Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Johny
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Johny » 07 jan 2013, 12:13

Kakve 2 sezone ?

Ne zelim ulaziti u svadje ili neke izvikane diskusije.
Moje misljenje je da ovakva sezona mora osvojiti nagradu.Jednostavno covjek je bio nevjerovatno konstantan.Bio je bez premca najbolji igrac Barcelone i Argentine.Nije imao priliku igrati medjunarodna takmicenja sa Argentinom sto ne treba znaciti da ne bi briljirao sa istom da je ucestvovao na nekom takmicenju.Konacno je ove sezone igra Gaucosa dobila na znacaju iskljucivo radi Messija koji igra genijalno citavu sezonu za reprezentaciju.Zabija mnogo , asistira i glavni je pokretac svih njihovih ofanzivnih pokusaja.Ronaldo za Portugal igra toplo-hlado vise hlado nego toplo :mrgreen:
Iniesta je genijalan u Spaniji , bez premca najvazniji igrac kroz citavu seonu , nije slucajno proglasen najboljim igracem Eura.

Sto se tice igrara u klubovima tu je Messi na levelu vise.Apsolutno je najvazniji igrac Barcelone , citavu godinu izvlaci i vadi Barcu sto golovima sto nekim loptama za saigrace.
Prije svega se u njegovoj igri vidi dodatni napredak(ako je vec moguce da ima napredak).
Prekide je podigao na vecu razinu.U tom segmentu je rapidno napredovao.Opasan je u svim mogucim situacijama.

Da ne isapdne da svako svog konja hvali mislim da je i Ronaldo bio odlican citavu sezonu.Vjerovatno u drugoj konkurenciji ne bi bilo dvojbe jer je covjek fantastican fudbaler.Ali mislim da Messi ima taj x-factor koji ga cini vecim fudbalerom i igracem za kojim citav Svijet samo uzdise.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 jan 2013, 12:17

Što se protekle sezone tiče Ronaldo je izdominirao cijelu Španiju pa tako i Mesia,ako tvrdiš suprotno onda mi se možemo samo izravnim dvobojem :lol: dogovorit.
Ja ne sporim mesieve golove ali ko što realmoudrid reče,protiv chelseya igrač više,penal koji maši isti i ispadanje uz domaći teren meni govore da tu nije igrala zlatna lopta,da dodam calma tekmu gdje se odlučivalo o prvaku Španije u direktnom dvoboju njih dvojice i trebal podsjetiti ko je pobijedio,isto vrijedi za direktni sudar u supercupu.To je sve dio jedne 2011/12 sezone i to je sezona koja treba odlučit dobitnika zlatne lopte večeras.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 07 jan 2013, 12:25

madridist je napisao/la:Što se protekle sezone tiče Ronaldo je izdominirao cijelu Španiju pa tako i Mesia,ako tvrdiš suprotno onda mi se možemo samo izravnim dvobojem :lol: dogovorit.
Ja ne sporim mesieve golove ali ko što realmoudrid reče,protiv chelseya igrač više,penal koji maši isti i ispadanje uz domaći teren meni govore da tu nije igrala zlatna lopta,da dodam calma tekmu gdje se odlučivalo o prvaku Španije u direktnom dvoboju njih dvojice i trebal podsjetiti ko je pobijedio,isto vrijedi za direktni sudar u supercupu.To je sve dio jedne 2011/12 sezone i to je sezona koja treba odlučitz dobitnika zlatne lopte večeras.

E nek je Ronaldo protiv Bayerna pokazao klasu :lol:

U mejdusobnim duelima oboica igraju odlicno.Sto se tice Super Cupa ne znam kako mozes tvrditi , pa Messi je briljirao u obe utakmice.Cupao Barcu svojim genijalnim golovima.U tom trenutku je Real bio bolji od Barcelone ne Ronaldo od Messija.Sjeticemo se Valdeza i njegovim poklon golova Realu sto Messi i drustvo nisu dobijali od strane Casillasa.

Glupo ti je poredjenje.Znam da ti misljenje necu promjjeniti , niti se trudim.
Brojke i vecina ce reci svoje.Covjek koji obori rekord strar 40 godina je vise nego zasluzio ovu nagradu pa makar njegov tim ispao u segundu :mrgreen:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 jan 2013, 12:26

Jel želiš reći da je ispadanje na penale isto kao i tekma protiv ekipe koja cijelu tekmu ima igrača manje i još dobiješ penal pa mašiš i to na domaćem terenu...bitch please :lol:
lično me boli kurrac da mesi osvoji 58 zlatnih lopti ,kašika,batura čega već , samo sam htio ukazati na to da govoriš o dvije različite sezone a rekord u broju golova nije tokom jedne sezone nego kalendarske godine(365 dana) a to nije kategorija za zlatnu loptu koja se dodjeljuje sezonu po sezonu...
Don Alfredo Di Stefano

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 jan 2013, 12:32

mosh ti do mile volje navodit razloge u korist ronalda ,strucnjaci su glasali vec a zna se vec ko je dobio najvise glasova od strucnjih ljudi iz svijeta fudbala i ti i niko sa ovog foruma se nista ne pita ,

http://www.hrsport.net/kolumne/453199/p ... -je-lagan/" onclick="window.open(this.href);return false;

procitaj malo nece ti skodit ,objasnio lik ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 jan 2013, 12:34

trč u wc i sa slikom mesia i zlatne lopte udri po mehagi :lol: :lol:
Don Alfredo Di Stefano

FarisPes
Kontakt:

Post Postao/la FarisPes » 07 jan 2013, 12:45

Murinjo jede **** previše ;)

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 jan 2013, 12:48

madridist je napisao/la:trč u wc i sa slikom mesia i zlatne lopte udri po mehagi :lol: :lol:
nezz ko u 90 % postova samo spominje ronalda i calmu :lol: ,ti si opterecen samo tom utakmicom i ronaldom ,haman je to bio prvi put da si dozivio da real dobije na nou campu pa si toliko opterecen time, premlad si aman bio i nisi ni pratio reala kad je real prije dobijao na nou campu :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 07 jan 2013, 13:32

U dodjeljivanju Zlatne lopte gleda se jedna godian (sada 2012),a ne jedan sezona.

Znaci Ronaldo je dominirao(?!) u drugom dijelu sezone 2011/12,a Messi dominira u prvom dijelu sezone 2012/13.New znam kako bi drugacije rekao.

Messi ce i ovu uzet bez sumnje i zasluzeno.Dvojica pratitelja su takodjer izvrsni igraci samo steta sto zive u vremenu ovog igraca.

beela
Kontakt:

Post Postao/la beela » 07 jan 2013, 13:42

slika

:lol:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jan 2013, 14:02

Zanimljivo je da je Ronaldo izdominirao Messija i u superkupu ove godine.
J3b3š ti tu nagradu koju će osvojiti čovjek koji je nestavo u svakom važnijem trenutku za svoju ekipu te godine.Zabio 91 gol i to većina ko onaj sinoć pri 3:0 iz penala.Da je išta kako treba Iker bi uzeo zlatnu loptu,ali to bi se desilo i koji put ranije tako da nije ništa kako treba.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 07 jan 2013, 14:10

LBJ MVP je napisao/la:Zanimljivo je da je Ronaldo izdominirao Messija i u superkupu ove godine.
J3b3š ti tu nagradu koju će osvojiti čovjek koji je nestavo u svakom važnijem trenutku za svoju ekipu te godine.Zabio 91 gol i to većina ko onaj sinoć pri 3:0 iz penala.Da je išta kako treba Iker bi uzeo zlatnu loptu,ali to bi se desilo i koji put ranije tako da nije ništa kako treba.
:lol:

Javlja se prevara od covjeka.
Nestao kazes u Super Kupu ? Jel vratio Barcu u igru sa dva gola , jedan od njih bio sa 25 metara "najboljem golmanu na Svijetu".
To sto su Valdez ,Adriano,Song,Montoya igrali zadnju liniju pa covjek nije mogao utrpati vise nego sto ce oni zahebati to je vec neka druga tema.
Vidim Messi se opet dovodi u kontekst penala.U 2012 godini je izveo 15 penala(14 pogodio) , dok je Ronaldo izveo 27 penala (pogodio 25)
Ko ovde koga pravi budalom ?
Iker je presmjesno branio citavu godinu.Posebno ovu sezonu brani u qrcu.

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 07 jan 2013, 14:12

Johny je napisao/la:E nek je Ronaldo protiv Bayerna pokazao klasu :lol:
Pa bez sumnje je Ronaldo u polufinalu Lige prvaka odigrao puno bolje od Messija. U prvoj utakmici Real je izgubio 2:1, Ronaldo je asistirao Ozilu, u drugoj utakmici Real je pobijedio 2:1 Ronaldo je zabio dva komada.

Messi je uspio asistirati i promašiti penal.

Ko je tu pokazao klasu? Messi nije sigurno.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jan 2013, 14:16

Iker nije primio gola u KO fazi EP-a i katastrofalno brani čitavu godinu :mrgreen: 2 greške protiv Valencie i Getafea i odmah cijela godina loša :lol:

Zanimljivo je da je Iniesta uzeo neku nagradu u augustu iako je pola sezone bio povrijeđen i onda sve do EP-a odigrao preko neke stvari.I sad mi raspravljamo o vjerodostojnostima tih nagrada?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 07 jan 2013, 14:27

LBJ MVP je napisao/la:Iker nije primio gola u KO fazi EP-a i katastrofalno brani čitavu godinu :mrgreen: 2 greške protiv Valencie i Getafea i odmah cijela godina loša :lol:

Zanimljivo je da je Iniesta uzeo neku nagradu u augustu iako je pola sezone bio povrijeđen i onda sve do EP-a odigrao preko neke stvari.I sad mi raspravljamo o vjerodostojnostima tih nagrada?
Pa naravno da nemamo sta raspravljati.Svoje lice si pokazao onog trenutka kada si prekrsio dogovor i opkladu.Naravno , jasno je meni da nemas pametnijeg posla pa se ne mozes odvojiti od viruelnog Svijeta.

Bilo kako bilo , uvjek sam gotivio diskusije sa tobom pa bi mi u jednu ruku bilo i zao da si otisao za stalno.Makar si se trebao javiti i reci eto me Johny bindo stara(hebo opkladu) :mrgreen:

@Real Moudrid

Kada sagledas sve , Messi je igrao vise nego dobro taj dvomec.Bio je kreator cetiri 100% sanse na SB.(3 za Cesca i 1 za Alexisa).Nije on kriv sto vec tada nisu rijesili pitanje prolaza.Navlacio je igrace na sebe i tako stvarao prostor kolegama koji su se propisno ispromasivali.Na Camp Nou nije bio njegov dan.Precka iz penala a potom stativa iz solo dionice.I u toj utakmici je kreirao mnogo sansi ali kad nece , nece.Krivci su ponavise bili Alexis,Cesc,Valdez...(i naravno sreca koja je pratila Chelsea)

Dvije utakmice nisu mjerilo kvaliteta , on je jos uvjek covjek a ne robot.
Zadnja izmjena: Johny, dana/u 07 jan 2013, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jan 2013, 14:32

Johny je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Iker nije primio gola u KO fazi EP-a i katastrofalno brani čitavu godinu :mrgreen: 2 greške protiv Valencie i Getafea i odmah cijela godina loša :lol:

Pa naravno da nemamo sta raspravljati.Svoje lice si pokazao onog trenutka kada si prekrsio dogovor i opkladu.Naravno , jasno je meni da nemas pametnijeg posla pa se ne mozes odvojiti od viruelnog Svijeta.

Bilo kako bilo , uvjek sam gotivio diskusije sa tobom pa bi mi u jednu ruku bilo i zao da si otisao za stalno.Makar si se trebao javiti i reci eto me Johny bindo stara :mrgreen:

@Real Moudrid
Nisam mislio da si toliki nečovjek da pristaneš na one uslove opklade :mrgreen: Čuj 2 razlike za Real pa ne igramo s Osasunom,još sam ti remi dao :twisted: Volim i ja s tobom raspravljat zato sam se i vratio dakako.
Nemam pametnijeg posla kao i većina forumaša ;) Al ovo nije virtuelni svijet.WOW ili neka slična glupost je virtuelni svijet dakako.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 07 jan 2013, 14:43

Pa nisam ti ja kriv sto si sam sebi odredio sudbinu :mrgreen:
Sto se tice Osasune , za vikend pusite lulu u Pamploni :evil:

Bilo kako bilo , nek si dosao drago mi je prije svega.
Haj sad odoh , imas mahanje :)

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 07 jan 2013, 15:28

slika
2012/2013

Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 jan 2013, 16:06

Ova dodjela i sama nagrada je cisto pusenje marketinga . Toliko se puta desila nepravda kada je ovo glasanje u pitanju ,tako da nikada nisam previse ni pratio ove dodjele . Draza mi je nagrada poput zlatne lopte . Zabijes najvise golova i po tom parametru si najbolji .Nema ovo-ono . A ovo se odjeluje po kojim kriterijumima? Najvise golova?! Najbolja odbrana?! Vezni?! Mislim da je reklama najjaca kod ove dvojica Ronalda -Messi koji imaju ekipu iza sebe da ih hrani loptama . Stoga ce nek od njih uzeti nagradu i bti drugi .

Definitivno Iker je trebao biti u uzem izboru . Golman tesko moze da dobije bilo kakvo priznanje na konto jedne sezone,no covjek je jedan od najpozitivnijih likova u danasnjem fudbalu, osvajao je sve sto se moze osvojiti, u zadnje 2-3 godine skidao Robenu, Njemcima,Modricu i ostalima zicere u polufinalima i finalima evropskih i svjetskih prevenstava, vadio Real dosta puta iz go'ana . Kapiten Reala i najjace reprezentacije u historiji fudbala, Sta je jos trebao uraditi da bi bio medju tri ? Da se naguzi? Ako je mogao Kahn moze i Iker.

Iskreno , Messi ce vjerovatno osvojiti ..mada ovo su sve gluposti..stavljaju se uglavnom najveca imena kao kandidati a partije koje su pruzali ne moraju ni da budu bitne . Nema Drogbe i to je dovoljan pokazatelj kako je ovo ''releventna nagrada ''. Trebao je on uletiti umjesto inieste . Iako mi je to licno najodvratniji igrac ikada ,ipak na stranu licni ukusi,lik je odveo Chelsea do najvece titule .

Sto se tice Ronalda, prije svega on nema drbling jedan na jedan, ako i predje igraca to je zato sto je brzi i snazniji,dribling nije to sto dva-tri metra od igraca izbode nekakve bicikle i fazone . Takodje koliko ja znam za tog igraca, Od kada je dosao iz Mancestera ja se ne sjecam ni jednog njegovog solo prodora u kom je nanizao vise igraca. Ronaldova igra je ,primi loptu i sutira, nije vazno da sa 40-metara ili iz mrtvog ugla, on sutira. U ovome trenutku i Falcao je bolji igrac od njega . Ne samo Messi .

Nekada zabije 3-4 komada na utakmici,ali isto tako upropasti petnestak napada sa svojim sutevima. Pritom i on i Messi igraju u takvim timovima odnosno ligi gdje im sve ide na mlin , protiv Barce i Reala ostale ekipe u Primeri se povuku od straha,ili jednostavno budu porazeni u glavama a da nisu ni istrcali na teren .
Sto je pogresno jer ekipe iz Primere ne znaju da se brane i zato Real i Barca svaki sampiont prekucaju sa 100 ili vise postignutih golova, konstantno oni napadaju i samim tim imaju vise sanse da postingu vise golova i da se izkazu . Stoga nije cudo sto njh dvojica zabijaju po 50 golova u ligi u toku sezone . Liga je takav jad i cemer da ja licno njih dvojicu ne bi ni uzimao u obzir . Uglavnom ,za mene Iker Casillas Ballon d'Or .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 jan 2013, 16:11

Ronaldo- La Liga, Super Kup. Prvi igrač koji je uspio zabiiti 7 hat-trikova u jednoj sezoni. Zabio gol svakom timu u La Ligi. Prvi igrač koji je uspio zabiti u 7 El Clasica zaredom - 10 golova. Polufinale s Realom i 2 gola Bayernu. Polufinale Eura s Portugalom i jedan od najboljih strijelaca.

Messi - 91 gol i kup kralja.
:mrgreen:
juznjak> je napisao/la:Sto se tice Ronalda, prije svega on nema drbling jedan na jedan, ako i predje igraca to je zato sto je brzi i snazniji,dribling nije to sto dva-tri metra od igraca izbode nekakve bicikle i fazone . Takodje koliko ja znam za tog igraca, Od kada je dosao iz Mancestera ja se ne sjecam ni jednog njegovog solo prodora u kom je nanizao vise igraca. Ronaldova igra je ,primi loptu i sutira, nije vazno da sa 40-metara ili iz mrtvog ugla, on sutira. U ovome trenutku i Falcao je bolji igrac od njega
Naravno da Falcao nije bolji igrac od njega..
smanjio je bespotrebne driblinge iz Uniteda i postao mnogo direktniji i ucinkovitiji igrac
sta vise , vecinu vremena provodi kao centarfor a ne kao krilo

171 gol u 171 utakmici
subhanllah
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.