BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

TMovac
Kontakt:

Re: BiH - ? (Baraž)

Post Postao/la TMovac » 14 okt 2015, 23:07

Da li se brisu kartoni u barazu? Ukoliko ne, to bi nam moglo biti veliko breme. Jer bi onda vjerojatno Dzeko, Spahic igrali pod rucnom. Mozda i Pjanic (ne znam da li je ono sinoc njemu bio prvi ili drugi karton). Tu je onda opasnost i za Begovica.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 14 okt 2015, 23:25

TMovac je napisao/la:Da li se brisu kartoni u barazu? Ukoliko ne, to bi nam moglo biti veliko breme. Jer bi onda vjerojatno Dzeko, Spahic igrali pod rucnom. Mozda i Pjanic (ne znam da li je ono sinoc njemu bio prvi ili drugi karton). Tu je onda opasnost i za Begovica.

Ne. Igraci koji su ugrozeni za uzvratnu utakmicu baraza (imaju po dva zuta)

Sunjic
Pjanic
Spahic
Dzeko
Hadzic
Begovic

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 okt 2015, 23:35

Dado je napisao/la:
TMovac je napisao/la:Da li se brisu kartoni u barazu? Ukoliko ne, to bi nam moglo biti veliko breme. Jer bi onda vjerojatno Dzeko, Spahic igrali pod rucnom. Mozda i Pjanic (ne znam da li je ono sinoc njemu bio prvi ili drugi karton). Tu je onda opasnost i za Begovica.

Ne. Igraci koji su ugrozeni za uzvratnu utakmicu baraza (imaju po dva zuta)

Sunjic
Pjanic
Spahic
Dzeko
Hadzic
Begovic
Hadzic, manje vise. Al ovi ostali... Za nadat se da bar Dzeko, Pjana i Bega nedobiju. Ovo ostalo se da nekako skrpiti. Nadam se da ce se zaliti ovi iz saveza u vezi Besiceve suspenzije. Do sada je uvijek prolazilo. Necemo mi valjda biti toliki baksuzi da nas odbiju.

Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 okt 2015, 23:38

SUnjic dzaba dobio zuti za zadrzavanje lopte Begovic takodje jedino Pjanic je opravdnoa zaustavio kontru Kiprana SPahic isto žućak na Bejlu ali može sa zamjeniti SPaha ak ose KOlašinac vrati ZUka i Šunjić problem je BEšić još jendu utakmicu da ga neko zamjeni

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 okt 2015, 23:39

zgembo89 je napisao/la:SUnjic dzaba dobio zuti za zadrzavanje lopte Begovic takodje jedino Pjanic je opravdnoa zaustavio kontru Kiprana SPahic isto žućak na Bejlu ali može sa zamjeniti SPaha ak ose KOlašinac vrati ZUka i Šunjić problem je BEšić još jendu utakmicu da ga neko zamjeni
Pjanic mora da prestane prigovarati. Uvijek je na rubu drugog zutog kartona, jer nakon svake odluke uvijek dobaci nesto sudiji. Jednom ce ga kostati to, uvijek se krece po tankoj zici.

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 14 okt 2015, 23:42

Ja mislim da bi Cocalic mogao zamjeniti Besica na poziciji zadnjeg veznog i da bi bio bolja opcija od Vranjesa. Djeluje sigurnije, dobar na lopti i odlican u skoku i odbrani.

Mi smo Željini, Željo je naš!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 okt 2015, 23:43

SJecam se onda protiv POrtugal Misimovic nije mogo posle par dna igro za Volfsburg ,a mi ispusili od POrtugala iako smo imali smoa jedan go zaostatka..Tacno da bi nas zuti Pjanica osakatio jer i u ovoj utakmici sa Kiprom je rasturio sa dugim loptama nema drugog igraca tog kalibra ni MEdunjanin ni SPahic nisu uspjeli neku dugu dijagonalu da bace

EDIX
Kontakt:

Post Postao/la EDIX » 14 okt 2015, 23:55

moja prognoza:
BIH-NORWAY dalje ide BIH :bih: :bih:
SWEDEN-SLOVENIA dalje ide SWIDEN
UKRAINE-REP OF IRELAND dalje ide REP OF IRLEAND
HUNGRAY-DENMARK dalje ide DEMARK
mislim da ce mesa i momci u barazu pokazat puno bolji igru nego u ove posljednje dvije tekme,vise bih volio norvezane nego slovence,slovenci su mac sa dvije ostrice mogli bi ih podcijeniti a to nebi bilo nikako dobro,nadam se samo da irce necemo dobit mislim da su posle svedjana naj j...i od ovi 8 rep. u barazu,nijemci su u dvomecu sa njima uzeli samo jedan bod i to kod kuce.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 okt 2015, 23:56

ja sam mislio da sam ja jedini koji ne zeli Sloveniju kad evo ono i Medunjanin nece Slovence

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 okt 2015, 23:57

Šunjić,Bičakčić i Zukanovic su bas u pet deka i tu je samo pitanje selektorovog izbora,koga god odabere nije greska.Cocalic i Vranjes vec ne mogu u tu kategoriju,Coca je liga a Ogi dvije ispod.
Ono zbog cega sinoc odbrana nije stimala je igranje Vranjesa,on je unio pometnju,jednostavno nije umio igrati ulogu koja mu je namjenjena vec se svaki put instinktivno vracao i postavljao na poziciju stopera praveci dalje pometnju u pozicioniranju ostalih igraca.

Pazljivo pogledajte golove Kipra,pogotovo drugi.Nema Spahica ni Šunjica kao igraca najblizih golmanu nego su svi razbacani po sesnaestercu.
Nema sansone da im onaj pas ne bi bio uhvacen u ofsajd da je Spaha bio na svom mjestu kao igrac cije kretnje prati cijela zadnja linija i koji namjesta ofsajd zamke.
Jos kad dodamo da je tu bio jos jedan stoper Zukanovic to je onda bila prava anarhija gdje se ne zna ni ko pije ni ko placa.

Mi nemamo problem sa losom igrom odbrane,sve sto trebamo je normalnu formaciju sa igracima koji igraju svoje pozicije,sinoc je to bio problem.
I selektor bi se morao odluciti kojeg stopera ce prikljuciti Spahicu a ne stalno mijenjati drugog stopera,to se ne radi.

I definitivno uz postovanje Zukanovicu on ne moze na lijevom beku odigrati ni blizu kao Kolasinac.To definitivno ne treba vise ni pokusavati.osim ako se mora.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 15 okt 2015, 00:13, ukupno mijenjano 5 puta.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 14 okt 2015, 23:58

zgembo89 je napisao/la:SJecam se onda protiv POrtugal Misimovic nije mogo posle par dna igro za Volfsburg ,a mi ispusili od POrtugala iako smo imali smoa jedan go zaostatka..Tacno da bi nas zuti Pjanica osakatio jer i u ovoj utakmici sa Kiprom je rasturio sa dugim loptama nema drugog igraca tog kalibra ni MEdunjanin ni SPahic nisu uspjeli neku dugu dijagonalu da bace
:shhh:

Medunjanin je 2x bacio dugu dijagonalu tamo gdje se najvise trazi... ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 okt 2015, 00:03

bordobijeli je napisao/la:ja sam mislio da sam ja jedini koji ne zeli Sloveniju kad evo ono i Medunjanin nece Slovence
Ne znam zasto neko ne bi volio najpovoljnijeg protivnika ?

Zar nije bolje da imamo "laksi" posao sa Slovencima, nego da se borimo i strepimo protiv Iraca ili Danaca ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 okt 2015, 00:04

Irci se precjenjuju.
Slovenci se podcjenjuju.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 okt 2015, 00:15

Ma dobro realno Džeko žuti može dobiti jedino zbog neke gluposti, prigovora ili nekog glupog faula. Pjanić još najprije zbog prigovora jer voli puno razvezati jezik sa sudijom što mu ne valja. Begović u slučaju nekog zadržavanja ili ne daj Bože penala. A Spaha i Šunjić imaju realne šanse da budu kartonirani, nadati se da će bar jedan ostati neokrznut. Vjerujem da u slučaju pozitivnog rezultata možemo očekivati izmjenu jednog od dvojice štopera baš radi te predostrožnosti.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 okt 2015, 00:30

Elegant je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:ja sam mislio da sam ja jedini koji ne zeli Sloveniju kad evo ono i Medunjanin nece Slovence
Ne znam zasto neko ne bi volio najpovoljnijeg protivnika ?

Zar nije bolje da imamo "laksi" posao sa Slovencima, nego da se borimo i strepimo protiv Iraca ili Danaca ?
ma slazem se kad ovako gledaš na prvu i ja sam mislio da je slovenija najlaksi protivnik ,al mi kakvi smo ako dobijemo slovence onda smo apsolutni favoriti moramo to proci lagano s 3-4 gola razlike takva ce se slika stvoriti , a oni nisu uopšte naivni Ruse su izbacili u barazu ,imju doboru ekipu i selektora ,meugodni su dobri trkacki . po meni nisu nista losiji od ostali protivnika,tako kad bolje razmislim da je svejedno koga cemo dobiti sve je to u pet "deka"

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 15 okt 2015, 00:30

Ja se sve nadam da ce nekim cudom Besic igrati, inace smo katastrofa na sredini. Pored Pjanica, opcije su: Hadzic, Grahovac, Vrancic, Susic, Medunjanin, Stilic, Salihovic, Prcic. Zaista treba biti umjetnik pa izabrati dva najmanje losa rjesenja. Nisam pristalica igranja Zuke, Kolasinaca, Bicakcica...a pogotove ne sranjesa na poziciji zadnjeg veznog u barazu. Ako bi ipak morali nekoga od "drvosjeca" odnosno odbrambenih igraca, onda Spaha dok ne dobije zuti karton.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 okt 2015, 00:31

Donnie Darko je napisao/la:Irci se precjenjuju.
Slovenci se podcjenjuju.
Za Sloveniju se slazem (mada realno s njima bismo najlakse izasli na kraj), za Irsku ne...
A zasto? - samo cu jedno reci - Martin O'neill. Ako si dovoljno pratio fudbal, tacnije njegove klubove koje je vodio, razumjet ces o cemu govorim...(nisam citao ranije komentare, mozda je neko obrazlagao...)

Kada bih mogao birati, onda bi to bilo ovim redoslijedom (% - sanse za prolaz):
Slovenija (70:30)
Norveska (60:40)
Danska (55:45)
Irska (54:46).

Naravno, ovo je moje misljenje pri kojem sam uzeo u razmatranje kvalitet protivnika, selektora, iskustvo, naboj navijaca i igraca (Irska), i veci broj nasih navijaca na gostovanjima...

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 15 okt 2015, 00:32

Dado je napisao/la:Ne. Igraci koji su ugrozeni za uzvratnu utakmicu baraza (imaju po dva zuta)

Sunjic
Pjanic
Spahic
Dzeko
Hadzic
Begovic
a hoćel se kartoni poništit kad krene završnica prvenstva? naravno ako se plasiramo

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 okt 2015, 00:35

coelho41 je napisao/la:
Dado je napisao/la:Ne. Igraci koji su ugrozeni za uzvratnu utakmicu baraza (imaju po dva zuta)

Sunjic
Pjanic
Spahic
Dzeko
Hadzic
Begovic
a hoćel se kartoni poništit kad krene završnica prvenstva? naravno ako se plasiramo
Hoće!
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 15 okt 2015, 00:38

Pravite od Irske Brazilce. Da su dobri jesu, ali opet su po meni povoljnija opcija nego Danci.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Dinhooo, Mostarska, Sheyi i 27 gostiju.