Možeš li malo konkretnije to objasniti,pošto baš i nisam stručan na polju satelitske televizije i resivera. Koji mi resiver treba, kako to da ukucam, te mogu li naprimjer Turksat i Astru u isto vrijeme gledati.legenda reala je napisao/la:Ma ima onih nekih Idman Tv i NTV Spor,TRT Spor na 42 i 46 E, pa nafataj, prenose Engleze,Špance,Njemce, ukucaš Biss ključ i rade ti bez problema
TV-all about
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: TV-all about
- legenda reala
- Kontakt:
Ako imaš bilo kakv motor, možeš gledati, ako nemaš jako teško
Treba ti neki najprostiji digitalni resiver(može i Strong) samo da se mogu ključevi u njeg ubacivati, uđeš ukucuaš ključ koji je lahko naći na netu i gledaš te kanale bez ikakvih problema
Samo prije toga moraš napraviti signal na tim kanalima da bi ih preskeniro i ubacio ključ

Treba ti neki najprostiji digitalni resiver(može i Strong) samo da se mogu ključevi u njeg ubacivati, uđeš ukucuaš ključ koji je lahko naći na netu i gledaš te kanale bez ikakvih problema

Samo prije toga moraš napraviti signal na tim kanalima da bi ih preskeniro i ubacio ključ

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Obični digitalni reciver npr. opticum 4000c (košta 20km) i satelitski "tanjir" najbolje da imaš motorić pa onda bez problema okreneš na 42E Turksat i imaš tamo kanale koji su uglavnom otključani(NTV spor i Idman te još 6,7 drugih) koji prenose sve što valja od fudbala ja tako gledam primeru godinama, ako nemaš motorić ondas zayebi jer je Turksat teško naći "ručno" jedino da se obratiš nekom od lokalnih tipova da ti napravi sa dva lnb i uganja sliku na Helassatu i na Turksatu npr... CS je najjača opcija ali i najskuplja
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Imam resiver Skymaster DX 23 slimline, jel može taj. Usput, motori su oko 50 km, ali imal šta jeftinije. I izvini što sam dosadan.
PS.
Ntv Spor prenosi Primera-u.
PS.
Ntv Spor prenosi Primera-u.
- legenda reala
- Kontakt:
Ne znam sad sa sigurnošću ti reći, ali ako si mogo gledati prije Digi kad je išao na ključeve, vjerovatno i ovo možeRMA je napisao/la:Imam resiver Skymaster DX 23 slimline, jel može taj. Usput, motori su oko 50 km, ali imal šta jeftinije. I izvini što sam dosadan.

Ma kuupiš nova ovaj najsavremeniji i nemaš zme, gledaš šta ti se ćefne

Da, Idman tv isto prenosi Premiership i Primeru ponekad i Seri A ,TRT Spor BundesliguNtv Spor prenosi Primera-u.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
E hvala jarane. Otprilike koliko koštaju motor i "svremeniji" resiveri.legenda reala je napisao/la:Ne znam sad sa sigurnošću ti reći, ali ako si mogo gledati prije Digi kad je išao na ključeve, vjerovatno i ovo možeRMA je napisao/la:Imam resiver Skymaster DX 23 slimline, jel može taj. Usput, motori su oko 50 km, ali imal šta jeftinije. I izvini što sam dosadan.![]()
Ma kuupiš nova ovaj najsavremeniji i nemaš zme, gledaš šta ti se ćefne![]()
Da, Idman tv isto prenosi Premiership i Primeru ponekad i Seri A ,TRT Spor BundesliguNtv Spor prenosi Primera-u.
Saznao sam da mi resiver ne može primati biss keys, a i nemam motor također, pa ako mi neko može postaviti koliko bi me otprilike najjeeftinija varijanta ovae dvije stvarčice koštala. Hvala unaprijed na odgoru.
u kompletu oko 100 km (naravno novi motor i reciver) sa polovnim motorima se nije zayebavati..
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Ima li neko da se malo bolje razumije u TV !? 
Kupujem neki LED/LCD TV do 600KM pa trazim preporuke...uz to cu kupiti i neki android tv box. Ima li neko kakvu preporuku i jendog i drugog !?
Sto se TV uredjaj tice gledao sam ove modele:
http://www.stanictrade.ba/proizvod/1010 ... b_t_c.html" onclick="window.open(this.href);return false; 499KM
http://www.stanictrade.ba/proizvod/594/ ... izori.html" onclick="window.open(this.href);return false; 539KM
https://4connect.ba/products/R3617/SAMS ... 000-LED-TV" onclick="window.open(this.href);return false; 679KM, malo skuplji model
http://www.stanictrade.ba/proizvod/774/ ... b_2_0.html" onclick="window.open(this.href);return false; 649KM
http://drtechno.ba/tv_audio_video/tv_au ... uct_id=110" onclick="window.open(this.href);return false; i ovaj 600KM koji je na akciji
Android tv box http://www.focalprice.com/EH0099B/MINIX ... _with.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kupujem neki LED/LCD TV do 600KM pa trazim preporuke...uz to cu kupiti i neki android tv box. Ima li neko kakvu preporuku i jendog i drugog !?
Sto se TV uredjaj tice gledao sam ove modele:
http://www.stanictrade.ba/proizvod/1010 ... b_t_c.html" onclick="window.open(this.href);return false; 499KM
http://www.stanictrade.ba/proizvod/594/ ... izori.html" onclick="window.open(this.href);return false; 539KM
https://4connect.ba/products/R3617/SAMS ... 000-LED-TV" onclick="window.open(this.href);return false; 679KM, malo skuplji model

http://www.stanictrade.ba/proizvod/774/ ... b_2_0.html" onclick="window.open(this.href);return false; 649KM
http://drtechno.ba/tv_audio_video/tv_au ... uct_id=110" onclick="window.open(this.href);return false; i ovaj 600KM koji je na akciji
Android tv box http://www.focalprice.com/EH0099B/MINIX ... _with.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
Fox Sports HD i SD na Sky Italia
Italijanska pay-TV platforma Sky Italia pokrenula je testove sportskog kanala Fox Sports, u HD i SD formatu. Testovi se sprovode na orbitalnoj poziciji 13 E. Kanal će u platformi oficijelno startati od avgusta ove godine.Fox Sports će prenositi englesku Premier League, špansku La Liga i francusku Ligue 1.Sky Italia će također pokrenuti namjenski kanal Moto GP, zatim HD informativni kanal pod nazivom Sky TG24 i Sky Loves Kids, koji ima za cilj zaštiti djecu od sadržaja za odrasle.Osim toga platforma će pokrenuti i Crime & Investigation koji se nalazi u vlasništvu tvrtke A+E Networks.
Crime & Investigation Network je dokumentarni televizijski kanal posvećen istragama najtežih kaznenih i prekršajnih djela. Kanal se uglavnom fokusira na rekonstrukciju zločina i istrage te također emitira programe koji se bave ispitivanjem uzroka u društvu te samih posljedica kriminaliteta.Sky Italia je objavila da je uložila 10 milijardi € (13,2 milijarde američkih dolara) u posljednjih deset godina, a više od 150.000.000 € na originalne produkcije u proteklih godinu dana. Platforma je 31. marta 2013. imala 4.780.000 pretplatnika, a sastoji se od 180 kanala.
Tehnički parametri za Fox Sports (SD) u platformi Sky Italia: Hot Bird 13B (13°E), freq. 12,054 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA VideoGuard. Tehnički parametri za Fox Sports HD u platformi Sky Italia: Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,843 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA VideoGuard
Italijanska pay-TV platforma Sky Italia pokrenula je testove sportskog kanala Fox Sports, u HD i SD formatu. Testovi se sprovode na orbitalnoj poziciji 13 E. Kanal će u platformi oficijelno startati od avgusta ove godine.Fox Sports će prenositi englesku Premier League, špansku La Liga i francusku Ligue 1.Sky Italia će također pokrenuti namjenski kanal Moto GP, zatim HD informativni kanal pod nazivom Sky TG24 i Sky Loves Kids, koji ima za cilj zaštiti djecu od sadržaja za odrasle.Osim toga platforma će pokrenuti i Crime & Investigation koji se nalazi u vlasništvu tvrtke A+E Networks.
Crime & Investigation Network je dokumentarni televizijski kanal posvećen istragama najtežih kaznenih i prekršajnih djela. Kanal se uglavnom fokusira na rekonstrukciju zločina i istrage te također emitira programe koji se bave ispitivanjem uzroka u društvu te samih posljedica kriminaliteta.Sky Italia je objavila da je uložila 10 milijardi € (13,2 milijarde američkih dolara) u posljednjih deset godina, a više od 150.000.000 € na originalne produkcije u proteklih godinu dana. Platforma je 31. marta 2013. imala 4.780.000 pretplatnika, a sastoji se od 180 kanala.
Tehnički parametri za Fox Sports (SD) u platformi Sky Italia: Hot Bird 13B (13°E), freq. 12,054 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA VideoGuard. Tehnički parametri za Fox Sports HD u platformi Sky Italia: Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,843 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA VideoGuard
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Za unošenje Biss ključeva može li poslužiti Opticum 4100?
Može 100 % ako želiš gledati na Turksatu NTV spor i onaj azerbejdžanski ..
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- legenda reala
- Kontakt:
Joj koja je sila od kanala ova Al Jazira Sports 1-10
Sad gledam najavu sljedeće sezone i Premiership,Primera,SeriaA,Ligue 1,LP,EL,Kvalifikacije za SP,svi Kupovi ovih jačih liga,Holandsak,Ruska,Portugalska liga, NBA,Euroliga(košarka), mastersi u tenisu,RG, Toure de France
Samo nemaju Bundesligu, ali ne bi me iznenadilo da od 2014 i nju kupe
Znači ako se ikad uđe u kraj CS-u, ja znam šta ću kupiti njihovu karticu i gledati ih legalnim putem.
Kad smo već kod ovog možemo li mi kupovati ove kartice najjačih evropskih platformi, SKY,C+ i sl.

Sad gledam najavu sljedeće sezone i Premiership,Primera,SeriaA,Ligue 1,LP,EL,Kvalifikacije za SP,svi Kupovi ovih jačih liga,Holandsak,Ruska,Portugalska liga, NBA,Euroliga(košarka), mastersi u tenisu,RG, Toure de France
Samo nemaju Bundesligu, ali ne bi me iznenadilo da od 2014 i nju kupe

Znači ako se ikad uđe u kraj CS-u, ja znam šta ću kupiti njihovu karticu i gledati ih legalnim putem.

Kad smo već kod ovog možemo li mi kupovati ove kartice najjačih evropskih platformi, SKY,C+ i sl.

Premiership ce ici na posebnom kanalu JSC PL HD i emitovat ce se samo na onom satelitu 7.2 W
Ne može,jedino ako imaš nekog vani da ti kupi ili plaća pretplatu a ti ovdje koristiš karticu i reciver.legenda reala je napisao/la:Joj koja je sila od kanala ova Al Jazira Sports 1-10![]()
Samo nemaju Bundesligu, ali ne bi me iznenadilo da od 2014 i nju kupe![]()
Znači ako se ikad uđe u kraj CS-u, ja znam šta ću kupiti njihovu karticu i gledati ih legalnim putem.![]()
Kad smo već kod ovog možemo li mi kupovati ove kartice najjačih evropskih platformi, SKY,C+ i sl.![]()
![]()
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- legenda reala
- Kontakt:
Jok ba ide na AJSports6hilmo je napisao/la:Premiership ce ici na posebnom kanalu JSC PL HD i emitovat ce se samo na onom satelitu 7.2 W

A valjda neće biti samo na HD, jer ide i LP na AJS1HD i 2HD, ali puste i na nekoj od ovih 10, evo ove utakmice sad Real-PSG ide na jendoj od HD i na +4 običnoj
Samo u EU možeš kupovati te karticemadridist je napisao/la: Ne može,jedino ako imaš nekog vani da ti kupi ili plaća pretplatu a ti ovdje koristiš karticu i reciver.

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Najblji kanali. Imati te kanale, digi tv i jos sky sportove njemacke i italije i sky bundesligu i ne treba ti vise nista.legenda reala je napisao/la:Joj koja je sila od kanala ova Al Jazira Sports 1-10![]()
Samo nemaju Bundesligu, ali ne bi me iznenadilo da od 2014 i nju kupe![]()
Znači ako se ikad uđe u kraj CS-u, ja znam šta ću kupiti njihovu karticu i gledati ih legalnim putem.![]()
Kad smo već kod ovog možemo li mi kupovati ove kartice najjačih evropskih platformi, SKY,C+ i sl.![]()
![]()

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Naravno da možemadridist je napisao/la:Ne može,jedino ako imaš nekog vani da ti kupi ili plaća pretplatu a ti ovdje koristiš karticu i reciver.legenda reala je napisao/la: Kad smo već kod ovog možemo li mi kupovati ove kartice najjačih evropskih platformi, SKY,C+ i sl.![]()
![]()

Sky Contact hr i Sky Adria hr (odnosno Viasat electronic) su firme koje se bave time, važno je samo da imaš lovu

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
pisao sam za nas obične forumaše ne za ljude koji mogu izdvojiti 700km godišnje za yebeni sky,pa CS je onda majka za nj..rio_Ferdy88 je napisao/la:Naravno da možemadridist je napisao/la:Ne može,jedino ako imaš nekog vani da ti kupi ili plaća pretplatu a ti ovdje koristiš karticu i reciver.legenda reala je napisao/la: Kad smo već kod ovog možemo li mi kupovati ove kartice najjačih evropskih platformi, SKY,C+ i sl.![]()
![]()
![]()
Sky Contact hr i Sky Adria hr (odnosno Viasat electronic) su firme koje se bave time, važno je samo da imaš lovu
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- legenda reala
- Kontakt:
A dobro nije skupa AJSports kartica, nekih tristotinjak maraka
dok ove SKY bogami jesu