FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 05 okt 2020, 13:09

Zato bi čak i Dembele mogao biti koristan ukoliko ostane zdrav.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 05 okt 2020, 13:18

Riziko je napisao/la:
05 okt 2020, 12:13
Mogao bi u igru, da malo Griz osjeti klupu
Ko god samo da se Griezmann izbaci iz prvih 11. Momak ne zna loptu primiti u for. Strašno.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 okt 2020, 13:36

@Mokes
Kad je Setien došao, mislio sam da će ih razdrmati i da je to samo pitanje trenera. Poslije se ispostavilo da je Evander bio upravu i da su tu bili dosta dublji problemi od same taktike i ostalih trenerskih elemenata.

Ove sezone je došao fin broj novih igrača, kotarisalo se par metuzalema i odmah to izgleda dosta svježije i energičnije. Na stranu loše odluka Koemana sinoć, u prve dvije tekme se vidjelo dosta promjena i dobrih stvari, to je činjenica. Sprema je dosta bolja, iako na tome još treba dosta raditi. Kombinatorika u prva dva susreta neuporedivo bolja u odnosu na prethodnih par sezona. Uz to, energija i živost je opet tu.
Ima tu još posla, to definitivno, ali ovo što je napravio Koeman nakon kratkog perioda raduje. Ja lično nisam očekivao ni približna izdanja.

Možda i do toga što sam po prirodi optimist. :D
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 okt 2020, 13:39

Razlika između Setiena i Kumana je što Kuman ima ime, ima status legende i reputaciju, tako da je lakše uspostavit autoritet. Setien je uletio sa svojim autoritativnim pristupom, kao niko i ništa naspram svih igrača tako da je bilo osuđeno na propast. Nije pomoglo što je došao u sred sezone, i trkao se za titulu od samog starta, tako da je pritisak bio ogroman i pokleknuo je rano i odutao od tih zamisli i vratio isti pichkasti i kukavicki pristup koji je Valverde imao. Samo što je Valverde bio bolji u tome.

Tako da sam optimističan što se tiče autoriteta njegovog, ali sam pesimističan što se tiče njegovog umijeća kao stratega, i njegove reputacije kao tvrdoglavog trenera. Imam osjećaj da će Puig, Dembele i slični koje je otpisao odmah, dobit minimalne minute čisto što je tvrdoglav i iće da izgura svoje do kraja. A očigledno obojica su optrebni ovoj ekipi i uklopili bi se.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 okt 2020, 14:47

Ja sam više nego prijatno iznenadjen rezultatom jer sam očekivao siguran poraz. Barsa je takva ohebina od ekipe da u to da ona može nešto osvojiti mogu verovati samo braća Matić...

Najsmešniji su mi komentari "velikog pomaka" u igri? Kakvog pomaka? Kaže lepo je što je Koeman umanjio učinak Messija? Pa lepo je protiv nekih slabašnih timova ali čim se naidje na malo ozbiljniju ekipu vidi se svo neiskustvo Fatija i drugih junoša...nestanu sa terena a nestane i Messi zajedno sa njima.

Generalno je totalan nesklad ekipe...Od golmana do centra prestaro...od centra do protivničkog gola premlado tj. neiskusno za jače ekipe...

Prodaš Arthura od 24 godine , dovedeš starijeg Pjanketa da konačno sredina dobije motoriku i šta se desi? Ovaj mladji otišao a ovaj stariji greje klupu? Oj Koemane (g)rebem li ti majku...

Jasno je da je ovaj tim isključivo za La Liga namene i da osim prolaska kvalifikacija niko i ne očekuje ništa od LP i umesto da se konačno obračuna sa starim ohebinama nastavlja se sve po starom...

Nažalost biće po mom mišljenju velikih problema i u ligi....Ova ekipa, ova jednolična igra bez desne strane terena neće sa gostovanja donositi puno bodova pogotovo protiv malo ozbiljnijih i nabrijanih ekipa...

Voleo bih da se zahebem u proceni....ali ja to zaista retko radim ;)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 okt 2020, 14:55

E jesi i procijenio, svaka cast. Ja samo ne znam ko je normalan ocekivao nesto posebno i neki pomak u igri nakon svega sto se izdesavalo ovo ljeto?

Kad uzmes u obzir skandale zadnjih mjeseci plus pompa oko Messijevog odlaska, ova igra je i vise nego dobro, pogotovo kad poredis sa onim sto smo pokazali nakon pauze zbog korone.

I kakve promjene je iko mogao ocekivati uopste ovo ljeto? Koji to od klubova ih vrsi drasticno?

Sta je doveo Liverpool? City? PSG? Rejal? Nista i nikog. Nista znacajno. Ako je neko i dosao, neko drugi je otisao i to je to, nema se para.

Plus uprava na odlasku.

Tako da, polako. Bitno je samo ne osramotit se u LP ponovo i to je to. Za titulu u Ligi si svakako konkurentan pored ovakog Rejala.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 okt 2020, 15:03

leorey je napisao/la:
05 okt 2020, 14:55
E jesi i procijenio, svaka cast. Ja samo ne znam ko je normalan ocekivao nesto posebno i neki pomak u igri nakon svega sto se izdesavalo ovo ljeto?
Svako ko ima više od 2,5 grama mozga u glavi očekivao je da Busquetsa više nikada neće videti u prvoj postavi na centru (osim tate, strica i naravno Rajaza :mrgreen: )....Pjanić treba da se samoubije kome je rezerva :rol: ...ma mrsko mi i da pišem o Albi i ostalim ohebinama. Neka ide kako ide a odavno je otišlo u 3 lepe...

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 okt 2020, 15:04

Donnie Darko je napisao/la:
05 okt 2020, 13:39
Razlika između Setiena i Kumana je što Kuman ima ime, ima status legende i reputaciju, tako da je lakše uspostavit autoritet. Setien je uletio sa svojim autoritativnim pristupom, kao niko i ništa naspram svih igrača tako da je bilo osuđeno na propast. Nije pomoglo što je došao u sred sezone, i trkao se za titulu od samog starta, tako da je pritisak bio ogroman i pokleknuo je rano i odutao od tih zamisli i vratio isti pichkasti i kukavicki pristup koji je Valverde imao. Samo što je Valverde bio bolji u tome.

Tako da sam optimističan što se tiče autoriteta njegovog, ali sam pesimističan što se tiče njegovog umijeća kao stratega, i njegove reputacije kao tvrdoglavog trenera. Imam osjećaj da će Puig, Dembele i slični koje je otpisao odmah, dobit minimalne minute čisto što je tvrdoglav i iće da izgura svoje do kraja. A očigledno obojica su optrebni ovoj ekipi i uklopili bi se.
Upravo, slažem se.

Meni je fascinantno kako se ovdje uvijek provlači neka negativa. Bilo šta da se desi, vazda se vuče da to bude negativno, ne daj bože nekad nešto pohvaliti. Isto tako, jedva se dočeka da neko odigra malo slabije, pa onda da se dođe i tjera inat s onom poznatom 'e jesam vam rekao'. De Jong u prve dvije tekme odličan, protiv Celte među najboljim. Dođe treća tekma, odigra lik slabije, odmah serrancija i blaćenje.
Meni je recimo Busquets sinoć bio korektan, sve dok nije prebačen da igra haman pa krilo.

Vi ako ne vidite da je igra življa i brža, da su igrači energičniji, da je očigledno bolja fizička sprema (igrač manje protiv Celte, do kraja odigrali bez problema), da se ne gleda toliko prema Messiju kao u prošlosti, da je presing korektan, uz mnogo više kombinatorike naprijed, tačnije manje je bezidejnosti u odnosu na ranije sezone. Coutinho preporođen, mali Fati kida, Pique stabilniji (vidjećemo hoće li opet biti toplo-hladno). Ekipa koja je prošle sezone bila anemična i koja je znala kružiti čitavu tekmu bez da napravi par konkretnih akcija i prilika se ne može porediti s ovim.
Ovo ako ne vidite, onda ne znam o čemu da pričamo.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 okt 2020, 15:05

parangal je napisao/la:
05 okt 2020, 15:03
leorey je napisao/la:
Svako ko ima više od 2,5 grama mozga u glavi očekivao je da Busquetsa više nikada neće videti u prvoj postavi na centru (osim tate, strica i naravno Rajaza :mrgreen: )....Pjanić treba da se samoubije kome je rezerva :rol: ...ma mrsko mi i da pišem o Albi i ostalim ohebinama. Neka ide kako ide a odavno je otišlo u 3 lepe...
Pa nista novo i nikakvo iznenadjenje kad pogledas zadnje 3 godine, sasvim realan tok dogadjanja.

Vece promjene mozes ocekivat kad odu Alba, Pique, Roberto i Busquets. Od sljedeceg ljeta polako, s novom upravom. I opet naravno i nakon toga da neces bit nikakav konkurent za LP, morat ce proci neko vrijeme.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 okt 2020, 15:12

leorey je napisao/la:
05 okt 2020, 15:05
parangal je napisao/la:
05 okt 2020, 15:03
leorey je napisao/la:
Pa nista novo i nikakvo iznenadjenje kad pogledas zadnje 3 godine, sasvim realan tok dogadjanja.

Vece promjene mozes ocekivat kad odu Alba, Pique, Roberto i Busquets. Od sljedeceg ljeta polako, s novom upravom. I opet naravno i nakon toga da neces bit nikakav konkurent za LP, morat ce proci neko vrijeme.
OK, pa o kakvom NAPRETKU onda govorimo? Onom iz Kruševca? :rol:

Eno onog momka na stoperu? Odličan....i umesto da da se forsira, kali i stiče iskustvo i nikada više ne izgubi mesto u prvoj postavi znaš kad će ponovo zaigrati? Kad drtina Pique slomi nogu....jad i čemer

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 okt 2020, 15:13

Pa napredak u odnosu na ono poslije korone. Nema tu nikakve dileme. Ono poslije korone je izgledalo najlosije ikada sto sam gledao u Barceloni, nisu mogli da potrce pola sata. Zbog toga i 8 komada.

Niko nije rekao da napadamo LP nit se tome ko nada. Kakvo je stanje u Europi, niko nije u nekoj posebnoj formi, cak vise nisu ni Liverpool i City, vidio si jucer.
27.10.2020

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 okt 2020, 15:29

ko je gledao predsezonu, mogao je vidjeti da ekipa nece igrati preko messija, dakle, nece svaka lopta ici njemu, pa da on organizuje igru, takodjer, primijetna je bila bolja kombinatorika u posljednjoj trecini terena i lakse su dolazili u prilike za postizanje pogodaka i dok su protivnici, izuzev elchea, bili nizeligasi, mogla se vidjeti koemanova ideja i ono cemu tezi

dvije tekme u la ligi su pokazale ono sto se vidjelo i u kratkoj predsezoni, igraci su djelovali energicno, trka i presing su bili prisutni, kombinatorika je bila tu, prilike su bile tu, golovi su bili tu, neovisnot o messiju takodjer, medjutim, protiv seville koja je jako kvalitetna ekipa, sve to je nestalo, igraci su odigrali bez energije, a kad nemas energiju, nema nista, sto je logicno, medjutim, cak i takva, indisponirana barca je stvorila odredjene prilike za postizanje pogotka (npr griezmann u prvom i drugom pol, messi u prvom pol, trincao u drugom pol, de jong u drugom pol, ansu je imao neke situacije iz kojih je mogao i morao mnogo bolje)

tekma protiv getafea u narednom kolu ce biti dobar pokazatelj dal je tekma protiv seville izolovan slucaj (sto ne bi bio problem, jer se takve tekme desavaju), il ce igraci i u ovoj sezoni igrati bez neke velike zelje, kao i u prethodnim, dakle, odgovor na to pitanje ce stici vrlo brzo

kratka predsezona predstavlja problem koemanu, sto zbog fizicke spreme, sto zbog uigravanje ekipe, tako da to sad mora raditi istovremeno, no, dobro, tek su tri takmicaske tekme iza barce, tako da je nemoguce dobiti konacnu sliku o koemanu i generalno ekipi i za to ce biti potrebno dosta vise vremena i odigranih tekmi, no, bar po onome sto sam procitao, igraci su zadovoljni koemanom, ako to ista znaci, jer su bili zadovoljni i valverdeom

naravno, kad konacno zavrsi prelaznik rok, vidjecemo hocel barca imati depayja ili dembelea ili nekim cudom obojicu, te ako ostane dembele, vremenom cemo saznati jel ga koeman ne mirise il nije igrao zbog prica o transferu, znajuci da je sklon povredama, zatim kad je rijec o pjanicu, jel ga koeman ne mirise il je rijec o slaboj fizickoj spremi, pa zatim za desta, hocel zaigrati u pocetnom sastavu i hocel unaprijediti desnu stranu

polako, tek je pocelo i odgovore na ta pitanja cemo dobiti vremenom, neozbiljno je donositi bilo kakav sud o tome nakon tri odigrane tekme
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 05 okt 2020, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 okt 2020, 15:30

leorey je napisao/la:
05 okt 2020, 15:13
Pa napredak u odnosu na ono poslije korone. Nema tu nikakve dileme. Ono poslije korone je izgledalo najlosije ikada sto sam gledao u Barceloni, nisu mogli da potrce pola sata. Zbog toga i 8 komada.

Niko nije rekao da napadamo LP nit se tome ko nada. Kakvo je stanje u Europi, niko nije u nekoj posebnoj formi, cak vise nisu ni Liverpool i City, vidio si jucer.
Nemoj se ljutiti ali ne mogu ja sa tobom....ti pišeš, pišeš i pišeš i na kraju ništa ne napišeš. Tebe čovek iz drugog grada kad bi pitao telefonom "kako je kod vas trenutno vreme?" ti bi mu odgovorio..."pa čuj, obzirom kako je bilo prošle godine ove i nije tako loše sada" :mrgreen: ....budi konkretan, KO? GDE? ŠTA? Šta je napredak?

Da li je to u odbrani? Da li je u vezi? Da li u napadu? Da li su brži? Da li su mladji? Da li je Fati bolji od Suareza? Da li će Messi uspeti ove sezone dati 10 golova kod Koemana....daj bre nešto konkretno gde vidiš pomak ane samo fraze, fraze i fraze :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 okt 2020, 15:36

parangal je napisao/la:
05 okt 2020, 15:30
leorey je napisao/la:

Nemoj se ljutiti ali ne mogu ja sa tobom....ti pišeš, pišeš i pišeš i na kraju ništa ne napišeš. Tebe čovek iz drugog grada kad bi pitao telefonom "kako je kod vas trenutno vreme?" ti bi mu odgovorio..."pa čuj, obzirom kako je bilo prošle godine ove i nije tako loše sada" :mrgreen: ....budi konkretan, KO? GDE? ŠTA? Šta je napredak?

Da li je to u odbrani? Da li je u vezi? Da li u napadu? Da li su brži? Da li su mladji? Da li je Fati bolji od Suareza? Da li će Messi uspeti ove sezone dati 10 golova kod Koemana....daj bre nešto konkretno gde vidiš pomak ane samo fraze, fraze i fraze :mrgreen:
Pa ja ne znam sta si ti mislio da mi ovdje svi ocekujemo, da ce se nesto drasticno promijeniti i da ces punit protivnike svako kolo ko nekad? Dobro si napisao, isti su igraci a stariji za godinu dana.

Ko ima manja ocekivanja, slabije te i dotice neki ruzniji rezultat.

Pogledaj sezonu od prije 7-8 godina i mi i Rejal, bilo je samo pitanje koliko golova ce primiti protivnik. Cak se to desavalo i prije 5 godina, sada vise ne. Ali isto je i sa drugim timovima, i sa nasim najvecim konkurentom, sto nas vadi jel.

U ova 3 kola si primio 1 gol a protivnici su bili nimalo lagani: Villareal, gostovanje u Vigu i jucer veoma dobra Sevilla.

Prosle sezone ti je Levante zabijao 3 komada, Eibar mogao 6 i tako.

Mislim, glupa je ova rasprava svakako jer je rano da se nesto procijeni, znat cemo za 10 kola kako stoje stvari.
27.10.2020

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 okt 2020, 15:38

Chinaglia je napisao/la:
05 okt 2020, 15:29
ko je gledao predsezonu, mogao je vidjeti da ekipa nece igrati preko messija, dakle, nece svaka lopta ici njemu, pa da on organizuje igru, takodjer, primijetna je bila bolja kombinatorika u posljednjoj trecini terena i lakse su dolazili u prilike za postizanje pogodaka i dok su protivnici, izuzev elchea, bili nizeligasi, mogla se vidjeti koemanova ideja i ono cemu tezi
Izuzev Albe i Busquetsa koji sinoc (kao i obicno) nisu smjeli da pogledaju nekog drugog a kamoli da dodaju. Par puta pogotovo mi je islo na qurac kada Busquets pokusava iz prve da dodaje Messiju pa proda loptu.
@igrajlopte 🐦

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 okt 2020, 15:39

Chinaglia je napisao/la:
05 okt 2020, 15:29

dvije tekme u la ligi su pokazale ono sto se vidjelo i u kratkoj predsezoni, igraci su djelovali energicno, trka i presing su bili prisutni, kombinatorika je bila tu, prilike su bile tu, golovi su bili tu, neovisnot o messiju takodjer, medjutim, protiv seville koja je jako kvalitetna ekipa, sve to je nestalo, igraci su odigrali bez energije, a kad nemas energiju, nema nista, sto je logicno, medjutim, cak i takva, indisponirana barca je stvorila odredjene prilike za postizanje pogotka (npr griezmann u prvom i drugom pol, messi u prvom pol, trincao u drugom pol, de jong u drugom pol, ansu je imao neke situacije iz kojih je mogao i morao mnogo bolje)

tekma protiv getafea u narednom kolu ce biti dobar pokazatelj dal je tekma protiv seville izolovan slucaj (sto ne bi bio problem, jer se takve tekme desavaju), il ce igraci i u ovoj sezoni igrati bez neke velike zelje, kao i u prethodnim, dakle, odgovor na to pitanje ce stici vrlo brzo

kratka predsezona predstavlja problem koemanu, sto zbog fizicke spreme, sto zbog uigravanje ekipe, tako da to sad mora raditi istovremeno, no, dobro, tek su tri takmicaske tekme iza barce, tako da je nemoguce dobiti konacnu sliku o koemanu i generalno ekipi i za to ce biti potrebno dosta vise vremena i odigranih tekmi, no, bar po onome sto sam procitao, igraci su zadovoljni koemanom, ako to ista znaci, jer su bili zadovoljni i valverdeom

naravno, kad konacno zavrsi prelaznik rok, vidjecemo hocel barca imati depayja ili dembelea ili nekim cudom obojicu, te ako ostane dembele, vremenom cemo saznati jel ga koeman ne mirise il nije igrao zbog prica o transferu, znajuci da je sklon povredama, zatim kad je rijec o pjanicu, jel ga koeman ne mirise il je rijec o slaboj fizickoj spremi, pa zatim za desta, hocel zaigrati u pocetnom sastavu i hocel unaprijediti desnu stranu

polako, tek je pocelo i odgovore na ta pitanja cemo dobiti vremenom, neozbiljno je donositi bilo kakav sud o tome nakon tri odigrane tekme
Može biti da je zbog ove tekme u Vigu, više od jednog poluvremena su igrali s igračem manje, trebalo je to ispratiti do kraja. Naravno, sprema nije još uvijek na tom nivou na kojem treba biti, jer kao što si rekao skraćena je bila predsezona i samim tim se sad na tim nekim stvarima mora poraditi u 'hodu'. Može biti da je to razlog sinoćnje slabije predstave ili ih je jednostavno Sevilla dobro poklopila. Što kažeš, vidjećemo u nastavku sezone i nakon određenog dijela sezone. Sad za sad je prerano za bilo kakve ozbiljnije analize, samo kažem da me ovo zasad raduje i da nisam očekivao ni približne partije.

I uprkos lošijoj igri, moglo se zabiti i to iz nekoliko dobrih šansi.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 okt 2020, 15:42

leorey je napisao/la:
05 okt 2020, 15:36
Pa ja ne znam sta si ti mislio da mi ovdje svi ocekujemo, da ce se nesto drasticno promijeniti i da ces punit protivnike svako kolo ko nekad? Dobro si napisao, isti su igraci a stariji za godinu dana.
Pa šta me onda drkaš i handriš evo već sat vremena? Napišeš lepo "jeste u pravu si...", rukujemo se ko ljudi i svako na svoj posao :mrgreen: :urnebes:

Ajd živ mi bio :wave: ;)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 okt 2020, 15:44

parangal je napisao/la:
05 okt 2020, 15:42
leorey je napisao/la:
05 okt 2020, 15:36
Pa šta me onda drkaš i handriš evo već sat vremena? Napišeš lepo "jeste u pravu si...", rukujemo se ko ljudi i svako na svoj posao :mrgreen: :urnebes:

Ajd živ mi bio :wave: ;)
Pa ne znam sto onda pokusavas uvjeravati nas u nesto sto svi ovdje vec znamo :urnebes:

I prije Bayerna, ko je ovdje vjerovao u prolaz? Vidis kako igraju, nije niko corav. :rol:
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 okt 2020, 16:17

leorey je napisao/la:

Prije korone je isto bilo, ovako kad napišeš može se pomislit da ih je korona poremetila i da su opali. Isto je bilo čitavu sezonu, uz sitne razlike taktičke kod Valverdea i Setiena. Pored toga ekipa je izgledala jednako mrtvo čitave sezone.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 okt 2020, 16:35

Ovi paraziti iz Uniteda bi običnu posudbu pa onda da idu po Sancha narednog ljeta. Evo vam khurac. Raspitivali se i za Ismaila Sarra iz Watforda, ista ponuda - isti odgovor.
Dembele did not train with Barça today. He appeared at the Ciutat Esportiva, but left before training. [@moillorens]
Osiguranje da ne propadne koljeno ko žeton. :mrgreen:
Now Man Utd considering to pay loan fee + covering full salary. Barça want permanent deal. [@FabrizioRomano]
Ista meta, isto odstojanje. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.