RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 27 okt 2014, 12:16

SipakUlicar1922 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
SipakUlicar1922 je napisao/la:RAja kanite se coravog posla sa kosarkarcima, fudbal je za njih strano tijelo. Samo hrabro u subotu i gurnuti ih na samo dno tabele.
Mozeli mi neko reci, ko je dobro upucen, kolike su mjere pomocnog igralista (gdje se postavlja vjestacka trava)? Sudeci po satelitskim slikama (google maps) i licnoj procjeni kada pratim treninge omladinskog pogona djeluje mi dosta uzi i kraci od glavnog terena? Pitanje je da li ce se utakmice na njemu uopste moci igrati ili ce sluziti samo za treniranje?
cini mi se da je malo kraci od glavnog terena. mene zanima da li ce se postaviti novi golovi, nove mreze, nove klupe za rezerve. ne vjerujem da necemo dobiti uz pomocni teren i popratne objekte.
Neznam, mislim da je dosta uzi nego kraci od glavnog terena (koji takodjer nije dovoljno dug i sirok). Odlicno je sto se gradi, samo me strah da ce igraliste doci na 80 x 50 metara :hmmmmm:
dimenzije glavnog terena su 105x65 m, a da bi bile idealne trebaju biti 105x68 m, sto znaci da nam fali 3 metra sirine za idealan teren ;)

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 27 okt 2014, 13:22

dimenzije glavnog terena su 105x65 m, a da bi bile idealne trebaju biti 105x68 m, sto znaci da nam fali 3 metra sirine za idealan teren ;)[/quote]

Velika su ta tri metra kada ti dodju slabije ekipe i igraju bunker. Medjutim, o tom po tom. To treba uraditi akoBogda kada budemo gradili cetvrtu tribinu. Prosiriti igraliste, dobiti pravu dimenziju od koje cemo, siguran sam, imati koristi.
Prkosni i Ponosni od 1922

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 27 okt 2014, 13:59

Pozdrav Raja. Nisam se odavno javljao, samo da najavima da pozitivna serija dolazi sada majke mi moje. Mislim da ekipa polako pocinje da funkcionise, majke mi moramo se zahvaliti dalmatincima iz Viteza sto su nam pomogli na uigravanju ekipe. Sada idemo mlatnuti ove drugoligase gore sto su se popeli na qurac sa ovom djecom sto ovdje provociraju, zacepiti im ta smrdljiva usta. Ima li iko normalan ovdje na forumu sto navija za Slobodu da se ogradi od ovih provokatora? To su seljacine par excellance majke mi moje, nema im ravnih u ovoj drzavi.
Nakon njih nam dolazi Zvijezda gdje bi isto trebali upisati tri boda pa onda idemo u goste Borcu gdje se mozemo nadigravati i zavrsiti ovaj dio sezone.

Gdje su moji drugovi RodjeniSA i Pastrmka?

Volim vas sve majke mi moje.

Mostar u Srcu, Velez do Groba!

RedOne
Kontakt:

Post Postao/la RedOne » 27 okt 2014, 14:55

Premda vidim da je Vitez već arhiviran, a s njim i nova 3 boda na kontu, odlučila sam se javiti i napisati izvještaj sa subotnje utakmice koja je ipak zaslužila da se o njoj nešto više kaže- iz prostog razloga što smatram da mi kao navijači i simpatizeri ovog kluba trebamo posvetiti većinu vremena na forumu mečevima "rođenih", pohvaliti poneki dobar rezultat, pokuditi onaj lošiji i općenito se malo pozabaviti ekipom i stvarima koje je umjesno komentarisati a ne prepucavati se sa nekim nama imaginarnim "navijačima" drugih klubova koji većinom dođu na naš pdf provocirati prije/nakon utakmice. Vrlo mali postotak njih zapravo prati svoju ekipu i zna reći nešto o utakmici, igri, navijanju ili bilo čemu što može znati samo onaj ko je stvarno bio na stadionu stoga je svaka rasprava s njima bespredmetna. Također, molim sve one koji idu na utakmice da se malo više aktiviraju i pišu svoje dojmove s istih kako bismo napravili još kvalitetniji pdf...

Dakle, unatoč uvodnom dijelu prve rečenice, smatram da naš prvenstveni meč ovaj put i nije bio bogzna kako zanimljiv iako smo napokon zabili 4 lijepa gola. Naravno, za ne baš prelijepu partiju se osim očitih razloga koji nas prate cijele polusezone mogu kriviti i atmosferski uslovi, odnosno jak vjetar koji je puhao cijelim tokom utakmice i koji baš i nije dopuštao realizaciju zamisli trenera obje ekipe. U cijeloj toj priči sa vjetrom su "deblji kraj" izvukli Vitežani koji su se pogotovo u 2.dijelu borili da loptu iznesu sa svoje polovine terena. Za razliku od meča par dana ranije, mogla sam primijetiti da su gosti igrali dosta defanzivnije tako da im takvo vrijeme nikako nije išlo "na ruku". Kad su primili prvi go, njihova igra se skoro raspala. Naši igrači su s druge strane, igrali u grču cijelo prvo poluvrijeme premda su postigli rani pogodak, a u drugom poluvremenu su krenuli dosta ofanzivnije i hrabrije. Na momente nam se čak pojavila i ona lijepa igra "od noge" na protivničkoj polovini. E sad je druga stvar što napadači ponekad slabo kontaju Nikolićeve ili Blagojevićeve poteze :D Generalno sam zadovoljna, ali valjda ću nekad u ovoj polusezoni odgledati utakmicu koja se igra jednostavno, lako i brzo bar 70 minuta...

Što se same taktike i igre tiče u odnosu na meč u Kupu bilo je par izmjena prije svega u odbrambenoj liniji- neuvjerljivog Škahića je zamijenio Maletić, umjesto Škaljića je Merzić igrao na stoperu a Feja se ovaj put odlučio i za klasičnog centarfora Ćemalovića. Sama postavka igre je opet bila da igraju "svi za svakoga" što se meni prilično sviđa. Vanjski igrači su brzo i lako ulazili u sredinu i pravili prostor za druge ako se za tim ukazala potreba. Nacrtano, bilo bi najsličnije 4-2-3-1... Još jedna stvar mi je upala u oči- kad smo se branili bilo je to pretežno s lijeve strane, a napadali smo samo s desne :D i nešto malo kroz sredinu što nije nikakav problem kad Hebibović ima svoj dan. E nema onda odbrane u ligi koja može znatno poremetiti taj uhodani sistem...

Igrači pojedinačno su po meni ovako izgledali:

Dragojević- I dalje imam traume od utakmice u Vitezu... U subotu nije imao nikakvog posla, a što se njega tiče i bolje je tako. Šta li bi se desilo da je na njega krenuo neki "ćorak" po onom vjetru? Uf, ne smijem ni pomisliti :silent:
Barišić- Nešto ne znam šta da kažem za njega. Nije mi propustan kao Pejić, ali od njega ne vidim nešto spektakularno (kao što sam znala vidjeti od recimo Lete iz najboljih dana...). Ipak, sve dok se greške beka ne primijete, to znači da se ne primijeti ni krilo koje on čuva. Haj'mo reći solidno.
Maletić- Osim standardno dobro odrađenog posla na beku, par puta se zaboravio s loptom i prošetao skroz do Ćemalovića. Ima neke čudne poteze s loptom, ponekad kad uzme loptu ide s njom poput Blagoje, kroz sredinu, pređe 1-2 igrača... Završnica mu doduše nije ni slična, ali on i Ani su zato kao vanilija i čokolada :D . Skladan dvojac.
Merzić- Sličan komentar kao i za Barišića. Nisam ga puno vidjela, ali s obzirom da je bio stoper sa tendencijom pomoći Nikoliću i neka mi nije "upao u oči".
Zolj- U svom prosjeku.
Nikolić- Za Marka od mene uvijek "like" :thumbup: Vjerovatno sam za njega ispucala skoro sve epitete- dobar tehničar sa jako solidnim pregledom igre, školovan igrač. Ima pokoji glup kiks, ali Bože moj...
Zvonić- Veza između Nikolića i Blagojevića :problem: Hm...
Blagojević- Kad bi Blagi umjesto na 70 % bio na 100 % imali bi vezni red kao malo ko u ligi. Ovako, on ima pregršt onih haklerskih poteza, ali ne i dovoljno snage. Ipak, njegov učinak u razigravanju kompletne ekipe nije zanemariv. Naprotiv...
Haurdić- Od njega i dalje nema neke velike koristi, ali me jednim potezom oduševio. On na lijevom krilu uopšte ne razigrava ostale, a sam ne može puno ali to valjda sebi ne može priznati...Zasad samo popunjava broj igrača.
Ćemalović- Dao go, trudio se...
Hebibović- Njega sam ostavila za kraj. Ova je utakmica zorno pokazala da kad Ani hoće i može da je to za nas sigurna pobjeda. Titula igrača kola uglavnom dovoljno govori... BRAVO ANI...

Izmjene su služile kao dobrodošla osvježenja i uradile su solidan posao. A onaj Mujin potez će mu možda obezbijediti stabilno mjesto u prvih 18 :lol: :clap:

Sljedeća stanica- Tuzla. Još jedno teško gostovanje u kojem možda fudbalska atmosfera neće biti u prvom planu. Ipak, od svega me najviše strah naše ekipe, sopstvenih limita koje postavimo sami sebi... Ipak, nadam se pozitivnom rezultatu i efikasnoj utakmici.
Zadnja izmjena: RedOne, dana/u 27 okt 2014, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 27 okt 2014, 15:18

Administratori pa radite svoj posao.Ovdje neki ljudi hoće normalno da diskutuju.Da li trebamo da slušamo ovog matana starugardu koji piše gluposti već 2 dana i trolluje temu?
RedOne po ko zna koji put :clap: :clap:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 27 okt 2014, 15:27

SipakUlicar1922 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
SipakUlicar1922 je napisao/la:RAja kanite se coravog posla sa kosarkarcima, fudbal je za njih strano tijelo. Samo hrabro u subotu i gurnuti ih na samo dno tabele.
Mozeli mi neko reci, ko je dobro upucen, kolike su mjere pomocnog igralista (gdje se postavlja vjestacka trava)? Sudeci po satelitskim slikama (google maps) i licnoj procjeni kada pratim treninge omladinskog pogona djeluje mi dosta uzi i kraci od glavnog terena? Pitanje je da li ce se utakmice na njemu uopste moci igrati ili ce sluziti samo za treniranje?
cini mi se da je malo kraci od glavnog terena. mene zanima da li ce se postaviti novi golovi, nove mreze, nove klupe za rezerve. ne vjerujem da necemo dobiti uz pomocni teren i popratne objekte.
Neznam, mislim da je dosta uzi nego kraci od glavnog terena (koji takodjer nije dovoljno dug i sirok). Odlicno je sto se gradi, samo me strah da ce igraliste doci na 80 x 50 metara :hmmmmm:
Ne znam*

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 okt 2014, 16:36

@Tosre kako da se iko iz Tuzle normalno izrazi kad ti tako pljuješ? Al nebitno,sretno vam u subotu,al bodovi ostaju domaćinu,svejedno vama ni za sta ne trebaju.
Nad tobom sunce najljepše sja

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 27 okt 2014, 16:48

pinoglavi je napisao/la:@Tosre kako da se iko iz Tuzle normalno izrazi kad ti tako pljuješ? Al nebitno,sretno vam u subotu,al bodovi ostaju domaćinu,svejedno vama ni za sta ne trebaju.
Ona vaša 2 su prvi došli i počeli trollat temu bez da ih je iko prozvao.Tako uvijek bude.Pišu neke gluposti o navijačima, upoređivanju klubova...Kampuju na našoj temi i mi treba da ostanemo nijemi?
A možda vam uzmemo bodove i opet vas pošaljemo na dno :lol: Sada ozbiljno, kvalitetnija smo ekipa, vama ne igra Radovanović jedini kvalitetan igrač, niste dali go već 3 kola i nemate pobjedu 4-5 kola.Dovoljni argumenti da ako budemo pravi i ako budemo igrali kako znamo i ne podlegnemo pritsku uzmemo bodove.
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 okt 2014, 16:52

Golemo juce odemna njihovu temu da se malo i informisem a kojih se bljuvotina nacita. Fuj .. Haj eo da nas ne mogu .. al njima niko nevaalja ... mozda delije .. sta znam
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Opozicija
Kontakt:

Post Postao/la Opozicija » 27 okt 2014, 16:55

Ipak ih je bilo dvocifreno na gostovanju Veležu u cjelokupnoj svojoj istoriji, je li ih ono na onoj slici ima tačno 10?

Kakva grupa.

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 27 okt 2014, 17:00

Opozicija je napisao/la:Ipak ih je bilo dvocifreno na gostovanju Veležu u cjelokupnoj svojoj istoriji, je li ih ono na onoj slici ima tačno 10?

Kakva grupa.
Nemoj sad će ti početi priču o nekom 7c i još kojekakvim glupostima :lol: :lol:
Kakvi moroni :crazy:
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

Opozicija
Kontakt:

Post Postao/la Opozicija » 27 okt 2014, 17:04

Crvena1981Armija je napisao/la:
Opozicija je napisao/la:Ipak ih je bilo dvocifreno na gostovanju Veležu u cjelokupnoj svojoj istoriji, je li ih ono na onoj slici ima tačno 10?

Kakva grupa.
Nemoj sad će ti početi priču o nekom 7c i još kojekakvim glupostima :lol: :lol:
Kakvi moroni :crazy:
Jedan je morao slikati, dakle 11.

11 ljudi je, u 27 godina postojanja Fukara, gledalo Slobodu kod Veleža u gostima.

Činjenica.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 okt 2014, 17:15

Kvalitetniji jeste,nasa je prednost sto nama trebaju bodovi,a vama ne.Vidit cemo sve u za vikend :D
Nad tobom sunce najljepše sja

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 27 okt 2014, 20:05

Kvalitetniji jesmo,to je istina,i to trebamo dokazati na terenu.
Ovaj famozni ultra dvojac Beč/doDŽem,poDŽem se nabrijava do yaya,dokaz da im dolazi veliki klub.
Ovako su isto bili nabrijani pred Želju,osveta,ovo ono,svi znamo kako je završilo.
Nadam se istom ishodu u subotu.
Sretno Rođeni,hercegovački!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 27 okt 2014, 20:31

imam dva pitanja. pa ako ima neki ozbiljan da odgovori,
ako zanemarimo jugoslaviju,u kojoj je i sloboda imala zapazene rezultate,i neke od najboljih igraca te lige svih vremena,
i bavimo se rezultatima od 1991 do danas,po cemu je velez jaci od slobode.....govorim o vremenu znaci od 1991,do danas..
i drugo,ako neko ima volje volio bi znati zasto se strajkuje jos uvjek kod vas,eto blize ste vrhu,u slucaju da uvezete dva vezana rezultata eto vas na mjestu koje vodi u evropu i to...rezultatski nije to odron ko prije,ima pomaka,zasto ra jos uvjek bojkotuje..nije provokacija bas me zanima..eto pozz
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 27 okt 2014, 20:41

Težine ove. Bola eto vas tamo, niste toliko zanimljivi pa da vam se neko mora pravdati.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 okt 2014, 20:44

abd uskoro kada se sve zavrsi oko pomocnog terena a i on sam, omladinska skola ce biti jaca za barem 30%, sto je preduslov za proizvodnju vlastitog kadra. ;)

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 27 okt 2014, 20:50

wienultras je napisao/la:imam dva pitanja. pa ako ima neki ozbiljan da odgovori,
ako zanemarimo jugoslaviju,u kojoj je i sloboda imala zapazene rezultate,i neke od najboljih igraca te lige svih vremena,
i bavimo se rezultatima od 1991 do danas,po cemu je velez jaci od slobode.....govorim o vremenu znaci od 1991,do danas..
i drugo,ako neko ima volje volio bi znati zasto se strajkuje jos uvjek kod vas,eto blize ste vrhu,u slucaju da uvezete dva vezana rezultata eto vas na mjestu koje vodi u evropu i to...rezultatski nije to odron ko prije,ima pomaka,zasto ra jos uvjek bojkotuje..nije provokacija bas me zanima..eto pozz
Evo odgovoriću ti i zamoliti te da nas ne peglaš više.
Ko kaže da je Velež jači od Slobode?Podjednaki timovi koji nemaju nikakav rezultat u novijem vremenu, koji su ispadali u drugu ligu i tamo provodili 2-3 sezone.Nijedna titula, nijedan izlazak u Europu, ništa.Tavorenje na dnu svih ovih godina.U ovom trenutku smo jači, ali to u subotu ne mora ništa značiti.
RAja se nakon prošle sezone digla i počeli su se vraćati na tribine.Euforija, nabrijana atmosfera, dobar rad uprave na ljeto poništili su loši rezultati i igra u derbijima osim Sarajeva.Sita je više RAja praznih priča o Europi, a ne dobijaju se jači protivnici.RA uopšte ne bojkotuje.Smjena generacija, na mladim momcima ostalo sve.To su ti sve klinci od 19-20 godina i ne možeš očekivati od njih da privuku više ljudi.Ali, treba im se odati priznanje.Svako gostovanje odrađeno čak i u kupu protiv Viteza po onoj hladnoći i snijegu.Nema im se šta prigovoriti osim utakmice sa Radnikom gdje nisu ništa dobro odradili.Ali, mladi su život je pred njima.Održavaju grupu što nije nimalo lako i kada RAja prepozna njihov rad viditi ćeš tek onda šta je Red Army.Eto ovo je u kratkim crtama.
Molim te nemoj više smarati i ovo je moj posljednji odgovor tebi.
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 27 okt 2014, 20:52

AlemC85 je napisao/la:abd uskoro kada se sve zavrsi oko pomocnog terena a i on sam, omladinska skola ce biti jaca za barem 30%, sto je preduslov za proizvodnju vlastitog kadra. ;)
Danas predpioniri i pioniri izgubili.Pioniri 1:2 predpioniri 0:5 :roll:
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 27 okt 2014, 21:32

@staragarda, molim te da obustaviš trolovanje na ovoj temi.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.