RK Goražde
Re: RK Goražde
Večeras se igra u Doboju, a slijedeće u revanš u Goraždu 

- gradacac10
- Kontakt:
Nisam nista htio pisat dok se ne pokaze, al vidjo sam po forumu da je bukva najbolje krilo u bh.. Mikic, ovcina, stari stojanovic... Dobar je, al ni blizu najboljeg
Najbolje je lijevo krilo u našoj ligi ! 

Da nebi pisali na stranici Sloge o Goraždu da nastavimi ovdje.Vrijeme je za rekonstrukciju.Samo da kažem da Jamak neigra čitavo prvenstvo a on je važna karika u odbrani.Delić i Građan malo igraju u Borcu pa ako se finansije porave moguć povratak.Marić igra u Leotaru ako ispadnu i njegov povratak moguć onda bi mogli stvoriti ekipui za respekt,pod uslovom da se izvrši rekonstrukcija u vodstvu kluba.Nemam ništa protiv Kaje ali mislim da da se istrošio i mora da se povuče ali ko da ga nasljedi je veliko pitanje kako dalje jer niko neće da preuzme dugove.Pošto nećemo sigurno ući u ligu 6 imamo dosta vremena da to uradimo na kvalitetan način.
RK GZ ce popraviti finansije, Kako ? To Kaja zna...... Vrlo brzo zna ce se sve, svi dugovi bice isplaćeni na kraju sezonekaca je napisao/la:Da nebi pisali na stranici Sloge o Goraždu da nastavimi ovdje.Vrijeme je za rekonstrukciju.Samo da kažem da Jamak neigra čitavo prvenstvo a on je važna karika u odbrani.Delić i Građan malo igraju u Borcu pa ako se finansije porave moguć povratak.Marić igra u Leotaru ako ispadnu i njegov povratak moguć onda bi mogli stvoriti ekipui za respekt,pod uslovom da se izvrši rekonstrukcija u vodstvu kluba.Nemam ništa protiv Kaje ali mislim da da se istrošio i mora da se povuče ali ko da ga nasljedi je veliko pitanje kako dalje jer niko neće da preuzme dugove.Pošto nećemo sigurno ući u ligu 6 imamo dosta vremena da to uradimo na kvalitetan način.

kaja sam nemoze koliko ja znam jos mozda u upravi je jedan covjek kada bi mu grad malo pomogao bilo bi puno bolje,a igraci se trude koliko mogu jer su imali peh te povrede momci treniraju
Vjeruj da niko nebi bio sretniji od mene da si uparvu sa finansijama ali bojim se da će biti teško i da je Kaja izgubio sve kredite ja mu lično ništa ne zamjeram radio je kako zna i umije čak znam da je lično trošio i svoj novac....
Delic igra po 60 minuta u Borcu,a Građan slabu ima minutazu,a sigurno ni jedan ne pomislja povratku u Gorazde. S obzirom koliko se duzno momcima ovo je fenomenalan uspjeh,a na sramotu predsjedniku i ostalim clanovima uprave,i mi navijaci smo razocarani odnosom u prosloj sezoni. To da ce se isplatiti sve,to su nebuloze, taj Kaja je duzan 90 % grada...momcima i trenerima svaka cast
a recimo sve je pocelo sa kasnjenjem,kada se kup osvojio umjesto da se nagrade njima sad propast
Ćito je sa predsjednikom kluba od sinoć u Goraždu.Igrači su protiv prodaje utkmice jer postoje aferimi između njega i igrača odranije kada je bio trener,za upravu neznam ipak se igrači najviše pitaju bit će izuzetno zanimljivo.Utakmica u 17,00.
-
- Kontakt:
kaca je kralj , čovek barata činjenicama kao Bruce Lee nunčakama.Sve zna , u sve je upućen , pravi magnet za informacije iz goraždanskog rukometa.A i šire , jednostavno ja više ne idem na rukomet , pročitam njegove postove i sve znam.Hvala , veliko hvala , svekoliki znalče rukometne igre.
26:25 za Goražde
Momci fala vam na ovoj pobjedi pokazali ste da ste pravi sportisti,iako ste odigrali jednu od lošijih utakmica.
Sad cete uligu 6 pa se borite,Gradacac je odustao od lige 6 i pustio je Visokom utakmicu,izgubitce i od Zrinskog kod kuce,vidjet cete
E haj i to da vidimo prorociceDzin je napisao/la:Sad cete uligu 6 pa se borite,Gradacac je odustao od lige 6 i pustio je Visokom utakmicu,izgubitce i od Zrinskog kod kuce,vidjet cete

a kakve fajde i kad udje u tu ligu 6 to su samo dodatni troskovi para nema spalo se samo na kanton,a i oni sto daju to moraju presmijesna je cifra koju uplate nemoze ni putovanja pokriti svim igracima dodju ponekoliko plata
Reprezentativac Ajdin Bukva odlazi iz Goražda?!
Mladi rukometaš Ajdin Bukva prvi je Goraždanin koji je zaigrao za seniorsku reprezentaciju BIH.
Nakon povratka sa kvalifikacija za odlazak na evropsko prvenstvo u gradu rukometa, gdje je omiljen, još uvijek mora prepričavati detalje iz susreta sa selekcijom Rusije.Podsjetimo ,selektor reprezentacije BiH Dragan Marković je dao priliku Bukvi koji je postigao jedan gol tokom susreta.
Iako nije zadvoljan učinkom u fazi napada Ajdin Buka smatra da je u drugim segmentima pružio dobru igru a goraždanska publika konačno je doživjela trenutak da, nakon Gorana Biljake, koji je svojevremeno igrao za Goražde ali I reprezentaciju BIH, jedan rukometaš iz Goražda ima prvi zvanični nastup za seniorsku rukometnu reprezentaciju BiH..
-O tome se počelo pričati kad je moj kub osvojio Kup, sada mnogo bolje igram I dajem u prosjeku 10,11 golova.Za mene je to bilo jedno sjajno iskustvo.Prve su utakmice I ja nisam trenirao sa ovom ekipom, dovoljno se nisam znam sa igračima ali ovo vrijeme što sam proveo s njima dalo je efekat pa su zadvoljni onim što sam pokazao u odbrani,takođe imao sam I neke zadatke trenera koje sam ispoštovao, priča kapiten ekipe Goražda Bukva o svom prvom iskustvu u reprezantaciji.
Oduševljen je prije svega dobrom atmosferom u reprezetaciji i načinom na koji je prihvaćen od svojih kolega.
-Primili su me dobro igraci,atmosfera je dobra, ranije smo mi igrali istu ligu tako da se znam sa većinom ovih igrača, samo što su se oni prodali dalje.Dobra smo družina,ojačali smo kolektiv I to se pokazalo jer samo tako I možemo doći do rezultata. Kada sam došao bilo je sjajno, odnos Toromanovića koji je kapiten je odličan, svi smo se mi znali ali igrali smo jedni protiv drugih, tako da je ovo bilo za mene fenomenalno , utakmice su odigrane bolje zbog kolektiva, sad se radi na kolektivu jer svi ćemo na terenu dati sve od sebe za ekipu. Imali smo vremena da se upoznamo, uvježbali smo neke akcije da se uklopimo,čim se bolje upoznamo bolje I funkcionišemo.
Mislim da će iduće kvalifikacije biti daleko bolje jer ima potencijala, prije svega mlada smo ekipa, Rusi su dosta sariji,već su deset godina na okupu, a nama je ovo bilo prvo okupljanje u ovom sazivu, ali važna je ta borbenost koju smo pokazali I da ima što više okupljanja, dodaje Bukva.
Brojne ponude
Nastup za reprezentaciju BiH Ajdin vidi kao priliku da napreduje u rukometnoj karijeri. Određene ponude već postoje od klubova iz BiH al i nekih evropskih klubova.
-Bilo je mnogo ponuda I ranije,ljudi dosta prate našu igru, naravno da je teže otići iz Goražda nego drugih gradova, sad kad se ostvario taj moj san da zaigram za reprezentacijou ponuda je sve više, jer to je na neki način I put,odskočna daska za dalje. Odbio sam ponudu domaćih klubova zbog loše situacije u BH sportu ali ozbiljno razmišljam o ponudama koje dolaze iz slovenskih i španskih klubova,sa njima sam u kontaktima već neko vrijeme ali vidjećemo šta dalje,kaže Bukva.
S druge strane volio bi kaže naći posao u svom gradu za koji je vezan I u kojem namjerava živjeti, a nije isključena varijanta da ukoliko se pruži priika za bolje,kapiten Goražda spakuje kofere I ode zbog neke dobre ponude.
Opravdao povjerenje selektora
-Meni je najdraža bila utakmica u Rusiji,50 minut kada vodimo protiv Rusije,jer mi smo stvarno dobro igrali, borili se, poslije utakmice je sat I po slikanja bilo,ljudi tamo vole I prate rukomet ali su nekako kulturni,posebni, ispratili su nas aplauzima I dočekali.Druga je kultura, nisam ja imao priliku igrati u tim drugim ligama osim naše tako da je to za mene bilo novo , imao sa tremu I preveliku želju da se dokažem pa sam pravio I neke greške koje inače nikad ne radim, ali dobio sam dobru minutažu,I to mi je jako važno, selektor je imao povjerenje I ja sam to opravdao, kaže Bukva.
Loša podrška klubu
-Želja mi je da MRK Goražde stane na noge, mi imamo uspjeh,mi smo dobar kolektiv ali situacija je prlično loša, nema finansija, svi su zakazali, grad, privrednici.Ljudi ulažu u sport ali nije dovoljno,sve se rasplinulo.A u svaki sport koji je budućnost, gdje ima potencijal treba ulagati,ne samo rukomet,jer to je najboja reklama, najbolji imidž koji možete dobiti.U timu Goražda sad su domaći igrači ,uglavnom, mladi,nas nekoliko iskusnijih držimo taj tim,naši odnosi su odlični,mi smo jedan za drugog na terenu spremni dati krvi,nižemo uspjehe I ja sam zadovoljan onim što postižemo.Ali nemamo podršku,nemamo je dovoljno I mislim da bi trebala biti mnogo veća, dodaje Bukva.
Mladi rukometaš Ajdin Bukva prvi je Goraždanin koji je zaigrao za seniorsku reprezentaciju BIH.
Nakon povratka sa kvalifikacija za odlazak na evropsko prvenstvo u gradu rukometa, gdje je omiljen, još uvijek mora prepričavati detalje iz susreta sa selekcijom Rusije.Podsjetimo ,selektor reprezentacije BiH Dragan Marković je dao priliku Bukvi koji je postigao jedan gol tokom susreta.
Iako nije zadvoljan učinkom u fazi napada Ajdin Buka smatra da je u drugim segmentima pružio dobru igru a goraždanska publika konačno je doživjela trenutak da, nakon Gorana Biljake, koji je svojevremeno igrao za Goražde ali I reprezentaciju BIH, jedan rukometaš iz Goražda ima prvi zvanični nastup za seniorsku rukometnu reprezentaciju BiH..
-O tome se počelo pričati kad je moj kub osvojio Kup, sada mnogo bolje igram I dajem u prosjeku 10,11 golova.Za mene je to bilo jedno sjajno iskustvo.Prve su utakmice I ja nisam trenirao sa ovom ekipom, dovoljno se nisam znam sa igračima ali ovo vrijeme što sam proveo s njima dalo je efekat pa su zadvoljni onim što sam pokazao u odbrani,takođe imao sam I neke zadatke trenera koje sam ispoštovao, priča kapiten ekipe Goražda Bukva o svom prvom iskustvu u reprezantaciji.
Oduševljen je prije svega dobrom atmosferom u reprezetaciji i načinom na koji je prihvaćen od svojih kolega.
-Primili su me dobro igraci,atmosfera je dobra, ranije smo mi igrali istu ligu tako da se znam sa većinom ovih igrača, samo što su se oni prodali dalje.Dobra smo družina,ojačali smo kolektiv I to se pokazalo jer samo tako I možemo doći do rezultata. Kada sam došao bilo je sjajno, odnos Toromanovića koji je kapiten je odličan, svi smo se mi znali ali igrali smo jedni protiv drugih, tako da je ovo bilo za mene fenomenalno , utakmice su odigrane bolje zbog kolektiva, sad se radi na kolektivu jer svi ćemo na terenu dati sve od sebe za ekipu. Imali smo vremena da se upoznamo, uvježbali smo neke akcije da se uklopimo,čim se bolje upoznamo bolje I funkcionišemo.
Mislim da će iduće kvalifikacije biti daleko bolje jer ima potencijala, prije svega mlada smo ekipa, Rusi su dosta sariji,već su deset godina na okupu, a nama je ovo bilo prvo okupljanje u ovom sazivu, ali važna je ta borbenost koju smo pokazali I da ima što više okupljanja, dodaje Bukva.
Brojne ponude
Nastup za reprezentaciju BiH Ajdin vidi kao priliku da napreduje u rukometnoj karijeri. Određene ponude već postoje od klubova iz BiH al i nekih evropskih klubova.
-Bilo je mnogo ponuda I ranije,ljudi dosta prate našu igru, naravno da je teže otići iz Goražda nego drugih gradova, sad kad se ostvario taj moj san da zaigram za reprezentacijou ponuda je sve više, jer to je na neki način I put,odskočna daska za dalje. Odbio sam ponudu domaćih klubova zbog loše situacije u BH sportu ali ozbiljno razmišljam o ponudama koje dolaze iz slovenskih i španskih klubova,sa njima sam u kontaktima već neko vrijeme ali vidjećemo šta dalje,kaže Bukva.
S druge strane volio bi kaže naći posao u svom gradu za koji je vezan I u kojem namjerava živjeti, a nije isključena varijanta da ukoliko se pruži priika za bolje,kapiten Goražda spakuje kofere I ode zbog neke dobre ponude.
Opravdao povjerenje selektora
-Meni je najdraža bila utakmica u Rusiji,50 minut kada vodimo protiv Rusije,jer mi smo stvarno dobro igrali, borili se, poslije utakmice je sat I po slikanja bilo,ljudi tamo vole I prate rukomet ali su nekako kulturni,posebni, ispratili su nas aplauzima I dočekali.Druga je kultura, nisam ja imao priliku igrati u tim drugim ligama osim naše tako da je to za mene bilo novo , imao sa tremu I preveliku želju da se dokažem pa sam pravio I neke greške koje inače nikad ne radim, ali dobio sam dobru minutažu,I to mi je jako važno, selektor je imao povjerenje I ja sam to opravdao, kaže Bukva.
Loša podrška klubu
-Želja mi je da MRK Goražde stane na noge, mi imamo uspjeh,mi smo dobar kolektiv ali situacija je prlično loša, nema finansija, svi su zakazali, grad, privrednici.Ljudi ulažu u sport ali nije dovoljno,sve se rasplinulo.A u svaki sport koji je budućnost, gdje ima potencijal treba ulagati,ne samo rukomet,jer to je najboja reklama, najbolji imidž koji možete dobiti.U timu Goražda sad su domaći igrači ,uglavnom, mladi,nas nekoliko iskusnijih držimo taj tim,naši odnosi su odlični,mi smo jedan za drugog na terenu spremni dati krvi,nižemo uspjehe I ja sam zadovoljan onim što postižemo.Ali nemamo podršku,nemamo je dovoljno I mislim da bi trebala biti mnogo veća, dodaje Bukva.
Evo cujem da nekolicina igraca odlazi iz mrk gorazda.Mladi Pilav radi studija ode u sarajevo tu je i Kulovic prica se i za Savica,Dzananovica katastrofa je u klubu bruka
Očito "devil " nisi dobro upucen klub jeste u problemima kao i 90% klubova u državi ali nije tolika katastrofa ,istina je da idu Pilav i Kulovic jer momci upisuju fakultete kojih nema u Goraždu ,istina je i da se duguje igracima ali do pocetka nove sezone mislim da ce ljudi iznaci način da se to izmiri ili dovede u koliko toliko normalnu situaciju bilo je puno gorih situacija pa je klub opstajao ,a i sigurno je da ce svi ostali biti tu vraća se mladi Marić iz Leotara ,Jamak vec uveliko dobro trenira i moze se racunati na njega golmani ce vjerovatno ostati kao i svi ostali tako da se nemoras toliko brinuti za sudbinu MRK Goražda ,sacekaj mjesec avgust pa ces povuci ove svoje komentare sigurno,čak je i prijavljena ekipa 94 za zavrsnicu ici ce se na MOSI u Prijepolje momci vec treniraju ,nemoj bacati drvlje i kamenje na klub
Eto Kulović neki igrač 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.