FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

BavaracZenica
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la BavaracZenica » 11 avg 2013, 18:02

Carobnjak svakim svojim potezom odusevljava, i cim primi loptu odmah je neka opasnost :P

Klepili smo itekako draguljaa, koji sja i sja :) Ocekujemo ga protiv Frankfurta da pokaze koju majstoriju :) ;) ;)
FC Bayern !!!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 avg 2013, 18:05

Gotze čarobnjak. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 11 avg 2013, 18:08

Dobar rezultat sa obzirom na uvijek neugodnog M'Glabaša.

Nekako je Pep ugurao i Mullera i Riberya i Mandzu i Robbena i Kroosa u jednu ekipu.
Ruku na srce uvijek je jedan nevidljiv bio tokom svih 90 minuta.

Po meni Mulleru najvise klupa mirise s obzirom da najvise tehnike Pep u igri zahtjeva, a Muller je najmanje posjeduje. Ne mozes se bas uvijek izvlaciti na fudbalsku inteligenciju. A i od priprema ga pratim sto se golgeterskih sposobnosti tice, znao je cesto i promasivati ono sto je prije lagano pogadjao. Slabo duple pasove povezuje i uvijek prvo pogrijesi pa onda ispravi. Ne mozemo ipak od momka ocekivati jednaku formu i igru na najvisem nivou tokom cijele godine. Mora nekad i slabije partije pruzati.

Rezultat 5 ofanzivnih igraca bio je sam Svajni nazad kojeg su prolazili kako su htjeli i doslo je do izrazaja njegov nedostatak destruktivnosti. Momak jadan trojicu mora sam zaustaviti na onako sirokom terenu.
Izgleda da mu je zadatak da zapocinje akcije, ali s obzirom da je blizu sredina, cesto je samo pokupio loptu izmedju stopera i dijelio na stranu. Treba njega najvise od veznjaka koristiti. Ubjedljivo najpreciznije pasove ima.
Medjutim to bi znacilo preskakanje igre a Pepu se od te pomisli povraca.

Ne mogu procijeniti da li je odbrana losa bila ili je Borussija tim koji jednostavno zna napasti.
Vise mi opet na ono prvo vuce.

Mandzo seljacina kao danas Ibisevic, da nogu slomi ne bi faul prizno. Ima utakmica u kojima je prgavost nepotrebna.

Martinez i Schweinie kao double-pivot na sredini su kljuc uspjeha, tu kad dva World Class igraca se ukomponuju, ti dominiras.
Zasluzni su za svaku Bayernovu titulu ponajvise.
Nadam se da to Pep zna i da ce na vrijeme skontati da igra na siguricu protiv jacih klubova, jer ako je ova Borussija imala poprilicno zicera, ona Borussija nam zabila 4 komada, sta ce nam Evropski Giganti raditi kad citav svijet bude gledao.

Uz duzno postovanje prema Mulleru, Kroosu, Thiagu jedan bi trebao seliti na klupu i napraviti mjesto za najkvalitetnijeg razbijaca akcija na svijetu.
Blago se nama ako stavi 5 veznjaka od tog 3 ofanzivna i 2 krila.

A od ta 3 ofanzivna da stavi jednog da mu i kreira i razbija akcije. Koliko god Thiago i Schweinie dobri bili svaki napad ce proci kroz njih i eto ti po 3-4 napadaca pred obranom.... Da ti rade sta hoce.

IN PEP WE TRUST... I GUESS
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 avg 2013, 18:17

Kolega @BadrHari malo kasni sa analizom ali svako kvaliteno misljenje je dobrodoslo, a njegova analiza je isuvise kvalitetna tako da je vrijedi procitati, no ja sam danas vidio nesto novo u Bayernu i to ocekujem da se u narednih 4-5 kola pocne primjenjivati.

Inace, moglo se vidjeti da Gotze voli da puca i da se ne libi uputiti loptu prema protivnickom golmanu za razliku od ostalih igraca. Ta njegova uloga lazne devetke se danas dobro primijetila kao i izvlacenje na krila i rotacija sa Shaqirijem i Riberyem. On nam unosi jedno novo osvjezenje u ekipu, tako lako se oslobadja cuvara (cak lakse nego Ribery) i stvara sebi poziciju za udarac. Veliko pojacanje, definitivno.

I da, po ulasku Gotzea Muller se vratio na poziciju gdje je najbolji i odmah je ubiljezio asistenciju. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 11 avg 2013, 18:23

BadrHari je napisao/la: Martinez i Schweinie kao double-pivot na sredini su kljuc uspjeha, tu kad dva World Class igraca se ukomponuju, ti dominiras.
IN PEP WE TRUST... I GUESS
To je jasno kao dan, samo sto sumnjam da cemo to gledati toliko. Njih dvojicu mozes da vidis zajedno na terenu iskljucivo ako je jedan stoper a drugi zadnji vezni, nikako drugacije.

Osim ako ne bude neka formacija 1-4-4-1 :)

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 11 avg 2013, 18:31

Neuer - Alaba, Dante, Boateng, Lahm - Schweinsteiger, Martinez - Muller, Ribery, Robben - Gotze.

Sta mislite o ovoj postavi?

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 11 avg 2013, 18:36

Omerbavarac je napisao/la:Kolega @BadrHari malo kasni sa analizom ali svako kvaliteno misljenje je dobrodoslo, a njegova analiza je isuvise kvalitetna tako da je vrijedi procitati, no ja sam danas vidio nesto novo u Bayernu i to ocekujem da se u narednih 4-5 kola pocne primjenjivati.
Zahvaljujem :) .
A izvinjavam se zbog povelikog posta s kojim sam 2 dana zakasnio ali ovo je prvi put da vidim kompjuter od Bajrama tako da nisam mogo ranije. :mrgreen:

Da ne bude off topic, imali ista od ovog Gustavo-Arsenal ?
Momak je prekvalitetan da bi sjedio na klupi jos godinu dana i dobivao minute na kapaljku a citava Evropa ga hoce s tim da nude fine pare. U najboljim godinama covjek .. Nije Contento.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 11 avg 2013, 18:47

BadrHari je napisao/la:Da ne bude off topic, imali ista od ovog Gustavo-Arsenal ?
Momak je prekvalitetan da bi sjedio na klupi jos godinu dana i dobivao minute na kapaljku a citava Evropa ga hoce s tim da nude fine pare. U najboljim godinama covjek .. Nije Contento.
Ocigledno je da Pep ne racuna na Gustava, samim tim njegova buducnost je poznata tj.odlazak. Prije nekoliko dana je Rummenige izjavio da ima zainteresovanih klubova iz Engleske Spanije,Rusije, i iz Njemacke Wolfsburga,a danas se u Bildu pojavio clanak da je Arsenal poslao ponudu od 21mil. tako da kako god njegov odlazak je sasvim realan.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 11 avg 2013, 20:17

fino, fino
" onclick="window.open(this.href);return false;

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 11 avg 2013, 20:31

Tako je Omere,Gotze se prelako oslobađa cuvara i to je ono sto je bilo potrebno ekipi da se napravi jos vise taj iskorak jer smo do sada imali "samo" dva takva igraca(Ribery,Robben).Ja sam cvrsto uvjeren da ce Pep podic nivo igre na jos jednu razinu i da ce ova ekipa godinama dominirati i osvajati trofeje i trofeje a ovima sto konstantno kritiziraju trenutno igru molim samo za strpljenje.A forumas Valencia i ostali dusmani nek se pokusavaju tjesiti kako Pep nece uspjeti :lol: DOMINACIJA JE NEMINOVNOST 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

dawud
Kontakt:

Post Postao/la dawud » 11 avg 2013, 20:42

Zaista je jadno procitati postove pojedinih koji nemaju ni tracak nade u Pepa i njegovu filozofiju, neznam kako se moze nakon prvih tekmi zakljuciti da necemo osvojiti titule...itd. jadno ama zaista jadno.
Ovaj Bayern ce uspjeti biti ce nesto nevideno, Bayo nece kopiju Barse a ni Pep kopiju DON JUPA, to mora svima biti jasno, dok se sve dode na svoje biti ce to najveca sila koja ce harati svijetom fudbala..
Sve ove stvari,stvorene su s predumišljajem,rođene s odlučnošću,hranjenje preciznošću,vođene pravilima,usmjeravane razumom,a potom pogubljene i sahranjene na uobičajen način. I njihovi nijemi grobovi koji u duši ljudskoj leže čak su označeni i numerisani.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 avg 2013, 22:19

Ma za Goetzea govorim da je to pojačanje i po. To je sad dimenzija više. Doduše danas nisam gledao, nije mi se dalo peglat još sad kad je sezona počela i oko prijateljske utakmice, bilo prečeg posla.... :) Možda pogledam ipak negdje te njegove golove i te detalje s utakmice. Ali sad će on u ovim pravim utakmicama uskoro aBd da razara.... :)

Samo ne znam ovo do sad je bilo razaranje, gaženje, lupanje, maltretiranje protivnika....Ne znam sad kako nazvat ovu novu dimenziju, kada nastupi....... :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 11 avg 2013, 22:58

effe_sa je napisao/la:Ma za Goetzea govorim da je to pojačanje i po. To je sad dimenzija više. Doduše danas nisam gledao, nije mi se dalo peglat još sad kad je sezona počela i oko prijateljske utakmice, bilo prečeg posla.... :) Možda pogledam ipak negdje te njegove golove i te detalje s utakmice. Ali sad će on u ovim pravim utakmicama uskoro aBd da razara.... :)

Samo ne znam ovo do sad je bilo razaranje, gaženje, lupanje, maltretiranje protivnika....Ne znam sad kako nazvat ovu novu dimenziju, kada nastupi....... :D :D
" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 avg 2013, 23:01

Šaćir jedan od najmanjih na terenu a trza glavom ko crna mamba. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 avg 2013, 23:30

Vidi bombardera što uskače upomoć. :D Staley je ostao neprimjećen. :mrgreen:

Startali smo (a ja sam ponovo tekmu fulio), pobjedili, nema ozlijeda, upisani bodovi...
Skeptici se malo utišali, dok je pobjeda bila bez pretjeranog glanca, tako da ni ovi Pepoljubci nisu skakali sa stolica od oduševljenja.
Dugogodišnje simpatizere najdražeg nam kluba neću komentarisati jer su toliko kul, nadmoćni, superiorni...da nama (odnosno meni :mrgreen: ) ostaje samo da upišemo ono famozno (i meni odvratno :? ) +1.
Vom Jäger zum Gejagten

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 11 avg 2013, 23:41

Pozdrav kolega Gero :) Kakav ti vidis Bayern sa Pepom? Kao ja(da ce biti jos veca dominacija) ili kao recimo forumas Valencia ili mozda nesto trece :mrgreen:
- Karl-Heinz Rummenigge

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 avg 2013, 23:53

Inace Breno poznatiji kao brener uskoro izlazi iz zatvora i prikljucit ce se Bayernu u svojstvu trenera mladjih uzrasta gdje ce raditi zajedno sa Dremmlerom Wolfgangom. Jest da nije zasluzio pomoc od Bayerna, ali eto dobit ce je.
Samo da djecu ne nauci kako se pale vile, kuce.. :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 avg 2013, 00:00

Gerd Miler

Nigdje nisam tvrdio da Gvardiola nece uspjeti. Ne mogu biti toliko neozbiljan nakon svega sto je napravio sa Barsom. Samo iznosim ono sto pise na drugoj strani medalje, bez da tvrdim da je bilo koja strana ispravna.

Ipak sam misljenja da Pep nece uspjeti na Bajern prenijeti igru Barselone. Potpuno razlicita filozofija igre. Spanci i Njemci su kao nebo i zemlja. Skolari je doktorirao brazilski fudbal, ali se u EPL pokazao kao prosjecan trener. Blize sam misljenju da Gvardiola nece ispuniti ocekivanja. Vidjet cemo, nista ne tvrdim...

Titula u Njemackoj je imperativ. Bajern je apsolutni favorit sve da je trener bilo koji drugi bundesligaski strucnjak. Ekipa koja direktnog rivala oslabi (i sebe drasticno pojaca) za najboljeg igraca, uspije psiholoski destabilizovati najboljeg napadaca MORA uzeti titulu. Sve osim prve pozicije je veliki neuspjeh. Dortmundu treba pisati dvi titule za svaku koju osvoje. Bajern je u ogromnoj prednosti u svakom pogledu.

Ispit za Pepa ce biti LP. Tamo cemo vidjeti koliko je dobar.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 12 avg 2013, 00:03

Mene odbrana najvise brine, o Mariju cu tek pricati nakon 10-og kola, ali jasno se vidi da je odbrana najlosiji dio tima.......
Sreca pa je Ojler mlad umro...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 avg 2013, 00:08

Valencia je napisao/la:Ipak sam misljenja da Pep nece uspjeti na Bajern prenijeti igru Barselone.
On je sam na zvanicnom predstavljanju rekao kako niti ne zeli da Bayern igra kao Barcelona, te da za to nema potrebe. Istakao je kako Bayern ima svoje kvalitete, a da ce on pokusati dodati tu svoga stimunga. Ko je gledao dosadasnje tekme Bayerna, mogao je primijetiti da Bayern ne igra niti blizu kao Barcelona, pogotovo se to moglo vidjeti na otvaranju Bulija protiv Gladbacha.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.