Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Salihowic24
Kontakt:

Re: Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin

Post Postao/la Salihowic24 » 21 okt 2011, 13:40

avlami97 je napisao/la:Država BiH se mora pozabaviti ovim problemom. U krajnjem slučaju je nebitno, gdje ćemo igrati ovu utakmicu. Pravo pitanje gdje će nam repka igrati u budućnosti, za 10, 15, 25 godina...???

Po meni država je u stanju, bez obzira na sve, napraviti barem jedan stadion od 25 000 mjesta. Pravi fudbalski super komforan stadion, sa natkrivenim tribinama i ostalom infrastrukturom po najvećim svjetskim standardima. Ne bih volio čuti priče o krizi, o nema se i sličnim glupostima, a svi znamo da se na stotine nekih trgovačkih i inih centara napravilo nakon rata.

Izgleda da ne postoji jaka volja za tako nečim i to je najveći problem. Ako neće država, imaju entiteti ili na kraju kantoni. Neke općine u državi su toliko jake da bi mogle u određenom vremenskom periodu za svoju, ali i dobrobit nacije (pod ovim mislim građana BiH) napraviti jedan moderan fudbalski stadion.
Pa kada mogu Crnogorci ili Makedonci, pa valjda možemo i mi.

Komitet u trenutnoj sitaciji kod UEFE mora insistirati da se protiv Portugala igra u Zenici. Kada može pismo UEFI poslati Portugal, valjda takvo pismo možemo poslati i mi.

Pozdrav.
Nije tacno da se ne radi na izgradnji stadiona u nasoj zemlji, navest cu nekoliko primjera recimo radi se stadion Tusanj u Tuzli kad ce bit zavrsen potpuno je nebitno, vazno je da se skupljaju sredstva i da Tk-on izdvaja koliko moze iz svog skromnog budzeta. Morate shvatiti da jedan dobar i uredjen sportski objekat (stadion i sve ostalo oko stadiona) ne moze napraviti za godinu nego je potrebno cak i 10-tak godina. Takodjer znam da se radio i stadio FC Zvijezde u Gradačcu, doduse nesto skromno mislim da je bilo zamjena stolica i nastavak neke manje tribine!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 okt 2011, 13:43

UEFA donosi odluku naredne sedmice
BIH - PORTUGAL U SARAJEVU?

Portugalski fudbalski savez poslao je upravi UEFA-e zahtjev za promjenu stadiona za utakmicu baraža za Euro 2012. između BiH i Portugala.

Kako prenosi portugalska agencija Lusa, iz sjedišta krovne evropske asocijacije potvrđeno je da je zahtjev stigao i određeno kada će se razmatrati.

"Da, primili smo taj zahtjev. Već smo angažovali osobe kako bi došli do tačnih informacija o stadionu", rekao je izvor blizak UEFA-i i dodao:

"Odluku ćemo donijeti iduće sedmice.

Kao moguća opcija spominje se igranje u Sarajevu, jer teren u Zenici očigledno nije dovoljno dobar.

Prvi meč je na rasporedu 11. novembra, a revanš 15. novembra u Portugalu.Nadam se da će igrati na Koševu 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 okt 2011, 13:57

Velika rasprava oko nicega. Na kraju ce se ipak igrati na BP i to je to.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 okt 2011, 14:02

Da smo imalo normalna država, sad bi imali Vladu, koja bi dala novac i kupila novi teren na nacionalni stadion. Ali nismo.

Ipak se nadam Zenici.
Hayley <3

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 21 okt 2011, 14:05

A da smo normalna država igrale bi se tekme u Sarajevu u Zenici, Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Bihaću... itd itd itd... Mi nismo Engleska pa da moramo igrat na jednom stadionu. Nek malo ove glave za nenormalizaciju u savezu razmisel. Ako iko ujednini ovu državu to je reprezentacija. Nek malo hodaju. Bez obzira na sve ja bi želio vidjet da se jedna utakmica odigra u BL i Mostaru i Tuzli.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

BRIGATE ROSSONERE
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATE ROSSONERE » 21 okt 2011, 14:06

Kako nama samo malo treba pa de se vrijedjamo i svadjamo zato neka nam se sranja i desavaju citam razlicite forume i portale o podijeljenosti zbog stadiona u zadnja 2 dana i sta god da kazem svima nam je jasno a ono sto mi nece nikada biti jasno je tolika mrznja izmedju nas.Jedan tamo Zenicu naziva rupom bez dna i zagadjenim gradom a nije mu jasno da u svom gradu nema komunalnog drusta i gdje da odlaze smece kako treba nacionalisti mu zaposjeli tkz stadion koji ne ispunjava uslove kao nasa rupa a zrak mu cist kao da on zivi u austriji ili svici a ne 200km vazdusne linije od Zenice.Opet druga strana navija da se napravi nesto kao sto je jednom se vec napravilo a zaboravili da je komunizam umro ne postoji i da nema vise platu odvojiti za zetru ili kosevo da bi danas sutra dijete iz sa po.**** moje dijete jer su oni se izgradili a drugi ne.Sama rijec da treba drzava izgraditi to mozete cekati i umrijecete a necete docekati kao ni zujinu grbavicu koji maglu ljudima prodaje.Usporedba sa Stade de France i nasima je moguca samo maloumnicima jer stadion na kojem se je prije ca.13 godina igralo finale svjetskog prvenstva i nasi stadioni koji su prije 15 godina imali rat nije izvodivo.Umjesto da slavimo i cekamo da ugostimo cigane na stadionu koji ima jedini licence koje se traze (zalosno sto i drugi stadioni nemaju ali nije nasa greska )mi se ovdje prepiremo svaddjamo i pljujemo jedni druge ma neka to nam i treba jer nikada necemo doci pameti na kraju gdje god da se odigra to je 90 min i gotovo a ne zaboravite ovo nije vise fudbal nego biznis i ljudi se svim i svacim bave samo da naprave rezultat(PARE) a mi zelimo svijetu pokazati kako smo dobri domacini miroljubivi i prijatni.Zasto? Zato sto smo konji bosanski treba se organizovati pa im mater .ebati i poslati sliku u svijet a ne klanjati se ovima onima da bi rekli ma da oni su su dobre Bosnje ;)
Zadnja izmjena: BRIGATE ROSSONERE, dana/u 21 okt 2011, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 okt 2011, 14:07

Volio bih i ja, da se meni u Livnu napravi stadion koji može ugostiti recimo juniore i kadete. Ali ništa od toga još dosta vremena.

Ovo govorim jer je ipak zenički stadion postao simbol ove reprezentacije.
Hayley <3

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 21 okt 2011, 14:09

Evo ga odma se našao kandidat uvrijeđen :lol: :lol: !!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 21 okt 2011, 14:11

kimbo je napisao/la:Evo ga odma se našao kandidat uvrijeđen :lol: :lol: !!
u vrapcicima ce igrat reprezentacija :lol: :lol:

BRIGATE ROSSONERE
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATE ROSSONERE » 21 okt 2011, 14:12

Drug ne vrijedjam nikoga tako i od drugih ocekujem ipak to je moj grad ali sta me je jos uvrijedilo neki tamo pisu nani ronaldo nisu naucili igrati na mocvari ipak su oni klasu pa koji su onda k.rac Dzeko Miske Lulic gdje oni igraju kod nas u nasoj ligi daj ba neki vole izgleda vise tudje nego svoje ma mi smo prokleti nista vise

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 21 okt 2011, 14:27

BRIGATE ROSSONERE je napisao/la:
Drug ne vrijedjam nikoga tako i od drugih ocekujem ipak to je moj grad ali sta me je jos uvrijedilo neki tamo pisu nani ronaldo nisu naucili igrati na mocvari ipak su oni klasu pa koji su onda k.rac Dzeko Miske Lulic gdje oni igraju kod nas u nasoj ligi daj ba neki vole izgleda vise tudje nego svoje ma mi smo prokleti nista vise
Shvati jedno da smo mi trenutno dno Evrope bukvalno samo dno po kvaliteti nacionalnog stadiona !!! I da smo samim tim dozvolili zapadnjacima da nas ovako bockaju i zamaraju sa ovakvim stvarima. I jesu Portugalci u pravu .... Kvalitet terena , stadiona uopšte, dimenzije terena, ometanje igrača gostujućih reprezentacaij pred hotelom spada u kameno doba i stidim se toga kao Bosanac ... Šaljemo sliku o sebi kao o domorodcima u svijet sa svim tim ..O tome se radi ... a druga poenta mog posta je da je Bilino skoro pa promašena investiija gdje se peru pare preko stalnog renoviranja ... Zenica ja fin grad i sve to l klimatski i iz nekih još razloga nije najpovoljnija da bude centar fudbala u BH ... toliko ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 21 okt 2011, 15:30

Ne možemo mi otvoriti stadion samo za reprezentaciju jer bi taj stadion bio korišten samo par puta godišnje. To treba održavati što naravno zahtjeva para. Najbolji je primjer za to je naša zenička dvorana koja je super moderna odlična ali džaba kad je sporta u njoj najmanje i moraš je spašavati tako što budeš domaćim za "Moj Ummete" ili rudarskom turniru.

Nama treba dogradnja postojećeg nekog stadiona na viši nivo (Grbavica, Tušanj ili eto Bilino Polje) tako da i klub može na njemu igrati a i repka. Nismo mi ko Englezi ili Škoti da imamo stadion za repku samo. ;)
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 21 okt 2011, 15:56

@kimbo, e sad da se nesto stidim radi stadiona, izpada mi malo smjesno. Sta bi trebali ubaciti se ko komisje Hrvati u kredit za autoput, da im unucadi i pra uncucadi odplacivaju...
Navodis primjera radi, da bi bilo radi klimaticki uslova bolja varianta Mostar. U jednu ruku si u pravu. Ali ako igras u ljetnom periodu ima da vrisnes...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 21 okt 2011, 16:03

Nogomet se igra na travnatom terenu dužine 100 do 110 metara i širine 64 do 75 metara. Teren je obilježen linijama koje ne smiju biti šire od 12 cm i podijeljen na dva dijela linijom preko sredine. Sredina terena je obilježena tačkom i krugom čiji je poluprečnik 9,15 metara

Bilino Polje 106 duzina , 66 sirina

kimbo trebal jos nacrtat ?

ps . WHITE HART LANE dimensions 100 x 67 m .(110 x 73 yd)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 21 okt 2011, 16:52

Ne treba avenija .. stadion je bombona , ništa na njemu ne treba mijenjati perfekcija živa pogotovo dimenzije :lol: :lol: :lol: ... Ne znam šta će nam ova tema uopše , sve je jasno .

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 okt 2011, 17:31

kimbo je napisao/la: Ne treba avenija .. stadion je bombona , ništa na njemu ne treba mijenjati perfekcija živa pogotovo dimenzije :lol: :lol: :lol: ... Ne znam šta će nam ova tema uopše , sve je jasno .
A gdje bi to trebali igrati,u Vrapčićima ? Bilino polje nije vrhunski stadion al za Bijeli Brijeg a da ne govorimo Vrapčiće je Wembley,.Eto Zenica je u Rusiji pa zbog klime nije podobna za reprezentaciju :lol: Možda smo mi u Zenici zagađeni zrakom al ste vi u Mostaru zagađeni nacionalizmom(nažalost,al to je surova reala),a ne treba spominjati kad krene ona vaša bura pa vjetar određuje putanju lopte,Rahimiću bi morali svezat koji teg oko struka da ga ne odnese,.

Jeli lakše nekome iz Doboja,Sanskog Mosta,Tuzle,Sarajeva,Doboja,Bugojna,Jajca,Banjaluke,Brčkog itd doći do Zenice ili do Mostara ?

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 21 okt 2011, 17:38

kimbo je napisao/la:Ne treba avenija .. stadion je bombona , ništa na njemu ne treba mijenjati perfekcija živa pogotovo dimenzije :lol: :lol: :lol: ... Ne znam šta će nam ova tema uopše , sve je jasno .

oba mostarska stadiona kad bi se spojila u jedan mozda i to samo mozda bi bila u rangu pomocnog terena na Kamberovica polju zato nijedne vise
UNITED CONVICTS ! ! !

Plavo, ružno, utonulo u bijelo.
Ko je to, sta je to, kaži... kaži... ?!

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 21 okt 2011, 17:46

avenija je napisao/la:Nogomet se igra na travnatom terenu dužine 100 do 110 metara i širine 64 do 75 metara. Teren je obilježen linijama koje ne smiju biti šire od 12 cm i podijeljen na dva dijela linijom preko sredine. Sredina terena je obilježena tačkom i krugom čiji je poluprečnik 9,15 metara

Bilino Polje 106 duzina , 66 sirina

kimbo trebal jos nacrtat ?

ps . WHITE HART LANE dimensions 100 x 67 m .(110 x 73 yd)
Evo na wikipediji pise da je Kosevo 105 x 68 m (114.8 x 74.4 yd),a Bilino 103 x 65 m sto apsolutno nije istina,da ne bude da sam protiv BP, cak naprotiv ja sam apsolutno za BP,ali eto da te ispravim :)
YNWA!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 21 okt 2011, 17:47

21 na Fifinoj tablici,Hallo DOM treba sagradit u Zenici im,uredit na najvećem nivou,nek se prime posla svi u savezu,Kantonu , gradu i općini.

Samo Zenica i Zenica ,nek se Koševo uredi da ga imamo za rezervu i druga događanja , ali Zenicu i selektor i igrači vole gotova priča ;)

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 21 okt 2011, 17:52

Ja bih da malo razveselim temu ako mogu:

Prijedlog savezu za ispunjavanje uefinih standarda na kosevu

slika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Micron i 14 gostiju.