BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

thelightblue
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la thelightblue » 27 avg 2016, 21:30

Federer17 je napisao/la:Sto opet ne znaci nista, s obzirom na igrace protiv kojih on igra. Jedna stvar je igrati zavrsnice glavnih turnira i igrati protiv najboljih igraca/servera danasnjice, a sasvim druga igrati protiv nekih 50+ igraca u prvim kolima 250 turnira ili na celendzerima. Plus se i tu potrefi neko kao Damir, kome je odservirati 200 na sat san snova. Da se razumijemo, Damirov ritern nije los uopste, ali u poredjenju sa samim vrhom tenisera (top 20-30) to je lose, prije svega zbog fizicke ogranicenosti.

Njegove sanse da osvaja brejkove protiv takvih servera i tenisera nisu bas toliko velike. Dovoljno mi je da gledam meceve, statistika manje-vise.
Ako kazes da je Damirov retern los, onda stavrno ga ne gledas.
Imao je ikad mec kad nije mogao nista na reternu? Posebno ove godine? Raonic u Miamiju, to je to. Pa daleko je Tomicev servis od toga sta Milos servira.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 27 avg 2016, 21:31

boss991 je napisao/la:Jedva čekam meč pa da vam sve te teorije o njegovoj kvaliteti padnu u vodu.
Evo spreman sam i da u slučaju Damirove pobjede zauvijek napustim ovu temu ako neko ima hrabrosti da se okladi :mrgreen: .
Neupitno ej da ce damir izgubit od Tomica ali da nema kvalitetan ritern tu se ne slazem , gubi od tomica 3 0 ne vidim neki nacin da moze nesto posebno uraditi mozda do seta ali i to tesko ako ovaj bude raspolozen...

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 avg 2016, 21:40

grgr je napisao/la: Nemas pravo prvenstveno veoma je mali broj igraca koji baziraju igru samo na servisu ( isner , karlovic , querry i ekipa ) u top 100 ima igraca koji imaju odlicne servise . Ne mogu naci primjer ali sto mi na prvu pada je veseli koji se koristi servisom vise nego ostalim udarcima i trazi da ranije zavrsi poene damir ima 2 - 0 protiv njega. Dami je gubio na svakakve nacine ali nikad nije gubio na igru servis i volej ali bas nikad , njegov najveci problem je igra protiv igraca kao tomic koji imaju snazne udarce iz igre i koji jednim udarcem mogu da rijese poen. Znaci zaista ne pamtim da ga je neko rasuo servisom , bez obzira sto je s raonom igrao na sljaci raonic i na sljaci postize rezultate damir mu je fantasticno riternao ista stvar i za tomasa taj turnir u monte karlu. Da je ova statistika bas najrealnija i nije ali da je njegov ritern los kao ti kazes za top 20 30 on ne bi bio igrac koji moze svakom uzeti break. MOgu na prste nabrojat igrace kojima nije dosao do breaka na prste znaci a zbog cega je to ?
Da, ali je prica bila kako Damir moze gubiti i 10 breakova, ali isto toliko (ili priblizno) ih moze i osvojiti. Protiv elite svjetskog tenisa (top 20 pa i iznad) se to nikako ne moze reci. Ovo bi trebalo biti jasno svakome i nema tu apsolutno nikakve veze na cemu ti igraci baziraju svoju igru i da li poene osvajaju servisom ili dobrom igrom/udarcima u polju. Ja sam i sam rekao da je njegov ritern itekako dobar, s obzirom na ogranicenost gradjom - visina/duzina ruku, itd. To sto ima 2 - 0 protiv Veselog najbolje govori koliko servis ne znaci nista kada si u polju ogranicen igrac, a da se ne lazemo, daleko je on od nekih top servera. Rasuo je njega Berdih 2x je l' bi na betonu (ne sjecam se tacno), i servom itekako, ali i snaznim udarcima u polju. Raonic nesto slicno (pomeo ga ono jednom) iako znamo da taj servis ne dolazi tek tako do izrazaja na sljaci (drugi njihov mec) kao na hardu. Do brejka se ne dolazi nuzno dobrim riternom, nekada ni on nije toliko potreban kada protivnik odservira par losih servisa.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 avg 2016, 21:50

thelightblue je napisao/la:
Ako kazes da je Damirov retern los, onda stavrno ga ne gledas.
Imao je ikad mec kad nije mogao nista na reternu? Posebno ove godine? Raonic u Miamiju, to je to. Pa daleko je Tomicev servis od toga sta Milos servira.
Nigdje ne kazem da je los, s obzirom na njegovu fizicku ogranicenost, on je itekako dobar. Samo, reci da on moze uzeti isto toliko brejkova koliko ih i izgubi je malo previse. Moze protiv losijih igraca, ali protiv najboljih tenisera je vec druga prica. Dzaba ti ritern kada i sve osim servisa imaju dobro, a i taj ritern nekada ne moze nista.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 27 avg 2016, 22:16

Damirov retern od prije godinu dana i ovaj koji danas ima, na tvrdoj podlozi, su BUKVALNO nebo i zemlja.

Prošle godine je Tomik jako puno jeftinih poena dobio nakon servisa, sada sasvim sigurno neće biti toliko uspješan. Stil igre koji ima je ubitačan protiv igrača koji se slabije kreću, Damir ne spada u tu grupu igrača i on sasvim sigurno ima u nogama dovoljno i brzine i eksplozivnosti da odgovori na sve promjene ritma koje Tomik forsira. Uz to ima i odličan bekend slajs kao odgovor na Tomikov slajs.

Pred prošlogodišnji USO je počeo mijenjati forhend, a upravo u meču protiv Tomika smo po prvi puta vidjeli rano hvatanje loptice sa te strane po paraleli. Tim udarcem je stvorio Tomiku dosta problema. Rano hvatanje loptice sa oba krila će i ovoga puta biti osnovno oružje kojim će pokušati natjerati protivnika na defanzivu...Damir je odličan protiv igrača koji imaju loše kretanje, a Tomik je u tom segmentu jedan od najlošijih na svijetu. Najlošiji u TOP 20 u svakom slučaju.

Igru za pobjedu sasvim sigurno ima, nema Tomik veliko oružje kojim može u kontinuitetu osvajati poene, bit će tu dosta razmjena u kojima će se Damir osjećati ugodno. Fizički ovoga puta sigurno neće pući, kao što je pukao prošle godine u njihovom duelu. Ostaje još samo da vidimo kako će mentalno izdržati meč...

Ukoliko bude igrao na nivou iz prvog seta protiv GGLa imat ćemo sigurno zanimljiv i rezultatski neizvjesan meč.

Tomik jednostavno nije igrač koji je u stanju nekog svog protivnika razbiti, Albot jedva, Young jedva, Gonzales do TBa došao, Diez do TBa došao, izgubio od Lajovića. Sve to u zadnja 2 mjeseca.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 avg 2016, 22:23

Ne kontam zašto su ljudi ovoliko pesimistični. Kao što kaže @shminka čišćenja nema, nije TomiK na toj razini, nije toliko bolji od Damira. Da je favorit jest ali da Damir nema šanse nije uopšte tačno. TomiK će imati problema jer nije lagano probiti Damira, dubokim loptama će TomiKa tjerati na defanzivu i iz tih defanzivnih udaraca bi moglo uslijediti dosta grešaka, pogtovo ako ga Damir krene vodati po terenu. TomiK ne može stići ni približno ono što Damir može. TomiK neće biti u mogućnosti da osvoji poen na 1-2 udarca, ne u kontinuitetu jer Damir ima odgovor na to.

Uglavnom, šansu ima samo je pitanje koliko će psihički izdržati i TomiK, u to sam siguran 90%.

P.S. Ispravka, niko na forumu (osim @shminke ali ne na forumu) da opomene na moju veliku grešku, napisao sam da TomiK ima slab bh. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 27 avg 2016, 22:28

Sve ovo uz nadu da ih žrijeb spoji i na RGu naredne godine, kad ih je već krenulo :beba:

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 27 avg 2016, 22:30

Unofficialpage je napisao/la:Ne kontam zašto su ljudi ovoliko pesimistični. Kao što kaže @shminka čišćenja nema, nije TomiK na toj razini, nije toliko bolji od Damira. Da je favorit jest ali da Damir nema šanse nije uopšte tačno. TomiK će imati problema jer nije lagano probiti Damira, dubokim loptama će TomiKa tjerati na defanzivu i iz tih defanzivnih udaraca bi moglo uslijediti dosta grešaka, pogtovo ako ga Damir krene vodati po terenu. TomiK ne može stići ni približno ono što Damir može. TomiK neće biti u mogućnosti da osvoji poen na 1-2 udarca, ne u kontinuitetu jer Damir ima odgovor na to.

Uglavnom, šansu ima samo je pitanje koliko će psihički izdržati i TomiK, u to sam siguran 90%.

P.S. Ispravka, niko na forumu (osim @shminke ali ne na forumu) da opomene na moju veliku grešku, napisao sam da TomiK ima slab bh. :mrgreen:
Razlog zasto pises "TomiK"?

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 avg 2016, 22:31

Ma, ja cak Damiru dajem i vece sanse ako otvori mec onako kao protiv GGL-a, sigurno na svojim servisima, uz prijetnje na protivnikov. Za nadat se samo da Tomic nece odigrati kao sto bas zna i da ga nece ici bukvalno sve, a s druge strane da Damir psihicki bude dobar tokom cijelog meca (kako god da se odvijao).

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 27 avg 2016, 22:32

Ma kako god da okreneš, Tomik 3 seta bez padova odigrat neće, ne može, nema šanse. Sve je do Damira, ako bude na nivou, može do pobjede.

Ako je već morao dobiti nosioca, Tomik je jedan od najboljih izbora, ima igru za njega :)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 avg 2016, 22:38

Unofficialpage je napisao/la:Ne kontam zašto su ljudi ovoliko pesimistični. Kao što kaže @shminka čišćenja nema, nije TomiK na toj razini, nije toliko bolji od Damira. Da je favorit jest ali da Damir nema šanse nije uopšte tačno. TomiK će imati problema jer nije lagano probiti Damira, dubokim loptama će TomiKa tjerati na defanzivu i iz tih defanzivnih udaraca bi moglo uslijediti dosta grešaka, pogtovo ako ga Damir krene vodati po terenu. TomiK ne može stići ni približno ono što Damir može. TomiK neće biti u mogućnosti da osvoji poen na 1-2 udarca, ne u kontinuitetu jer Damir ima odgovor na to.

Ime mu Tomić i predio u Tomik pa ja zato pišem TomiK. Nema neki poseban razlog. Glupost. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 27 avg 2016, 22:39

Samo se treba nadati da se neće svađati sa sudijom i stvarati sebi neprijatelje na ATP Tour

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 27 avg 2016, 23:56

Unofficialpage je napisao/la:Uglavnom, šansu ima samo je pitanje koliko će psihički izdržati i TomiK, u to sam siguran 90%.
Ne voli svoje porijeklo, stari mu je rekao da nije Tomić nego Tomic (Tomik), po australski :crazy:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 28 avg 2016, 00:16

Pogrešno su to ljudi protumačili, objasnio je ovdje da ga tamo prosto zovu Tomik, jer ne znaju drugačije izgovoriti, pozitivan lik, majka iz BiH :)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 avg 2016, 00:48

shminka je napisao/la:Damirov retern od prije godinu dana i ovaj koji danas ima, na tvrdoj podlozi, su BUKVALNO nebo i zemlja.

Prošle godine je Tomik jako puno jeftinih poena dobio nakon servisa, sada sasvim sigurno neće biti toliko uspješan. Stil igre koji ima je ubitačan protiv igrača koji se slabije kreću, Damir ne spada u tu grupu igrača i on sasvim sigurno ima u nogama dovoljno i brzine i eksplozivnosti da odgovori na sve promjene ritma koje Tomik forsira. Uz to ima i odličan bekend slajs kao odgovor na Tomikov slajs.

Pred prošlogodišnji USO je počeo mijenjati forhend, a upravo u meču protiv Tomika smo po prvi puta vidjeli rano hvatanje loptice sa te strane po paraleli. Tim udarcem je stvorio Tomiku dosta problema. Rano hvatanje loptice sa oba krila će i ovoga puta biti osnovno oružje kojim će pokušati natjerati protivnika na defanzivu...Damir je odličan protiv igrača koji imaju loše kretanje, a Tomik je u tom segmentu jedan od najlošijih na svijetu. Najlošiji u TOP 20 u svakom slučaju.

Igru za pobjedu sasvim sigurno ima, nema Tomik veliko oružje kojim može u kontinuitetu osvajati poene, bit će tu dosta razmjena u kojima će se Damir osjećati ugodno. Fizički ovoga puta sigurno neće pući, kao što je pukao prošle godine u njihovom duelu. Ostaje još samo da vidimo kako će mentalno izdržati meč...

Ukoliko bude igrao na nivou iz prvog seta protiv GGLa imat ćemo sigurno zanimljiv i rezultatski neizvjesan meč.

Tomik jednostavno nije igrač koji je u stanju nekog svog protivnika razbiti, Albot jedva, Young jedva, Gonzales do TBa došao, Diez do TBa došao, izgubio od Lajovića. Sve to u zadnja 2 mjeseca.
Sve je to fino i krasno na papiru. A onda dodje Damke nervozan jer mu Jeca nije dala ckapi noc prije i izgubi 3 seta po 6-2 i adio.. :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 28 avg 2016, 00:53

bodi123 je napisao/la:
Sve je to fino i krasno na papiru. A onda dodje Damke nervozan jer mu Jeca nije dala ckapi noc prije i izgubi 3 seta po 6-2 i adio.. :mrgreen:
Pa nije samo na papiru, imaš i na YT prošlogodišnji meč, dva poena od vodstva 2-0, ta tri seta po 6-2 gledati nećemo sigurno, kao ni pobjedu u tri seta uopšte

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 avg 2016, 01:58

shminka je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Pa nije samo na papiru, imaš i na YT prošlogodišnji meč, dva poena od vodstva 2-0, ta tri seta po 6-2 gledati nećemo sigurno, kao ni pobjedu u tri seta uopšte
Ma joj sminkoni prijatelju, mnogo puta nas je razocaro i pomjero granice ludosti, svasta je moguce vjeruj, pa tako i lagana pobjeda Tomketa a i neka pobjeda Damira svakako, slazem se i ja da Tomicu nikako ne odgovaraju ovakvi profili igraca kao sto je Dzumi, pred nama je da vidimo na koju nogu ce ovaj put ustat Damkec :)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 28 avg 2016, 02:23

Unofficialpage je napisao/la: Ime mu Tomić i predio u Tomik pa ja zato pišem TomiK. Nema neki poseban razlog. Glupost. :mrgreen:
Ja ne bi mogo da hajrujem da mu negdje neki sudija asicare ono ć naglasi kad osvoji gem, i to onako drsko u inat. Sta se nasao praviti Englez neki, dzaba mu balkanska ga kita pravila, a i balkanac je u dusi i po ponasanju manje vise. Sklepo njega ili oca mu ili djeda neki Srbo i on misli da je Tomik. LOL Kako njihovi Grci australski ponose se imenom i porijeklom, jedino balkanjerosi moraju biti najlosiji s identitetom i karakterom, gdje god da su.

Al nevezano za to, da skratimo ove diskusije, nije da bacam nikakvu negativu, ali bice pod normalnim okolnostima 3:0, Tomić :D je u formi sa tom servom, a mozebit da je popravio malo i retern igru, ne pise se Damiru dobro, mozda mu Damke i uzme koji break da ne budem ni ja sad prestrog, ali samo ako ovaj bude previse kontrolisao mec pa se malo opusti koji servis game, inace dok bude business as usual nema tu Damir puno sanse, pa ovaj moron australsko-srpski bi se prije izblamirao protiv nekog 150+, za Damira on itekako zna i bas ce se dobro spremiti i nece kalkulisati, a ovaj nas pehlivan ako i bude imao nekih sansi, izgubice eventualno zivce i krenut se raspravljati sa sobom ili sa sudijom, ili sa Nerfidom, ili sa Bogom dragim pa ce ispusiti.

Kako god raduje me sto pocinje GS, bice extra meceva i kod muskinja i kod zenskinja, ali ovaj cu definitivno zaobici, jer ne da mi se gledati budalu protiv server bota i ogranicenog igraca. (Mada i takav ogranicen je Sampras za Damira, koji ima mozak amebe)
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 28 avg 2016, 10:36

Jao kako će vam ga Damir svima prisastavit nakon meča. :mrgreen:

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 28 avg 2016, 11:27

bodi123 je napisao/la:Sve je to fino i krasno na papiru. A onda dodje Damke nervozan jer mu Jeca nije dala ckapi noc prije i izgubi 3 seta po 6-2 i adio.. :mrgreen:
Na srecu je ostala ku.rva u Sarajevu

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.