Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AshburtonG
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la AshburtonG » 03 okt 2023, 00:19

harden je napisao/la:
03 okt 2023, 00:08
AshburtonG je napisao/la:
03 okt 2023, 00:07
Kad smo vec kod tih narodnjaka, je li postoji veci potencijal za balkansku zvijezdu od Gileta, a da je to upropastio? Lazic mozda, ali mislim da je ipak ovaj nas imao brutalnije predispozicije da preuzme stafetu od Pejovica, Lukasa i ostalih nakon onakvog medijskog eksponiranja i perioda nakon ZG. Bio je jednom propao, pa se digao, ali otkako je van Granda ne cuje se za njega. Razveo se, razvalio ko krme i produbio alkoholizam. Mogao bit zvijezda, a on postao tezgaros pravi.
Cim se docepao malo vise para opalio po bijelom i nije sisao od tad. Slusao sam ga cini mi se prosle godine uzivo, ma covjek ni sjena onog pjevaca od prije 3-4 godine, totalno razvaljen glas.
Kod mene mu drug bio u bendu bas dugo i kaze da je alkos i budala, ali da ga nikad nije vidio da se drogira. Meni to bilo nevjerovatno, ali onda kad sam razmislio, i kontam slusao sam ga sigurno 10ak puta i skoro svaki put je bio lik mrtav pijan i bilo je bas ocito. Da se popravljao, ne bi ni skontao, pa je moguce da fakat i ne crta. Mada bi to bio jedan od 10% pjevaca koji se ne koksaju, a nije da mi uz njega ide nekonzumacija opijata. :mrgreen:

Sam Gile je ovako bas raja lik i vjerovatno zbog toga i jest sjebao karijeru. Lik se ubije ko majka i izadje na binu. Sjecam se u Becu, unosi ga zastitar na binu i pokazuje mu gdje je mikrofon. Ovaj, onako izgubljen totalno, sa bine narucuje Jack od konobara. :rol:

Sto je najgore, on je 90´ godiste, a glas mu zvuci trenutno kao da ima 30 godina pjevanja po splavovima iza sebe.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 okt 2023, 00:22

03 okt 2023, 00:19
harden je napisao/la:
03 okt 2023, 00:08
03 okt 2023, 00:07
Kad smo vec kod tih narodnjaka, je li postoji veci potencijal za balkansku zvijezdu od Gileta, a da je to upropastio? Lazic mozda, ali mislim da je ipak ovaj nas imao brutalnije predispozicije da preuzme stafetu od Pejovica, Lukasa i ostalih nakon onakvog medijskog eksponiranja i perioda nakon ZG. Bio je jednom propao, pa se digao, ali otkako je van Granda ne cuje se za njega. Razveo se, razvalio ko krme i produbio alkoholizam. Mogao bit zvijezda, a on postao tezgaros pravi.
Cim se docepao malo vise para opalio po bijelom i nije sisao od tad. Slusao sam ga cini mi se prosle godine uzivo, ma covjek ni sjena onog pjevaca od prije 3-4 godine, totalno razvaljen glas.
Kod mene mu drug bio u bendu bas dugo i kaze da je alkos i budala, ali da ga nikad nije vidio da se drogira. Meni to bilo nevjerovatno, ali onda kad sam razmislio, i kontam slusao sam ga sigurno 10ak puta i skoro svaki put je bio lik mrtav pijan i bilo je bas ocito. Da se popravljao, ne bi ni skontao, pa je moguce da fakat i ne crta. Mada bi to bio jedan od 10% pjevaca koji se ne koksaju, a nije da mi uz njega ide nekonzumacija opijata. :mrgreen:

Sam Gile je ovako bas raja lik i vjerovatno zbog toga i jest sjebao karijeru. Lik se ubije ko majka i izadje na binu. Sjecam se u Becu, unosi ga zastitar na binu i pokazuje mu gdje je mikrofon. Ovaj, onako izgubljen totalno, sa bine narucuje Jack od konobara. :rol:
Ma da me yebes ne mogu da povjerujem u to. Nema sanse da ne podere krmacicu :mrgreen:

I Lukas nastupa ko zna kakav i koliko godina vec ali mu glas ne zvuci potroseno ko u Gileta. Sa druge strane, Pejovic svaku pjesmu zvuci kao i studijski, ko da je playback a nije.
Zadnja izmjena: harden, dana/u 03 okt 2023, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 03 okt 2023, 00:23

BosniaBoston je napisao/la:
03 okt 2023, 00:10
L-Train je napisao/la:
02 okt 2023, 22:31

Ma jasno,laksi put kad imas nekog da te pogura plus neogranicen budzet,al opet sa onim glasom seljancice...pa bar one Milice Todorovic i Pavlovic zvuce urbanije iako ni to ne slusam :mrgreen:
U tome i jes fazon, zna se dobro da urbana muzika nije za široke narodne mase i grandioznih koncerata na ovim prostorima, Brega je to prvi skonto

@ash Mene je prijatelj ubjedjivao nedavno da Gile može napunit koševo :rol: Drag mi je, pogotovo jer živi u Kaknju a ne u Beogradu, al stagnira dugo vremena
Jbga nije bas ni da je ova seljadija punila arene,vecinom su za njih bili neki prostori poput klubova.Dok su realno najvise pop ili pop/rock izvodjaci punili arene.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 okt 2023, 04:19

Pejović je brutalno dosadan uživo.

Još kad spama Ljiljanu 40 put za večer ubio bi se :D

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 03 okt 2023, 06:33

numanumaye22 je napisao/la:
02 okt 2023, 22:09
soko je napisao/la:
02 okt 2023, 17:58
numanumaye22 je napisao/la:
28 sep 2023, 20:45
To sto Alem uzima u Americi je sasvim normala, nikakvo zakidanje, tamo su zarade enormne, sasvim je normalno za troclanu porodicu za zaradjuju 15-20k dolara mjesecno, to je europljanima nepojmljivo, a kamoli da objasnjavas na forumu Bejha. I to ih ne cini nikakvim bogatasima uopste vec imaju jednostavno normalan zivot gdje sve mogu priustiti. Uz sve te pare jos su im tehnika i gorivo uvjerljivo najjeftiniji na svijetu. Pa sto su zarade recimo od Youtube uvjerljivo najvece tamo? Zato sto imaju prejaku kupovnu moc, 500 puta prije ce ti amerikanac kupit nesto kad lupis reklamu na neki video, pretplatit se na neki servis, nego sto ce europljanin, a tek balkanac. Sta da kazem, blago mu se ko je tamo.

Jedini minus su sigurnost (negdje) i definitivno zdravstvo koje postoji za "elite". Mozda i dealbreaker kod Amerike u poredjenju sa recimo Svicarskom.
Nije to normalno. Prosjek za porodicu je mozda 80k godisnje.
80k citava porodica godisnje i to u Americi? Ne znam, jedino ako svi rade za totalnu crkavicu. Pa to imaju 2 clana porodice u Njemackoj koji kasiraju u Lidlu. :rol:
Nije prosjek, ali median zarada je ~$75k za porodicu. Ovo su brojke iz popisa/cenzusa za 2022, znaci informacije sto vlada prikuplja.

https://www.census.gov/library/stories/ ... %2012.4%25.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 03 okt 2023, 07:29

Rosicky je napisao/la:
03 okt 2023, 04:19

Šta ti slušaš?
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 03 okt 2023, 07:38

Aleksandra Prijović gostuje u Orašju redovno svake godine. Jači smo od Breze :urnebes:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 okt 2023, 07:48

gaston je napisao/la:
03 okt 2023, 07:29
Rosicky je napisao/la:

Šta ti slušaš?
Ma nemam ništa specifično.
Večeras u noćnoj sam slušao RHCP i Linkin park a sutra bi to mogao biti Edo,Tram11 ili Marchelo :D

Kada se pije i izlazi onda Rade,Jovan i slična ekipa..njih dvojicu čak i poznajem i s jaranima smo znali sjest s njima popit šta kad dolaze u grad :D

Svuda sam i sve.Ne volim baš Ex yu rock osim par pjesama.
ArtemisFowl je napisao/la:
03 okt 2023, 07:38
Aleksandra Prijović gostuje u Orašju redovno svake godine. Jači smo od Breze :urnebes:

Kad je bio hit "lagao si providno ko Pas" ja i Vali vječno kroz prozor izađemo iz kluba :D :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 okt 2023, 09:46

GG3 je napisao/la:
02 okt 2023, 21:16
19 godina radnog staza u jednoj firmi, dodjes u ponedjeljak na posao i dobijes kovertu sa Otkazom. Moze li sedmica bolje poceti? 😂
Ma ne brini, imaš pravo na sve po zakonu, boli te briga, a dobit ćeš novi posao sa tom strukom dok se okreneš (iz priče pretpostavljam da je IT), al nemoj žuriti, moguće da te budu zvali i nazad nekad kasnije kad dobiju nove klijente. Uživaj sa djecom malo, odmori i napuni baterije :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 okt 2023, 09:49

02 okt 2023, 20:17
Njemacka je postala katastrofa sto se tice stanovanja i nekretnina. Bukvalno su u BW i Bayernu jednosobni stanovi poceli kostat 200k modernih. Prije 10 godina si mogao za te pare uzet stan od 60-70 m2 za te pare. Kirije su nenormalne i dalje, iako se cijene energenata spustaju. Cinjenica da su pustili par miliona Ukrajinaca, koji dobijaju stanove od drzave/grada apsolutno ubija i zadnju nadu da se stanje popravi u narednim godinama. Ko je ulozio pare prije par godina, sad je na konju. Moze prodat stan za duplo bez problema.

Ja dosao u Njemacku krajem 2020, kebap bio 4€, sad 7€. :mrgreen:
Nije samo Njemačka, haman je svigdje tako, nedavno su čak počeli bukvalno zabranjivati airbnb u New Yorku upravo zbog krize sa nekretninama i prevelikih cijena najamnine, jedino su ostavili mogućnost da iznajmiš kao shared, sa gazdom tu u stanu čini mi se, upravo jer je bilo nemoguće iznajmiti stan na duže vrijeme za lokalno stanovništvo jer su se svi bacili u rentanje.

Izuzev ako nećeš na selo, tu bi možda i prošao dobro, al ti si još mlad za toga :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 03 okt 2023, 10:38

Rosicky je napisao/la:
03 okt 2023, 07:48
gaston je napisao/la:
03 okt 2023, 07:29
Rosicky je napisao/la:

Šta ti slušaš?
Ma nemam ništa specifično.
Al' bi fora bila da si rekao Tomu Zdravkovića :rol:
Aca je dosadnjikav i ništa specijalno kao vokal ali iskoristio situaciju i dominira scenom što jest - jest.
Od tih hajmo reći recitatora meni se više sviđa Sergej Četković. Potpun paket za taj angažman. Gospodin i ljudina.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 03 okt 2023, 12:06

rio_Ferdy88 je napisao/la:
03 okt 2023, 09:46
GG3 je napisao/la:
02 okt 2023, 21:16
19 godina radnog staza u jednoj firmi, dodjes u ponedjeljak na posao i dobijes kovertu sa Otkazom. Moze li sedmica bolje poceti? 😂
Ma ne brini, imaš pravo na sve po zakonu, boli te briga, a dobit ćeš novi posao sa tom strukom dok se okreneš (iz priče pretpostavljam da je IT), al nemoj žuriti, moguće da te budu zvali i nazad nekad kasnije kad dobiju nove klijente. Uživaj sa djecom malo, odmori i napuni baterije :salut:
Ma ne brinem se ko ih ****!
Mozda sam nikad ne bi ni dao otkaz, ovako su mi olaksali!
Nije IT, Masinski Tehnicar sam po zanimanju…
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 okt 2023, 12:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:
03 okt 2023, 09:49
02 okt 2023, 20:17
Njemacka je postala katastrofa sto se tice stanovanja i nekretnina. Bukvalno su u BW i Bayernu jednosobni stanovi poceli kostat 200k modernih. Prije 10 godina si mogao za te pare uzet stan od 60-70 m2 za te pare. Kirije su nenormalne i dalje, iako se cijene energenata spustaju. Cinjenica da su pustili par miliona Ukrajinaca, koji dobijaju stanove od drzave/grada apsolutno ubija i zadnju nadu da se stanje popravi u narednim godinama. Ko je ulozio pare prije par godina, sad je na konju. Moze prodat stan za duplo bez problema.

Ja dosao u Njemacku krajem 2020, kebap bio 4€, sad 7€. :mrgreen:
Nije samo Njemačka, haman je svigdje tako, nedavno su čak počeli bukvalno zabranjivati airbnb u New Yorku upravo zbog krize sa nekretninama i prevelikih cijena najamnine, jedino su ostavili mogućnost da iznajmiš kao shared, sa gazdom tu u stanu čini mi se, upravo jer je bilo nemoguće iznajmiti stan na duže vrijeme za lokalno stanovništvo jer su se svi bacili u rentanje.

Izuzev ako nećeš na selo, tu bi možda i prošao dobro, al ti si još mlad za toga :mrgreen:
Pa sigurno da jeste, samo sto ja iz prve ruke govorim. Ne znam kako je u ostalim drzavama. Mislim da u Austriji nije toliko otislo gore, jer znam da mi dva jarana placaju u Becu trosoban stan manje od 1000€ s rezijama, dok to ovdje u Njemackoj ne mozes vise naci ni u kasabama. Jedino mozda gore na sjeveru ili u totalnim nedodjijama. Minhen vise i ne racunam, tamo je prosjek kvadrata stana skoro 11.000€.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 okt 2023, 12:37

Ne možeš ni u Austriji. U Salzburgu trosoban nije ispod 1300.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 03 okt 2023, 12:42

Stanovi fkt jesu problem, moze se reci u vecini zemalja EU. Ne samo da su skupi, vec iz je tesko uopste naci. Kad neko dolazi iz BiH pa nema ni 3 platne liste i dobije ulaznu vizu na 6 mj, tesko da ti iko izda. U Ceskoj je recimo isti problem, 400-500 eura ti je stan, jedna i po soba, a plate nisu sigurno ko u Njemackoj i Austriji.

U Sloveniji ista stvar, sobe po 400 eura u Ljubljani. Ali jeeebiga cijene skacu ko kad svi nahrlili na zapad, velika potraznja i odmah veca cijena.

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 03 okt 2023, 13:04

Prehajpali su ženu koja je preko glabanja spolovila Breninog sina došla do karijere. Sad ima hitove samo jer su je progurali kvalitetno.

Uporedit se ne može sa našom Džejlom koja je fina, odgojena i koja savršeno pjeva. Nju je samo njen talent i glas progurao.

Inače hit sa Hennyem ima 2,4M za samo 7 dana. :tokralju:

Što se tiče muških, Gilo je kockar i pijanac, dakle ono najgore, a Lazić iako je grohnuo i dalje uzima lovinu, snima, putuje, ženi se. Najviše mi je žao recimo Adnan Babajić što je grohnuo totalno. :yawn:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 okt 2023, 13:29

Propao je i Darko Lazic, njega je Svicarac kupio. On i Aca Lukas su robovi, pjevati ce do kraja zivota stalno, a opet dugovati njemu. :urnebes:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 03 okt 2023, 13:49

tuzlak1987 je napisao/la:
03 okt 2023, 13:29
Propao je i Darko Lazic, njega je Svicarac kupio. On i Aca Lukas su robovi, pjevati ce do kraja zivota stalno, a opet dugovati njemu. :urnebes:
Neće , samo dok ne otplate svoje dugove :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 03 okt 2023, 13:53

Gile je prije svega ljudina. Baš insan i po. Garantujem da bi sad nekom nepoznatom ovdje na forumu pomogao da je to potrebno, a ne kamoli raji i generalno ljudima u svom gradu.

Momak je inače takav. Ono pozitivno opičen. Voli raju, voli posjedit i džaba je. Alkohol je njega handrio (i handri), ništa gudra.. eto, ako se izuzme šilja (al to je realno ništa).

On se u početku malo zajebao. Neviđen je bio hype nakon Granda, mlad, ponijelo ga, nije skoro ništa svoje snimao i jbg onda dođu drugi, ti ispadneš iz fazona. Bilo se sjatilo oko njega svega i svačega.. i u kombinaciji sa tim kakav jeste po prirodi, nije nikakvo iznenađenje što se desilo, šta se desilo.

Mislim da on više nije htio biti neka ogromna zvijezda, nego što to nije mogao. Njemu se to bilo i zgadilo kad je vidio sa kakvim ljudima ima posla. Ne bih rekao da je skroz uništio potencijal. Mlad je on još i ima vremena da se uozbilji pa da ostvari barem dio potencijala.

Jasno da mu je popularnost pala, ali još uvijek on u sebi ima to nešto za zvijezdu.. najviše što je čovjek iz naroda. Nije baš toliko far-fetched da bi mogao napuniti Koševo. Kad bi se smirio, nastavio raditi pjesme, mislim da to uopšte ne bi bio problem kroz nekoliko godina.

E sad, kolike su šanse za to, to je već diskutabilno.. :mrgreen:

Lazić vala radi beton stvari od kako je sa Mirsom u talu (ne sudim po kvalitetu, ne razumijem se toliko u muziku, sudim po brojevima). Bolje mu je i to nego da ga gule po nekim vašarima u Loznici.
The saddest thing in life is wasted talent.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 okt 2023, 14:13

IceTea je napisao/la:
03 okt 2023, 13:04
Prehajpali su ženu koja je preko glabanja spolovila Breninog sina došla do karijere. Sad ima hitove samo jer su je progurali kvalitetno.

Uporedit se ne može sa našom Džejlom koja je fina, odgojena i koja savršeno pjeva. Nju je samo njen talent i glas progurao.

Inače hit sa Hennyem ima 2,4M za samo 7 dana. :tokralju:

Što se tiče muških, Gilo je kockar i pijanac, dakle ono najgore, a Lazić iako je grohnuo i dalje uzima lovinu, snima, putuje, ženi se. Najviše mi je žao recimo Adnan Babajić što je grohnuo totalno. :yawn:
Glupo je uopste nekog porediti sa Dzejlom, jer je ona neuporediva svakako, ona je nesto kao bosanska Dua Lipa.
Jos sad kad izbaci album, pokorit će Balkan, preuzece titulu Dive od kamenjarke Karleuše.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.