FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 10 avg 2013, 01:19

Pale je bijesan. :twisted:

Cuj nisu penali. :lol: Pa sam Stegen je rekao poslije utakmice da su penali cisti a pred njegovim ocima se sve desilo. :?

Slazem se da je Mandza trebao dobiti crveni ali Bayern je Bayern, ikona Njemackog nogometa. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 avg 2013, 01:30

amerosm je napisao/la:
No sa ovom vrstom sistema u Evropi se necete bas najbolje provesti. Siguran sam da se @eff_sa i @geronimo sjecaju mojih postova kada sam govorio da je Bayernu potreban jos jedan kvalitetan vezni igrac da bi dominirao na svim poljima i gle cuda Bayern poce sa dominacijom kada dovedose Martineza.
Moje je mišljenje da će ovaj sistem biti paklen kada se još doradi, pa eto vidjet ćemo ko će biti u pravu.
A Martinez nije zapostavljen, nego za sada Pep smatra da nije još uvijek dovoljno spreman..... ;)

Po pitanju navijača ja nisam bio nezadovoljan niti kritičan što se prošle sezone tiče. Pisao sam o tome. A večeras je drugo poluvrijeme po pitanju navijanja stvarno bilo kriza. Samo ja vjerujem da će se te stvari rješit.
A Liga prvaka nikada neće biti problem, problem su ove utakmice, jer tu se publika ponaša turistički.... ;)
A generalno je kod onih koji ne simpatišu Bayern, kada se nema šta naći ko zamjerka, počne se o navijačima. Ta priča je uvijek bila pretjerana i nikada me nešto nije puno doticala...

@amerosm: Samo nešto da još dodam. Ne smijemo zanemarit činjenicu da je večeras Bayern igrao protiv taktički solidne ekipe (Favre - jako dobar taktičar), protiv neugodnog protivnika, te je bio start sezone. A u prvih pola sata smo bili razbili protivnika. E sada kada to sagledaš sve, zar to baš nije više pozitivan pokazatelj nego negativan? Po meni i previše pozitivan, da se ne lažemo....A ja znam da je ovaj sistem za tebe nešto novo, kao i za većinu koji prate BuLi. Međutim, nema baš sada puno osnova za kritiku....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la Semir BAYERN » 10 avg 2013, 01:52

Stroj!

Kako god, dobar start sezone, tri boda uknjizena, dobra igra ekipe, pojedinci koji su bili manje dobri od ostalih ce uvidjet svoje greske u igri, itd... ne mora Bayern pobjediti svaku tekmu 7-0 da bi digao samopouzdanje, za sve ostalo tu je Robbery.

slika
Pričaj Bosno, gdje god budeš tekla, o ljepoti šeher Sarajeva, o Ilidži i banjama njenim, pričaj Bosno svojim valovima!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 10 avg 2013, 01:53

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Semir BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la Semir BAYERN » 10 avg 2013, 03:12

gerdmuller je napisao/la:Pale samo za tebe:https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 7191_n.jpg 8-)
i to podrska omladincima :)
Pričaj Bosno, gdje god budeš tekla, o ljepoti šeher Sarajeva, o Ilidži i banjama njenim, pričaj Bosno svojim valovima!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 10 avg 2013, 03:14

Najbolji trener na dunjaluku radi prave stvari,pravi dominantan Bayern koji ce gaziti sve redom ;)

Ponavljam vec 5464 put da Bayernu treba vremena da se privikne na totalno drugaciji sistem koji je susta suprotnost sa prethodnim.

A pljuvaci mogu nastaviti sa omalozavanjem ali neka na kraju sezone vidjecemo da li ce imati hrabrosti da bilo sta kazu protiv Pepa.

Realno meni kao navijacu Bayerna ne bi bilo krivo da dodje neko sa strane i da kritikuje ekipu,ali kada vidim da najveci pljuvaci dolaze iz nasih redova :? zalosno :!:

Ali neka polako doce sve to na svoje mjesto,samo sabura.

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 10 avg 2013, 03:45

Stefan Effenberg je napisao/la:
Gledam taktiku i ne mogu vjerovati da se unistilo 2 godine mukotrpnog truda, rada i znanja Heynckesa.
Uništit ce vas Pep :mrgreen: sve što je Jupp mukotrpno gradio godinama, ovaj ce to syebati.

Otjerajte ga , dok još nije kasno :P

Semir BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la Semir BAYERN » 10 avg 2013, 06:20

slika

Zlatna lopta!?

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 avg 2013, 11:10

Dobar početak nema šta zadovoljan sa igrom naprijed dok odbrana još nije došla do vrhunca.Mašina zvana Bayern polako se zagrijava i uskoro očekujem onaj stroj od prošle godine :D Mislim da bi bilo još bolje da je Pep sinoć stavio Martineza na poziciju Bastiana a Bastijana, mjesto Krossa naprijed sa Mullerom i Ribom i Robom po krilima. Izgleda da će zbog velikog broja kvalitetnih igrača Pep uvijek u svakoj utakmici mjenjati nešto u ekipi sa igračima prvenstveno sa veznim igračima i igračima u napadu. Mislimda samo šet igrača ima zagarantovano mjesto u ekipi a to su Neuer,Lahm,Dante,Schweinsteiger,Alaba,Ribery osatli će se rotirati ;)

Mia san Mia

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 10 avg 2013, 12:00

Stefan Effenberg je napisao/la:Pep, svaka cast majstore tvojem znanju no danasnja igra je meni bila katastrofa.

Ispada da sam dezurni kriticar ali Gladbach nam je u ovoj utakmici stvorio 5 zicera a to nam prosle sezone nisu stvorili u 10 utakmica.

Gledam taktiku i ne mogu vjerovati da se unistilo 2 godine mukotrpnog truda, rada i znanja Heynckesa.

Gledao sam skoro sve pripremne tekme i mogu reci: jadni svi stoperi i bekovi. Ostavljeni sami da se bore svih 90 minuta na takvom prostoru. Nije ni cudno da Dante zabija sam sebi jer jednostavno kad tad puknes psihicki i ne mozes odrzati koncentraciju.

Isto se dogodilo i Boatengu ovu utakmicu i to par puta samo bez posljedica srecom.

Pep, toliko odabira imas a ti lupas po svojem. Dobro, nitko ne zna kamo to vodi i vjerojatno ce biti u redu ali trenutno nam svaka ekipa moze dati gol bez problema a da ne govorimo o velikim momcadima.

Po meni, ova igra trenutno nema ni glavu ni rep.

Igraci konfuzni, zbunjeni, kao da ne zele prihvatiti Pepove ideje i tu se ne vidi napredak u ovih mjesec dana.

No dobro, pricekati moramo da se svi vrate pa tek onda vrijedi donositi konacne zakljucke.

I jos samo ovo: ja nikad, nikad, nikad ne bi prodao Luiz Gustava jer za mene je on igracina, ima sve, pa cak i tehniku sasvim dobru za zadnjeg veznog. Ma klasa samo takva. On uvijek odigra odlicno. Uvijek grize i ne pusta a zna zabiti majstorske pogotke i da ne pricam kakav je u velikim utakmicama.

To me nervira, pa ne mogu svi biti Ribery vec netko mora biti razbijac. To je bilo i biti ce tako.

Effenberg objasnio i malo je toga sto se moze dodat ovoj analizi!

Ajd recimo da gustavo nije klasa vec klasetina kao igrac i kao osoba.Iako nije puno igao prosle sezone nikad nista protiv nikog nije rekao, niti se bunio,podredio se timu jer on je upravo to, timski igrac kojeg bi svaka ekipa na svijetu zeljela u svojim redovima.Nakon timoscuka,cana vjerojatno cemo ostat bez ovoga dragulja jer takvi su nedobrodosli,a naslovi se ne osvajaju s 6 ofenzivnih fantazista pep moj, kojima je u glavi samo protivnicki gol, dok o obrani svoga ne razmisljaju...

Svi zele atraktivnost i napadacku igru (to smo i s pepom dobili), ali da se tako zapostavlja obrana i da protiv prvaka europe, na nasem terenu jedna borussija(bez podcjenjivanja protivnika) dode do toliko prilika za gol to je neshvatljivo. Prosle sezone nismo dovodili fantaziste, u tim su dosli ratnici poput mandze i martineza koji su bili kljuc uspjeha.Obrana je pocinjala od napadaca i svatko je znao sto mu je zadaca u fazi napada i obrane.Sto schweini u ovom sistemu kao zadnji vezni moze napravit???U fazi obrane ostaje sam na velikom prostoru koji ne moze pokrit,u fazi napada je previse igraca u sredini terena, jos kad dodas boatenga i dantea koji prelaze centar **** ga onda,samo se naguravaju. Takoder jucer sam gledao "bekove" alabu i lahma koji su vise vremena proveli na sredini terena nego na poziciji na kojoj su najbolji.

Samo se nadam da necemo bit prisiljeni za neko vrijeme ponovo trazit trenera kojem ce bit glavna zadaca napravit balans izmedu obrane i napada.Bit ce ove sezone puno lopti u nasoj mrezi ukoliko se nesto ne promjeni!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 10 avg 2013, 15:59

Rummennige se pravi blesav i medijima odgovara da ne zna koji je razlog zasto je atmosfera na stadionu bila katastrofalna :evil: bavarci bavarci ajmo svi u glas rummennige pusi kuratz nas 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 avg 2013, 16:08

Ma poradice se na toj atmosferi nesto, jednostavno ce Ulli morati popustiti u nekim svojim kriterijima, jer sigurno je da ce sve vise i vise biti kritika i pod istim ce morati makar malo popustiti.

Treba napomenuti da je Bayern II jos jednom pobijedio, ovaj put Ingolstadt sa 4:1, gdje su nakon primljenog gola u samo 5 minuta okrenuli rezultat.

Igraju ova djeca kao luda. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 avg 2013, 16:37

Pratil' ko Bayu II, imal' neko da odskače da se prekomanduje u skorijoj budućnosti ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 avg 2013, 16:53

Centre forward je napisao/la:Pratil' ko Bayu II, imal' neko da odskače da se prekomanduje u skorijoj budućnosti ?
Ima Rankovic, u 7 utakmica 11 asistencija.

Ovo je vise neki statisticki podatak, utakmice se ne mogu pratiti osim na Bayernovoj televiziji a to mozes dobiti ukoliko placas pretplatu.

Inace, ima tu dosta potencijala, vecinom su to igraci koji su prosli pripreme ovog ljeta sa prvim tipom kao sto je Weihrauch, Green i Hojbjerg koji je trenutno povrijedjen.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 avg 2013, 17:06

Izgleda ode Gustavo u Arsenal, steta :cry: , ali ajde barem ce igrati u prvom timu tamo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 avg 2013, 17:14

Dobar BvB pravo. Biti će zanimljivo 8-)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 avg 2013, 18:02

Neutral je napisao/la:Dobar BvB pravo. Biti će zanimljivo 8-)
Jedna tijesna ili barem tijesnija sezona , ne bi bila loša. Neka frca na sve strane.... :D
Prošle su sezone napunjene baterije titulama, uspjesima, pa neka ove bude uzbudljivije i žestoko, neka bude knap, pa da tako uzmemo titulu.....I ta mi se varijanta nevjerovatno sviđa...... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 avg 2013, 20:29

Vrsi se pritisak na Gvardiolu sa svih strana. Zamer i drustvo vec sad pokusavaju neutralisati pritisak, iako je sezona tek pocela. Vidjet cemo kako ce se Pep snaci. Od njega se ocekuje puno. Mnogi imaju 'nerealna' ocekivanja koja Pep mora realizovati da bi opstao. Jbg, takvo mu naslijedje, slava i uspjesi iz Barse postadose teg oko vrata.

Pep je izuzatno ambiciozan covjek, zeli u svaki klub unijeti dio sebe, dati SNAZAN vlastiti pecat. Takav je i Murinjo, s tom razlikom sto je Murinjo uspjeo, dok Pep tek ima prvi pravi test svog umjeca i vizionarsta. Dosta se trenera izmjenilo u Celziju nakon odlaska Murinja i nijedan nije pokusao mijenjati od Portugalca formiran stil igre. Niko nije imao toliko hrabrosti, vizionarstva ili cega vec!?

Bajern vec dugi niz godina igra priblizno isto. Hajnkes je naslijedio postojeci sistem.

Sve to Gvardiola pokusava transformisati u nesto bitno drugacije. Pokusava nemoguce, spojiti ono dobro iz Barse sa dobrim iz Bajerna. Da se razumijemo, bilo i jednako tesko na Barsu preslikati pozitivne karakteristike iz igre Bajerna, a da se to ne odrazi lose i poremeti uhodanu koncepciju.

Ako Gvardiola uspije u svom naumu, polozit ce jedan od najtezih ispita u istoriji fudbala.

Meni se cini da je uzeo veliki zalogaj i da fudbalsku revoluciju ne moze siriti van Katalonije. Igra Barse je nastala iz davno sazidanog temelja i godina nadogradnje. Pep se nasao u pravo vrijeme na pravom mjestu i pokupio kajmak. Njegove zasluge su neupitne, ali ih itekako treba podijeliti sa svojim prethodnicima.

U Bajernu je pionir, pokusava nesto sto niko nije pokusao. Sanse za uspjeh su neuporedivo manje nego je slucaj bio u Barsi, pa ce samim tim i zasluge biti visestruko vece ako ispuni ocekivanja.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Klare

Post Postao/la Klare » 10 avg 2013, 21:53

@Valencia po ko zna koji put lupa :roll: , nevjerovatno kako je taj čovjek na prvom mjestu neinformisan pa tek ostalo. :oops:

Yebote informacija ti je osnovno pravilo :idea: , i ako njega prekršiš talašika si žešća, što ustvari i jesi. :oops:

Nemam štra igru da kritikujem, igrali smo onako protiv jakog protivnika sa odličnim Favreom i zasluženo pobijedili, što je i najvažnije.

Migam effeu i govorim da mis se sviđa što ova ekipa ima i onog toliko spominjanog dusela :) , i u stanju je iz ničega u bilo koje vrijeme da zabije.

Primljene golove odmah u startu prestanite da brojite, jer će istih uistinu biti i dosta više,
ali u napadu spremite ogromno neviđene brojanice. :lol:

Ovaj presing će da bude smrt za protivnike, jer isti jedva da će u tom tempu i 65 da izdrže,
a naši će vremenom da budu sve bolji, jer će i fizički još dodatno jačati,
a pritom je izbor svjetske klase dosta kvantitativan za takvo nešto.

Ja vjerujem u Pepuna, samo da igrači ne puknu pod tim umorom, pa kažu:"Pepune ko te yebe." :lol:

Moguće da već takvih i ima, ali lako ćemo s njima. ;)

Da se pitam Mandđžuka bi kod mene uvijek igrao ;) , bez obzira što je 'rvat. :mrgreen:
Čovjek je klasa, i ne bih ga mijenjao ni za navikani dvojac Ibra-Kavani i ostale kojekakve zvijezdice...,
jedino bi ga mijenjao za Mariona, ali ne može.

Kako Kroos igra 8-) , pa Tiago nema šta da traži, Gece će morati dobrog kupusa da jede ne bi li se nametnuo,
koji pas, koja šutina. :o
Kako njemu ta lopta legne, on je toliko tehnički nadkovan da u sekundi bira da li će bombu, plasirku, felš ili spin,
i što je jedno čudo neviđeno u svijetu fudbala toliko to kvalitetno uspije, uvijek i uvijek da izvede, fantazija. 8-)

O pokrivanju prostora ne treba trošiti riječi, nekad ga iz daljine zamijenim sa najboljim na svijetu što se toga tiče našim Bastianom, eto toliko je dobar. ;)

Miler je svakako igrao na čudnoj poziciji, pa je bilo i previše očekivati da nešto posebno uspije,
mada njega nikad kritikovati ne treba, jer uvijek dušu ostavi. ;)

Pozitivno jeste da u ovim službenim utakmicama Riki ne ide na stopera, i potrajalo daBogda. ;)

Eh što se same sezone tiče, LP i BL će okarakterisati sezonu.
Ukoliko se uzme jedan od ta dva trofeja sezona je zadovoljila, sezona je uspješna,
a ukoliko oba budu sezona je odlična, fenomenalna, a ukoliko se uzme i triple sezona je fenomenalno fantastična. :lol:
Super i interkontinentalni kupovi :? , pa ne znam šta da kažem, jedino vrijede što su službeni, ulaze u službeni zapisnik..., ali su pa da ne kažem skroz nebitni, ali zaista blizu toga. ;)

Kup je bitan više-manje, a ova prva dva(LP uzeta) meni su potpuno-potpuno iste važnosti, i jesu daleko najvažniji. ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 avg 2013, 22:19

Klare

Tvoj diskurs odaje tvoju mladost/nezrelost. Bio sam isti takav sa 17 - 18 godina. Samo ostro i u kost :).

Simpatican si forumas, lajkam te, sto bi danasnja omladina rekla :).
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.