FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

tatamata
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la tatamata » 15 jan 2010, 16:37

Schlager je napisao/la: ti sad kao tvoj "ljubimac",Baja Stojnić :D ...

Jedino što me kod njega nerviralo je njegovo papagajsko ponavljanje " Prije početka prvenstva svi su nam predviđali borbu za opstanak,a mi smo napravili čudo"!
Ko imalo prati Borac,znao je da smo u naletu,osvojili ubjedljivo najviše bodova na proljeće,tim bio uigraniji za jednu polusezonu,ostao skoro cijeli tim na okupu,otišli samo Kolarov i Puzigaća a došli Gagula,Sakan i Ćorić...

Pošto nisam u situaciji da pitam Baju,evo da pitam tebe...Otkud ti to da se Borac trebao boriti za opstanak?
Nemoj me samo s njim porediti molim te! :mrgreen: Pa dobro,nakon godina i godina konstantne borbe za opstanak i ispadanja,zavrsili smo sezonu na 5. poziciji.Ja sam mislio,a vjerujem i velika vecina,da je to samo trenutni bljesak,da ce se ekipa rasuti,i opet isto,borba za zivot!Medjutim,novu sezonu smo poceli jos bolje,i zaredali pobjede,po medijima se provlacilo:"Borac najugodnije IZNENADJENJE prvenstva",sto i jeste bilo tako...Sad su nam vec apetiti porasli,sad nismo iznenadjenje,sad se od nas ocekuju velike stvari...To je mozda pritisak koji ova ekipa nece moci izdrzati.Ne daj boze,ali samo kazem.
Treci put castimo

Источно Стајање
Kontakt:

Post Postao/la Источно Стајање » 15 jan 2010, 19:54

gavra je napisao/la:Ima veliki clanak sa Vuletom, razumijem da ga vezu dobre uspomene za Sarajevo i to, al trenira u Banja Luci i govori kako se nada da ce Sarajevo biti sampion.....

$ ? ? Сарајво , & " са " , а не у ? ... !!!

Груја , $ & $ се " , ? " " он је " за СА , " је $ & " " " ? ... .!!! :evil:
$ ? ногу ја ' " & , % & $ " $ све , сву своју / " % $ " " & " ¥ све ... !!! &

crusader77
Kontakt:

Post Postao/la crusader77 » 16 jan 2010, 00:57

vlado lesinar je napisao/la:
crusader77 je napisao/la:Pa hebem vam misa kod mene je pola tri ujutro a ja se zafrkavam sa vama. Salu na stranu. Ne mogu reci da uopste poznajem intimno situaciju Borca u vezi desavanja sa igrackim kadrom nego sve samo posmatram iz sto objektivnijeg ugla. Ako smo svi istinski zaljubljenici u fudbal, a vjerujem da jesmo, onda cemo podrzati one odluke kluba sa kojim se uvijek sami i ne slazemo. Valja nekad progutati i gorku pilulu ako je dobro u pitanju.
Pa odakle si legendo
Sydneya

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 16 jan 2010, 09:16

Od svoje 9-te godine dio sam njega.Starci su me ucili o njemu govorili da je bio velika sila ,pricali o velikim gostovanjima po osijeku i beogradu uz to se nekad i zaplakalo ,govorilo se o igracim koji su osvojili Kup Marsala TITA,ucili su me da ne navijam za beogradske velikana da navijam za klub iz svog grada iz svoje ljepotice,vodili su me tekme. Kao mali zamisljao sam kad cu stati medju navijace ,kad ce moje koljeno klecat kad moj klub dadne gol kad ce mi rasti adrenalin kad se zapali baklja.Sve ove godine su bile mucne i teske.Svaka godina je donosila nesto svoje novu nadu za titulom i izlaskom na evropsku scenu,ali svi ti snovi bili su uzaludni .Ispadalo se iz lige ulazilo ,borilo se se za opstanak al ja sam uvjek bio tu na Borcevom Istoku ,kad su svi izgubili nadu u njega ja sam bio tu i bodrioga.Znao sam da ce se moji snovi ostvariti,znao sam dace mo se boriti za titulu i evropu i da nada umere posljednja.Bjezao sam iz skoloe iz skakao kroz prozore kuce ponekad su mi i starci zabranjivali da idem na tekme al ih ja nisam slusao.Od subote do subote svakim danom sanjao sam o novoj pobjedi.Crtao grafite pjevao sam po ulici pjesme i kad nije bilo utakmice.Ev i dan danas stojim tu na istoku i hvali mi jos malo do moga sna.Vjecno ce biti u mom srcu,moj klub i moj grad.BORAC I BANJALUKA

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 16 jan 2010, 09:28

Meksička sapunica se nastavlja,Adnan Kaltak...I tako sve dok Rodrigo Sanchez ne dozna da je sam sebi majka.

Sad bi mi trebali komentarisati tog momka,gdje je branio,kako,zašto,treba li nam ili ne,i da već sutra vidimo da od toga nema ništa i da dobijemo novu igračku.

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 16 jan 2010, 09:44

Adnan Kaltak je dosao na probu u Borac,trenutno brani za Iskru Bugojno a branio je jos za ekipe Jedinstva iz Bihaca i Zrinjski.....Toni Markic definitvno ostaje u Borcu a iz Borca je otisao Ozren Peric

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 16 jan 2010, 09:48

Stojan Vranjes novi clan Panduria....SRETNO TI VRANJA

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 16 jan 2010, 09:52

Adnan Kaltak je dosao na probu u Borac,trenutno brani za Iskru Bugojno a branio je jos za ekipe Jedinstva iz Bihaca i Zrinjski.....Toni Markic definitvno ostaje u Borcu a iz Borca je otisao Ozren Peric
Ma znam,ali neću da komentarišem dok ne potpiše. Radije ću praviti,po meni idealnih jedanaest od onih snaga kojima raspolažemo i ažurirati sastav kad neko dodje ili ode.Ako Vranješ zaista ide u Panduri,zasad je to otprilike ovako.

Starčević

Stančeski Markić Ćorić Puzigaća

Maksimović Grahovac Jandrić Sakan

Kajkut Bilbija

Po meni tim za negdje od 4-6 mjesta.....

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 16 jan 2010, 09:55

Schlager je napisao/la:
Ma znam,ali neću da komentarišem dok ne potpiše. Radije ću praviti,po meni idealnih jedanaest od onih snaga kojima raspolažemo i ažurirati sastav kad neko dodje ili ode.Ako Vranješ zaista ide u Panduri,zasad je to,po meni, otprilike ovako.

Starčević

Kajkut Bilbija
Vranjes je definitivno potpisao.....mogao bi jos staviti petrica ako ne ode i kako nam bi dobro dosao vukelja

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 16 jan 2010, 09:57

Pa ako se vrati Petrić,ubacujem ga na štopera a Markića ubacujem kao zadnjeg veznog,ispao bi Sakan,i onda je već tim malo jači....

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 16 jan 2010, 10:00

Schlager je napisao/la:Pa ako se vrati Petrić,ubacujem ga na štopera a Markića ubacujem kao zadnjeg veznog,ispao bi Sakan,i onda je već tim malo jači....
Da onda bi bio bolji tim....jos vukelja kad bi dosao a ovaj bojic nece ni imati mjesta

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 16 jan 2010, 10:08

Schlager je napisao/la:
Ma znam,ali neću da komentarišem dok ne potpiše. Radije ću praviti,po meni idealnih jedanaest od onih snaga kojima raspolažemo i ažurirati sastav kad neko dodje ili ode.Ako Vranješ zaista ide u Panduri,zasad je to otprilike ovako.

Starčević

Kajkut Bilbija

Markic moze mnogo bolje na poziciji defanzivnog veznog, tako da bih ja potrazio jos jednog odbrambenog ukoliko Petric ode. Znaci, trenutno bi u srednjem redu igrali Maksimovic, Markic, Olja i Grahovac(Sakan). Po meni je ovakav srednji red nedovoljan za Evropu i morali bismo dovesti jos jednog iskusnijeg igraca. To bi trebao biti kreativac, tj. nesto okretnija verzija Olje. :mrgreen:

Takodje, jos jedan spic je neophodan. Vukelja je dobar igrac, ali zbog povreda je malo blesavo dovoditi samo njega. Nema nikakve garancije da nije kljakav kao i ranije.

Nadam se da cemo od Pandurija dobiti barem 200 000 evrica i mislim da je dobro sto smo pustili Vranjesa zbog isteka ugovora na ljeto. Da ga nismo pustili vjerovatno bi bio nervozan i nezadovoljan a takvi nam ne trebaju na proljece!

Od malog Grahovca ne znam sta da ocekujem. Svi govore da je potencijal u rangu Bilbije, ali je meni on jos zelen. Mada, protiv Sirokog u kupu vidjelo se da se mali dosta dobro krece i da ima tu necega.

P.S. Sad sam vidio da ste spomenuli rotaciju vezanu za Markica i Petrica, ali da ne brisem...
HAJ FAJV

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 16 jan 2010, 10:15

Vukelja bi bio dobro pojacanje on je izljecio bolest i spreman je kao i Bojic samo sto je Bojic dobio na kilazi....msm da je mali Grahovac jos neiskusan al bice dobar..Markic ostaje

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 16 jan 2010, 10:16

Simpatizer je napisao/la:
Schlager je napisao/la:

Starčević

Kajkut Bilbija

Markic moze mnogo bolje na poziciji defanzivnog veznog, tako da bih ja potrazio jos jednog odbrambenog ukoliko Petric ode. Znaci, trenutno bi u srednjem redu igrali Maksimovic, Markic, Olja i Grahovac(Sakan). Po meni je ovakav srednji red nedovoljan za Evropu i morali bismo dovesti jos jednog iskusnijeg igraca. To bi trebao biti kreativac, tj. nesto okretnija verzija Olje. :mrgreen:

Takodje, jos jedan spic je neophodan. Vukelja je dobar igrac, ali zbog povreda je malo blesavo dovoditi samo njega. Nema nikakve garancije da nije kljakav kao i ranije.

Nadam se da cemo od Pandurija dobiti barem 200 000 evrica i mislim da je dobro sto smo pustili Vranjesa zbog isteka ugovora na ljeto. Da ga nismo pustili vjerovatno bi bio nervozan i nezadovoljan a takvi nam ne trebaju na proljece!

Od malog Grahovca ne znam sta da ocekujem. Svi govore da je potencijal u rangu Bilbije, ali je meni on jos zelen. Mada, protiv Sirokog u kupu vidjelo se da se mali dosta dobro krece i da ima tu necega.

P.S. Sad sam vidio da ste spomenuli rotaciju vezanu za Markica i Petrica, ali da ne brisem...

Da,slažem se....mali Markić je odličan bio jesenas na poziciji zadnjeg veznog,ali sam čitao lično njegovu izjavu da mu je to maltene prinudna pozicija i da on smatra sebe štoperom,da tu najviše može dati...a Srđo Grahovac je pogotovo zablistao na Kupu protiv Leotara,kad je jedini put dobio priliku da odigra cijelu utakmicu i u svim medijima je proglašen za igrača utakmice. Ako ne dođe neko istinsko pojačanje,vrhunski kreativac,mislim da Graha zaslužuje pravu šansu,i siguran sam da bi je iskoristio,kao Biki prošlog proljeća...Dobili bismo još jednog vrhunskog igrača,koji na tržištu ne bi bio ništa jeftiniji nego Bilbija.

I još nešto...ako bi Sale Kajkut uspio povratiti proljetnu formu kad je bio naš možda i najbolji igrač,to bi nam bio veliki kvalitet više...jesenas je bio daleko ispod onog što on zaista može.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 16 jan 2010, 10:21

Premlad je da bi nam bio prva opcija. Mada, to sam mislio i kada je Bilbija zaigrao iako sam ga gledao u mladjim kategorijama gdje se vidjelo da odskace.
Ipak, mozda bi i trebalo rizikovati i "gurnuti ga u vatru". :mrgreen:
HAJ FAJV

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 16 jan 2010, 10:26

Simpatizer je napisao/la:Premlad je da bi nam bio prva opcija. Mada, to sam mislio i kada je Bilbija zaigrao iako sam ga gledao u mladjim kategorijama gdje se vidjelo da odskace.
Ipak, mozda bi i trebalo rizikovati i "gurnuti ga u vatru". :mrgreen:
Ja znam par igraca mladih a da su veoma dobri primjer Nemanja Dikljan i Aleksandar Grujic iz BSK-a

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 16 jan 2010, 10:33

Pa nek se dokažu u BSK-u koji najavljuje napad na Premier ligu Bih,pa ćemo ih dovesti na ljeto ako budu takav potencijal....Ima onaj dogovor po kojem Borac prvi ima pravo na dovodjenje igrača ostalih banjalučkih klubova....

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 16 jan 2010, 10:40

Schlager je napisao/la:Pa nek se dokažu u BSK-u koji najavljuje napad na Premier ligu Bih,pa ćemo ih dovesti na ljeto ako budu takav potencijal....Ima onaj dogovor po kojem Borac prvi ima pravo na dovodjenje igrača ostalih banjalučkih klubova....
Ti momci su bili standardni u juniorima borca ne znam ni sto su otisli....a izgleda dace BSK i icu u premijer ligu dobro su se pojacali

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 16 jan 2010, 11:04

Otkud to za Vranju, zna li se više detalja, jel pala neka lov za njega???
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 16 jan 2010, 11:08

[quote="VB 1987"]Otkud to za Vranju, zna li se više detalja, jel pala neka lov za njega???[Vranja je potpisao za Panduri....valjda 200 000 evrica

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.