Naravno da se radujem, kao i svi vi ostali, svakoj pobjedi/prolazu ali ovo moze i mora puno, puno bolje!!!
P.S. Ocigledno nam Vitez lezi, ocekujem 3:0 u subotu

Babo valjda bude haira na polusezoni pa da nas libo nispe jeli Široki Borac ili ZvijezdaSipakUlicar1922 je napisao/la:RAja neznam sta vi mislite ali ja sam potpuno razocaran jucerasnjim rezultatom. Nemogu protiv nase svetinje i reci da bi radije volio da smo ispali ali postavljam sebi pitanje kakvi su nam izgledi u cetvrtfinalu ako se sa Vitezom patimo? Znam da ce biti cistka na zimu, znam da postoji sansa da nadjemo novog Blagojevica i Jankovica, znam da bi mogli izvuci "lakseg" protivnika (Mladost, Borac, Olimpic). Sve znam ali opet je tu puno upitnika?
Naravno da se radujem, kao i svi vi ostali, svakoj pobjedi/prolazu ali ovo moze i mora puno, puno bolje!!!
Valjda ce Feja naci nove bisere. Lijevi bek, centralni vezni, lijevo krilo, centarfor i ja dobarRezervniGolman je napisao/la:Babo valjda bude haira na polusezoni pa da nas libo nispe jeli Široki Borac ili ZvijezdaSipakUlicar1922 je napisao/la:RAja neznam sta vi mislite ali ja sam potpuno razocaran jucerasnjim rezultatom. Nemogu protiv nase svetinje i reci da bi radije volio da smo ispali ali postavljam sebi pitanje kakvi su nam izgledi u cetvrtfinalu ako se sa Vitezom patimo? Znam da ce biti cistka na zimu, znam da postoji sansa da nadjemo novog Blagojevica i Jankovica, znam da bi mogli izvuci "lakseg" protivnika (Mladost, Borac, Olimpic). Sve znam ali opet je tu puno upitnika?
hvala kraljice na jos jednom dobrom izvjestaju!RedOne je napisao/la:Evo ako neko na ovom pdf-u želi nešto pročitati o jučerašnjoj utakmici, mislim da bi bilo lijepo da u par rečenica napišem neke osnovne informacije o igri, igračima i one uobičajene generalije koje pišem poslije svakog meča. Prije svega, želim reći da sa Grbavice nisam htjela napisati izvještaj jer mi je utakmica najvećim dijelom ličila na onu protiv Zrinjskog odigranu 2 kola ranije, a u kojoj sam svojski naružila naše igrače. Nije mi se dalo pisati skoro iste stvari. Zaključak je samo jedan- onakvom Želji smo morali izvući bod(ove)... Ali bilo-prošlo...
Što se tiče jučerašnje revanš utakmice protiv Viteza odigrana je u pravom jesenjem ambijentu. Kiša je padala cijelim tokom utakmice, a budući da je juče u cijeloj državi bio prvi pravi hladni dan ta je činjenica itekako utjecala i na temperaturu zraka. Zaista je bilo isuviše hladno, na granici susnježice i kiše te je promrzlih 100-tinjak gledalaca čak moglo biti zadovoljno kvalitetom obostrano prikazane igre. Očekivano, Vitežani su u početku krenuli po pozitivan rezultat koji bi ih približio 1/4 finalu Kupa. Moram priznati da su cijelo 1.poluvrijeme bili dosta bolji. Imali su agresivnost, oštrinu i brzinu s kojima su napravili velike probleme našoj uspavanoj odbrani. 3-4 dobre akcije koje je Vitez napravio su većinom bile greške naših bekova Škahića i Barišića i inspirativni momenti Čuljka i Petrovića, krilnih napadača domaćina. Izuzev jedne hvalevrijedne šanse koju su iskombinovali Merzić i Zolj krajem prvog dijela te jedne koja je to mogla biti da se Zvonić nije spetljao, nismo pokazali ama baš ništa. Drugo poluvrijeme je donijelo dosta bolji fudbal, 5 golova i pregršt prilika. Počelo je odlično za nas- Hajdarović je povukao loptu s lijeve strane, ugledao slobodnog Hebibovića, lijepo ga uposlio, a ovom nije bilo teško da matira Živkovića. Igrala se 46. minuta. 7 minuta poslije Hebibović lijepo upošljava Merzića, a on gađa pravo u golmana. Međutim, Vitez se nije predavao. U 57. minuti Pinjuh pogađa za 2-1. 78. minuta je donijela finu kombinaciju Hebibovića i Jankovića koja nije začinjena golom. Napokon, opet izjednačavamo rezultat u 81. minuti preko Hebibovića. I premda je već tada bilo izvjesno da Velež ima teško dostižan rezultat, domaćini su nastavili s otvorenom igrom te stvorili izglednu priliku u kojoj se nije snašao Pinjuh. "Rođeni" su uzvratili u sljedećem napadu. Kombinacija Hebibovića i Jankovića 5 minuta prije kraja je završila udarcem koji je fijuknuo iznad prečke. Ali ni to nije bilo sve. U 88. minuti je Pinjuh postigao svoj 2., a za Vitez 3. go. I taman kad smo se spremali otići sa stadiona, Zvonić je svojim golom završio ovu prilično zanimljivu utakmicu.
Premda sam se sinoć na povratku iz Viteza zarekla da neću riječi progovoriti nijednom našem igraču zbog nehumanih uslova za igru, prelošeg terena i evidentne želje da se nešto napravi (ali i nemoći...) moraću se malo osvrnuti i na njih- premda ću ovaj put duplo ublažiti ocjene. Osim toga dali smo i 3 gola u gostima što se nije desilo odavno... Kao i uvijek kad je vrijeme preloše- izostaviću taktiku jer je svakako bila u drugom planu- važno je da smo svi prošli bez povreda, kartona i smrzotina
![]()
Dakle, igrači:
Dragojević- Svaki put kad bi uhvatio loptu ili bio blizu nje, drmnula bi me aritmija. Joj, kako je u par navrata reagovao i sad se ohladim od strahaNi blizu onog kako bi trebao...
Škahić- Na desnom beku mi i nije bio baš nešto. Petrović mu je pravio dosta problema, često je ispadao, bio spor. Maleta je za njega PhD na toj poziciji.
Barišić- Bolji od Škahića, ima želju, brzinu, ali nažalost ne i dovoljno snage da isprati cijelu utakmicu. Borio se koliko je mogao. Ipak, vrijeme radi za njega.
Zolj- Pa eto... Prvo poluvrijeme solidno, drugo loše. Često sasvim beskorisno vraćao loptu Dragojeviću koji bi je još beskorisnije napucao naprijed.
Škaljić- Drugo poluvrijeme imao par žestokih kikseva zajedno sa Zoljem, ali eto, prolazna ocjena...
Nikolić- Marko mi se puno trudio kao i obično, dodavao lopte za ofanzivnije igrače, krpio nazad kad je trebalo. Kao ni ostali nije pokazao puni kapacitet, ali dobar je on...
Merzić- Pošto sam rekla da neću puno ružiti, Merzu totalno preskačem...
Zvonić- Šta reći nego![]()
Ipak, dao je go...
Hebibović- Juče je eto dao 2 gola, ali je cijelu utakmicu odigrao u 2. brzini. Kad bi Ani bar u 3. ubacio, drama bi bilaOn zna fino igrati kad može i hoće...
Hajdarević- Juče lijepo razigravao Anija, vraćao se da pomogne i Barišiću, a ostalo mu je još snage i za poneki šprint (i poneki kiks...). Ipak, nažalost, na njega se ne može računati duže od poluvremena.
Janković- Prilično se snašao u ulozi "lažnog" centarfora, barem u onom dijelu gdje se treba naguravati s protivničkim stoperima. Često su ga rušili na 20-ak metara , nije bilo drugog načina da mu se oduzme lopta. Često sam se sjetila prošlosezonske utakmice na Kamberovića polju i lakoće kojom je tada prolazio igrače Viteza. Šteta da je cijelu polusezonu rovit, kako bi nam on valjao...
Rezerve:
Haurdić- Unio malo živosti u napad, na lijevu stranu, još jednom pokazao da ima tehniku. Nažalost, nema timski duh, a ni razmišljanje mu očito nije jača strana...
Kodro- Šta je on radio na lijevom beku?
Blagojević- Premalo igrao za ocjenu...
Budući da su sad "karte" između Feje i Miše otvorene smatram da ćemo u subotu gledati utakmicu s puno golova što bi bilo izvrsno. Vitez me iznenadio čvrstom i hrabrom igrom, očekujem da će i prekosutra igrati slično.
Za kraj- Svaka čast momcima iz RA koji su cijelih 90 minuta po kišnom i hladnom vremenu bodrili naš klub![]()
Eto imas ppshzna je napisao/la:Izvinite na offu, ali pošto bih ubrzo trebao u Mostar, na 3-4 dana, da se malo provedem, da vas pitam, koji je najbolji noćni klub kod vas? Ako može odgovor na PP da se ne uništava tema
pu,pu,dje ces nas u tu grupu svrstavati ranijeRezervniGolman je napisao/la:Rodjak s obzirom na nase godine prije ovo drugo. Ti i ja smo prvi na tapetirodjak je napisao/la:nekako mi zao "Barce male" ste ce u razmaku od 3 dana popusiti od Crvenih Mundira i u kupu i u prvenstvu i u rukometukuknjava
![]()
Dobro je sto smo prosli ali ove se utakmice moraju dobijati(iako pobjeda nista ne znaci) radi samopouzdanja
Zelim Borac (ako neko mora od jacih) u cetvrtfinalu,pa nek pobjedi boljiJebote tek u Martu cetvrtfinale
,ko ziv ko mrtav do tada
![]()
FORZA VELEZ![]()
![]()
Ma ne valja ništa, neće biti kao Nou CampAlemC85 je napisao/la:PRIPREMNI RADOVI (SLIKE)
Pripremni radovi privode se kraju. Na pojedinim dijelovima došlo se do potrebnog sloja, te će sada uslijediti nasipanje tampona i drugih elemenata potrebnih za drenažu. Kao što se vidi na slici, tzv. upojni kanali u koje će oticati voda koja se nakupi na terenu, prave se na rubnim dijelovima terena. Nakon postavljanja tampona, uslijedit će i postavljanje vještačke trave.
(16 slika)
fkvelez.ba
Super vijest, ma ovo ce nam biti radni kamp kad napravimo stadion u Sjevernom. Idemo dalje Rodjeni!AlemC85 je napisao/la:PRIPREMNI RADOVI (SLIKE)
Pripremni radovi privode se kraju. Na pojedinim dijelovima došlo se do potrebnog sloja, te će sada uslijediti nasipanje tampona i drugih elemenata potrebnih za drenažu. Kao što se vidi na slici, tzv. upojni kanali u koje će oticati voda koja se nakupi na terenu, prave se na rubnim dijelovima terena. Nakon postavljanja tampona, uslijedit će i postavljanje vještačke trave.
(16 slika)
fkvelez.ba
isto kao i kada se asfaltira saobraćajnica. Tampon služi da bi se dobila kvalitetna podloga na kojoj će biti postavljena umjetna traba sa drenažom. To znači dugi vijek trajanja.Tosre je napisao/la:Super vijest, ma ovo ce nam biti radni kamp kad napravimo stadion u Sjevernom. Idemo dalje Rodjeni!AlemC85 je napisao/la:PRIPREMNI RADOVI (SLIKE)
(16 slika)
fkvelez.ba
O kakvim tamponima je rijec ovdje?
Mostar u Srcu,Velez do Groba!
Brzi si od mene, kazu pod virozom , a jucer igrali kup, al hajde da tu kapitulaciju Viteza rasporedimo na vise dana, ne valja sve odjednompravnik1981 je napisao/la:RUKOMETNA utakmica protiv Viteza koja je trebala biti sutra odigrana se odgadja zbog navodne viroze igraca gostujuce ekipe. Konacnu odluku o rezultatu ili pomjeranju utakmice ce donijeti komesar lige.
ne moze se jednostrano odgoditi utakmica.Valjda i Velez mora na to pristati.shaman7 je napisao/la:Brzi si od mene, kazu pod virozom , a jucer igrali kup, al hajde da tu kapitulaciju Viteza rasporedimo na vise dana, ne valja sve odjednompravnik1981 je napisao/la:RUKOMETNA utakmica protiv Viteza koja je trebala biti sutra odigrana se odgadja zbog navodne viroze igraca gostujuce ekipe. Konacnu odluku o rezultatu ili pomjeranju utakmice ce donijeti komesar lige.![]()
Izvinjenje raji koja su planirala doci
Pristao je Velez, ali je odgodjena danas prije 2 sata, a sutra se trebala igrati. Organizovani ljudi na utakmici, polijepljeni plakati, a pravila nalazu 10 dana prije utakmice da se mora poslati drugom klubu. A ofirni su do bola jer su igrali kup prekjucer, jucer svi bolesni.samo_lijevo je napisao/la:ne moze se jednostrano odgoditi utakmica.Valjda i Velez mora na to pristati.shaman7 je napisao/la:Brzi si od mene, kazu pod virozom , a jucer igrali kup, al hajde da tu kapitulaciju Viteza rasporedimo na vise dana, ne valja sve odjednompravnik1981 je napisao/la:RUKOMETNA utakmica protiv Viteza koja je trebala biti sutra odigrana se odgadja zbog navodne viroze igraca gostujuce ekipe. Konacnu odluku o rezultatu ili pomjeranju utakmice ce donijeti komesar lige.![]()
Izvinjenje raji koja su planirala doci
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.