Ova dodjela i sama nagrada je cisto pusenje marketinga . Toliko se puta desila nepravda kada je ovo glasanje u pitanju ,tako da nikada nisam previse ni pratio ove dodjele . Draza mi je nagrada poput zlatne lopte . Zabijes najvise golova i po tom parametru si najbolji .Nema ovo-ono . A ovo se odjeluje po kojim kriterijumima? Najvise golova?! Najbolja odbrana?! Vezni?! Mislim da je reklama najjaca kod ove dvojica Ronalda -Messi koji imaju ekipu iza sebe da ih hrani loptama . Stoga ce nek od njih uzeti nagradu i bti drugi .
Definitivno Iker je trebao biti u uzem izboru . Golman tesko moze da dobije bilo kakvo priznanje na konto jedne sezone,no covjek je jedan od najpozitivnijih likova u danasnjem fudbalu, osvajao je sve sto se moze osvojiti, u zadnje 2-3 godine skidao Robenu, Njemcima,Modricu i ostalima zicere u polufinalima i finalima evropskih i svjetskih prevenstava, vadio Real dosta puta iz go'ana . Kapiten Reala i najjace reprezentacije u historiji fudbala, Sta je jos trebao uraditi da bi bio medju tri ? Da se naguzi? Ako je mogao Kahn moze i Iker.
Iskreno , Messi ce vjerovatno osvojiti ..mada ovo su sve gluposti..stavljaju se uglavnom najveca imena kao kandidati a partije koje su pruzali ne moraju ni da budu bitne . Nema Drogbe i to je dovoljan pokazatelj kako je ovo ''releventna nagrada ''. Trebao je on uletiti umjesto inieste . Iako mi je to licno najodvratniji igrac ikada ,ipak na stranu licni ukusi,lik je odveo Chelsea do najvece titule .
Sto se tice Ronalda, prije svega on nema drbling jedan na jedan, ako i predje igraca to je zato sto je brzi i snazniji,dribling nije to sto dva-tri metra od igraca izbode nekakve bicikle i fazone . Takodje koliko ja znam za tog igraca, Od kada je dosao iz Mancestera ja se ne sjecam ni jednog njegovog solo prodora u kom je nanizao vise igraca. Ronaldova igra je ,primi loptu i sutira, nije vazno da sa 40-metara ili iz mrtvog ugla, on sutira. U ovome trenutku i Falcao je bolji igrac od njega . Ne samo Messi .
Nekada zabije 3-4 komada na utakmici,ali isto tako upropasti petnestak napada sa svojim sutevima. Pritom i on i Messi igraju u takvim timovima odnosno ligi gdje im sve ide na mlin , protiv Barce i Reala ostale ekipe u Primeri se povuku od straha,ili jednostavno budu porazeni u glavama a da nisu ni istrcali na teren .
Sto je pogresno jer ekipe iz Primere ne znaju da se brane i zato Real i Barca svaki sampiont prekucaju sa 100 ili vise postignutih golova, konstantno oni napadaju i samim tim imaju vise sanse da postingu vise golova i da se izkazu . Stoga nije cudo sto njh dvojica zabijaju po 50 golova u ligi u toku sezone . Liga je takav jad i cemer da ja licno njih dvojicu ne bi ni uzimao u obzir . Uglavnom ,za mene Iker Casillas Ballon d'Or .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡