MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 mar 2012, 08:44

sto me raduje najvise , a to je da Soriano udara ko lud....jel se to naljutio jer ga Cubsi vise ne zele i hoce mladje :)..udara covjek .600 3HR za sada u 5 utakmica..samo neka ovako nastavi...Soriana ebe jer uvjek ima slab pocetak sezone jel zato sto je zima ili sta vec nisam siguran..jednostavno jako los pocetak sezone uvjek ima ...tek polovinom sezone on igra i onda kad predkraj zahladni on opet stane :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 mar 2012, 00:21

nakon Soxa i Brewersi pogidose 6:1 :)...Cubsi inace u ovim pripremnim utakmicama imaju najboli avg u offense...udarjau odlicno zahvaljujuci Castru.Sorianu.Jacksonu i td....rekao sam bicemo tu jaki za dvije godine, ali samo nam trebaju pitcheri sad i to je najvanzije posebno Marmol...Marmol je vec usro dvije utkamice na pripremama sto znaci da nije nista bolji nego lani..on nas je unakazio prosle godine, pa i on je kriv sto je zambrano poludio zbog njeg a je dva puta budalio :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 mar 2012, 21:00

Legendarni 3-baseman iz Bravesa Chipper Jones najavio oprostaj od MLB-a na kraju ove sezone :( , nakon 19 sezona u Bravesima, seven-time All-Star nastupa i NL MVP nagrade iz '99 god ;)

A od ostalih vijesti, Dempster ce otvoriti sezonu za Cubse, kao pitcher, protiv Strasburga i Natsa na Wrigley Fieldu 5 aprila ;) a Lester ce otvoriti sezonu za Red Soxe protiv Verlandera i Tigersa u Detroitu takodjer 5 aprila :D

Sinoc spring training mec sa Yanksima, zavrseno 4-4, ali nisu igrali extra inning, Bobby V zadovoljan napretkom SS Iglesiasa, i pitchera Barda, koji ce da bude jedan od startnih P ove sezone, nakon sto je prethodno bio reliever ;)

A sezonu otvaraju Marinersi i Oakland A's 28 marta duelom u Tokyo Domeu, u Japanu, sto je 4 puta da sezona pocinje u Japanu, a Manny Ramirez nije doputovao sa A's jer mora odraditi kaznu suspenzije prvih 50 tekmi, tako da ce prvu tekmu moci igrati 30 maja, na svoj 40 rodjendan :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 mar 2012, 03:21

kako ce vas Cubsi uzeti sve :)...pa imali su solidan spring traning...raduje me Soriano , jer on ako ovakav bude bice dobro...onda ne treba napominjati ove mladje koji nece igrati ne zato sto nezadovoljavaju,vec zato sto imamo jos Soriana i Byrda koji ide do godine ...Brett Jeckson i Rizzo su buducnost hiteri koji ce godinama udarati 300. i preko 30HR ...oni nece igrati ovu sezonu ostat ce u AAA Iowa Cubsima ovu sezonu..is ad su bolji od ostalih,samo nasi nece da zure sa njima nema potrebe
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 mar 2012, 06:50

naredne sezone se ocekuje best young trio u ligi Castro,Rizzo i Jackson,,, barem ovako predvidjaju :)...jos je tu 2nd base Barney koji je mlad...dace bog da mi nadjemo jos pitchere i bicemo beton ocami :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 mar 2012, 12:15

Evo, docekali smo da i MLB season krene :D , u Tokyo Dome igraju A's i Mariners, starting pitchers su:
za Seattle: Hernandez i za Oakland: McCarthy ;)
Ichiro igra prvi puta MLB reg season game u Japanu :mrgreen:

A izgleda da je i saga oko Dodgersa napokon zavrsila, jer su izgleda prodani, i vise Mccourt nema nista sa njima, za 2 milijarde dolara :shock: grupaciji oko Magica Johnsona i Strana Kastena ;) Ovo je najveci iznos placen za neku sport franchise u svijetu, jer su do sada Dolphinsi sa 1.1 mlrd$ i United za 1.47mlrd$ bili najskuplje placeni ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 mar 2012, 21:16

ja nebi za Dodgerse nikad platio toliko..pa nije im ni pun stadion nikad ebote
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 mar 2012, 07:28

jedan od ownera Dodgersa je i navijac Cubsa..on je u toj grupi ljudi koji ce uzeti Dodgerse :)..bice ovdje poklona iz Dodgersa u Cubse uskoro kao sto gledam :)

Mark Walter, a successful but very low-profile Chicago financial executive, is a Chicago Cubs season ticket holder.

And as of late Tuesday night, he is also set to be the controlling owner of the Los Angeles Dodgers.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 29 mar 2012, 15:49

2 milijarde za Dodgerse... hahahahahaha. Ma bjezi ba.
Postovanje treba zaraditi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 mar 2012, 15:53

care tamo kad Cubsi igraju sve su Cubsi navijaci :)...ebiga tako ti je, ali stara je ekipa ebiga , ali preskupo je to
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 29 mar 2012, 16:15

SaltCityAttack je napisao/la:care tamo kad Cubsi igraju sve su Cubsi navijaci :)...ebiga tako ti je, ali stara je ekipa ebiga , ali preskupo je to
Znam ja da su Dodgersi, NY, Brooklyn ekipa originalno. Stari, i to sve stoji. Znam i da su presli u LAL, zato sto je vlasnik se bio zamjerio gradonacelniku NY nesto, jer mu ovaj nije htjeo dati plac za gradnju novog stadiona. Ali sad su u LAL, i nisu nista posebno. Nemaju navijace, nemaju rezultate. Imaju navijace kad imaju rezultate, sto je veoma rijetko. Neznam zasto je placeno 2 milijarde.

Ma znam da bude vise nasih navijaca. Dodje raja iz Arizone, a ima dosta bivsih stanovnika Chicago-a i u LAu.
Postovanje treba zaraditi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 mar 2012, 16:45

kad_kako je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:care tamo kad Cubsi igraju sve su Cubsi navijaci :)...ebiga tako ti je, ali stara je ekipa ebiga , ali preskupo je to
Znam ja da su Dodgersi, NY, Brooklyn ekipa originalno. Stari, i to sve stoji. Znam i da su presli u LAL, zato sto je vlasnik se bio zamjerio gradonacelniku NY nesto, jer mu ovaj nije htjeo dati plac za gradnju novog stadiona. Ali sad su u LAL, i nisu nista posebno. Nemaju navijace, nemaju rezultate. Imaju navijace kad imaju rezultate, sto je veoma rijetko. Neznam zasto je placeno 2 milijarde.

Ma znam da bude vise nasih navijaca. Dodje raja iz Arizone, a ima dosta bivsih stanovnika Chicago-a i u LAu.
Placeno je vjerovatno zato sto imaju vec spreman ugovor sa nekom od velikih tv kuca(prosle godine su trebali sa FOX-om potpisati za 3 bil$ na 20 god, ali je Selig to odbio), koja ce raditi njihove prijenose, kao sto imaju Lakersi, na 5 bil$ na 25 god, ili Texas Rangersi na 3 bil$ za 20 god ili Angelsi koji su to uradili prosle god pa su zato doveli Pujolsa i Wilsona itd. Ne bi davali ovoliki novac da nece potpisati taj ugovor, obicno svi tako rade, kod preuzimanja sto se tice MLB.a ili NBA.

Slazem da je cijena pretjerana, cak su i ekonomisti upozorili na to, jer dosada su najskuplji bili Cubsi ;)

Najskuplje placene fransize ;)
Team Year Price
Dodgers '12 $2B
Cubs '09 $845M
Red Sox '02 $700M
Astros '11 $615M
Rangers '10 $561M
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 29 mar 2012, 17:01

rio_Ferdy88 je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:

Placeno je vjerovatno zato sto imaju vec spreman ugovor sa nekom od velikih tv kuca(prosle godine su trebali sa FOX-om potpisati za 3 bil$ na 20 god, ali je Selig to odbio), koja ce raditi njihove prijenose, kao sto imaju Lakersi, na 5 bil$ na 25 god, ili Texas Rangersi na 3 bil$ za 20 god ili Angelsi koji su to uradili prosle god pa su zato doveli Pujolsa i Wilsona itd. Ne bi davali ovoliki novac da nece potpisati taj ugovor, obicno svi tako rade, kod preuzimanja sto se tice MLB.a ili NBA.

Slazem da je cijena pretjerana, cak su i ekonomisti upozorili na to, jer dosada su najskuplji bili Cubsi ;)

Team Year Price
Dodgers '12 $2B
Cubs '09 $845M
Red Sox '02 $700M
Astros '11 $615M
Rangers '10 $561M
:lol: Mogli su kupiti te tri ekipe i jos plus gratis dobiti Baltimore Orioles :lol: :D :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 mar 2012, 17:27

AÐ_Official je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:

Team Year Price
Dodgers '12 $2B
Cubs '09 $845M
Red Sox '02 $700M
Astros '11 $615M
Rangers '10 $561M
:lol: Mogli su kupiti te tri ekipe i jos plus gratis dobiti Baltimore Orioles :lol: :D :mrgreen:
Pa sada se vrijednost Red Soxa procjenjuje na oko 2,5mlrd dolara, jer su oni kupljeni 02', a ova kupovina ce samo jos vise povecati vrijednost i ostalih timova, jer su iz Yanksa vec reagirali i rekli da se onda vrijednost svih ovih jacih klubova udvostrucuje, i da oni vrijede 4 mlrd$ ako Dodgersi vrijede 2mlrd$ ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 29 mar 2012, 19:50

Pa sada se vrijednost Red Soxa procjenjuje na oko 2,5mlrd dolara, jer su oni kupljeni 02', a ova kupovina ce samo jos vise povecati vrijednost i ostalih timova, jer su iz Yanksa vec reagirali i rekli da se onda vrijednost svih ovih jacih klubova udvostrucuje, i da oni vrijede 4 mlrd$ ako Dodgersi vrijede 2mlrd$ ;)
Ovo je sada, k'o sto se kaze na Engleskom, postao "Shit Show". Opci haos, ludnica.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 mar 2012, 03:40

rio_Ferdy88 je napisao/la: Placeno je vjerovatno zato sto imaju vec spreman ugovor sa nekom od velikih tv kuca(prosle godine su trebali sa FOX-om potpisati za 3 bil$ na 20 god, ali je Selig to odbio), koja ce raditi njihove prijenose, kao sto imaju Lakersi, na 5 bil$ na 25 god, ili Texas Rangersi na 3 bil$ za 20 god ili Angelsi koji su to uradili prosle god pa su zato doveli Pujolsa i Wilsona itd. Ne bi davali ovoliki novac da nece potpisati taj ugovor, obicno svi tako rade, kod preuzimanja sto se tice MLB.a ili NBA.

Team Year Price
Dodgers '12 $2B
Cubs '09 $845M
Red Sox '02 $700M
Astros '11 $615M
Rangers '10 $561M
ne znam pa Fox svakako prenosi utakmice MLB...vidi nesto u LA mozes gledati Cubse kao u Chicagu na WGN...zato mozd a Cubsi tamo i i imaju toliko navijaca jer je bivsi owner Cubsa Sam Zell vlasnik Chicago Tribuna ,LA Times ,The Baltimore Sun, WGN TV kanal i td... ja mislim da i Dodgerse tamo WGN prenosi ali nisam siguran..ma ne znam sta su ovo smuckali samo preskupo je ovo :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 05 apr 2012, 00:22

Poceo i ja malo da pratim ovaj baseball pratio sam i ranije al ne nesto pretjerano. Evo sad ce poceti marlinsi vs cardinals dosta promjena u obje ekipe. Valjda ce giancarlo koji home run da zakuca preko 500 feet :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 apr 2012, 01:39

znaci pocelo je, super

vidim nema vishe na areni prenosa, il ce se kasnije ukljuciti :roll:

nekad pravo dobro dodje da se ubije dosada pa se odgleda par ininga i zaspe
nema potpisa

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 apr 2012, 23:12

Dobra tekma izmedju Tigersa i Red Soxa, Verlander dominirao ;) , Lester sve do posljednjeg inninga imao odlicnu tekmu i onda Tigersi napravise RBI za 1-0, a u 8 i za 2-0, a onda u 9 closer Tigersa Valverde ima prvu blown save u zadnjih 51 tekmu, i Red Soxi izjednacuju preko Sweeneya, a Tigersi preko Jacksona dolaze do walk off pobjede od 3-2 ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 05 apr 2012, 23:33

Izgubise marlinsi **** malo treme, a ako je iko gledao mislim da su pogrijesili sa alijem kako je zalosno vidjeti onakvu legendu u onom stanju plakalo mi se.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.