RK Bosna Visoko

samo_lijevo
Kontakt:

Re: RK Bosna Visoko

Post Postao/la samo_lijevo » 28 nov 2015, 18:27

Husika je napisao/la:Heba nas naš...
Ne, mi smo sami krivi. Imas x prilika da prelomis utakmicu, ali nesto zurimo i srljamo u napadu. Golmani grozni, krila grozna( izuzev Cabaravdica kojem krilna pozicija nije prirodna). Sami smo mi krivi, ovo nam se desava zadnjih par kola. Pa ne moze se svaki put izvuci.
Treba dovesti 2-3 starija igraca, djeca jednostavno ne mogu dobiti ovakve meceve, nisu jos spremni za toga. Nemamo igraca koji ce preuzeti odgovornost.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 28 nov 2015, 18:47

samo_lijevo je napisao/la:
Ne, mi smo sami krivi. Imas x prilika da prelomis utakmicu, ali nesto zurimo i srljamo u napadu. Golmani grozni, krila grozna( izuzev Cabaravdica kojem krilna pozicija nije prirodna). Sami smo mi krivi, ovo nam se desava zadnjih par kola. Pa ne moze se svaki put izvuci.
Treba dovesti 2-3 starija igraca, djeca jednostavno ne mogu dobiti ovakve meceve, nisu jos spremni za toga. Nemamo igraca koji ce preuzeti odgovornost.
Pa jedan bek, jedno krilo i golman bi dosli kao hljeb...
Nije fer Travancicu ono sto je radio kada postigne gol, bio sam u dvorani i svi su mu od reda spominjali familiju...Hebo te on se raduje i provocira publiku kao da nikada nije vidio nase carsije...
Zadnja izmjena: Husika, dana/u 28 nov 2015, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 nov 2015, 18:55

Husika je napisao/la: Pa jedan bek, jedno krilo i golman bi dosli kao hljeb...
Nije fer Travancicu ono sto je radio kada postigne gol, bio sam u dvorani i svi su mu od reda spominjali familiju...Hebo te on se raduje i provocira publiku kao da nikada nije vidio nase carsije...
Da, ali moras uzeti u obzir da se citavo ljeto borilo da se opstane u ligi. Znaci citavo ljeto se moralo strepiti da li cete neposteno izbaciti iz lige. Koga god da si zvao da dodje odmah bi bila prica da smo ispali iz lige. Ko je jos razmisljao o igrackom kadru, koji je po meni najlosiji do sada. Ali opet se dobro drzimo.

P.S. i uz to sve na pocetku sezone ostanes bez Hurema i Zecevica. Previse je to da bi se nesto ocekivalo od ove polusezone.

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 29 nov 2015, 05:19

Što se tiće Trave, djete je kreten i haram bilo svakog ko tog kretena vrati u ovaj klub. Ovim je sva vrata zatvorio, žao mi roditelja koji su bili nešto u ovoj ćaršiji, ali poslije ovoga. ni njima nije lahko. Nek se raduje zajedno sa Bubijem u "sportskim" uspjesima

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 01 dec 2015, 23:18

Upravo tako, bez 2-3 starija i iskusnija igrača, ova ekipa neće ostati u ligi. Najbolji primjer je ponašanje Travančića na utakmici, on se krevelji, provocira publiku i igrače, a niko od igrača da mu uvali dobar lakat, jer su to momci koji su 10 godina igrali sa njim i koji još nemaju dovoljno iskustva i sportskog poganluka. Da je bio koji iskusniji igrač sigurno bi Travančić dobio ono što je zaslužio, tako da poslije toga ne bi ni radio ono što je radio na utakmici. Po mom mišljenju tu su zakazali Balta i Burić, jer su oni ti koji moraju preuzeti odgovornost. Isto tako pod hitno se treba dovesti jedan golman i desno krilo, jer kada prvi golman nema svoj dan, kao da nema nikog na golu, to je najbolje pokazala ova utakmica, a desno krilo, da bi se vratio Čabaravdić na svoju prirodnu poziciju, jer mi u ovoj sezoni dovodimo igrača na tu poziciju kao pojačanje i plaćamo ga, a po onom što sam vidio, on nije ništa bolji od Čabaravdića, a i mali Sirćo je pokazao da se u budučnosti može na njega računati. Ova utakmica je upalila alarm i ako se ne pojačamo u polusezoni, dabogda da se ostane u premijer ligi
Zadnja izmjena: LIBERTY, dana/u 02 dec 2015, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 dec 2015, 23:52

LIBERTY je napisao/la:
Upravo tako, bez 2-3 starija i iskusnija igrača, ova ekipa neće ostati u ligi. Najbolji primjer je ponašanje Travančića na utakmici, on se krevelji, provocira publiku i igrače, a niko od igrača da mu uvali dobar lakat, jer su to momci koji su 10 godina igrali sa njim i koji još nemaju dovoljno iskustva i sportskog poganluka. Da je bio koji iskusniji igrač sigurno bi Travančić dobio ono što je zaslužio, tako da poslije toga ne bi ni radio ono što je radio na utakmici. Po mom mišljenju tu su zakazali Balta i Burić, jer su oni ti koji moraju preuzeti odgovornost. Isto tako pod hitno se treba dovesti jedan golman i desno krilo, jer kada prvi golman nema svoj dan, kao da nema nikog na golu, to je najbolje pokazala ova utakmica, a desno krilo, da bi se vratio Čabaravdić na svoju prirodnu poziciju, jer mi u ovoj sezoni dovodimo igrača na tu poziciju kao pojačanje i plaćamo ga, a po onom što sam vidjeo, on nije ništa bolji od Čabaravdića, a i mali Sirćo je pokazao da se u budučnosti može na njega računati. Ova utakmica je upalila alarm i ako se ne pojačamo u polusezoni, dabogda da se ostane u premijer ligi
Realno ova ekipa pruza maksimum. Ne treba nista vise ocekivati. Jest im pala forma zadnjih 4-5 kola, ali po meni nisu sposobni za nesto vise.

Da smo imali jednog starijeg igraca u dosadasnjem dijelu prvenstva ja sam ubijedjen da bi na kontu bilo 20+ bodova. Prijedor, Cazin, Gradacac, Sarajevo sve je to izgubljeno u zadnjim napadima ili u zadnjih 10 minuta. Protiv Igmana i Konjuha smo se izvukli u zadnjem napadu. Tako vidljiv nedostatak jednog vodje u ekipi i igraca koji ce preuzeti odgovornost na sebe. Tacno nam fali Hurem, pa i onako nespreman.

Fidahicu je rano da bilo sta pokaze, u kupu je bio solidan, ali nije to mjerilo. Vidi se da nije uigran sa ostatkom ekipe.

Slazem se da treba dovesti jos jednog golmana, ali ne vracati, nego dovesti novog( sa strane) golmana. Ismara kad krene onda je neprikosnoven, ali ne moze ni on svaki put imati 15+ odbrana.

Ne znam, po meni na zimu treba dovesti minimalno 2 beka( desnog obavezno), desno krilo, rezervnog golmana.
Iako nam ni lijeva strana nije bajna, kapiten kao da je zaboravio igrati.

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 02 dec 2015, 22:19

LIBERTY je napisao/la:
Upravo tako, bez 2-3 starija i iskusnija igrača, ova ekipa neće ostati u ligi. Najbolji primjer je ponašanje Travančića na utakmici, on se krevelji, provocira publiku i igrače, a niko od igrača da mu uvali dobar lakat, jer su to momci koji su 10 godina igrali sa njim i koji još nemaju dovoljno iskustva i sportskog poganluka. Da je bio koji iskusniji igrač sigurno bi Travančić dobio ono što je zaslužio, tako da poslije toga ne bi ni radio ono što je radio na utakmici. Po mom mišljenju tu su zakazali Balta i Burić, jer su oni ti koji moraju preuzeti odgovornost. Isto tako pod hitno se treba dovesti jedan golman i desno krilo, jer kada prvi golman nema svoj dan, kao da nema nikog na golu, to je najbolje pokazala ova utakmica, a desno krilo, da bi se vratio Čabaravdić na svoju prirodnu poziciju, jer mi u ovoj sezoni dovodimo igrača na tu poziciju kao pojačanje i plaćamo ga, a po onom što sam vidjeo, on nije ništa bolji od Čabaravdića, a i mali Sirćo je pokazao da se u budučnosti može na njega računati. Ova utakmica je upalila alarm i ako se ne pojačamo u polusezoni, dabogda da se ostane u premijer ligi
Realno ova ekipa pruza maksimum. Ne treba nista vise ocekivati. Jest im pala forma zadnjih 4-5 kola, ali po meni nisu sposobni za nesto vise.

Da smo imali jednog starijeg igraca u dosadasnjem dijelu prvenstva ja sam ubijedjen da bi na kontu bilo 20+ bodova. Prijedor, Cazin, Gradacac, Sarajevo sve je to izgubljeno u zadnjim napadima ili u zadnjih 10 minuta. Protiv Igmana i Konjuha smo se izvukli u zadnjem napadu. Tako vidljiv nedostatak jednog vodje u ekipi i igraca koji ce preuzeti odgovornost na sebe. Tacno nam fali Hurem, pa i onako nespreman.

Fidahicu je rano da bilo sta pokaze, u kupu je bio solidan, ali nije to mjerilo. Vidi se da nije uigran sa ostatkom ekipe.

Slazem se da treba dovesti jos jednog golmana, ali ne vracati, nego dovesti novog( sa strane) golmana. Ismara kad krene onda je neprikosnoven, ali ne moze ni on svaki put imati 15+ odbrana.

Ne znam, po meni na zimu treba dovesti minimalno 2 beka( desnog obavezno), desno krilo, rezervnog golmana.
Iako nam ni lijeva strana nije bajna, kapiten kao da je zaboravio igrati.
Slažem se da je ekipa, sa ovim igračkim kadrom, pružila maksimum, jer se radi o momcima koji imaju od 18 do 21 godinu i objektivno nisu ni mogli pružiti više. Kako kažeš, da smo imali i nespremnog Hurema, imali bi sigurno 5-6 bodova više, jer znamo šta nam je Hurem značio u prošloj sezoni. Žao mi je što smo izgubili bodove protiv Prijedora kod kuće (fulali penal u zadnjim sekundama), a i što nismo osvojili makar bod u Cazinu, iako smo zaslužili sva tri, jer su nas sudije uništile u toj utakmici. Možda je ovo malo navijački, ali nastojim biti objektivan, mi ove sezone nismo imali niti na jednoj domaćoj utakmici suđenje kakvo imaju ostale ekipe kada igraju na svom parketu. Što se tiče Fidahića, sigurno da momak ne može prvu ili drugu utakmicu u novoj ekipi odigrati na visokom nivou, ali se nadam da će u budučnosti pokazati ono što zna i umije. Kada sam ga spomenuo, mislio sam na činjenicu, da mi dovodimo pojačanje i plaćamo ga, a na toj poziciji imamo 3-4 igrača i jednostavno moje je mišljenje da nam ne treba taj tip igrača jer takvih igrača već imamo u ekipi. Kako ti reče, nama trebaju dva robusna i iskusna beka, koji po mogučnosti mogu igrati u oba pravca. Svjestan sam činjenice da se na početku sezone nisu mogla dovesti takva pojačanja, jer se maltene do samog početka prvenstva nije znalo da li ostajemo u ligi. Nadam se da će se u zimskoj pauzi uraditi nešto po tom pitanju i slažem se s tobom da su pojačanja koja nam trebaju 2 beka, golman i desno krilo. Kada je kapiten u pitanju, evidentno je da igra po sistemu toplo-hladno i nikako ne može da dostigne formu koju je imao prije povrede, kada je postizao po desetak golova po utakmici. Čuo sam da je na početku prvenstva imao neke ponude domaćih ekipa, pa je možda i to uticalo na njegove igre. U svakom slučaju očekujem da će brzo proraditi i da će dati doprinos da ova mlada ekipa ostane u premijer ligi.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 dec 2015, 14:59

Jos kad bi se uprava odmah bacila na posao, kao sto rade ozbiljna rukovodstva klubova, a imam dojam da trenutna to nastoji da bude, pa da se momentalno krene sa slaganjem tima. Samo da ne bude kao do sada. Zavrsi se sezona, oni malo bolji nadju novi angazman i onda se u zadnjem momentu krpe novonastale rupe. Tako dodjemo ponovo na nulu i strepimo do zadnjeg kola. Treba jednom presjeci, svakako okolni klubovi redovno jacaju sastav na nas racun.

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 03 dec 2015, 23:00

samo_lijevo je napisao/la:Jos kad bi se uprava odmah bacila na posao, kao sto rade ozbiljna rukovodstva klubova, a imam dojam da trenutna to nastoji da bude, pa da se momentalno krene sa slaganjem tima. Samo da ne bude kao do sada. Zavrsi se sezona, oni malo bolji nadju novi angazman i onda se u zadnjem momentu krpe novonastale rupe. Tako dodjemo ponovo na nulu i strepimo do zadnjeg kola. Treba jednom presjeci, svakako okolni klubovi redovno jacaju sastav na nas racun.
I ja se nadam da će uprava dovesti kvalitetna pojačanja u zimskom prelaznom roku i da će ekipa izboriti opstanak, a neki ljudi iz uprave najavljuju da bi moglo biti pozitivnih stvari u polusezoni i da bi u sljedečoj sezoni, normalno ako se izbori opstanak u premijer ligi, ambicije kluba bile mnogo veće ;)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 dec 2015, 20:19

@LIBERTY

mislim da smo imali skoro isti broj tehnickih gresaka kao i golova. Pa sta je ono? Sami sebe pobjedjujemo. Unaprijed upisu poraz.

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 22 dec 2015, 21:50

samo_lijevo je napisao/la:@LIBERTY

mislim da smo imali skoro isti broj tehnickih gresaka kao i golova. Pa sta je ono? Sami sebe pobjedjujemo. Unaprijed upisu poraz.
U utakmicu su ušli kao da igraju protiv Barcelone. Bekovska linija, kao i u večini utakmica, katastrofalna, i tu se pod hitno mora nešto uraditi. Spahić je dao par golova, ali to je brate sve nekako sporo. To je po mom mišljenju največi problem ove ekipe, što su ovi igrači na bekovskim pozicijama naučili da soliraju, i kada dođe fizički jača ekipa, oni prave početničke greške. Ne pamtim kada je lopta u napadu prošla dva puta i kada se napravio višak na krilo ili proigrao pivot iz neke izrađene akcije i čudi me da Zdeno na tome nije ništa poradio. Isto tako mislim da se flaster na Međiću trebao igrati od početka, jer kada je u drugom poluvremenu Čabaravdić izašao na Međića i povremeno Skopljak na Divkovića, to je bolje izgledalo. i drugo poluvrijeme smo bolje odigrali, iako je i tada bilo žurbe i pravile su se tehničke greške. Kako ti reče, poslije utakmice sa sarajevskom Bosnom, sve nešto žure i nikako da se stane na loptu, ali to je cijena koju plaćamo, jer imamo mladu i neiskusnu ekipu. Kada uporediš Šabanovića, Međića, Divkovića, Ovčinu sa ovim našim momcima od 19-20 godina, to je to. Ali tješi me to da je Bosna Visoko uvijek imala svoje igrače i da će se u Visokom uvijek igrati dobar rukomet, bez obzira na finansijsku situaciju u ekipi, za razliku od ovih vještačkih ekipa koje mogu igrati samo kada im stranka pobjedi na izborima

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 dec 2015, 22:06

Koja nama korist sto napravimo svake godine 2-3 igraca. Mozemo se samo tjesiti. Kakva korist sto nam omladinski pogon bukvalno hara kantonalnom ligom Sarajeva.
Spahic silji Sabanovica u prvom, Skopljak u drugom. I sta smo dobili od toga. Dobili smo da nas glat uzmu zbog tehnickih gresaka. Igraju kao da nemaju treninga. Vogosca nije nista pokazala veceras. Kad se sjetim tamburanja protiv Izvidjaca, pa ovo je veceras bilo dosta, dosta losije.
Nema svrhe igrati iz godine u godinu i boriti se za opstanak. No, evo pauze, sad cemo vidjeti kako ce se pripremiti.

Oni su se pogubili nakon Gracanice. Tu su utakmicu odigrali maestralno, ali poslije toga grozota ziva. Zdeno je odlicno poceo, napredak je bio ocit. Sad je pitanje sta se desilo u medjuvremenu.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 23 dec 2015, 00:13

Sta se desilo???
Desila se zima, covjece ko ce trenirati u frizideru ???
Prvo grijanje pa onda poceti sa treniranjem i uigravanjem...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 dec 2015, 00:19

Izvinite, koliko je zavrsilo?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 dec 2015, 00:19

MortemHz je napisao/la:Izvinite, koliko je zavrsilo?
29-25 za Vogošću.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 dec 2015, 00:24

FaraonTM je napisao/la:
29-25 za Vogošću.
E to, hvala ti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 dec 2015, 00:31

Ma ne može se očekivati rezultat ako ti svake godine igraju djeca iz omladinskog pogona. Mislim sve je to uredu i na neki način pohvalno što se tako radi al' uz to sve treba nekoliko kvalitetnih i iskusnijih starijih igrača da bi momci mogli učiti od njih. Kao što kaže Husika klub nema za grijanja (doduše ne znam da li to plaća klub ili kako već) a pogotovo za kakvog ozbiljnijeg igrača sa strane.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 dec 2015, 00:31

Husika je napisao/la:Sta se desilo???
Desila se zima, covjece ko ce trenirati u frizideru ???
Prvo grijanje pa onda poceti sa treniranjem i uigravanjem...
Naravno, ono je sramota. No, nekako i razumijem klub, ko ce ono ugrijati.

Ocekujem da ce to pitanje biti rijeseno ako se predje u novu dvoranu. Taman za treninga i za manje atraktivne protivnike.
evo ti kompletan tok meca, naravno ako te zanima.

http://www.visoko.co.ba/od-1800-sati-pr ... oko-co-ba/

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 dec 2015, 00:53

@Ljevak

Misliš dole na Stanicu?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 dec 2015, 01:12

FaraonTM je napisao/la:@Ljevak

Misliš dole na Stanicu?
Da, odakle je sve i pocelo.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.