FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

moustapha
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la moustapha » 13 avg 2013, 21:19

secer je napisao/la:
SemaFCBM je napisao/la:Gotzery.
ribogoc :mrgreen:
Zvuci bozanski. :mrgreen:
#divovi

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 14 avg 2013, 01:30

Danasnji Bild donosi informaciju da je Barcelona zainteresovana za Gustava.
Valjda su ga htjeli dovesti 2012 kao nasljednika Keite,sad koliko ima istine u svemu ovome tesko je reci,ali odlazak Gustava je izgleda samo pitanje vremena.

Danasnja izjava Gustava za brazlilski "O Globo" samo jos vise potvrdjuje nagadanja o odlasku Brazilca.
"Moja situacija u Bayernu je stvarno komplicirana. Imam ugovor do 2015-te i nemam razloga za očaj, ali ja želim biti u klubu u kojem mogu igrati."

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 avg 2013, 01:32

Znaci dobili smo novog stopera Barcelone.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 avg 2013, 01:54

Don Jup, ako je odbio ovu ponudu samo je jos jednom pokazao velicinu!!!

Covjeku jednostavno nije do para, otisao je na vrhu,kada je sve osvojio tada se i povukao i ne moze mu niko nista zamjeriti. Mnogi su ga pljuvali, cak mnogi i na forumu, ni ja sam nisam bio ogromni njegov pristalica, ali na kraju sam ga zavolio skoro pa kao i Hitzfelda!

Jos jednom ovom prilikom hvala zato sto si ovaj klub izdigao iznad svih drugih JH !!!!
Stern des Südens

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 14 avg 2013, 08:13

moustapha je napisao/la:Zvuci bozanski
ih, ima tu jos finih kombinacija, kao sto su: frankomar, gocofrank, marorib, bilogoc, maromuh, gocejus, jusugoc, gocemuh, itd. usput receno, moji favoriti su bilogoc i ribogoc. :mrgreen:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 14 avg 2013, 08:38

secer je napisao/la:
ribogoc. :mrgreen:
Ovo "ribogoc" zvuci kao BOGOTAC :)

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 14 avg 2013, 10:47

anelbavarac je napisao/la:Španski mediji i bild: JUPP HEYNCKES odbio PSG i njihovu ponudu od 24 miliona eura godišnje plaće

slika

Gospodin bio i ostao ;)

Veliki Jupp Heynckes!
Koji gospodin svaka čast Don Jupp Heynckes

slika

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 avg 2013, 11:52

U ljeto 2011. godine Bayern je za Riberyja imao ponudu od Chelsea, koja nije bila mnogo udaljena od sume od 100 miliona eura, izjavio Rummenigge.

Breno od ponedjeljka počinje s programom resocijalizacije i radit će u Bayernu od jutra do večeri, a onda se tokom noći vraća u zatvor. Od januara 2014. godine bi mogao biti oslobođen skroz, najviše zbog dobrog vladanja (i ovaj rad u klubu mu je dozvoljen zbog dobrog vladanja).

Po pitanju Gustava bi odluka mogla pasti uskoro, s tim da ponuda Arsenala je za sada niska Bayernu, u Wolfsburg se Brazilac boji otići jer mu to ne bi bila dovoljna garancija za nastupe u brazilskoj reprezentaciji, s obzirom da Scolari prati samo utakmice Bayerna, što se Bundeslige tiče....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 avg 2013, 12:37

effe_sa je napisao/la:U ljeto 2011. godine Bayern je za Riberyja imao ponudu od Chelsea, koja nije bila mnogo udaljena od sume od 100 miliona eura, izjavio Rummenigge.
Nije iskljuceno nista... medjutim, nezz jestel gdje procitali...

Novi trener Bayern-a Pep Guardiola otkrio je, kako je nekoliko puta pokusavao dovesti Franck Ribéry u Barçelonu.

Guardiola: "Zelio sam ga vidjeti u dresu Barçe! Vise puta smo pokusavali da ga dovedemo u redove Barçelone, ali protiv Uli Hoeneß-a i Karl-Heinz Rummenigge-a nismo imali nikakve sanse. Nisu ga jednostavno dali!!"

Kako smo samo jaki bili i tad, a to nismo ni znali ;)
Stern des Südens

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 avg 2013, 12:42

Malo je reci da ne vjerujem u istinitost ovog clanka. :mrgreen: Posebno ako uzmemo u obzir da tada Ribery nije bio ovako dominantan kao sada. Ribery je u toj sezoni imao nekoliko povreda, sto sigurno umanjuje cijenu. S druge strane, vjerujem da bi Bayern dao Riberyja (tadasnjeg) za tu svotu novca, jer bi mogli vrlo lako nadomjestiti njegov odlazak + sacuvati odredjenu svotu novca za buduce transfere. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 avg 2013, 13:28

Monolog je napisao/la:Malo je reci da ne vjerujem u istinitost ovog clanka. :mrgreen: Posebno ako uzmemo u obzir da tada Ribery nije bio ovako dominantan kao sada. Ribery je u toj sezoni imao nekoliko povreda, sto sigurno umanjuje cijenu. S druge strane, vjerujem da bi Bayern dao Riberyja (tadasnjeg) za tu svotu novca, jer bi mogli vrlo lako nadomjestiti njegov odlazak + sacuvati odredjenu svotu novca za buduce transfere. :D
100 % ne možemo biti sigurni u ovo. Opet se postavlja pitanje zašto bi Rummenigge lagao? Nikakve koristi od toga...Pogotovo sada to i nije morao spomenut.

Ja se sjećam u tom periodu da su se oko Riberyja spominjale sume od 50, 60 miliona eura (za ovo postojalo više izvora, provlačilo se kroz medije). Uli je jednom prilikom rekao da bi tek kod 100 miliona razmišljali. Jasno je tada svima dao do znanja.
A upravo je za ovu gore ponudu Rummenigge rekao i da su razmišljali pa je ipak odbili. Pitali su se naime da li zapravo toliko para jedan igrač vrijedi.
Ono što govori u prilog da ipak ima istine u ovom gore je to što je Ribery samo na godinu prije te navodne ponude produžio ugovor, a Bayernova uprava je vodila krvavu borbu s Realom pa i Chelseajem da zadrži Francka. On je tada pomalo i razmišljao o odlasku i razmišljao da li da produži ugovor, a njegov menadžer je htio da on promijeni sredinu (a znamo zašto je to menadžerima uvijek u interesu... :) ). Tada kada je zadržan Ribery i kada je Bayern u delikatnoj situaciji pokazao zube, tada nam klub i jeste se popeo na jedan level više.

Naime hoću da kažem, jeste Bayern i prije imao uspjeha te ta Liga prvaka 2001. godine, ali danas je ovo dimenzija više po pitanju dovođenja i internacionalnih imena (bilo igrački, bilo trenerski - Pep). A naravno i u sportskom smislu su je porasla moć, pa i po individualnom kvalitetu. Dok prije je kolektiv činio 90 % uspjeha. I sad je kolektiv bitan kod Bayerna, ali jednostavno i individualna kvaliteta je skočila na jednu veću razinu.
A upravo ove situacije, poput ove oko Riberyja, produženje ugovora u delikatnoj situaciji, odbijanje ponuda, su bile jedan jako bitan faktor u svemu tome.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 14 avg 2013, 13:32

effe_sa je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Malo je reci da ne vjerujem u istinitost ovog clanka. :mrgreen: Posebno ako uzmemo u obzir da tada Ribery nije bio ovako dominantan kao sada. Ribery je u toj sezoni imao nekoliko povreda, sto sigurno umanjuje cijenu. S druge strane, vjerujem da bi Bayern dao Riberyja (tadasnjeg) za tu svotu novca, jer bi mogli vrlo lako nadomjestiti njegov odlazak + sacuvati odredjenu svotu novca za buduce transfere. :D
100 % ne možemo biti sigurni u ovo. Opet se postavlja pitanje zašto bi Rummenigge lagao? Nikakve koristi od toga...Pogotovo sada to i nije morao spomenut.

Ja se sjećam u tom periodu da su se oko Riberyja spominjale sume od 50, 60 miliona eura (za ovo postojalo više izvora, provlačilo se kroz medije). Uli je jednom prilikom rekao da bi tek kod 100 miliona razmišljali. Jasno je tada svima dao do znanja.
A upravo je za ovu gore ponudu Rummenigge rekao i da su razmišljali pa je ipak odbili. Pitali su se naime da li zapravo toliko para jedan igrač vrijedi.
Ono što govori u prilog da ipak ima istine u ovom gore je to što je Ribery samo na godinu prije te navodne ponude produžio ugovor, a Bayernova uprava je vodila krvavu borbu s Realom pa i Chelseajem da zadrži Francka. On je tada pomalo i razmišljao o odlasku i razmišljao da li da produži ugovor, a njegov menadžer je htio da on promijeni sredinu (a znamo zašto je to menadžerima uvijek u interesu... :) ). Tada kada je zadržan Ribery i kada je Bayern u delikatnoj situaciji pokazao zube, tada nam klub i jeste se popeo na jedan level više.

Naime hoću da kažem, jeste Bayern i prije imao uspjeha te ta Liga prvaka 2001. godine, ali danas je ovo dimenzija više po pitanju dovođenja i internacionalnih imena (bilo igrački, bilo trenerski - Pep). A naravno i u sportskom smislu su je porasla moć, pa i po individualnom kvalitetu. Dok prije je kolektiv činio 90 % uspjeha. I sad je kolektiv bitan kod Bayerna, ali jednostavno i individualna kvaliteta je skočila na jednu veću razinu.
A upravo ove situacije, poput ove oko Riberyja, produženje ugovora u delikatnoj situaciji, odbijanje ponuda, su bile jedan jako bitan faktor u svemu tome.
ma nema tog igraca koji vrijedi 50-60 miliona a da ne pricamo o 100 :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 avg 2013, 13:37

Vjerujem ja da je bilo ponuda (ili barem "glasnih" raspitivanja za Riberyja), jer se sjecam da su mediji tad bombardovali pricama o njegovom odlasku. Isto tako vjerujem da bi ga Bayern (ma bilo koja druga ekipa) prodao za te pare, jer je jedan Ronaldo prodat za skoro 100 miliona, a znas i samo koliko je taj Ronaldo bio dominantan. Jednostavno, taj novac se ne odbija (osim ukoliko se ne zoves Levy). :mrgreen:

Stoji i to da Bayern mozda ne bi imao ovako jaku ekipu i da ne bi privlacio te najvece zvijezde, ali i to je sve u sferi nagadjanja. Ko zna, mozda bi Bayern doveo Oezila, Reusa i Falcaoa/Cavanija. Jbg, nikad ne znas.

Rummenige ovako dize cijenu Riberyju i Bayernu. Pokazuje koliko cijeni igraca, pokazuje koliko je Bayern finansijski stabilan da tih 100 miliona nista ne znaci i pokazuje da nije sve u novcu (uvijek se sjetim izjava o Ballacku). :mrgreen:

Isto tako cvrsto vjerujem da se Ribery ne bi ovako izgradio da je tada napustio Bayern. U Chelseaju to pogotovo ne bi bio slucaj, jer svi znamo koliko cesto su oni mijenjali trenere i ofanzivne igrace. Jedna losa (polu)sezona i mozes biti bivsi. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 avg 2013, 13:48

Ja sam siguran da je bilo astronomskih ponuda za Riberya, ali Bayernu nije bila potrebna lova ni tad a pogotovo ne sada. Hebo tih 100 miliona, kad je Ribery Bayernu donio mnogo vise novca. Opce je poznato da je Bayern vec odavno poceo graditi sistem, koji ne bi bio moguc bez Riberya i jos nekolicine igraca. Upravi je uspjeh kluba uvijek bio ispred zarade na igracima. Ja se ne mogu sjetiti kad je Bayern nesto puno zaradio na nekom igracu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 avg 2013, 14:27

Bundesliga je napisao/la:o 100 miliona, a znas i samo koliko je taj Ronaldo bio dominantan.
Koji si ti car,majke mi!!!
Monolog je napisao/la:Rummenige ovako dize cijenu Riberyju i Bayernu. Pokazuje koliko cijeni igraca, pokazuje koliko je Bayern finansijski stabilan da tih 100 miliona nista ne znaci i pokazuje da nije sve u novcu (uvijek se sjetim izjava o Ballacku).

Isto tako cvrsto vjerujem da se Ribery ne bi ovako izgradio da je tada napustio Bayern. U Chelseaju to pogotovo ne bi bio slucaj, jer svi znamo koliko cesto su oni mijenjali trenere i ofanzivne igrace. Jedna losa (polu)sezona i mozes biti bivsi.

S ovim se u potpunosti slazem, mislim da je izmisljotina u tom periodu govoriti o 100 miliona €, kada su drugi igraci mijenjali klubove za manje novce, a vecina u tom trenutku su bili dosta bolji od njega.
Nakon sto su Rumeni i Uli doveli klub na ovo mjesto gdje je sada, sad su si dali malo oduska pa se i kurrce okolo.
Stern des Südens

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 14 avg 2013, 16:30

http://www.pi*k.ba/artikal/8179944/golmanski-dres-oliver-kahn/" onclick="window.open(this.href);return false; ( samo izbrišite zvjezdicu )

Hajte braćo Bavarci, da se dogovorimo 8-)
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 14 avg 2013, 16:41

effe_sa je napisao/la:U ljeto 2011. godine Bayern je za Riberyja imao ponudu od Chelsea , koja nije bila mnogo udaljena od sume od 100 miliona eura, izjavio Rummenigge.

Breno od ponedjeljka počinje s programom resocijalizacije i radit će u Bayernu od jutra do večeri, a onda se tokom noći vraća u zatvor. Od januara 2014. godine bi mogao biti oslobođen skroz, najviše zbog dobrog vladanja (i ovaj rad u klubu mu je dozvoljen zbog dobrog vladanja).

Po pitanju Gustava bi odluka mogla pasti uskoro, s tim da ponuda Arsenala je za sada niska Bayernu, u Wolfsburg se Brazilac boji otići jer mu to ne bi bila dovoljna garancija za nastupe u brazilskoj reprezentaciji, s obzirom da Scolari prati samo utakmice Bayerna, što se Bundeslige tiče....
:lol: :lol: :lol:
Niko razuman nece povjerovati u ovu izjavu, ako je uopce to covjek i izjavio. Real je jedini bio zagrijan za njegovo dovodjenje sa ponuduom ok 80 miliona eura, ja se ne sjecam da se Chelsea tad pominjao.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 14 avg 2013, 17:59

secer je napisao/la:
ih, ima tu jos finih kombinacija, kao sto su: frankomar, gocofrank, marorib, bilogoc, maromuh, gocejus, jusugoc, gocemuh, itd. usput receno, moji favoriti su bilogoc i ribogoc. :mrgreen:

Vako ono momackii amidza ,po meni Fraio Goceri.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 avg 2013, 18:38

Reus:"Na poziv Götzea u Bayern bi pristao"
Strpi se malac, jest da si nas odbio ali ne mora znaciti da te ne bi ponovo pozvali. Cekaj dok Ribery zavrsi karijeru.

Btw: ovo sam pokupio sa FB-a, ne znam da li je tacno. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 avg 2013, 18:44

Omerbavarac je napisao/la:
Reus:"Na poziv Götzea u Bayern bi pristao"
Strpi se malac, jest da si nas odbio ali ne mora znaciti da te ne bi ponovo pozvali. Cekaj dok Ribery zavrsi karijeru.

Btw: ovo sam pokupio sa FB-a, ne znam da li je tacno. :D
Ovaj Bayern je san za svakog igrača, velike mogućnosti za svaki trofej u opticaju, zašto bi Marco bio izuzetak ? 8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.