Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Milan bi trebao uzet' Beniteza, boljeg u ovakvom stanju neće dovest' sigurno 

Pa pazi globalno gledano Juve nije jednako Seria A ali po rezultatima ostalih klubova u zadnjih par godina Boga mi ta konstatacija nije toliko netačna.Claus je napisao/la:Slažem se da imaju solidnu transfer politiku, ali "Juventus" nije jednako "Serie A". Valjda postoje Inter, Milan i ostali klubovi, bez kojih definitivno nema snažne lige. To što Juventus nije puno griješio na tržištu i doveo obećavajuće igrače (ali i izgubio prve violine timaFaraonTM je napisao/la:Pa znam ali Juventus kao jedini konstantan klub u vrhu i Ligi Prvaka zadnjih par sezona ima solidnu transfer politiku sa finansijske strane. Doveli su sjajne igrače za vrlo male pare, što Englezi (govorimo o TOP klubovima naravno) neće uraditi nikada. Što se tiče Milana, Milan ne vodi glavnu riječ u Seriji A već par godina tako da uzimanje za primjer Galliani u svrhu poređenja sa Englezima nije baš relevantno, o tome sam ti ja pričao i rekao da bi prikladnije bilo da si naveo primjer Juventusa.Claus je napisao/la:Govorim o tome da vodeći Serie A klubovi, čak i kada imaju novca, gledaju kako da potroše (čitaj bace) isti na igrače tipa Soriano.
Milan bi trenutačno možda mogao porediti sa Evertonom po pružanju mogućnosti igračima, mada kad bolje razmislim ni to mi nije relevantno. Imam osjećaj da bi određeni igrač prije prešao u Watford nego u Milan, jedino što mu u Milanu osim love mogu ponuditi (a to može svaki klub iz Engleske) je ta stara slava od koje se ne živi.) nije dovoljno. Treba imati kontinuitet, treba jačati u svakom segmentu, trebaju se i ostali timovi probuditi iz zimskog sna...
Što se tiče Milana, Berlusconi je konačno dao finu svotu za transfere, ali Galliani nije riješio ključno pitanje - vezni red. I tako godinama. Doveo je odličnog Baccu, potencijalno dobrog Romagnolija, ali je ostatak novca potrošio na gluposti. O tome je riječ. Inter je bio nešto bolji i odradio jako dobar mercato, iako bi bilo dobro da su našli zamjenu za Kovačića, no za sada imaju rezultat, što je najbitnije za njih. Tako treba nastaviti, jer jedna lasta ne čini proljeće. Roma, kao jedan od glavnih favorita za Scudetto, ostavila je propuh u odbrani. Lazio neću ni da komentarišem.
Razumijem da postoje određeni problemi, problemi koje si mahom naveo, ali s tim se može i mora (iz)boriti.![]()
Poenta je da što bolje klubovi budu trošili novac i planski dovodili pojačanja, calcio će biti sve jači i jači. Ljudi koji se pitaju za sve u klubovima moraju ići u korak s vremenom i prestati živjeti u prošlim vremenima, jahati na slavi devedesetih, jer je taj period iza nas i više se nikada kao takav neće vratiti.
Što se tiče ostalih klubova naravno da postoje Milan i Inter prije svih pa onda Roma, Napoli, Lazio, Fiorentina. Ali činjenica je da su Inter i Milan žestoko grohnuli zadnjih par sezona a samim tim je pao i kvalitet lige.
Eh sad ono što ja tebi pokušavam reći je sljedeće, govorimo o pregovaračkoj moći Engleza i Talijana i ti kažeš kako je u zadnje vrijeme i Italija odnosno klubovi u Italiji opali po tom pitanju i daješ za primjer Milan i Gallianija kako bi otpilike to izjednačio sa lupam što City skrši ogromnu lovu na Sterlinga.
Vidi, sa obzirom da je Milan grohnuo u zadnjih par godina osim preplaćivanja igrača (kao i Inter) nemaju neke mogućnosti da dovedu neko kvalitetno ime. Znači možeš mu ponuditi lovu i staru slavu. Ligu Prvaka, neke aman uslove, borbu za trofeje od toga mu ne možeš ponuditi ništa. Dok City Sterlingu može ponuditi sve ovo uz dosta manje love ali jednostavno ne žele, neće ili ne znaju te ih preplate, to je nesposobnost a ovo na primjeru Milana je više moranje.
Naravno niko Milanu nije kriv što se doveo u situaciji u kakvoj jeste al' definitivno ne bih rekao da su Talijani opali po tom pitanju. Galliani možda i jeste jer jednostavno ostario plus spomenuti problemi ali i dalje su za Engleze doktori nauka u tome.
Kažem primjer Juventusa je jedini validan u poređenju sa Englezima jer je Juventus jedini Talijanski klub koji nekom igraču može ponuditi određene stvari skoro kao City.
Znači Talijani jesu grohnuli to jeste činjenica ali što se tiče pregovaranja i dovođenja igrača za male pare tu su neprikosnoveni i dalje.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Rezultati su ovdje irelevantni, jer jedan klub ne čini ligu, bez obzira kakav on bio. Gdje je Bundesliga bila dok nisu BVB i ostali klubovi (uz Bayern) ojačaliFaraonTM je napisao/la:Pa pazi globalno gledano Juve nije jednako Seria A ali po rezultatima ostalih klubova u zadnjih par godina Boga mi ta konstatacija nije toliko netačna.

O tome ti pričam.FaraonTM je napisao/la:Što se tiče ostalih klubova naravno da postoje Milan i Inter prije svih pa onda Roma, Napoli, Lazio, Fiorentina. Ali činjenica je da su Inter i Milan žestoko grohnuli zadnjih par sezona a samim tim je pao i kvalitet lige.

Sterling i City je loš primjer. Ne tražim i ne očekujem od klubova da troše astronomske cifre na preplaćene zvijezde, jer to u krajnjoj liniji niti je moguće, niti je ekonomski opravdano. Ono o čemu se govori jeste činjenica da, shodno raspoloživim sredstvima dakako, klubovi ne trguju dovoljno dobro. Niko normalan ne bi želio da Serija A bude konkurentna Englezima u tom smislu.FaraonTM je napisao/la:Eh sad ono što ja tebi pokušavam reći je sljedeće, govorimo o pregovaračkoj moći Engleza i Talijana i ti kažeš kako je u zadnje vrijeme i Italija odnosno klubovi u Italiji opali po tom pitanju i daješ za primjer Milan i Gallianija kako bi otpilike to izjednačio sa lupam što City skrši ogromnu lovu na Sterlinga.

Sve to vrijedi ukoliko govorimo o igračima iz samog vrha, a takvih nema previše. Do njih će se dolaziti potepeno. Poenta je pokupiti realna mete, igrače koji ne moraju nužno biti loši ili prosječni, ali koji mogu biti od pomoći. Milan je prije nekoliko godina mogao dovesti Eriksena za bagatelu (10-12m je bila cifra, ako se ne varam), ali su se ipak odlučili dodati još koji milion i dovesti Matrija.FaraonTM je napisao/la:Vidi, sa obzirom da je Milan grohnuo u zadnjih par godina osim preplaćivanja igrača (kao i Inter) nemaju neke mogućnosti da dovedu neko kvalitetno ime. Znači možeš mu ponuditi lovu i staru slavu. Ligu Prvaka, neke aman uslove, borbu za trofeje od toga mu ne možeš ponuditi ništa. Dok City Sterlingu može ponuditi sve ovo uz dosta manje love ali jednostavno ne žele, neće ili ne znaju te ih preplate, to je nesposobnost a ovo na primjeru Milana je više moranje.

Prva rečenica ti je apsurdna i kontradiktorna. Nije neki uspjeh biti "doktor nauka" za Engleze po tom pitanju.FaraonTM je napisao/la:Naravno niko Milanu nije kriv što se doveo u situaciji u kakvoj jeste al' definitivno ne bih rekao da su Talijani opali po tom pitanju. Galliani možda i jeste jer jednostavno ostario plus spomenuti problemi ali i dalje su za Engleze doktori nauka u tome.
Vrati se na početak, ponovo si promašio poentu.FaraonTM je napisao/la:Kažem primjer Juventusa je jedini validan u poređenju sa Englezima jer je Juventus jedini Talijanski klub koji nekom igraču može ponuditi određene stvari skoro kao City.

To "za male pare" sam apsolvirao još u svom prvom postu, a za pregovaranje generalno nema šanse. Nekad bilo...FaraonTM je napisao/la:Znači Talijani jesu grohnuli to jeste činjenica ali što se tiče pregovaranja i dovođenja igrača za male pare tu su neprikosnoveni i dalje.
Ja ti pokušavam reći da odvojiš primjer Milana i ostalih klubova ali si se ti uhvatio Milana kao p'jan plota
Galliani je postupio loše par puta u zadnjih par sezona al' to smo već apsolvirali i ne možeš formirati mišljenje na osnovu Milana i Galliania. Šta je sa Interom, Juventusom i Napolijem recimo, oni nisu imali odličnih transfer pogodaka?
Sjeti se za kakve pare je Juve doveo Teveza, Pogbu, Vidala, Napoli je doveo Higuaina, Callejona, Albiola, Reinu, Hamšika.
Inter ove godine napravio odličan posao sa Perišićem, Jovetićem.. i to sve za relativno male pare dok jedan Bournemouth dovede Iturbea za 20 miliona, mislim ta razlika je ogromna ako mene pitaš.

Galliani je postupio loše par puta u zadnjih par sezona al' to smo već apsolvirali i ne možeš formirati mišljenje na osnovu Milana i Galliania. Šta je sa Interom, Juventusom i Napolijem recimo, oni nisu imali odličnih transfer pogodaka?
Sjeti se za kakve pare je Juve doveo Teveza, Pogbu, Vidala, Napoli je doveo Higuaina, Callejona, Albiola, Reinu, Hamšika.
Inter ove godine napravio odličan posao sa Perišićem, Jovetićem.. i to sve za relativno male pare dok jedan Bournemouth dovede Iturbea za 20 miliona, mislim ta razlika je ogromna ako mene pitaš.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Kad vec pominjete Watford, ljudi su za dvije sezone potrosili max 22m funti, doveli bruku novih igraca, ali je Flores to odlicno poslozio.
Ne bih da ulazim u dalju diskusiju samo cu reci jos jedan primjer ovog tipa - Lester, a elita trosi, moze im se.
Ne bih da ulazim u dalju diskusiju samo cu reci jos jedan primjer ovog tipa - Lester, a elita trosi, moze im se.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Asteriks je napisao/la:Kad vec pominjete Watford, ljudi su za dvije sezone potrosili max 22m funti, doveli bruku novih igraca, ali je Flores to odlicno poslozio.
Uz Talijanskog trenera

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ma stoji to, al' ev i Crystal Palace, za tri sezone potrosili max 56m funti, tako da nisu toliko astronomske cifre kak se negdje predstavljaju.
Naravno ima i ona dr strana, al' otom-potom.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 04 jan 2016, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.
@Faraone,
Uhvatio sam se Milana jer ga i ti i ja, kao simpatizeri tog istog kluba, najbolje poznajemo, zato sam se nadao da ćeš shvatiti o čemu se radi. A razdvojiti ga od ostalih velikana u Seriji A, koji dijele manje-više istu sudbinu, jednostavno nije moguće.
I Inter, i Juventus, i Napoli su, baš kao i Milan, imali dosta promašaja i nisu bez razloga i dalje inferiorni u odnosu na mnoge timove iz EPL-a, Primere, Bundeslige... Posebno se odnosi na one najjače, na njihove stare rivale. To što su s vremena na vrijeme navedeni klubovi napravili dobar posao, ili što se tek sada počelo pametno raspolagati s novcem, ne znači da su odmah riješeni svi problemi. Treba nastaviti u tom ritmu još dugi niz godina da bi se vratilo na staze stare slave.
Mislim da sam rekao sve što sam imao.
Uhvatio sam se Milana jer ga i ti i ja, kao simpatizeri tog istog kluba, najbolje poznajemo, zato sam se nadao da ćeš shvatiti o čemu se radi. A razdvojiti ga od ostalih velikana u Seriji A, koji dijele manje-više istu sudbinu, jednostavno nije moguće.

I Inter, i Juventus, i Napoli su, baš kao i Milan, imali dosta promašaja i nisu bez razloga i dalje inferiorni u odnosu na mnoge timove iz EPL-a, Primere, Bundeslige... Posebno se odnosi na one najjače, na njihove stare rivale. To što su s vremena na vrijeme navedeni klubovi napravili dobar posao, ili što se tek sada počelo pametno raspolagati s novcem, ne znači da su odmah riješeni svi problemi. Treba nastaviti u tom ritmu još dugi niz godina da bi se vratilo na staze stare slave.

Pa dobro al' niko ovdje ni ne poredi lupam Inter sa C.Palace-om nego sa najjačim Engleskim timovima. Imaš i u Italiji primjer Sassuola ili Torina recimo al' to nije tema.Asteriks je napisao/la:Ma stoji to, al' ev i Crystal Palace, za tri sezone potrosili max 56m funti, tako da nisu toliko astronomske cifre kak se negdje predstavljaju.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Lester sa italijanskim trenerom a Watford sa udinezeovim skauting iskustvom, gdje je Pozzo nakon dolaska rasformirao sve u Watfordu i krenuo metodama Udinezea. Kad pogledas Watford vidis vec neke "poznate" igrace iz Calcia. 

35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
Ma neko je spomenuo da Watford nudi ovoliko, Borunem onoliko, ali kada im pogledas transfer politiku vidis da tu ima nekog temelja.FaraonTM je napisao/la:Pa dobro al' niko ovdje ni ne poredi lupam Inter sa C.Palace-om nego sa najjačim Engleskim timovima. Imaš i u Italiji primjer Sassuola ili Torina recimo al' to nije tema.Asteriks je napisao/la:Ma stoji to, al' ev i Crystal Palace, za tri sezone potrosili max 56m funti, tako da nisu toliko astronomske cifre kak se negdje predstavljaju.
Naravno komplet liga pomjera taj platni plafon, sponzori, partneri ovo ono, al sto da ne iskoristiti sve te povoljnosti.
Vidi da džaba ne širimo raspravu na više stvari, ja sam te citirao iz razloga što se nisam slagao sa tim da Talijani ne znaju raspolagati sa velikim novcem kao ni Englezi odnosno da ga troše na gluposti kao i Englezi. Uostalom Talijani nikada nisu imali niti će ikada imati novac kao Englezi al' će im uvijek biti konkurentni na terenu pa čak i bolji standardno što bi se reklo, to je valjda dokaz o toj nekoj pregovaračkoj moći.Claus je napisao/la:@Faraone,
Uhvatio sam se Milana jer ga i ti i ja, kao simpatizeri tog istog kluba, najbolje poznajemo, zato sam se nadao da ćeš shvatiti o čemu se radi. A razdvojiti ga od ostalih velikana u Seriji A, koji dijele manje-više istu sudbinu, jednostavno nije moguće.![]()
A to što je kvalitet lige opao nije povezano sa tim da su Talijanski klubovi dosta promašivali sa transferima nego da su prodali sve što valja iz klubova kako bi zaradili novac a u nove igrače nisu uložili ni 10% od profita prodanih igrača, sve do ove sezone.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- IlPrincipino
- Kontakt:
This designer has come up with ‘American-style logos’ for all 20 Serie A clubs
http://worldsoccertalk.com/2015/12/31/t ... e-a-clubs/
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- IlPrincipino
- Kontakt:
Tri sluzbena transfera danas u Serie A

Emanuelson je pojacao Hellas Veronu. Nekada velika nada Milana.

Ricky Alvarez(Novi Kaka
) pojacao je ekipu Sampdorie. Nekada velika nada manjeg milanskog kluba.

Suso je pojacao Genovu. Nastavlja se 'ljubav' ova dva kluba.

Emanuelson je pojacao Hellas Veronu. Nekada velika nada Milana.

Ricky Alvarez(Novi Kaka

Suso je pojacao Genovu. Nastavlja se 'ljubav' ova dva kluba.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Još da im i Cercija ustovarimo.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Pa yebo te, vise ce milan pojacati genou nego milan sam sebe.
jer realno, dva igraca poput susa i cercija su vise nego dobri za njihove uslove i situaciji u kojoj se nalaze... i to ih prakticno besplatno dobijaju.

jer realno, dva igraca poput susa i cercija su vise nego dobri za njihove uslove i situaciji u kojoj se nalaze... i to ih prakticno besplatno dobijaju.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Watford je vise ital klub nego engleski... tamo igra dobar dio njih sto su igrali u udinama prvo, pa ih pozzo samo onda salje u svoju dr igracku... on nije primjer ulaganja jer ni ne mora skoro nista ulagati... ima granadu i udinese pa od tamo salje igrace...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
Kad Suso i Cerci proigraju u Genovi, zapamtite šta vam kažem 

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Serie A
Lahko je igrati u "malom" klubu.
Taj isti Cerci je imao blizu 15 asista i 10-tak golova u onoj sezoni prije odlaska u Atletico, ali se znalo da on nije kalibar, ma sta neko mislio.
Ista prica je Darmian, prosjecan bek kojeg su mnogi podvaljivali pod klasu.
Neki igraci jednostavno ili nemaju kvalitet ili nemaju glavu za veliki klub, a danas se vecini poklopi oboje.
Italijani vec dobrano stagniraju sa domacim igracima i osim par incidenata vec se neko vrijeme ne pojavljuju ozbiljne klase.
Osim Verattia koji vise nije talenat, te Rugania, Romagnolia ili Bernardeschia, sve drugo je relativno lose.
Taj isti Cerci je imao blizu 15 asista i 10-tak golova u onoj sezoni prije odlaska u Atletico, ali se znalo da on nije kalibar, ma sta neko mislio.
Ista prica je Darmian, prosjecan bek kojeg su mnogi podvaljivali pod klasu.
Neki igraci jednostavno ili nemaju kvalitet ili nemaju glavu za veliki klub, a danas se vecini poklopi oboje.
Italijani vec dobrano stagniraju sa domacim igracima i osim par incidenata vec se neko vrijeme ne pojavljuju ozbiljne klase.
Osim Verattia koji vise nije talenat, te Rugania, Romagnolia ili Bernardeschia, sve drugo je relativno lose.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
to je sva sustina price...dva kluba iz top 5 liga (od kojih jedan i poluredovan ucesnik evropskih takmicenjaPeace je napisao/la:Watford je vise ital klub nego engleski... tamo igra dobar dio njih sto su igrali u udinama prvo, pa ih pozzo samo onda salje u svoju dr igracku... on nije primjer ulaganja jer ni ne mora skoro nista ulagati... ima granadu i udinese pa od tamo salje igrace...

dolazimo do toga da je veca lova na dnu PL-a , nego i Italiji u gornjem dijelu..a Poca zanima samo lova
cinjenica je da englezi mahom ne znaju da trose pare, jer ne moraju da ih cuvaju- to je primarni razlog...da je recimo Dibala propao Juventus bi bio u problemu, ili ako Romanjoli propadne Milan je u problemu, Inter vec sad prinudjen da prodaje zbog FFP-a...dok ako Depaj i Darmian propadnu je.aji ga , dace sponzor 60 miliona naredne godine za novog Depaja i Darmiana....ne opravdavam ni malo, ali jbg moze im se..koriste Italiju za skauting-tako na kraju ispade
a cinjenica je da su neki engleski klubovi spas za talijane, jer bez njihovih para i para od PSG-a mnogi bi u belaju bili...ako bi ovi poceli razmisljati i zaustavili nerezonske kupovine Djakerinija, Ogbone, Lamele, Iturbea, Ibarba ili ovih ponuda nenormalnih za Zazu, Sturara, Ranokiju itd- finansijski belaj bi udario na talijane
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.