Moderator/ica: rio_Ferdy88
Znam ja da su Dodgersi, NY, Brooklyn ekipa originalno. Stari, i to sve stoji. Znam i da su presli u LAL, zato sto je vlasnik se bio zamjerio gradonacelniku NY nesto, jer mu ovaj nije htjeo dati plac za gradnju novog stadiona. Ali sad su u LAL, i nisu nista posebno. Nemaju navijace, nemaju rezultate. Imaju navijace kad imaju rezultate, sto je veoma rijetko. Neznam zasto je placeno 2 milijarde.SaltCityAttack je napisao/la:care tamo kad Cubsi igraju sve su Cubsi navijaci...ebiga tako ti je, ali stara je ekipa ebiga , ali preskupo je to
Placeno je vjerovatno zato sto imaju vec spreman ugovor sa nekom od velikih tv kuca(prosle godine su trebali sa FOX-om potpisati za 3 bil$ na 20 god, ali je Selig to odbio), koja ce raditi njihove prijenose, kao sto imaju Lakersi, na 5 bil$ na 25 god, ili Texas Rangersi na 3 bil$ za 20 god ili Angelsi koji su to uradili prosle god pa su zato doveli Pujolsa i Wilsona itd. Ne bi davali ovoliki novac da nece potpisati taj ugovor, obicno svi tako rade, kod preuzimanja sto se tice MLB.a ili NBA.kad_kako je napisao/la:Znam ja da su Dodgersi, NY, Brooklyn ekipa originalno. Stari, i to sve stoji. Znam i da su presli u LAL, zato sto je vlasnik se bio zamjerio gradonacelniku NY nesto, jer mu ovaj nije htjeo dati plac za gradnju novog stadiona. Ali sad su u LAL, i nisu nista posebno. Nemaju navijace, nemaju rezultate. Imaju navijace kad imaju rezultate, sto je veoma rijetko. Neznam zasto je placeno 2 milijarde.SaltCityAttack je napisao/la:care tamo kad Cubsi igraju sve su Cubsi navijaci...ebiga tako ti je, ali stara je ekipa ebiga , ali preskupo je to
Ma znam da bude vise nasih navijaca. Dodje raja iz Arizone, a ima dosta bivsih stanovnika Chicago-a i u LAu.
rio_Ferdy88 je napisao/la:Placeno je vjerovatno zato sto imaju vec spreman ugovor sa nekom od velikih tv kuca(prosle godine su trebali sa FOX-om potpisati za 3 bil$ na 20 god, ali je Selig to odbio), koja ce raditi njihove prijenose, kao sto imaju Lakersi, na 5 bil$ na 25 god, ili Texas Rangersi na 3 bil$ za 20 god ili Angelsi koji su to uradili prosle god pa su zato doveli Pujolsa i Wilsona itd. Ne bi davali ovoliki novac da nece potpisati taj ugovor, obicno svi tako rade, kod preuzimanja sto se tice MLB.a ili NBA.kad_kako je napisao/la:Znam ja da su Dodgersi, NY, Brooklyn ekipa originalno. Stari, i to sve stoji. Znam i da su presli u LAL, zato sto je vlasnik se bio zamjerio gradonacelniku NY nesto, jer mu ovaj nije htjeo dati plac za gradnju novog stadiona. Ali sad su u LAL, i nisu nista posebno. Nemaju navijace, nemaju rezultate. Imaju navijace kad imaju rezultate, sto je veoma rijetko. Neznam zasto je placeno 2 milijarde.SaltCityAttack je napisao/la:care tamo kad Cubsi igraju sve su Cubsi navijaci...ebiga tako ti je, ali stara je ekipa ebiga , ali preskupo je to
Ma znam da bude vise nasih navijaca. Dodje raja iz Arizone, a ima dosta bivsih stanovnika Chicago-a i u LAu.
Slazem da je cijena pretjerana, cak su i ekonomisti upozorili na to, jer dosada su najskuplji bili Cubsi![]()
Najskuplje placene fransize![]()
Team Year Price
Dodgers '12 $2B
Cubs '09 $845M
Red Sox '02 $700M
Astros '11 $615M
Rangers '10 $561M
Pa sada se vrijednost Red Soxa procjenjuje na oko 2,5mlrd dolara, jer su oni kupljeni 02', a ova kupovina ce samo jos vise povecati vrijednost i ostalih timova, jer su iz Yanksa vec reagirali i rekli da se onda vrijednost svih ovih jacih klubova udvostrucuje, i da oni vrijede 4 mlrd$ ako Dodgersi vrijede 2mlrd$AÐ_Official je napisao/la:rio_Ferdy88 je napisao/la:Placeno je vjerovatno zato sto imaju vec spreman ugovor sa nekom od velikih tv kuca(prosle godine su trebali sa FOX-om potpisati za 3 bil$ na 20 god, ali je Selig to odbio), koja ce raditi njihove prijenose, kao sto imaju Lakersi, na 5 bil$ na 25 god, ili Texas Rangersi na 3 bil$ za 20 god ili Angelsi koji su to uradili prosle god pa su zato doveli Pujolsa i Wilsona itd. Ne bi davali ovoliki novac da nece potpisati taj ugovor, obicno svi tako rade, kod preuzimanja sto se tice MLB.a ili NBA.kad_kako je napisao/la:
Znam ja da su Dodgersi, NY, Brooklyn ekipa originalno. Stari, i to sve stoji. Znam i da su presli u LAL, zato sto je vlasnik se bio zamjerio gradonacelniku NY nesto, jer mu ovaj nije htjeo dati plac za gradnju novog stadiona. Ali sad su u LAL, i nisu nista posebno. Nemaju navijace, nemaju rezultate. Imaju navijace kad imaju rezultate, sto je veoma rijetko. Neznam zasto je placeno 2 milijarde.
Slazem da je cijena pretjerana, cak su i ekonomisti upozorili na to, jer dosada su najskuplji bili Cubsi![]()
Team Year Price
Dodgers '12 $2B
Cubs '09 $845M
Red Sox '02 $700M
Astros '11 $615M
Rangers '10 $561MMogli su kupiti te tri ekipe i jos plus gratis dobiti Baltimore Orioles
![]()
![]()
Ovo je sada, k'o sto se kaze na Engleskom, postao "Shit Show". Opci haos, ludnica.rio_Ferdy88 je napisao/la:
Pa sada se vrijednost Red Soxa procjenjuje na oko 2,5mlrd dolara, jer su oni kupljeni 02', a ova kupovina ce samo jos vise povecati vrijednost i ostalih timova, jer su iz Yanksa vec reagirali i rekli da se onda vrijednost svih ovih jacih klubova udvostrucuje, i da oni vrijede 4 mlrd$ ako Dodgersi vrijede 2mlrd$
ne znam pa Fox svakako prenosi utakmice MLB...vidi nesto u LA mozes gledati Cubse kao u Chicagu na WGN...zato mozd a Cubsi tamo i i imaju toliko navijaca jer je bivsi owner Cubsa Sam Zell vlasnik Chicago Tribuna ,LA Times ,The Baltimore Sun, WGN TV kanal i td... ja mislim da i Dodgerse tamo WGN prenosi ali nisam siguran..ma ne znam sta su ovo smuckali samo preskupo je ovorio_Ferdy88 je napisao/la: Placeno je vjerovatno zato sto imaju vec spreman ugovor sa nekom od velikih tv kuca(prosle godine su trebali sa FOX-om potpisati za 3 bil$ na 20 god, ali je Selig to odbio), koja ce raditi njihove prijenose, kao sto imaju Lakersi, na 5 bil$ na 25 god, ili Texas Rangersi na 3 bil$ za 20 god ili Angelsi koji su to uradili prosle god pa su zato doveli Pujolsa i Wilsona itd. Ne bi davali ovoliki novac da nece potpisati taj ugovor, obicno svi tako rade, kod preuzimanja sto se tice MLB.a ili NBA.
Team Year Price
Dodgers '12 $2B
Cubs '09 $845M
Red Sox '02 $700M
Astros '11 $615M
Rangers '10 $561M
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.