SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

akisarajevo92
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 sep 2017, 06:50

Ferdo je napisao/la:Kapacitet Bilinog polja je ako me pamćenje dobro služi nekih 18.000 sjedećih mjesta. A kapacitet Grebavice je oko 9.000 sjedećih mjesta. Znači duplo manji stadion i s tim se valja nositi.
Kada reprezentacija igra u Zenici, stampa se malo vise od 10 000 karata

a kapacitet BIlinog polja je oko 15 000
Don't believe the hype.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 07 sep 2017, 10:11

Bilino Polje ima 13862 sjedalice, Grbavica ima 13000-13500 sjedalica (ovaj raspon jer nisam siguran u konacan kapacitet juga).

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 07 sep 2017, 11:34

Male su nam sanse za pobjedu. To sto su Belgijanci osigurali prvo mjesto, nista ne znaci. Oni idu na pobjedu i gol vise svaku utakmicu.

Nemamo kvaliteta da se nadigravamo s njima. igrati na nulu , zatvoriti prilaze golu, odigrati muski- jako i nadati se golu iz kontre ili prekida.

Krajnje je vrijeme da Begovic prelomi neku utakmicu jer ova Belgija ce nam sigurno stvoriti nekoliko sansi. Ne pamtim kad je odbranio nesto ili bio prevaga na nasoj strani. Krajnje je vrijeme

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 07 sep 2017, 11:49

AnelZ je napisao/la:Bilino Polje ima 13862 sjedalice, Grbavica ima 13000-13500 sjedalica (ovaj raspon jer nisam siguran u konacan kapacitet juga).
Otprilke tako, uzmes u obzir sigurnosne mjere i pravila UEFA na oba stadiona makimalno moze biti 10.000 gledalaca kada igra reprezentacija.

Ako se u buducnosti izgradi novi jug i teren na Grbavici bice par hiljada vise.
- Zeljeznicar -

High

Post Postao/la High » 07 sep 2017, 11:57

totasef1 je napisao/la:Male su nam sanse za pobjedu. To sto su Belgijanci osigurali prvo mjesto, nista ne znaci. Oni idu na pobjedu i gol vise svaku utakmicu.

Nemamo kvaliteta da se nadigravamo s njima. igrati na nulu , zatvoriti prilaze golu, odigrati muski- jako i nadati se golu iz kontre ili prekida.

Krajnje je vrijeme da Begovic prelomi neku utakmicu jer ova Belgija ce nam sigurno stvoriti nekoliko sansi. Ne pamtim kad je odbranio nesto ili bio prevaga na nasoj strani. Krajnje je vrijeme
Nekidan sam gledao kratke videe sa utakmica protiv Portugala - nevjerovatno je kako je branio, ali ne samo tad protiv njih, već generalno u tom nekom periodu. Sad je baš slabiji.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 07 sep 2017, 12:30

Joj, da nam je u ekipi neki nas Christian Eriksen. Treba napraviti projekat od nacionalnog znacaja da se takav igrac nadje i 'zakuca' u prvu postavu do pocetka slijedecih kvala.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 07 sep 2017, 13:25

High je napisao/la:
totasef1 je napisao/la:Male su nam sanse za pobjedu. To sto su Belgijanci osigurali prvo mjesto, nista ne znaci. Oni idu na pobjedu i gol vise svaku utakmicu.

Nekidan sam gledao kratke videe sa utakmica protiv Portugala - nevjerovatno je kako je branio, ali ne samo tad protiv njih, već generalno u tom nekom periodu. Sad je baš slabiji.
Ovo sto si ti napisao je realno...mislim i da se ne postavimo tako, oni bi nas natjerali svojom igrom na to. Ali je fazon sto se mi ne znamo braniti, nikad nismo ni znali, kad se povucemo redovno primimo 3-4 komada. Dok recimo sad pod Mesom, ne znamo ni napadat :lol:
27.10.2020

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2017, 13:50

Mi konacno moramo pobijediti jednu veliku selekciju u vaznoj utakmici. Moramo barem jednom pokazati da nismo bezveznjaci i beskicmenjaci, koji samo slucajno mogu nesto napraviti.
Imamo domaci teren, motiv, protivnika bez imperativa, imamo Dzeku, Pjanica, Kolasinca, Begovica, Lulica, Ibisevica...yebi ga, na ovakvim utakmicama se gradi karakter i rejting. Ako fulimo, ova generacija se treba dobrovoljno povuci.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 sep 2017, 14:12

High je napisao/la:

Jeste, sad jedva pravi bilo kakvu razliku, samo kiksa.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 07 sep 2017, 15:42

Sve je to dobro imamo ovo ili ono ali svi znamo staru bosnasku izreku od govana se nepravi pita.

Treba biti realan, znamo ako budu htjeli a vjerovatno hoce da bi se preporucili treneru za prvenstvo ubiti ce nas ko mraz paprike pa volja im kroz
sredinu ili po bokovima mogu nas komotno pitati kako cete da vam damo gol.
Nije ni do trenera, niti do htijenja jednostavno je do kvaliteta.
Samo jedan primjer je Dzeko ili Vedad koji napdaju Belgiju evo vec 6 godina, dok su se kod njih promjenili napadaci i napadaci i jos prosirili klupu ljudi kvalitetom.

Ali eto uredu je mastati nekim forumasima da bi lakse podnjeli te stvari.

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 07 sep 2017, 16:39

dinoze je napisao/la:Sve je to dobro imamo ovo ili ono ali svi znamo staru bosnasku izreku od govana se nepravi pita.

Treba biti realan, znamo ako budu htjeli a vjerovatno hoce da bi se preporucili treneru za prvenstvo ubiti ce nas ko mraz paprike pa volja im kroz
Samo jedan primjer je Dzeko ili Vedad koji napdaju Belgiju evo vec 6 godina, dok su se kod njih promjenili napadaci i napadaci i jos prosirili klupu ljudi kvalitetom.

Pa navijaj za njih kad si toliko fasciniran..cuj mogu nas pitat kad ce dati go..jbt znaci mi ko Gibraltar?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2017, 16:51

dinoze je napisao/la:Sve je to dobro imamo ovo ili ono ali svi znamo staru bosnasku izreku od govana se nepravi pita.

Stoji to, ali da je uvijek tako, ne bi se igrale utakmice, nego bi se odmah upisalo 6 boba Belgiji, jer su za dvije klase bolji od nas.
Vels ih je izbacio na EP i to u cetvrtfinalu, Island izbacio Engleze , desava se to yebi ga, ali se ne desava nama.
Mozda je konacno doslo i nase vrijeme. :D

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 07 sep 2017, 16:56

konjicanin01 je napisao/la:

Pa navijaj za njih kad si toliko fasciniran..cuj mogu nas pitat kad ce dati go..jbt znaci mi ko Gibraltar?
Ja navijam za svoju drzavu, nemam nista sa Belgijom.
Ali sam realan, da im nicim nemozemo parirati pogotovo ako nas pritisnu.
Sto se tice Gibraltara koliko me sjecanje sluzi da i nismo bas nesto dobro odigrali sa njima, da su kojim slucajno profesionalci bili njihovi igraci tesko bi do pobjede.
Iskreno me intersuje od onih koji ocekuju pobjedu protiv Belgije u sta polazu nade sto se tice igre ne gledajuci navijacki?

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 07 sep 2017, 17:01

dinoze je napisao/la:
Sto se tice Gibraltara koliko me sjecanje sluzi da i nismo bas nesto dobro odigrali sa njima, da su kojim slucajno profesionalci bili njihovi igraci tesko bi do pobjede.
Iskreno me intersuje od onih koji ocekuju pobjedu protiv Belgije u sta polazu nade sto se tice igre ne gledajuci navijacki?
Itekako imamo čime parirati, samo za tu priliku moraš imati adekvatnog trenera na klupi, a mi ga nažalost nemamo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 sep 2017, 17:20

Sebulba je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
Itekako imamo čime parirati, samo za tu priliku moraš imati adekvatnog trenera na klupi, a mi ga nažalost nemamo.
Polazem(o) nadu u srecu, ni u sto drugo dok je ovaj na klupi.

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 07 sep 2017, 17:27

Trebali bi iz uprave NSBIH lijepo zamoliti Spahica,Medunjanina pa i Salihovica da se vrate i odigraju ove dvije preostale tekme , onda bi vjerovatno i imali vise sansi da nesto napravimo , ovako ako ostane trebace nam neka ogromna nafaka i sreca ili ti wudu cini da bi nesto napravili protiv Belgije a i Estonije , dobro gledo sam Estonce protiv Cipra , njih bi morali moci dobiti ali protiv Belgije treba ce nam svasta nesto da se poklopi,uglavnom nek je nam Sretno pamakar i obadvije dobili . :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 07 sep 2017, 17:30

nasa sreca je sto ce belgija doci rasterecena cisto da to odradi kako ne bi bilo kakvih povreda u jeku ligaske sezone. daleko od toga da ce oni doci sa ambicijom da odigraju mec na visokom nivou. razlika ce biti sto cemo mi igrati kao da je baraz uzvratni a oni kao da je prijateljska. nesto slicno kao kad se vels prosle kvalifikacije kvalifikovao pa onako rutinski odradio na bilinom polju bez nekog zara, zelje i ambicija. naravno, da ako se belgiji pruzi prilika da ce dati gol ako im se ponudimo. sigurno nece dozvoliti sebi da ih nabijemo 2-3 razlike zbog obraza i renomea. al da ce im biti zao ako izgube 1-0, 2-1 - nece.

motiv nece biti isti, to je definitivno.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 07 sep 2017, 17:34

Za ove sto vole kalkulacije ovako stoje stvari. U svakoj opciji moramo racunati da je pobjeda nad Estonijom imperativ. Bez toga sve kalkulacije padaju u vodu. Dakle jedino sto mozemo kalkulisati je okrsaj sa Belgijom

U slucaju pobjede nad Belgijom idemo u baraz

U slucaju nerjesenog rezultata Grcka takodjer treba da prospe bodove protiv Kipra. Takodjer prijeti nam da budemo najgori drugi pa nam treba da Irska ili Vels ne sakupe vise od 4 boda u zadnja dva susreta s tim sto zadnji igraju medjusobno te ce nam tu najvjerovatnije trebati nerjesen rezultat

U slucaju minimalnog poraza: opet nam treba da Grcka odigra barem nerjeseno protiv Kipra, te nam treba da Vels ne uzme vise od 2 a Irska vise od 4 boda

U slucaju poraza od +3 gola od Belgije i minimialne pobjede protiv Estonije ispadamo u svakoj kombinaciji.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 07 sep 2017, 17:43

hz1987 je napisao/la:nasa sreca je sto ce belgija doci rasterecena cisto da to odradi kako ne bi bilo kakvih povreda u jeku ligaske sezone. daleko od toga da ce oni doci sa ambicijom da odigraju mec na visokom nivou. razlika ce biti sto cemo mi igrati kao da je baraz uzvratni a oni kao da je prijateljska. nesto slicno kao kad se vels prosle kvalifikacije kvalifikovao pa onako rutinski odradio na bilinom polju bez nekog zara, zelje i ambicija. naravno, da ako se belgiji pruzi prilika da ce dati gol ako im se ponudimo. sigurno nece dozvoliti sebi da ih nabijemo 2-3 razlike zbog obraza i renomea. al da ce im biti zao ako izgube 1-0, 2-1 - nece.

motiv nece biti isti, to je definitivno.
Mozda nam puste da zayebu Grke, vidio si da ih ocima ne mogu :mrgreen: :lol:
27.10.2020

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 07 sep 2017, 17:51

Da li Bešić ima pravo nastupa protiv Belgije?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.