FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Cautinho
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Cautinho » 22 dec 2012, 23:28

Sta reci.Ovoj ekipi nikad nece dosaditi pobjedivati,ni velike a bgm ni male ekipe.Nisu stali protiv Atletica i Reala,a ni protiv Raya ,Spartaka i Betisa...A plus,k tome,tesko ima netko tko ih moze drzati na uzici,ili srusiti.Real dobije 1 bitku,ali rat rijetko kada.Sto se tice igre,jedino me zbunjuje to sto nitko takvu igru ne zeli kopirati,jer se vidi da je dobitna,svi probaju nesto mlako ( Citaj: M.City) ali nitko da skroz pokusa.Ali pustimo to.Jednostavno,zavidim ovoj ekipi,toliko odskacu od drugih,a nisu kao drugi,jednostavno: Barca je space shuttle za sve ostale.Pozdrav.
Keep walking.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 dec 2012, 23:31

Cautinho je napisao/la:Sta reci.Ovoj ekipi nikad nece dosaditi pobjedivati,ni velike a bgm ni male ekipe.Nisu stali protiv Atletica i Reala,a ni protiv Raya ,Spartaka i Betisa...A plus,k tome,tesko ima netko tko ih moze drzati na uzici,ili srusiti.Real dobije 1 bitku,ali rat rijetko kada.Sto se tice igre,jedino me zbunjuje to sto nitko takvu igru ne zeli kopirati,jer se vidi da je dobitna,svi probaju nesto mlako ( Citaj: M.City) ali nitko da skroz pokusa.Ali pustimo to.Jednostavno,zavidim ovoj ekipi,toliko odskacu od drugih,a nisu kao drugi,jednostavno: Barca je space shuttle za sve ostale.Pozdrav.
blaugranu je nemoguce kopirati. strah me da li ce ona i sama sebe moci kopirati za kojih 5-10 god. :shock:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 dec 2012, 23:36

Problem je sto Barcelonu niko ne moze nadigrati.
Oni kada izgube, izgube u stilu.
Ono bili su bolji, ali jbga, mora doci i taj poraz.

A sve zahvaljujuci tika-taki, ogromnom posjedu lopte i genijalcima koji igraju u ekipi.
Jos kad neki pocnu izjavljivati kako dosadno igraju. :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 dec 2012, 23:58

Jao i ovog naseg trenera. :lol: :lol: :lol: Samo se zayebaje :) Na klupu dovedi bilo koga, ionako se puno ne pika kad masina krene.

slika
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 23 dec 2012, 00:18

Cautinho je napisao/la:.Sto se tice igre,jedino me zbunjuje to sto nitko takvu igru ne zeli kopirati,jer se vidi da je dobitna,svi probaju nesto mlako ( Citaj: M.City) ali nitko da skroz pokusa.Ali pustimo to.Jednostavno,zavidim ovoj ekipi,toliko odskacu od drugih,a nisu kao drugi,jednostavno: Barca je space shuttle za sve ostale.
Pa ne mozes ti dovesti 11 novih igraca u dvije godine i ocekivati da ce igrati kao neka grupa koja je ucena od djetinjstva da igra po tom nekom sistemu. Vidis ovdje "balavaca" a mogu pobjediti svakog na svijetu :mrgreen:

slika
ser del barça es el millor que hi ha !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 dec 2012, 00:49

barcina igra se ne moze kopirati jer niko nema tog materijala za kopiju, da uzmes sad neki klub i dovedes 15 igraca koje god hoces iz kojeg god kluba hoces, osim igraca barcelone, opet se ne moze napraviti bolja ekipa, prvo zato jer ne mozes naci bolje igrace od mesija, inieste, xavija, sergija pikea alvesa pa i albe na tim pozicijama, mozes tek ponekoga da je podjednak, al trio xavi mesi iniesta nigdje ne mozes naci da svakog placas po milijardu, a drugo sve i da tako sastavis neku ekipu od ostatka svijeta, nikad je ne mozes uigrati kao sto je barca uigrana

nase mrzitelje narocito boli cinjenica sto ce hegemonija trajati jos dugo dugo, jer hegemonija je mlada, u narednim godinama oticice u penziju puyol i xavi, njihove zamjene ili su nadjene ili ce biti, ostatak je prilicno mlad i potrajat ce hegemonija jos ko zna koliko godina, necemo uvijek sve osvajatti, al cemo uvijek biti tu i niko nas nece moci nadigrati

messi je samo utjelovljenje hegemonije u jednom covjeku, on je fantom u cijem je tijelu sadrzana citava ideja i filozofija hegemonije i on ce uvijek biti prevaga
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 23 dec 2012, 00:51

a što je Romario pjesnicki raspoložen i insiprativan veceras :mrgreen: :P

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 23 dec 2012, 01:04

da nije bilo onog kiksa u superkupu bila bi ovo savršena polusezona..(onaj kiks protiv celtika i nije bilo nešto strašno,mada je pokazatelj da se nešto slićno može desiti i na proljeće u LP a i podsjetio je i na utakmice sa čelzijem iz proljeća ove godine)..
po meni ne bi trebalo sad u ovom prelaznom roku nikoga ni dovoditi a ni prodavati/posuđivati a 90% sam siguran da će i biti tako...ima barsa 20-ak jakih igrača i na svakoj poziciji se mogu pokriti ako bude kakvih ozljeda..zasad je sve ok što se ozljeda tiče,većinom su to lakše ozljede od najviše par sedmica,tako da će u januaru vjerovatno svi biti spremni(cuenca bi već u kupu mogao igrati malo),nadam se da će se i tito vratiti bar na uzvrat protiv milana...
biće zanimljivo pratiti i kup španije,pogotovo ako u polufinalu bude el klasiko mada ni valensija i malaga nisu lagani protivnici u eventualnim četvrtfinalima(ipak su među 16 najboljih u europi,a vidjeli smo i večeras malagu na djelu)...

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 23 dec 2012, 01:14

Ja mislim da se mora i treba dovesti jedan stoper, sad u januaru. Fakat ni Song, ni Masche nisu pravi stoperi i dosta griješe u pozicioniranju. Puyol jeste tu, ali dosta opao u brzini što je logicno usljed godina i svih tih ozljeda.
Ali eto cim su se vratili pravi stoperi (Pique i Puyol) mnogo manje primamo jeftinih golova i dosta je ozbiljnija zadnja linija.
Ako vec nece da zaganjaju Hummelsa, onda neka dovedu meksikanca Morena iz Espanyola koji bi bio mnogo jeftinija varijanta od njemca.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 23 dec 2012, 08:10

Treba Barci neki vrhunski stoper podhitno... Sjetite se El Clasica, tamo je Real izvukao bod zbog neiskusnosti tzv. stopera. Jer to mjesto su pokrivali defanzivni vezni Mascherano i lijevi/desni bek Adriano.. Tada je i Alves bio u jako lošoj formi , a Puyol i Pique povrijeđeni . I sjećam se , kod prvog gola je Alves okrenuo leđa Ronaldu i nije ni jednom pogledao gdje se on nalazi da ga pričuva , i oslobodio mu prostor.. A kod drugog gola je Mascherano lako ispao ja mislim.
Gledajte, koliko god oni možda znaju nekad dobro odraditi posao stopera, oni su pola svoje karijere igrali na DMF (Masch i Song) i nemaju tog velikog iskustva na stoperu kao Puyol i Pique. Pique i Puyol su dobri u skok igri, samo što je Puyol izgubio na brzini od konstantnih ozlijeda i godina.. Iako ga sada svako malo ozlijeda neka uhvati. Dok Pique ima taj dugi korak , on često zna ispast na glupim pogreškama , pogotovo kad je van forme.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 23 dec 2012, 10:07

ripper je napisao/la:a što je Romario pjesnicki raspoložen i insiprativan veceras :mrgreen: :P
kako ne biti pjesnicki raspolozen kad imamo onakvu ekipu i upravu.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2012, 10:22

kad mislim da ce se pocet smanjivat predost barce naspram reala ono bude suprotno,svake sedmice sve vise i vise barca ode realu :D

i sinoc pobjedise ,rutinski odradjena utakmica,,igrali koliko im je i trebalo ,mislio sam da nece bas dobro funkcionisat sa thiagom u veznom redu al je super odradio poso,iniesta uso malo da se zagrije i dodirne koji put loptu,nije ni bio potreban ,da se dzaba umara

treba i xavija nekad odmorit ,izbacit oko 70 te minute kad je vec rjeseno,treba mu odmora

alexis standardno los,prelos,svaki kontakt sa loptom lose,jos ne vidim razlog sto se villa drzi na klupi cc
odbrana dobra iako opet primise gol al nema veze,alba i pique u odbrani su besprijekorni,alba na sve strane stize i u napad i u odbranu,svugdje ga ima
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 23 dec 2012, 10:33

Ne znam sta se to desava sa mnom ali Alexis me razljuti kad onako profula ali momku nikako toliko ne zamjerim da zelim da ode iz Barce. Mozda sto ocekujem samo onu trku od njega i to je izgleda i meni i trenerima dosta pa ga forsiraju. Dobar je on sa svojom ulogom. Villa jest bolji strijelac ali nekako sa njim uspori se napad i protok igre. Trudi se on ali njegova brzina se mjeri u minutama, a ofsajdi u dvocifrenim brojevima. Thiaga kad vidim u sastavu cini mi se da bi razbio TV zbog njegove arogancije i one odvratne face. Daleko je on od onoga sto je umislio i onaj ko mu je to ulio u glavu je njegov najveci dusmanin. On i tele dosta jos pure trebaju.... Cuenca nam fali.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2012, 10:41

bparena je napisao/la:Ne znam sta se to desava sa mnom ali Alexis me razljuti kad onako profula ali momku nikako toliko ne zamjerim da zelim da ode iz Barce. Mozda sto ocekujem samo onu trku od njega i to je izgleda i meni i trenerima dosta pa ga forsiraju. Dobar je on sa svojom ulogom. Villa jest bolji strijelac ali nekako sa njim uspori se napad i protok igre. Trudi se on ali njegova brzina se mjeri u minutama, a ofsajdi u dvocifrenim brojevima. Thiaga kad vidim u sastavi cini mi se da bi razbio TV zbog njegove arogancije i one odvratne face.
pa dzaba mu placaju onolike pare,bolje dovest kakavog sprintera atleticara da samo trci i stvara pritisak ,
kad ono uspjede profulat kad mu alves na tanjir dade loptu onda stvarno nema za njega gola jos dugooo

sad mi je tello kojeg ne gotivim bas puno zbog jednolicnosti njegovih driblinga bolje rijesenje ,sad bi potpiso da svaku igra prije alexisa ,lik makar probija stranu po kojoj igra a ovaj nije probio po strani od prve zvanicne utakmice kad je u super kupu odigro protiv reala
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2012, 10:53

slika

messi okruzen sa 9 igraca

MES QUE UN CLUB !!!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 23 dec 2012, 11:01

barca_87 je napisao/la: pa dzaba mu placaju onolike pare,bolje dovest kakavog sprintera atleticara da samo trci i stvara pritisak ,
kad ono uspjede profulat kad mu alves na tanjir dade loptu onda stvarno nema za njega gola jos dugooo

sad mi je tello kojeg ne gotivim bas puno zbog jednolicnosti njegovih driblinga bolje rijesenje ,sad bi potpiso da svaku igra prije alexisa ,lik makar probija stranu po kojoj igra a ovaj nije probio po strani od prve zvanicne utakmice kad je u super kupu odigro protiv reala
+1
moze i Tello trcat uzalud i pravit presing i jos 3-4 igraca iz rezervi i to za manje para, svi zaboravljamo zbog cega je doveden Alexis, to je da se rastereti Messi, pa nema to vise smisla ljudi igrac koji se plati preko 30 mil. treba i mora da zabije oko 20 golova u sezoni, a ne da trci u prazno...da Messi ne zabija ovoliko davno bi vi svi razapeli Alexisa i Pedra jer ne bi bilo rezultata, ovako Messi to kamuflira svojom klasom, a ispod te povrsine jasno se vidi problem, na koji mnogi zatvaraju oci...Alexis + Pedro = 3 gola za polusezonu, Alba koji je bek dao je isto toliko...pametnom dosta :!:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 23 dec 2012, 11:10

miki_92 je napisao/la: +1
moze i Tello trcat uzalud i pravit presing i jos 3-4 igraca iz rezervi i to za manje para, svi zaboravljamo zbog cega je doveden Alexis, to je da se rastereti Messi, pa nema to vise smisla ljudi igrac koji se plati preko 30 mil. treba i mora da zabije oko 20 golova u sezoni, a ne da trci u prazno...da Messi ne zabija ovoliko davno bi vi svi razapeli Alexisa i Pedra jer ne bi bilo rezultata, ovako Messi to kamuflira svojom klasom, a ispod te povrsine jasno se vidi problem, na koji mnogi zatvaraju oci...Alexis + Pedro = 3 gola za polusezonu, Alba koji je bek dao je isto toliko...pametnom dosta :!:
Adriano je čak dao više od njih dvojice zajedno.. A igrao je desnog ili lijevog beka...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 23 dec 2012, 11:34

viKK je napisao/la: Adriano je čak dao više od njih dvojice zajedno.. A igrao je desnog ili lijevog beka...
Adriana nisam htio ni spominjat, on je za njih Ruud van Nistelrooy ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 dec 2012, 12:25

Ocjene za sinocnju pobjedu i +16 ;)

slika
slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 dec 2012, 12:57

polako ljudi s alexisom i pedrom, jesu u losoj formi, ali nije to toliko zabrinjavajuce koliko izgleda, moraju se malo i oni razumiti, glavnu ulogu u napadu igra messi i vecina akcija se igra upravo na njega, alexis i pedro odradjuju hamalske poslove zaganjivanja protivnika i tu se puno trose, dok recimo messi lagano hoda i smislja kako ugroziti protivnika, jbg, uvijek se mora znati ko vozi traktor a ko otvara kapiju, igra nasih krila u ovoj polusezoni bila je u potpunosti podredjena messiju

krila su dakle igrala vise u polju nego prema golu i zato slaba statistika, primijetio sam ja cesto kako krila razvlace odbranu i prave prostor za messija i igrace iz drugog plana iz sredine pa i za bekove. primiejtio sam nekoliko akcija kad se alba ubaci u sami napad kako se alexix izvlaci prema autu i otvara mu prostor, odradjuju on i pedro dosta toga sto se ne vidi na prvi pogled, al svakako moraju popraviti realizaciju i uopste ponasanje pred golom

po meni upravo zbog ove uloge koju je tito dao krilima, ni vilja ne igra puno, jer njemu to nikako ne lezi, on je ipak gol igrac i ne leze mu hamalske uloge.

forma vilje, alexisa i pedra ce sigurno biti popravljena kako se bude blizila zavrsnica lige prvaka, nemam ja tu nekog straha, sve ce to nadoci na svoje, isto kao sto ce formu podici i dani alves

u odbrani se situacija popravila i ne vjerujem da ce biti bilo kakvih pojacanja do ljeta, puyol i pke su tu, maskerano kao dobar back up, alves i alba pokrivaju bekove, zamjena sjajna je i adriano, montoya takodje moze pripomoci kad zatreba i treba ga forsirati u ligi da igra kao i bartru, oporavio se izgleda i abidal, vidjet cete da se i on vratit u solidnu formu i da ce rasteretiti ostale, nije to sad ni blizu lose kao na pocetku sezone

ja sad ocekujem da ce u ligaskim utakmicama puno vecu ulogu dobiti bartra, montoya, tiago, tello i sl, a da ce glavni igraci imati puno vise odmora kako bi se svjezina cuvala za ligu prvaka

tek na ljeto ocekujem neke bitnije promjene u vidu pojacanja u odbrani i napadu, sve ukazuje na to da je neymar vec kaparisan i ako se teze ne povrijedi bice doveden, uz odlazak vilje ili mozda alexisa, a u odbrani ce takodje biti dovedeno neko mocno pojacanje i vjerovatno se poistiha i to vec sad dogovara iza kulisa
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.