zeljodogroba je napisao/la: ↑31 avg 2021, 15:10
SudoHusika je napisao/la: ↑31 avg 2021, 15:06
Meni se opet ove godine često po glavi vrti 352.
Ova formacija je sve cesce zastupljena u evropi i treneri koji je takticki dobro znaju postaviti prave vanserijske rezultate... cinjenica je da kod nas tesko ko od bekova/krila moze iznijeti tu poziciju tj. negdje ce izvisiti, a najcesce to znaci da ce puhat pozada... mozda grijesim, al iskreno, mnoge evropske ekipe nemaju igrace da podnesu taj stil igre i pozicije, a da je mi imamo, sumnjam al eto.
Sve je tačno što si napisao. Kvalitet kadra i brojčanost ekipe bi ti trebala valjda diktirati i formaciju. Mene ubi u pojam ovo guranje 4231 godinama gdje mi od 4 krila u ekipi realno ne možeš jedno dobro sastaviti, i to je glavni razlog zašto smatram da bi trebali pokušati sa drugom formacijom. I prošle godine je Amar znao iznenaditi protivnike sa 442 gdje smo i okretali utakmice. A sadašnji kadar ti nekako sam nameće 352 iz više razloga:
1. Imaš dosta štopera: Aco, Drina, Vrhovac, Jahić
2. Malić djeluje kao iznimno talentiran lijevi bočni tako da ne vjerujem da bi mu smetalo igrati ofanzivnije dok je npr.Blažević najbolju utakmicu u Želji odigrao na desnom krilu i njegova brzina (bez obzira što nema grama mozga, bi mogla doći do izražaja pogotovo što bi eventualne šupljine zatvarao 1 od 3 štopera.
3. Imamo hejbet centralnih veznjaka što je idealno za 352. Mekić, Bojo, Crnčević, Hajdarević pa čak i Subašić.
Jedino gdje bi nam škripilo u ovom slučaju je napad. Išlo bi to sa Zdunićem i Čelom ali u slučaju povreda ili suspenzija, bilo bi problematično jer se na Zadru više ne možemo osloniti. Ja bih lično i Jaganjca probao u tandemu sa Čelom bez obzira što je jako mlad. U Evropi se igrači smatraju formiranim sa 19,20 godina, i što njega ne bi probali "pustiti" da se šunja onako brz i okretan.