FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

MCMXLVI
Kontakt:

Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)

Post Postao/la MCMXLVI » 20 sep 2015, 22:58

FrancescoTotti je napisao/la:Al fakat ga treba prvom timu prikljucit. U europi djeca sa 16-17-18 godina vec su standardna u prvim timovima, a ovaj mali je bas poseban talenat. Treba njega uz Benku drzat sto vise.
Slazem se, bar zadnje dvije minute protiv Viteza.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 20 sep 2015, 23:37

Ma uvest ga komotno u 82' ako riješimo utakmicu.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 21 sep 2015, 00:05

Mali je ogroman talenat i tako mi je drago sto je odbio smradove iako navija za njih jer je vidio da ce se bolje razviti kod nas(uslovi bili priblizno isti), a ubrzo ce dobiti i prve minute u seniorskom pogonu.
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 21 sep 2015, 00:23

RuleHz je napisao/la:Mali je ogroman talenat i tako mi je drago sto je odbio smradove iako navija za njih jer je vidio da ce se bolje razviti kod nas(uslovi bili priblizno isti), a ubrzo ce dobiti i prve minute u seniorskom pogonu.
To su prvi znaci da idemo pravim putem da postanemo "Bosanski Bayern" tj. kupimo sve što valja pa čak i "navijače" ljutih rivala! :kralj: :kralj:

Mada je meni savršeno svejedno za koga on u privatnom' životu navija, dok god profesionalno i požrtvovano odigra u Bordo dresu, i naravno napravi razliku na terenu! Taj mentalitet moramo gajiti jer je to vrlina velikih! :thumbup:

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 21 sep 2015, 10:02

BordoArmy88 je napisao/la:
RuleHz je napisao/la:Mali je ogroman talenat i tako mi je drago sto je odbio smradove iako navija za njih jer je vidio da ce se bolje razviti kod nas(uslovi bili priblizno isti), a ubrzo ce dobiti i prve minute u seniorskom pogonu.
To su prvi znaci da idemo pravim putem da postanemo "Bosanski Bayern" tj. kupimo sve što valja pa čak i "navijače" ljutih rivala! :kralj: :kralj:

Mada je meni savršeno svejedno za koga on u privatnom' životu navija, dok god profesionalno i požrtvovano odigra u Bordo dresu, i naravno napravi razliku na terenu! Taj mentalitet moramo gajiti jer je to vrlina velikih! :thumbup:
Najbitnije se tako ponasati kako si vec objasnio. Samo sto se trazi je profesionalnost, a vremenom ce nadoci dijete, odrasti ce pa shvatiti sta su prave vrijednosti :-)
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 21 sep 2015, 12:15

Slazem se sa hilmom jaka utakmica ali sa vitezom mu dati sansu

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)

Post Postao/la hilmo » 21 sep 2015, 12:31

Primorac je napisao/la:Slazem se sa hilmom jaka utakmica ali sa vitezom mu dati sansu
Koliko vidim dosta utakmica omladinaca si propratio uživo, pa ako može tvoje neko mišljenje o Šekiju Resiću i Pozderu iz kadeta i Rastoderu iz juniora, dosta su nepoznati široj javnosti ali na mene su ostavili dobar utisak

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 21 sep 2015, 16:31

Nedima treba prebacit u prvi tim kao sto je neko prije napiso nekaga uz Benka (benko njega moze vise naucit nego bili koji trener u juniorima) i nedat klanu da mu prilazi na 75 metera u radiusu.

Ugovor od 3 godine je mali ako nema onu opciju + 2 godine.

Samo se nadam da nije ne uhranjena biljka samir.

Koliko je visok, koliko kg ima ? Znali iko ?

To sto navija za dusmane, netreba javno da iznosi treba da zadrzi zasebe i ponasa se profesionalno. Prem da bi ga to moglo kostat ako kad ude u kakvu krizu.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 21 sep 2015, 18:30

Pitar6785 je napisao/la: i nedat klanu da mu prilazi na 75 metera u radiusu.

Koliko je visok, koliko kg ima ? Znali iko ?
Kakav klan kao da one debile interesuje dijete od 16 godina jbt...

Sto se ovog tice pa na oko visine oko 1.80 max 1.85, a kilaza normala myb 60-65 ali vrijeme mu je da krene pomalo u teretanu da razvaljuje u duelima....
Sabrine mi moje!

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 21 sep 2015, 18:57

pratim redovno kadete juniore slabije resić ima potencijala dobar igrać bori se za svaku loptu,pozder lijevi boćni dobar jedina mana po meni igra samo lijevom nogom,

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 21 sep 2015, 19:53

Rule_hz je napisao/la:jarane ma rizicno je sve to kontalo se radovac ce otic pa umjesto cimirotu da dadnu nagradu oni dadnu ovom malom nargilasu samo da ostane i potpise i potpisa 5 god i sta si dobio? a gle oscilacija a sto se tice nedima napadac je moze se uvijek naci napadac nebitnio svako ima svoje gledanje i vidjenje
Rule prodat će se Radovac min 500€ što znači da ipak će Sarajevo imati koristi za proizvod.

Naravno da se moze naći napadač pun ih k., nego sam mislio na proizvod daleko veća korisnika je kad ti napraviš igrača svjetske klase i kad ima jos npr 3 god ugovor s klubom a želi ga po Evrope pa lijepo opališ cifru, kontaš, da je bogdo Cimi imo bar još po godine ugovora s nama moglo se doći do cifre od 2m€(čisto).
Ovako mene strah,posto je očigledno mali klasa, da će ga neko ukrasti po isteku ugovora, il pri kraju pa će otic za mizernu odštetu...Npr evropski klubovi sa supertalentovanim kadetom potpisuju 5+...

A to sto je za anamo one, burazeru nakon što par puta doživi happy trenutke u bordo dresu, zaljubit će se on vjeruj...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 21 sep 2015, 20:04

Primorac je napisao/la:pratim redovno kadete juniore slabije resić ima potencijala dobar igrać bori se za svaku loptu,pozder lijevi boćni dobar jedina mana po meni igra samo lijevom nogom,
Ja sam Pozdera gledao u jednoj utakmici i igrao je stopera, dosta dobro odradio.

A Resić me je oduševio samo jednim potezom, dijagonala je bila i on onako je primi vanjskom stranom lijeve noge i onako desnom iz prve po golu, ma golčina... ono kao da ima desetine seniorskih utakmica u svojim nogama.

BA1997
Kontakt:

Post Postao/la BA1997 » 22 sep 2015, 11:35

Danas u Pazovi u17 reprezentacija igra sa Srbijom prvi prijateljski mec. Nasih 5 igraca je u konkurenciji za ovaj mec, a to su Veladzic, Hadzic, Resic, Ragipovic i Sadiku.

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 22 sep 2015, 18:26

BiH kadeti dobili srbiju 2 0

BA1997
Kontakt:

Post Postao/la BA1997 » 22 sep 2015, 18:58

Primorac je napisao/la:BiH kadeti dobili srbiju 2 0
Resic(70min), Veladzic(70min) igrali od prve minute, a Ragipovic(20min), Sadiku(5min) i Hadzic(10min) usli u igru. Smijesno je da najbolji strijelac lige i najbolji spic u drzavi igra samo 10min. Stvarno imamo retardirane ljude u strucnom stabu..

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 22 sep 2015, 19:13

BA 1997 U PRAVU SI TO IMA SAMO KOD NAS NJIMA ŠPICA IGRA TOMAS IZ DINAMA KOJI NIJE NI STANDARDNI U DINAMU A KAMOLI DA DAJE GOLOVE

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 22 sep 2015, 20:54

Svi mi veoma dobro znamo ko najviše dobija priliku u reprezentaciji.

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 22 sep 2015, 21:41

Bruka zato i nemožemo da se plasiramo ni na jedno veliko takmičenje

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 22 sep 2015, 21:44

Ja se sve nadam da će to rukovodstvo saveza shvatiti i na mjesto selektora imenovati kompetentne a ne podobne, međutim kada čovjek razmisli koliko je talova tu, nikad oni neće skontati.

EDIT
Imat ćemo i mi ovako nešto ako Bog da
http://www.nk-rijeka.hr/vijest/pogledaj ... -iz-zraka/

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 22 sep 2015, 22:38

hilmo je napisao/la:Ja se sve nadam da će to rukovodstvo saveza shvatiti i na mjesto selektora imenovati kompetentne a ne podobne, međutim kada čovjek razmisli koliko je talova tu, nikad oni neće skontati.

EDIT
Imat ćemo i mi ovako nešto ako Bog da
http://www.nk-rijeka.hr/vijest/pogledaj ... -iz-zraka/
Gledao sam im danas na FB slike, fantasticno. Valjda cemo docekati slicne slike uskoro i na stranici naseg kluba. :D
Bahati, bahati Željkan!
1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337, Pena i 27 gostiju.