cuvati rezultat nego ce pokusati napasti jer im se vracaju određemi igraci pa su puno jaci. A imate ce ogromnu podrsku naviajca, ne kao ovo nase pozoriste u reziji dijaspore i babinih sinova.

Nas je jucer pored nase lose igre unazadila magla i nikakva podrska sa tribina.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 14 nov 2015, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 14 nov 2015, 15:45

Ako ispadnemo sad, hocemo l´ postat kakvi rekorderi po broju ispadanja u barazu?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 14 nov 2015, 15:55

Trebamo izvuci pouku iz prve utakmice,i u revansu odigrati puno pozrtvovanije,ozbiljnije....
Ibisevic nije smio igrati u prvoj utakmici,nismo imali sredine,i kad se tome doda da nasi igraci nisu smjeli uci u duel jer su se bojali zutog kartona i suspenzije onda je jasno zbgo cega nismo zabiljezili pobjedu u toj utakmici,drugo poluvrijeme nije bilo regularno,pa se tu nema sta ni zamjeriti igracima. Bazdarevic je imao neke slabe procjene u prvoj utakmici , ali sad je gotovo...
U Dublinu poceti sa Besicem i Medunajninom ili Salihovicem,Vedo ide na klupu i to je to.... igrati malo grublje,spustiti loptu na zemlju,i dati sve od sebe da postignemo koji gol.. iako su nam sanse male,jer Irci igraju pred domacom publikom,vracaju im se neki veoma vazni igraci,treba uciniti sve da popravimo utisak....
Medunjanin je jedan od nasih najboljih igraca,vidjelo se to i na Kipru kad nam je sam donio pobjedu, tehnicki nas najjaci igrac,odlicnog suta,pasa,driblinga.... On ili Salihovic su morali igrati u Zenici,ali Mesina improvizacija ocigledno nije dala rezultat!

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 14 nov 2015, 15:55

Elegant je napisao/la:Kako na Irskom forumu pisu smireno jer su svijesni da jos nista nije gotovo iako imaju prednost, a mi pred prvu utakmicu puni optimizma mislili da cemo sve rjesiti pa jedva. Ja sam jos u nevjerici da nismo imali konkretnih akcija i napada.

Također pisu da nece igrait defanzivno i cuvati rezultat nego ce pokusati napasti jer im se vracaju određemi igraci pa su puno jaci. A imate ce ogromnu podrsku naviajca, ne kao ovo nase pozoriste u reziji dijaspore i babinih sinova.

Jes i ti navalio na dijasporu. Ohladi malo, ovo je sramota vise

hulehule
Kontakt:

Post Postao/la hulehule » 14 nov 2015, 15:55

Ma kolko god Irci bili disciplinovani, borbeni, čvrsti mismo odigrali ko rinaka...dvije akcije nismo povezali, ništa nismo napravili, lošije utakmice nismo dugo odigrali...a najveći krivac je selektor, ovaj sastav i ova taktika e veća glupost od one sušićeve protiv nigerije...Mešu sam podržavo od početka i mislim da je najzaslužniji što smo u baražu al ovo sinoćje užas...nismo mi imali nikakvu igru ni prov welsa ni cipra al smo imali sreće...najveće Mešine zasluge idu što je ekipu psihički digo i neke igrače izbacio iz prvih 11, al što se tiće igre smo nula...pa ni jednu šansu ne napravit protiv mrtve Irske je sramota, al kako češ napravit bez veznog reda, a kako je utakmica odmicala i bez krila...al valjda se malo skonta pa u Dablinu nešto promjeni pa da i pobjedimo jer realno smo za Irsku Španija...

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 14 nov 2015, 15:56

Sarmelino je napisao/la:Ako ispadnemo sad, hocemo l´ postat kakvi rekorderi po broju ispadanja u barazu?
nećemo, Ukrajina je rekorder ..5 puta je ispadala i nikad nije prošla baraž ..

Slovenija, Hrvatska , Njemačka, Francuska ..Grčka su bile kobne ..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 14 nov 2015, 15:59

Elegant je napisao/la:Kako na Irskom forumu pisu smireno jer su svijesni da jos nista nije gotovo iako imaju prednost, a mi pred prvu utakmicu puni optimizma mislili da cemo sve rjesiti pa jedva. Ja sam jos u nevjerici da nismo imali konkretnih akcija i napada.

Mislim da je magla u drugom poluvremenu unijela nesigurnost, vidilo se to na igracima i sigurno nam je bila velika prepreka ..Ircima je naravno odgovaralo jer je doprinijela dodatno destrukciji igre..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 14 nov 2015, 15:59

bosnas_ je napisao/la:Trebamo izvuci pouku iz prve utakmice,i u revansu odigrati puno pozrtvovanije,ozbiljnije....
Ibisevic nije smio igrati u prvoj utakmici,nismo imali sredine,i kad se tome doda da nasi igraci nisu smjeli uci u duel jer su se bojali zutog kartona i suspenzije onda je jasno zbgo cega nismo zabiljezili pobjedu u toj utakmici,drugo poluvrijeme nije bilo regularno,pa se tu nema sta ni zamjeriti igracima. Bazdarevic je imao neke slabe procjene u prvoj utakmici , ali sad je gotovo...
U Dublinu poceti sa Besicem i Medunajninom ili Salihovicem,Vedo ide na klupu i to je to.... igrati malo grublje,spustiti loptu na zemlju,i dati sve od sebe da postignemo koji gol.. iako su nam sanse male,jer Irci igraju pred domacom publikom,vracaju im se neki veoma vazni igraci,treba uciniti sve da popravimo utisak....
Medunjanin je jedan od nasih najboljih igraca,vidjelo se to i na Kipru kad nam je sam donio pobjedu, tehnicki nas najjaci igrac,odlicnog suta,pasa,driblinga.... On ili Salihovic su morali igrati u Zenici,ali Mesina improvizacija ocigledno nije dala rezultat!

Neko prije rece da je sinocnja utakmica bila kao narucena za Medunjanina i jeste sigurno, Medunjanin koliko god ga neki osporavali dosta znaci ovoj reprezentaciji, i sinoc da se on nasao na terenu rezultat bi bio drugaciji sigurno, vec sam ranije rekao da bi Haris neku odbijenu loptu poslao u mrezu, ali eto mozda je i taj povrijedjeni prst ucinio svoje ali opet mi nije jasno zasto Mesa nije uveo Salihovica.Nismo imali kompaktnosti nimalo.Za Dablin ne znam koliko je Medo pametno rjesenje ali mislim da ce ga Mesa gurnuti u vatru od prve, cak i prije Salihovica.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 nov 2015, 16:02

Mislim da postaje jasno da je Medunjanin jedan od najpodcjenjenijih (kakva rijec) igraca u historiji naseg fudbala. Lik je bitan za nas red nevjerovatno, posebno nakon Misketovog odlaska. I ko se sigurno vraca Ircima. Samo Walters?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: boatenkk, Cwirek i 13 gostiju.