FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

retro
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la retro » 14 jan 2012, 15:41

Nisu prodani, na svoju ruku su napustili klub, nisu imali potpisani ugovor, mogli su ici bilo gdje.
Klub ce dobiti naknadu za treniranje, sad ili nekad kasnije, svejedno je.
Isto tako u klubu se cekaju pare za Haurdica(ista ta naknada), koje su sasvim solidne.

@ivan.balic
Rata je 15-20 milja, klub je kokuz, sam to najbolje znam, ali toliki kokuzi nismo.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 14 jan 2012, 15:55

samosarajvo je napisao/la:Kako lazete.Kojasevicu su isplacena sva dugovanja i za njega cemo dobit izmedju oko 300 milja maraka.Kolko tacno nisam siguran i ta info bi trebala biti javna i ne znam zasto nije ali dobicemo oko gore navedenog iznosa sigurno.
E moj balicu, nek ti znas kome su isplacena dugovanja a kome nisu.

@AĐ
Probili su se Comor,Dupovac,Keno pa i Nuhic kojeg je povreda sjebala.
Ne bih da se svađamo, ali mislim da je to što pričaš iluzija. Na žaslost svih dobronamjenih ljudi velika iluzija. Evo, ja tvoju info uzimam ozbiljno i kažem: Živi bili pa vidjeli. Ali vjeruj mi da je moja info pouzdana.

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 14 jan 2012, 16:08

AÐ_Official je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:Da vas pitam, ako mi ko moze pomoci, sta bi s onim momkom sto je igrao za Juniore prosle godine, ofanzivni vezni?? Mislim da mu je otac bio trener u Juniorima il tako nesta......Focic se zvao ja mislim.... :?
Zavrsio kod starog u visockoj bosni

Mene zanima kako haman niko iz Juniora ne probije u prvu ekipu? Sjecam se da ste imali dobrih igraca prosle sezone i na kraju niti jednog da igra(cini mi se) u prvoj ekipi, ili barem da sjedim na klupi. Od dva velikana u gradu jedino Nermin Zolotic koliko toliko igra za prvu ekipu. Interesuje me u cemu je problem? Je li nedostatak kvaliteta, manjak zelje/volje, ili nesta trece?
Probila su se 4 juniora Dupovac,Comor,K.Handzic i vjerovatno ce sad vise igrati i Amel ;) Suludo je bilo ocekivati da svi uspiju.Evo ove godine Hrelja i Rascic su jedva docekali da se ispale u inostranstvo.
ti se ne bi ispalio?..umjesto da guraju momke, drze ih u tim juniorskim selekcijama, a eno gledam ona dječurlija u barceloni 93-94 pa zaigrali u LP..koda ovima nisu mogli dat' šansu na pripremama :S

i nek su se ispalili, i ja bih..bolje u mađarski Pesci nego u bosni bilo gdje

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 14 jan 2012, 16:18

Takvom politikom kluba i prodavanje mladih igraca za sicu samo ce donijeti stetu FKS. Ne mogu da shvatim nacin razmisljanja tih mocnika...pa zar nije pametnije dati sansu mladom momku koji zna igrati lopte i tako dici mu cijenu, nego prodat ga za nekih(recimo) 50 hiljada Eura i onda dovesti nekog Kurcilica koji stagnira ili nece nikad imati veci domet od Bosanske lige. :roll:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 14 jan 2012, 16:25

aleksandar_veliki je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Kako lazete.Kojasevicu su isplacena sva dugovanja i za njega cemo dobit izmedju oko 300 milja maraka.Kolko tacno nisam siguran i ta info bi trebala biti javna i ne znam zasto nije ali dobicemo oko gore navedenog iznosa sigurno.
E moj balicu, nek ti znas kome su isplacena dugovanja a kome nisu.

@AĐ
Probili su se Comor,Dupovac,Keno pa i Nuhic kojeg je povreda sjebala.
Svi zahvaljuci zalizanom, kojes ste otjerali kao posljednjeg papka, ako grijesim ispravi me.
Jesmo hvala Bogu jedva smo ga otjerali...sta hoces i vi ste otjerali Telibecirevica a frajer vam "ustolicio" stadion.. :mrgreen: :mrgreen:
do sada jedno 4 igraca potpisuju aBd a otisao jedan ..ko se tu raspada.. :roll: :roll:
" onclick="window.open(this.href);return false; vidjecemo.. :D
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 14 jan 2012, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 jan 2012, 16:31

AÐ_Official je napisao/la:Takvom politikom kluba i prodavanje mladih igraca za sicu samo ce donijeti stetu FKS. Ne mogu da shvatim nacin razmisljanja tih mocnika...pa zar nije pametnije dati sansu mladom momku koji zna igrati lopte i tako dici mu cijenu, nego prodat ga za nekih(recimo) 50 hiljada Eura i onda dovesti nekog Kurcilica koji stagnira ili nece nikad imati veci domet od Bosanske lige. :roll:
Slazem se da ne treba prodavati mlade igrace ALI nasi mladi igraci mogu samo propasti u nasoj ligi.
KAd mi budemo imali jednog trenera na 10 djecaka, kad budemo imali 2 treninga dnevno ukljucujuci i teretanu.Kad nam treneri budu pravi strucnjaci.Kad djeca od 12 godina budu imali kondicione trenere zasebno...
Da skratim, kad budemo imali sve sto imaju svjetske akademije tad cemo znati da od igraca moze biti nesto ida mozemo uzeti MILION-DVA ili TRI..ovako bolje ga je prodati sa 18 ili 19, uzeti 200 milja maraka i preziviti.
Treba zakon o sportu prvo uvesti, mnogo vecu podrsku kantona,opcine i drzave da bi se obezbjedili gore navedeni uslovi...

@aco
Upravu si to ali zalizani je sjebo mnogo drugih stvari, nije nas odveo u Europu(odma ostetio klub za po miliona maraka ako ne i vise), vas nije pobjedio nikad

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 14 jan 2012, 17:31

Jbg, ništa od odlaska Džafića- :cry:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 14 jan 2012, 17:34

dzenan01 je napisao/la:Jbg, ništa od odlaska Džafića- :cry:
Jel' se salis? Pa gdje ce? jel se uopce u stanju da igra, jel' se oporavio od udesa?? Il' ja nisam u toku desavanja...

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 14 jan 2012, 17:37

Boga mi preslikana situacija sa Grbavice prije 4-5 godina. Doveden igrač na polusezoni i potpisaće na godinu dana :shock: Ako potpiše, ugovor mu ističe na u narednoj polusezoni, niđe veze. Onda se dogodi slijedeća stvar. Čovjek "zadovolji" do kraja sezone, počne naredno prvenstvo, čim dođe neka ponuda ode haman džaba jer ima ugovor do Novembra/Decembra i to je kao opravdanje. Iste stvari su nam se dešavale. Tako smo izgubili Cocalića. Tako zamalo nismo izgubili Bekrića. Sve ugovori do Novembra/Decembra što je nebulozno u suštini.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 14 jan 2012, 18:07

AÐ_Official je napisao/la:
Jel' se salis? Pa gdje ce? jel se uopce u stanju da igra, jel' se oporavio od udesa?? Il' ja nisam u toku desavanja...
mythbusters-i traze novog bastera,kazu ponudili dzaficu ugovor :lol: :lol: :mrgreen:

EnesBesic
Kontakt:

Post Postao/la EnesBesic » 14 jan 2012, 18:18

Ja ne znam sta je sa tim momkom? Kada je dolazio u Celik imao je 17 godina bio je ekstra talenat reprezentativac, odatle je otisao u Cibaliju gdje je 99 % bio na klupi ili van nje, mozda 1 % u igri, a onda je u Velezu bljesnuo u sezoni 2007/2008, bio je najbolji strijelac lige, ali imao je Osmanagica sa sobom. Onda je dosao u Celik gdje se nije najbolje snasao. Ipak ja mislim da momak vrijedi, samo treba imati strpljenja sa njim. Doduse vi ste imali sjajnih juniora, recimo Edin Seko, ne mogu vjerovati da ste takvog dragulja dali Radniku iz Hadzica :o

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 14 jan 2012, 18:26

EnesBesic je napisao/la:
Ja ne znam sta je sa tim momkom? Kada je dolazio u Celik imao je 17 godina bio je ekstra talenat reprezentativac, odatle je otisao u Cibaliju gdje je 99 % bio na klupi ili van nje, mozda 1 % u igri, a onda je u Velezu bljesnuo u sezoni 2007/2008, bio je najbolji strijelac lige, ali imao je Osmanagica sa sobom. Onda je dosao u Celik gdje se nije najbolje snasao. Ipak ja mislim da momak vrijedi, samo treba imati strpljenja sa njim. Doduse vi ste imali sjajnih juniora, recimo Edin Seko, ne mogu vjerovati da ste takvog dragulja dali Radniku iz Hadzica :o
ma ,kada prodze dobre pripreme sa Sarajevom nadamo se da ce bar malo tog znanja pokazati u polusezoni koja slijedi...
@SARAJLIJATM...drama si komican..ako ti je to smjesno onda.. :? :? nisi ti dobar..cccc tudzoj nesreci se smijat.. :roll:
FK SARAJEVO.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 jan 2012, 18:28

EnesBesic je napisao/la:
Tu je Seko sad ,al nazalost mislim da je svjestan kolko se zajebao kad nije ostao odma poslije juniora da potpise ugovor ko ostali iz te ekipe,njegova generacija je sada vise manje standardna u timu (Handzic,Dupovac,Comor )dok je on otisao tamo kontajuci da ce ga Irfan u Radniku brzo plasirati dalje vani,medjutim opet je on tu od prosle godine mada nije u prvom planu tj vodi se kao neko ko igra za drugi tim da tako kazem

A ja sam bio siguran da ce napraviti bolje karijere od svih iz te generacije i da ce on uspjeti i da ce biti bas koristan kad predje u seniore , medjutim nista sad za sad,krenuo je krivim putem sad se misli vracat al tesko
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 14 jan 2012, 18:31, ukupno mijenjano 2 puta.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 14 jan 2012, 18:29

Inkognito je napisao/la:Boga mi preslikana situacija sa Grbavice prije 4-5 godina. Doveden igrač na polusezoni i potpisaće na godinu dana :shock: Ako potpiše, ugovor mu ističe na u narednoj polusezoni, niđe veze. Onda se dogodi slijedeća stvar. Čovjek "zadovolji" do kraja sezone, počne naredno prvenstvo, čim dođe neka ponuda ode haman džaba jer ima ugovor do Novembra/Decembra i to je kao opravdanje. Iste stvari su nam se dešavale. Tako smo izgubili Cocalića. Tako zamalo nismo izgubili Bekrića. Sve ugovori do Novembra/Decembra što je nebulozno u suštini.
upravu si 100 posto..od ovakvih ugovora samo je igrac na dobitku..klub nikako...
znaci ,ukoliko ovaj igrac pokaze neki zavidan kvalitet ide dzaba i to je svakom jasno.. :(
FK SARAJEVO.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 14 jan 2012, 18:32

@memo-u takvim situacijama sam se smijao sam sebi takodjer,a bilo je slicnih :lol: :lol: :lol:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 14 jan 2012, 18:43

" onclick="window.open(this.href);return false;
ko nije pogledao gostovanje naseg novog sefa na tvsa evo mu prilike da pogleda..
pratite sta je covjek rekao u vezi odlazaka ,i dolazaka pa ce vam dosta toga biti jasnije ..pgt gluposti koje pisu "navijaci" Sarajeva o raspadanju i slicno.. :roll: :roll:
FK SARAJEVO.

Alifakovac
Kontakt:

Post Postao/la Alifakovac » 14 jan 2012, 19:46

Niko zdravog razuma neće kupiti ni Čomora ni Džafića. Ovaj drugi odigrao 56 minuta u 5-6 utakmica nakon čega je jedva živu glavu izvuko i više se nikad nije vratio, jedino što ga "vadi" je CV jer je bio mladi reprezentativac ali to je bilo u dalekog prošlosti i takav škart nikome ne treba osim njegovom menadžeru Husari koji je pajdaš s Irfanom, a ovaj prvi je fudbaler smiješnih kvaliteta tako da je na njega bespotrebno trošiti riječi.
Đurković, Radeljaš, Kapetanović, Janjoš, Hadžibegić, Jozić, Vukičević, Jakovljević, H.Musemić, S.Merdanović, Pašić; Trener: Boško Antić

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 14 jan 2012, 19:57

Alifakovac je napisao/la:Niko zdravog razuma neće kupiti ni Čomora ni Džafića. Ovaj drugi odigrao 56 minuta u 5-6 utakmica nakon čega je jedva živu glavu izvuko i više se nikad nije vratio, jedino što ga "vadi" je CV jer je bio mladi reprezentativac ali to je bilo u dalekog prošlosti i takav škart nikome ne treba osim njegovom menadžeru Husari koji je pajdaš s Irfanom, a ovaj prvi je fudbaler smiješnih kvaliteta tako da je na njega bespotrebno trošiti riječi.
Comor smijesnih kvaliteta. Je.bo te led i forum i svakavih piskaraca po njemu. Jest on smijesnih kvaliteta za desnog beka , ali Comor je za svoje godine strasan zadnji vezni i ja se nadam da ce Jovic stavljati njega umjesto Vucine. Comor je bio kapiten kadeta i juniora. Predstavljao sampionsku generaciju. **** te bosnjo i nas polu hendikepirani mentalitet. Comor je trenutno igrac kojeg trebamo najvise cijeniti u timu. Najspremnijih od svih. Nit izlazi nit pije. Momak zivi fudbalski zivot. Curica Ibrahima Šehić je bila u goroj situaciji od Comora , navijaci je prozivali psovali joj sve i svasta. Eno ga sad se lezbari sa turkinjama i usput svom klubu metn'o milion KM u padže.

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 14 jan 2012, 20:00

Alifakovac je napisao/la:Niko zdravog razuma neće kupiti ni Čomora ni Džafića. Ovaj drugi odigrao 56 minuta u 5-6 utakmica nakon čega je jedva živu glavu izvuko i više se nikad nije vratio, jedino što ga "vadi" je CV jer je bio mladi reprezentativac ali to je bilo u dalekog prošlosti i takav škart nikome ne treba osim njegovom menadžeru Husari koji je pajdaš s Irfanom, a ovaj prvi je fudbaler smiješnih kvaliteta tako da je na njega bespotrebno trošiti riječi.
To ocito pratis Sarajevo bas ono pomno :oops: :shock: :lol:
Mozda si poceo pratiti Velez kad je Mrza presao tamo,ipak je on "legenda " kluba .

Evo da te informisem.
Dzafic je bio standardni reprezentativac u21. Kapiten te generacije. Dosao je kasno u Sarajevo,NIJE PRIPREME PROSAO sa klubom. Postepeno je ulazio u igru,redovno trenirao i dizao formu...kada mu se desila SAOBRACAJNA NESRECA. Uvjeravam te da ce biti apsolutno drugacija situacija ako ostane u Sarajevu i prodje kompletne pripreme sa Jovicem i ekipom. Zivi bili pa vidjeli,ali ne..najlakse je pljuvati samo da bi se pljuvalo,a osnovnim podatcima ne baratas.

Comor,je dugogodisnji KAPITET u mladjim kategorijama Sarajeva. Njegova prirodna pozicija je zadnji vezni,gdje je u mladjim kategorijama pruzao odlicne partije. Ako pratis Sarajevo,mogao si primjetiti kolikom kolicinom snage raspolaze taj momak i koliko moze trcati. Posto je morao pokusati zakrpiti desni bok,mjesto KOJE NIKADA NIJE IGRAO NEGO ZA PRVI SASTAV PRVE SEZONE IGRANJA ZA EKIPU (razmisli o svemu tome!!!),nije se dovoljno dobro snasao na toj poziciji. Ako ostane i Comor,Jovic ce vrlo vjerovatno primjetiti njegove fizicke predispozicije (jak u duelu,puno moze trcati itd.) postoji mogucnost da ga pokusa vratiti na njegovo prirodno mjesto,zadnji vezni. Ja bih licno tako uradio.

Ali ne,najlakse je pljuvati po ljudima,ma nema sve sami Fergusoni i Murinje...a osnovnim podatcima i znanjem ne vladate. :roll:

Alifakovac
Kontakt:

Post Postao/la Alifakovac » 14 jan 2012, 20:03

Mladići, ja pratim Sarajevo od vremena prije vašeg rođenja, aktivno zadnjih 30 godina. Onaj ko angažuje ovu dvojicu fudbalera je potpuno lud i eto njih nazad za pola godine. Živi bili pa vidjeli. Uživajte.
Džafić ima amaterski ugovor pa može otiči kad god Husara i Irfan požele da ga negdje utope ko kurvu zadnju. Klubu će u vrh glave pripasti nekih 20 hiljada maraka.
A za Kojaševića od podgoricana necemo dobiti ni za dvije porcije ćevapa
Zadnja izmjena: Alifakovac, dana/u 14 jan 2012, 20:58, ukupno mijenjano 3 puta.
Đurković, Radeljaš, Kapetanović, Janjoš, Hadžibegić, Jozić, Vukičević, Jakovljević, H.Musemić, S.Merdanović, Pašić; Trener: Boško Antić

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.