Halilović će debitirati na Parku Prinčeva, provjeren info, debitirao bi u Kijevu, ali ipak traži se glamuroznija pozornica za europski debi budućeg osvajača Zlatne Lopte. A klinac je od proljeća prvotimac Dinama, to je sigurno!Dylan Dog je napisao/la: No od tada se slabo čuje za njega,vjerovatno će tako i Halilović,ulazak protiv Hajduka je čisto da ga se predstavi javnosti,pitanje je hoće li uopće više igrati za prvi tim Dinama ove sezone.
Alen Halilović
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Alen Halilović
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson
Kakve dvije do tri godine, o čemu vi pričate? Momak je već debitirao za prvi tim, ove godine će upisati i prve minute u Ligi Prvaka. Od proljeća je standardni prvotimac Dinama. Nema tu nikakvog čekanja i kalkuliranja, situacija je takva da mu se poziv mora uručiti preko reda. A on je odavno odlučio za koga će igrati, pusti tu tinejdžersku diplomaciju kraju.skyisthelimit je napisao/la:Offside je napisao/la:Nakon ovog intervjua uvjeren sam da će mali nastupiti za BiH 80%. Jednostavno sad mu nije najbolji trenutak za razmetanje patriotizmom i stvaranje neprijatelja i to poštujem, ali kad sve uzmem u obzir, raniju izjavu, pa ovaj chat ovog Benje sa njegovim burazom i ostalo mislim da je on odavno odlučio za koju će reprezentaciju igrati. Da je rekao nešta tipa "Ja volim Bosnu, ali rođen sam u Zagrebu i moja domovina je Hrvatska i za nju ću igrati" od nas mu nitko ne bi mogao ništa zamjeriti, a u Hrvatskoj bi pobrao strašne poene. Ali to nije rekao! Sad zbilja treba izvršiti pritisak na Papeta i prvom prilikom mu uputiti poziv u A reprezentaciju. Ništa mlada reprezentacija, ništa bakrači. Kad je mogao Sahin za Tursku ili Alaba za Austriju, može i ovaj za nas debitirati sa 16. Kenja mi se od talenata sa 22, 23 godine, nema tu filozofije, il si lav ili nisi. A ovaj klinac je lav!
kako ces covjeku uputiti poziv ako jos nije odlucio za koga ce igrati i kad je naveo kad dodje vrijeme za A tim, a to vrijeme je 2 do 3 godine. Dakle, ne mozes ti slati poziv ako momak odnosno u ovom slucaju dijete ne zna. Isto tako ni hrvatski A izbornik mu ne moze uputiti poziv dok ne dodje za to vrijeme.
Nelogicno mi je da se covjeku upucuje poziv u A tim a ovaj jos nije sazrio
p.s. Sportsport treba nazvati njegovog oca pa ga pitati, a sta srednjoskolac zna. Nisu mu ni brkovi narasli
Offside,po tebi se može zaključiti da će Halilović u roku od par mjeseci postati standardan prvotimac Dinama a kroz godinu glavni igrač ekipe
Znaju u Dinamu dobro da od preranog guranja u vatru može biti više štete nego koristi.
Evo šta Čačić kaže:

Znaju u Dinamu dobro da od preranog guranja u vatru može biti više štete nego koristi.
Evo šta Čačić kaže:
Treba s njime biti oprezan, ići polako. Tako će u utorak igrati za svoje juniore i neće putovati s nama u Kijev na Ligu prvaka. I dalje ćemo ga postupno uvoditi, paziti na njega.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
-
- Kontakt:
Druga stvar bi bila da mu je otac bio radnik u komunalnom, al "nazalost" otac mu je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine. Neko je spomenuo Alenovu mamu....pa vi stvarno mislite da njegova mama ima veci uticaj sto se tice fudbala nego njegov otac? Da njegovoj mami toliko znaci taj patriotizam i sta god vec ona se nebi tamo devedeset neke udala za Bosnjaka iz Doboja i nebi joj se djeca zvala Alen i Dino nego bi imali cista Hrvatska imena tipa Hrvoje, Vedran, Goran. Nadam se da me necete shvatiti pogresno, ja ne zelim pretvoriti ovo u politicku temu niti sam nacionalista, samo iznosim neke cinjenice.
Njegov otac njega savjetuje sto se tice fudbala, i to je logicno s obzirom da mu se otac skoro 20 godina bavio profesionalno fudbalom. Alen 100% prati svaku utakmicu reprezentacije BiH, takodjer i Hrvatsku reprezentaciju. Al' cinjenica je ta da njegov otac gaji vece simpatije prema reprezentaciji BiH jer je igrao za nju. Druga stvar, trener reprezentacije BiH je Safet Susic. 70tih i 80tih Pape je bio idol svakom djetetu u Bosni, znaci sigurno i Sejadu(veznjaku). Mislite da Sejadu nije proslo kroz glavu vise puta ta mogucnost da njegov sin igra za reprezentaciju koju vodi Safet Susic, reprezentaciju za koju je i sam Sejad igrao? Vi misilte da Alen samo onako iz cista mira postavlja slike reprezentacije BiH pred utakmicu sa Francuskom, vi mislite da njegov brat gleda u Edina Dzeku ko u boga samo iz cista mira? Vi mislite da mali Dino nije plako poslije nerijesenog rezultata u Parizu? nije al u qurcu.
Oni su djeca iz mijesanog braka, al kad je fudbal u pitanju tu se samo babu u oci gleda.
Njegov otac njega savjetuje sto se tice fudbala, i to je logicno s obzirom da mu se otac skoro 20 godina bavio profesionalno fudbalom. Alen 100% prati svaku utakmicu reprezentacije BiH, takodjer i Hrvatsku reprezentaciju. Al' cinjenica je ta da njegov otac gaji vece simpatije prema reprezentaciji BiH jer je igrao za nju. Druga stvar, trener reprezentacije BiH je Safet Susic. 70tih i 80tih Pape je bio idol svakom djetetu u Bosni, znaci sigurno i Sejadu(veznjaku). Mislite da Sejadu nije proslo kroz glavu vise puta ta mogucnost da njegov sin igra za reprezentaciju koju vodi Safet Susic, reprezentaciju za koju je i sam Sejad igrao? Vi misilte da Alen samo onako iz cista mira postavlja slike reprezentacije BiH pred utakmicu sa Francuskom, vi mislite da njegov brat gleda u Edina Dzeku ko u boga samo iz cista mira? Vi mislite da mali Dino nije plako poslije nerijesenog rezultata u Parizu? nije al u qurcu.
Oni su djeca iz mijesanog braka, al kad je fudbal u pitanju tu se samo babu u oci gleda.

decko kao ni njegov otac u ovom momentu ne zele ugrozit' razvoj... nece da lete pred rudu jer znaju da jos nije ni dovoljno kvalitetan, ni dovoljno snazan i iskusan za seniorski fudbal, a kamo li za A repku... kada dodje vrijeme za to, njegov izbor ce biti BiH... kako ce inace djedu u klokotnicu na oci
...
poziv mu se vec sad moze uputit', naravno prije toga treba porazgovarat' i s malim, a i sa sejadom, pa makar bilo samo formalno da se 'obiljezi teritorij'.. iako je to mac s dvije ostrice... ukoliko bi se vec sad jasno opredijelili za A repku BiH, moglo bi uslijediti ono sto se vec desilo prije dvije godine kad je mamic i alena i sejada suspendovao iz kluba jer nisu htjeli potpisat' dugogodisnji ugovor s dinamom...

poziv mu se vec sad moze uputit', naravno prije toga treba porazgovarat' i s malim, a i sa sejadom, pa makar bilo samo formalno da se 'obiljezi teritorij'.. iako je to mac s dvije ostrice... ukoliko bi se vec sad jasno opredijelili za A repku BiH, moglo bi uslijediti ono sto se vec desilo prije dvije godine kad je mamic i alena i sejada suspendovao iz kluba jer nisu htjeli potpisat' dugogodisnji ugovor s dinamom...
Znači Harishp je bio dijete u tom vremenskom perioduAÐ_Official je napisao/la:Druga stvar bi bila da mu je otac bio radnik u komunalnom, al "nazalost" otac mu je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine. Neko je spomenuo Alenovu mamu....pa vi stvarno mislite da njegova mama ima veci uticaj sto se tice fudbala nego njegov otac? Da njegovoj mami toliko znaci taj patriotizam i sta god vec ona se nebi tamo devedeset neke udala za Bosnjaka iz Doboja i nebi joj se djeca zvala Alen i Dino nego bi imali cista Hrvatska imena tipa Hrvoje, Vedran, Goran. Nadam se da me necete shvatiti pogresno, ja ne zelim pretvoriti ovo u politicku temu niti sam nacionalista, samo iznosim neke cinjenice.

Da ne bude offtopic,Alen je zaista igrao za juniore Dinama u utorak,izgubili 1:3,Alen dao gol.
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 04 okt 2012, 22:41, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
Dylan Dog je napisao/la:I već ima youtube klip sa pola miliona pregledaCartman je napisao/la:Nego treba stvarno ohladit od momka. Mora on jos mnogo radit da bi zasluzio i mladu reprezentaciju. Halo, pricamo o momku koji je odigrao 10 minuta profesionalnog nogometa (i to u HNL-u), a vec su napisane 23 stranice o njemu! Polako.
[youtube][/youtube]
Podsjeća me ova priča na Demircia iz Bešiktaša,ljudi se divili njegovim klipovima,kao 15-godišnjak prije 2 godine debitovao za prvi tim Bešiktaša..
No od tada se slabo čuje za njega,vjerovatno će tako i Halilović,ulazak protiv Hajduka je čisto da ga se predstavi javnosti,pitanje je hoće li uopće više igrati za prvi tim Dinama ove sezone.
I Hrvati ne trebaju biti pohlepni,imaju Kovačića,Mamić kaže da će uskoro u prvome timu predstaviti i Domagoja Pavičića u čije kvalitete se kune,red je da Halilović zaigra za nas.
Odlazi Safete.
- skyisthelimit
ok, hajmo reci da je sazrio za A tim. Ali, da li to znaci da njegov izbor reprezentacije iskljucivo zavisi od toga koji mu selektor posalje prvi poziv. Sta cemo ako mu izbornik Hrvatske posalje poziv, a ovaj i dalje neodlucan ? Sta treba reci, sacekajte koju godinu da razmislim ili to mozda znaci da ceka poziv Papeta ili mozda ceka da vidi koja ce se reprezentacija plasirati na Mundijal pa u skladu s tim odluciti. Ako bi mu izbornik Hrvatske poslao poziv ne znam kako ce mali reagovati jer nije mu lahko. Ako odbije zna se, zeli BiH ali tu ima i druga strana Dinamo i ludi Mamic. Zamislite kako ce se Dinamo prema njemu odnositi ako odbije poziv, da ne spominjem da bi ga Hrvati proglasili izdajicom. Malom nije lagano, jer ovo mu je veliki teret. Bojim se da je pod pritiskom s obje straneOffside je napisao/la:
Kakve dvije do tri godine, o čemu vi pričate? Momak je već debitirao za prvi tim, ove godine će upisati i prve minute u Ligi Prvaka. Od proljeća je standardni prvotimac Dinama. Nema tu nikakvog čekanja i kalkuliranja, situacija je takva da mu se poziv mora uručiti preko reda. A on je odavno odlučio za koga će igrati, pusti tu tinejdžersku diplomaciju kraju.
15.10 - 15.06 ...
A ti ni u planovima.Ali znas na svaku propametovati i sjecati se i stare Grcke kao i Rimskog carstva.Dylan Dog je napisao/la:Znači Harishp je bio dijete u tom vremenskom perioduAÐ_Official je napisao/la:Druga stvar bi bila da mu je otac bio radnik u komunalnom, al "nazalost" otac mu je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine. Neko je spomenuo Alenovu mamu....pa vi stvarno mislite da njegova mama ima veci uticaj sto se tice fudbala nego njegov otac? Da njegovoj mami toliko znaci taj patriotizam i sta god vec ona se nebi tamo devedeset neke udala za Bosnjaka iz Doboja i nebi joj se djeca zvala Alen i Dino nego bi imali cista Hrvatska imena tipa Hrvoje, Vedran, Goran. Nadam se da me necete shvatiti pogresno, ja ne zelim pretvoriti ovo u politicku temu niti sam nacionalista, samo iznosim neke cinjenice.
Oni su djeca iz mijesanog braka, al kad je fudbal u pitanju tu se samo babu u oci gleda.![]()
Da ne bude offtopic,Alen je zaista igrao za juniore Dinama u petak,izgubili 1:3,Alen dao gol.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 04 okt 2012, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Mamu mu je Hrvatica iz Duvna, tacno iz sela Bukova Gora
Tako da je i ona iz BiH 

Live for nothing or die for something
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
Pa naravno postupno uvoditi. To je plan za ovu sezonu. Europski debi na Parku Prinčeva, desetak utakmica u HNL-u itd. Od proljeća će igrati više nego ove jeseni. Od sljedeće sezone prvotimac Dinama, Sammir je već u izlogu i na ljeto ide ća, pogotovo kad mu pokoji nastup u reprezentaciji Hrvatske digne cijenu. Onda idu dvije, eventualno tri sezone dominacije HNL-om i prodaja. To je Mamićev plan, kako će se odvijati, to ćemo tek vidjeti. Ja kažem da malog treba pozvati odmah u A reprezentaciju i dati mu 5 minuta igre, uopće ne vidim niti jedan opravdani razlog da se to ne desi. Nije uobičajeno, ali situacija je takva i možeš ga hebat.Dylan Dog je napisao/la:Offside,po tebi se može zaključiti da će Halilović u roku od par mjeseci postati standardan prvotimac Dinama a kroz godinu glavni igrač ekipe![]()
Evo šta Čačić kaže:
Treba s njime biti oprezan, ići polako. Tako će u utorak igrati za svoje juniore i neće putovati s nama u Kijev na Ligu prvaka. I dalje ćemo ga postupno uvoditi, paziti na njega.
- skyisthelimit
da dodam samo sto se tice imena Dino i Alen. To su hajmo reci internacionalna imena koja moze nositi i musliman i katolik. Ali ipak vise naginju na katolicka imena
15.10 - 15.06 ...
http://www.facebook.com/pages/Alen-Hali ... 1264783453" onclick="window.open(this.href);return false;
vidite na oficijalnoj Fan stranici Halilovica diskusija izmedju bosanaca i hrvatcica za Alena
vidite na oficijalnoj Fan stranici Halilovica diskusija izmedju bosanaca i hrvatcica za Alena

- AlenHalilovic
- Kontakt:
Treba javiti BHF-u da postave neki plakat na utakmice protiv Latvije, da skuzi momak nam je se dopalo do njega... ali ja mislim da je BHF zkuzio dokle je doslo i da su ga zapazili.
-
- Kontakt:
Nayebali smo ako budemo cekali do sljedece utakmice protiv Latvije.AlenHalilovic je napisao/la:Treba javiti BHF-u da postave neki plakat na utakmice protiv Latvije, da skuzi momak nam je se dopalo do njega... ali ja mislim da je BHF zkuzio dokle je doslo i da su ga zapazili.

- AlenHalilovic
- Kontakt:
Ova je stranica o njemu je veca, a i veca je diskuzijaSakuragi je napisao/la:http://www.facebook.com/pages/Alen-Hali ... 1264783453

http://www.facebook.com/halilovic.alen10
Ali ova je stranica najbolje, prikljucite se i sirtie stranicu da nas sto vise bude koje zeli viditi Alena u Zmajevskom dresu

http://www.facebook.com/ZelimoAlenaHali ... ntacijeBih
BTW: JTP trebas postaviti interv. ss.ba sa Alenom

- skyisthelimit
- legenda reala
- Kontakt:
e moj hare ni brijati se nije počeo, a sve znaharishp je napisao/la: A ti ni u planovima.Ali znas na svaku propametovati i sjecati se i stare Grcke kao i Rimskog carstva.

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ovakve debilne komentare moderatori bi trebali automatski brisati!skyisthelimit je napisao/la:da dodam samo sto se tice imena Dino i Alen. To su hajmo reci internacionalna imena koja moze nositi i musliman i katolik. Ali ipak vise naginju na katolicka imena
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.