Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Lillard0
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la Lillard0 » 17 jan 2014, 16:38

"Danas sam odradio dvije odlične vožnje! U slalomu sam odlično iskoristio i svoj startni broj 13, i spustio se na treće mjesto, da bih sve to začinio odličnim spustom.

Bila je ta jedna manja pogreška u spustaškoj vožnji, no to sada više i nije bitno. Jako mi je drago da sam se ovim plasmanom na podij vratio u Wengen! Posebno što i nije bilo tako bajno na treninzima spusta, no stvarno nije isto voziti onu punu, ili ovu ipak skraćenu verziju Lauberhorna.

Nakon slalomske vožnje, a uoči spusta samo sam se potajno nadao ovakvom rezultatu. Nisam realno računao s tim, jer znam koliko je tu dobrih dečki još uz mene bilo na startu", prvi su dojmovi nakon utrke Natka Zrnčića-Dima.
Bravo Natko, nadam se najboljem na OI!
RIP CITY!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 jan 2014, 17:17

Odličan Dim danas, realno može se nadati medalji u kombinaciji na OI skupa sa Kostelićem.

Kakav spust Ligetyja, za klasu bolji od ostalih "tehničara" i na nivou mnogih spustaša :o

Svindal totalno grohn'o u slalomu, mora to popraviti ako misli do medalje u kombinaciji.

blazer13
Kontakt:

Post Postao/la blazer13 » 17 jan 2014, 17:47

Ljudi nisu ni svjesni koliko je ovo veliki uspjeh, na olimpijskim je sve moguce, vjerujem da ce ipak Ivica zamijenit Natka na postolju

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 jan 2014, 18:07

Feuz poslije kobne operacije koljena više nije isti skijaš. Šteta da se jedna takva karijera u najavi pozdravi s pobjedničkim skijanjem i trofejima već u 26. godini. :(

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jan 2014, 13:44

Kueng iznenadio, Svindal treći, Hirscher zadovoljno trlja ruke.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 jan 2014, 14:03

Hirscher uzvratio Svindalu trećim mjestom, prokockao 81 stotinku u odnosu na Pintaraulta i odvezao za 27.mjesto u drugom laufu, katastrofa za njega. Drugi Neureuther.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 jan 2014, 18:51

Pinturault perfektno odvezao drugu vožnju, a Jelena su koštale greške koje je napravio zbog pretjerane agresivnosti. Navikli smo da ih, kao takve, Marcel pretvara u svoju prednost, ali ovoga puta nije išlo. Vodit će se grčevita borba između njega i Svindala za osvajanje Velikog kristalnog globusa.

Što se tiče disciplina, napisat ću koji skijaš vodi u svakoj od njih.

Spust: Aksel Lund Svindal
Slalom: Marcel Hirscher
Veleslalom: Marcel Hirscher
Super-G: Aksel Lund Svindal

Dakle, sezona protiče u apsolutnoj dominaciji norveško-austrijskog dvojca. Više sam očekivao od Teda Ligetyja.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 17:55

Slalom u Kitzbuehlu

Hirscher uzjahao kapiju u drugoj vožnji i ostao bez velikih 100 bodova, do pobjede došao Neureuther i približio se Hirscheru u slalomu na 37 bodova (komentator kaže 30, ali Hirscher se vratio i završio vožnju na 24. mjestu jer je 6 skijaša odustalo u drugoj vožnji). Kristoffersen drugi, Thaler treći.

Najbolju drugu vožnju imao je predstavnik Švicarske Daniel Yule koji je sa 30. mjesta prve vožnje došao na kraju do 7. mjesta. To ne bi bilo toliko interesantno da komentator nije rekao da mu je otac Škot i da zbog velike konkurencije u Švicarskom timu ozbiljno razmišlja da se takmiči za reprezentaciju Velike Britanije, što je naravno super. Ako se to desi imaće najmanje jednog novog vatrenog fana.

Jutros je Maria Hoefl-Riesch bila najbolja u spustu u Cortini.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2014, 18:15

Zar je moguće da Hirscher nije slavio nakon fenomenalne 1. vožnje? :o Neureuther je bio zapravo jedini koji mu je mogao parirati, svi ostali su bili daleko iza.

Inače, u prošlosti je bilo dosta polemika oko "jahanja" kapija, a glavni sudionici jednog nesporazuma koji se desio bili su Hirscher i Kostelić. Znamo da Marcel uvijek skija na rubu regularnosti, tako da se nekad jedino super slow motionom može utvrditi da li je prošao kapiju prema pravilima, tj. da li je s obje noge obišao istu.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 18:19

Claus je napisao/la:Zar je moguće da Hirscher nije slavio nakon fenomenalne 1. vožnje? :o Neureuther je bio zapravo jedini koji mu je mogao parirati, svi ostali su bili daleko iza.

Inače, u prošlosti je bilo dosta polemika oko "jahanja" kapija, a glavni sudionici jednog nesporazuma koji se desio bili su Hirscher i Kostelić. Znamo da Marcel uvijek skija na rubu regularnosti, tako da se nekad jedino super slow motionom može utvrditi da li je prošao kapiju prema pravilima, tj. da li je s obje noge obišao istu.
Ovaj put je sam stao, desilo se to baš u momentu kada je režiser prebacio na drugu kameru pa nisam dobro vidio, a kasnije nije bilo snimka. Nakon što je 10-ak sekundi gledao i čudio se kako je to napravio, počeo se vraćati skoro 10 metara uzbrdo i onda se spustio u prilično dobrom ritmu s obzirom da je već bilo sve jasno. Nakon dva prolaza povećao je perdnost nad Neureutherom i za očekivati je bilo da će pobijediti tim prije što Neureuther nije odvezao uopšte dobru drugu vožnju (iako se komentator raskokodak'o da jest'). Izgubio je skoro sekundu svoje prednosti i imao 17. vrijeme druge vožnje.

Svindal je vrlo sretan čovjek večeras.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 24 jan 2014, 18:22

Jel Svindal jedini konkurent Austrijancu?

Ma nek svi osvajaju samo da ga on opet ne osvoji (Hirscher) :mrgreen: .
RIP CITY!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 18:25

Jedini ozbiljan rival, ostali se mogu uključiti samo u slučaju nekih velikih serija što vjerujem da nisu u stanju da naprave.

Hirscher nakon onog famoznog jahanja persona non grata među Hrvatima :lol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2014, 19:16

Ja sam nekako uvijek preferirao brze discipline. Svaka čast tehničarima, moraju fakat imati dobar stil i namučiti se za dobro vrijeme, ali spustaši su za mene unikatni. 8-) Postižu nevjerovatne brzine i moraju pod tolikom silom i pritiskom mijenjati pravac, a adrenalin radi. Zato sam uvijek gotivio Cuchea, Defaga, Krolla, Millera, Svindala, Feuza (primijetit ćete da se većinom radi o Švicarcima :mrgreen: ), dok od ovih drugih volim pogledati Ligetyja i Hirschera.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2014, 20:51

Jel sutra onaj čuveni spust 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jan 2014, 21:00

legenda reala je napisao/la:Jel sutra onaj čuveni spust 8-)
Streif 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 21:01

legenda reala je napisao/la:Jel sutra onaj čuveni spust 8-)
Yep.

Bode Miller rasturio na treningu juče, moglo bi sutra biti veselo.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jan 2014, 21:05

Uvijek uz Bodea, mada njemu tradicionalno Streif nikad nije ležao, za razliku od Cuchea :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 jan 2014, 21:21

Bode će oduvat konkurenciju ;)
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 21:37

Kaunas je napisao/la:Bode će oduvat konkurenciju ;)
Vidjećemo, Svindal je sigurno izuzetno motivisan nakon današnjeg kiksa Hirschera. Na pomenutom treningu jedini je imao iole pristojan zaostatak za Bodeom, s tim što je Bode trening vozio kao da sutra ne postoji, dok ostali po običaju nisu forsirali.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2014, 23:49

I sad ima onaj skok pred ciljem?? gdje se brzine razvijaju i po 140 km/s 8-)

jel u 11:30 sutra??
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.