Premda vidim da je Vitez već arhiviran, a s njim i nova 3 boda na kontu, odlučila sam se javiti i napisati izvještaj sa subotnje utakmice koja je ipak zaslužila da se o njoj nešto više kaže- iz prostog razloga što smatram da mi kao navijači i simpatizeri ovog kluba trebamo posvetiti većinu vremena na forumu mečevima "rođenih", pohvaliti poneki dobar rezultat, pokuditi onaj lošiji i općenito se malo pozabaviti ekipom i stvarima koje je umjesno komentarisati a ne prepucavati se sa nekim nama imaginarnim "navijačima" drugih klubova koji većinom dođu na naš pdf provocirati prije/nakon utakmice. Vrlo mali postotak njih zapravo prati svoju ekipu i zna reći nešto o utakmici, igri, navijanju ili bilo čemu što može znati samo onaj ko je stvarno bio na stadionu stoga je svaka rasprava s njima bespredmetna. Također, molim sve one koji idu na utakmice da se malo više aktiviraju i pišu svoje dojmove s istih kako bismo napravili još kvalitetniji pdf...
Dakle, unatoč uvodnom dijelu prve rečenice, smatram da naš prvenstveni meč ovaj put i nije bio bogzna kako zanimljiv iako smo napokon zabili 4 lijepa gola. Naravno, za ne baš prelijepu partiju se osim očitih razloga koji nas prate cijele polusezone mogu kriviti i atmosferski uslovi, odnosno jak vjetar koji je puhao cijelim tokom utakmice i koji baš i nije dopuštao realizaciju zamisli trenera obje ekipe. U cijeloj toj priči sa vjetrom su "deblji kraj" izvukli Vitežani koji su se pogotovo u 2.dijelu borili da loptu iznesu sa svoje polovine terena. Za razliku od meča par dana ranije, mogla sam primijetiti da su gosti igrali dosta defanzivnije tako da im takvo vrijeme nikako nije išlo "na ruku". Kad su primili prvi go, njihova igra se skoro raspala. Naši igrači su s druge strane, igrali u grču cijelo prvo poluvrijeme premda su postigli rani pogodak, a u drugom poluvremenu su krenuli dosta ofanzivnije i hrabrije. Na momente nam se čak pojavila i ona lijepa igra "od noge" na protivničkoj polovini. E sad je druga stvar što napadači ponekad slabo kontaju Nikolićeve ili Blagojevićeve poteze

Generalno sam zadovoljna, ali valjda ću nekad u ovoj polusezoni odgledati utakmicu koja se igra jednostavno, lako i brzo bar 70 minuta...
Što se same taktike i igre tiče u odnosu na meč u Kupu bilo je par izmjena prije svega u odbrambenoj liniji- neuvjerljivog Škahića je zamijenio Maletić, umjesto Škaljića je Merzić igrao na stoperu a Feja se ovaj put odlučio i za klasičnog centarfora Ćemalovića. Sama postavka igre je opet bila da igraju "svi za svakoga" što se meni prilično sviđa. Vanjski igrači su brzo i lako ulazili u sredinu i pravili prostor za druge ako se za tim ukazala potreba. Nacrtano, bilo bi najsličnije 4-2-3-1... Još jedna stvar mi je upala u oči- kad smo se branili bilo je to pretežno s lijeve strane, a napadali smo samo s desne

i nešto malo kroz sredinu što nije nikakav problem kad Hebibović ima svoj dan. E nema onda odbrane u ligi koja može znatno poremetiti taj uhodani sistem...
Igrači pojedinačno su po meni ovako izgledali:
Dragojević- I dalje imam traume od utakmice u Vitezu... U subotu nije imao nikakvog posla, a što se njega tiče i bolje je tako. Šta li bi se desilo da je na njega krenuo neki "ćorak" po onom vjetru? Uf, ne smijem ni pomisliti
Barišić- Nešto ne znam šta da kažem za njega. Nije mi propustan kao Pejić, ali od njega ne vidim nešto spektakularno (kao što sam znala vidjeti od recimo Lete iz najboljih dana...). Ipak, sve dok se greške beka ne primijete, to znači da se ne primijeti ni krilo koje on čuva. Haj'mo reći solidno.
Maletić- Osim standardno dobro odrađenog posla na beku, par puta se zaboravio s loptom i prošetao skroz do Ćemalovića. Ima neke čudne poteze s loptom, ponekad kad uzme loptu ide s njom poput Blagoje, kroz sredinu, pređe 1-2 igrača... Završnica mu doduše nije ni slična, ali on i Ani su zato kao vanilija i čokolada

. Skladan dvojac.
Merzić- Sličan komentar kao i za Barišića. Nisam ga puno vidjela, ali s obzirom da je bio stoper sa tendencijom pomoći Nikoliću i neka mi nije "upao u oči".
Zolj- U svom prosjeku.
Nikolić- Za Marka od mene uvijek "like"

Vjerovatno sam za njega ispucala skoro sve epitete- dobar tehničar sa jako solidnim pregledom igre, školovan igrač. Ima pokoji glup kiks, ali Bože moj...
Zvonić- Veza između Nikolića i Blagojevića

Hm...
Blagojević- Kad bi Blagi umjesto na 70 % bio na 100 % imali bi vezni red kao malo ko u ligi. Ovako, on ima pregršt onih haklerskih poteza, ali ne i dovoljno snage. Ipak, njegov učinak u razigravanju kompletne ekipe nije zanemariv. Naprotiv...
Haurdić- Od njega i dalje nema neke velike koristi, ali me jednim potezom oduševio. On na lijevom krilu uopšte ne razigrava ostale, a sam ne može puno ali to valjda sebi ne može priznati...Zasad samo popunjava broj igrača.
Ćemalović- Dao go, trudio se...
Hebibović- Njega sam ostavila za kraj. Ova je utakmica zorno pokazala da kad Ani hoće i može da je to za nas sigurna pobjeda. Titula igrača kola uglavnom dovoljno govori... BRAVO ANI...
Izmjene su služile kao dobrodošla osvježenja i uradile su solidan posao. A onaj Mujin potez će mu možda obezbijediti stabilno mjesto u prvih 18
Sljedeća stanica- Tuzla. Još jedno teško gostovanje u kojem možda fudbalska atmosfera neće biti u prvom planu. Ipak, od svega me najviše strah naše ekipe, sopstvenih limita koje postavimo sami sebi... Ipak, nadam se pozitivnom rezultatu i efikasnoj utakmici.