FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- anelbavarac
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Previse nebitna utakmica da bi se o njoj i dalje pricalo,i da smo mi njih dobili moje misljenje se nece promijeniti,Bayern je najjaca ekipa u evropi i tako ce abd,ostati jos dugi niz godina.
Masinerija Pepa jos nije dostigla radnu temeperaturu,a kada se to desi i kada se prikljuce kljucni igraci ocekujem dominantni Bayern koji ce da melje sve pred sobom.
Masinerija Pepa jos nije dostigla radnu temeperaturu,a kada se to desi i kada se prikljuce kljucni igraci ocekujem dominantni Bayern koji ce da melje sve pred sobom.
Ja finog vremena za poraz pa da se svi pljuvači i "stručnjaci" lijepo okupe na jednom mjestu.
Ono "svršavanje" na pripremne utakmice mi je dosadilo pa sam se ovome, nekako i nadao.Šta ti je Bošnjo, jedna utakmica(poprilično beznačajna iako je lijepo pobjediti) i donese se sud o svemu i svačemu.
Moje viđenje utakmice je, da i nije shvaćena toliko ozbiljno.neki igrači su dobili "produženi" odmor, pokušavali su se još neki eksperimenti, malo koji igrač je odigrao solidnu partiju(a kamoli šta više) a opet, nit nas je Borusija nadigrala, nit su rezultatski predominantni bili.U ovakvim sastavima su se morali oslanjati na popriličnu dozu sreće i motivaciju pojedinaca(ponajviše Gundogana-jer ga niko nije čuvao i Reusa-koji je jednostavno predobar).Mislim da je i Pep vidio da Thiago nije zadnji vezni i da odbrana u ovakvim utakmicama(pogotovo sa čovjekom koji ima 35 godina i 2 metra u sebi) ne smije stajati tako visoko.Sve ovo govori da bi ova sezona mogla biti još ubjedljivija nego prošla i ja ovdje mnogo pozitivnoga vidim(Ne mora da znači naravno, ali isto tako nije ni vrijeme da se toliko pljuje).Još ima vremena za slične eksperimente.Neki će proći a neki naravno ne.Ali sam siguran da ovi koji "ne prođu", neće biti ni korišteni.
Ako je neko očekivao da će Guardiola doći u klub i igračima reći: "Igrajte kako vas je Jupp naučio" , on je, ili lud, ili pojma o fudbalu nema.Pa onda su komotno mene(ili bilo koga ovdje) mogli zaposliti.Dakle, sezona nije ni počela, još nije vrijeme za pametovanje.Zna se ko je Bayern i kakvu upravu imamo, tako da, mjesta za brigu nema.Pustite vrijeme da pokaže ko je upravu.Bitno je da Arjen "drži" formu protiv ovih žutih

Ono "svršavanje" na pripremne utakmice mi je dosadilo pa sam se ovome, nekako i nadao.Šta ti je Bošnjo, jedna utakmica(poprilično beznačajna iako je lijepo pobjediti) i donese se sud o svemu i svačemu.
Moje viđenje utakmice je, da i nije shvaćena toliko ozbiljno.neki igrači su dobili "produženi" odmor, pokušavali su se još neki eksperimenti, malo koji igrač je odigrao solidnu partiju(a kamoli šta više) a opet, nit nas je Borusija nadigrala, nit su rezultatski predominantni bili.U ovakvim sastavima su se morali oslanjati na popriličnu dozu sreće i motivaciju pojedinaca(ponajviše Gundogana-jer ga niko nije čuvao i Reusa-koji je jednostavno predobar).Mislim da je i Pep vidio da Thiago nije zadnji vezni i da odbrana u ovakvim utakmicama(pogotovo sa čovjekom koji ima 35 godina i 2 metra u sebi) ne smije stajati tako visoko.Sve ovo govori da bi ova sezona mogla biti još ubjedljivija nego prošla i ja ovdje mnogo pozitivnoga vidim(Ne mora da znači naravno, ali isto tako nije ni vrijeme da se toliko pljuje).Još ima vremena za slične eksperimente.Neki će proći a neki naravno ne.Ali sam siguran da ovi koji "ne prođu", neće biti ni korišteni.

Ako je neko očekivao da će Guardiola doći u klub i igračima reći: "Igrajte kako vas je Jupp naučio" , on je, ili lud, ili pojma o fudbalu nema.Pa onda su komotno mene(ili bilo koga ovdje) mogli zaposliti.Dakle, sezona nije ni počela, još nije vrijeme za pametovanje.Zna se ko je Bayern i kakvu upravu imamo, tako da, mjesta za brigu nema.Pustite vrijeme da pokaže ko je upravu.Bitno je da Arjen "drži" formu protiv ovih žutih

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Ali u suštini nam to nije toliko nepoznato, zar ne? Od početka Van Gaalove ere usadilo se to nekad i pretjerano kombiniranje u našem timu. S tim je Jupp imao nekako i probleme u prvoj sezoni, jer igračima to peljanje lopte kao da nije mogao izbacit iz glave. A prošle sezone nam je ekipa počela ličiti opet na onaj Bayern kakav treba biti, dosta smo postali direktniji i tako i ubojitiji. Znači igralo se direktno prema golu, brzi prenos lopte, visok tempo, postali smo opasniji u prekidima i sjajno koristili fizičku spremu.farinelli123 je napisao/la: А то је оно / & & ¥ $ се $ $ & простора. Тога је " ? $. " " " $ пасова, % $ уђу у ?.
Naime, Pep sada opet vraća igračima tu veću kombinatoriku, znači opet se ide na to više da se ušeta u gol ekipa, a malo se zapostavljaju ti šutevi i ta neka direktnost u napadima.
Ovde se dosta puta spominjalo Pep će donijeti veći posjed lopte, ali mi smo već dominirali s tim posjedom protiv mnogih ekipa. Samo protiv Barce nismo imali veći posjed.
Ono što ja očekujem od njega da se poboljša je presing (iako smo i tu bili jaki prošle sezone), tu može još level više i naravno još neke šminkerske korekcije, sigurnost u pasovima i protoku lopte, sigurno zadržavanje lopte.
Samo eto sinoć u presingu bio bolji BVB, znači tu nije bilo napredka.
Malo se eksperimentiše i s pozicijama, pa eto Mandžo u prvom poluvremenu više na krilu i sve ga je onda to zbunilo.
Međutim , Guardiola je rekao da želi probati igrače na više pozicija, želi da nam ekipa bude još nepredvidljivija. Znači on još uvijek eksperimentiše i za tako nešto će dobiti, a i mora mu se dati, vrijeme.
To eksperimentisanje je najveći uzrok poraza, a i veće zalaganje protivnika (koji je igrao kako obično igra, ko što kažeš).
A onda dođe i izostanak određenih bitnih igrača. Ali na izostanak Neuera se možemo žaliti, samo što se Riberyja tiče, bez njega smo dobili onu utakmicu u Kupu protiv BVB-a. A kakva je razlika eto između te utakmice i one sinoć?
Pa samo se treba sjetit kako je tad naša ekipa ginula, a naravno imala je taj dorađen sistem i funkcionisala je.
A ako pravimo poređenje s finalom LP, onda prve razlike su opet sistem, a onda Neuer i Martinez, koji su u tom finalu bili jako bitni, pa i presudni faktori.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- farinelli123
- Kontakt:
& " & јесте. ' % ' $ $, $ " оно % ' " $ " ? '.
" сјајно ? " са Ван ?, па се $ све ?, а $ $ је " " у & ? $ $. " ова " % - $ него ? сезоне.
У ?, ово % ' $ у " ? " не $ ?, $ се & " & ' $ &, а $ се " " на овај ? $ ", $ " $ $ " " " за ? & & " " " $.
Ето. $ ' " ?, " ". - се " ", " % $ " " &. Па $. & је /.

" сјајно ? " са Ван ?, па се $ све ?, а $ $ је " " у & ? $ $. " ова " % - $ него ? сезоне.
У ?, ово % ' $ у " ? " не $ ?, $ се & " & ' $ &, а $ се " " на овај ? $ ", $ " $ $ " " " за ? & & " " " $.

•
Nismo se tako dogovorili. Prije je već bio dogovor da redovno pišeš, a ne samo da čitaš....farinelli123 je napisao/la:

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
I ja se slažem sa tim što ste pisali da BvB nije nadigrao Bayern. U potpunosti se slažem.
Jedina razlika je bila ta što su oni, na ovaj ili onaj način, iskoristili skoro sve svoje šanse. Uz to treba dodati i super raspoloženog Gundogana.
Ali to što BvB nije nadigrao Bayern ne znači da je Bayern odigrao dobro, naprotiv, loši su bili.
Da se zna i ovo.
Daleko od toga da sam ja lično sad za smjenu Pepa ili da sam razočaran toliko da sam jedva dočekao da pljujem ovdje po igračima i treneru. Ne.
Jednostavno sam razočaran lošom igrom, bez obzira na kadar.
Razočaran zbog toga što sam vidio prošle sezone da ovaj Bayern može igrati fenomenalno. Na kraju krajeva, veliki broj mečeva u Bundesligi je Bayern prošle sezone odigrao sa izmješanim sastavom, kao što je bio onaj sinoć.
Nije problem ni u porazu, nego u onome kako je došlo do njega.
Ovo je neko moje lično viđenje, možda je do mene.
Nadam se i uvjeren sam da će sve ovo biti puno bolje u narednim tekmama
Jedina razlika je bila ta što su oni, na ovaj ili onaj način, iskoristili skoro sve svoje šanse. Uz to treba dodati i super raspoloženog Gundogana.
Ali to što BvB nije nadigrao Bayern ne znači da je Bayern odigrao dobro, naprotiv, loši su bili.
Da se zna i ovo.
Daleko od toga da sam ja lično sad za smjenu Pepa ili da sam razočaran toliko da sam jedva dočekao da pljujem ovdje po igračima i treneru. Ne.
Jednostavno sam razočaran lošom igrom, bez obzira na kadar.
Razočaran zbog toga što sam vidio prošle sezone da ovaj Bayern može igrati fenomenalno. Na kraju krajeva, veliki broj mečeva u Bundesligi je Bayern prošle sezone odigrao sa izmješanim sastavom, kao što je bio onaj sinoć.
Nije problem ni u porazu, nego u onome kako je došlo do njega.
Ovo je neko moje lično viđenje, možda je do mene.
Nadam se i uvjeren sam da će sve ovo biti puno bolje u narednim tekmama

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
- Kontakt:
Samo da kazem kako se ne slazem da je ovo bila ipak nekakva nebitna utakmica za Bayern. Za mene je svaka tekma u kojoj Bayern igra bitna, pa bile one i prijateljske. To je ono sto je Jupp stvorio od Bayerna, a siguran sam da ce Guardiola nastaviti njegovim stopama. Od Bayerna se treba ocekivati pobjeda u svakom mecu bez obzira na takmicenje u kojem igrali, jer Bayo je sila nevidjena i ne smije sebi dopustati poraze nikako. 

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Niko ne pljuje po igracima i Guardioli ali je cinjenica da nam sa ovom taktikom koju pokusava da uigra Guardiola ostaju supljine u odbrani.
Vidjelo se to i na pripremnim utakmicama, samo sto mi se nije dalo pisati jer mi se cinilo da je vecina forumasa bila opcinjena igrom Bayerna. Barcelona nam je puno vise puta prisla golu sa ovim drugim sastavam u ovoj zadnjoj utakmici nego sa prvim sastavom kada se igrala LP. Odbana nam nije ni sjena od one proslosezonske.
Guardiola nije glup, i uskoro ce i on sam zakljuciti da ovako ne ide i da se mora naci neki balans izmedju napada i odbrane. Stoperi se moraju povuci malo nazad i mora se vratiti klasicni defanzivni vezni. Za Bayern je jako opasno igrati sa visoko postavljenom odbranom, jer u BuLi se obicno njihovi protivnici brane i igraju na brz kontranapad.
Transformacije iz ofanzive u defanzivu se moraju odvijati brzo kao prosle sezone, i nema hladiti muda na protivnickoj polovici dok se igra oko tvog sesnaesterca.
Tto ocekujem od Guardiole.
Bayern je sila od ekipe i onda kada je u kombinovanom sastavu, i ne prima 4 gola ni u prijateljskim a pogotovo u utakmicama takmicarskog karaktera.
Vidjelo se to i na pripremnim utakmicama, samo sto mi se nije dalo pisati jer mi se cinilo da je vecina forumasa bila opcinjena igrom Bayerna. Barcelona nam je puno vise puta prisla golu sa ovim drugim sastavam u ovoj zadnjoj utakmici nego sa prvim sastavom kada se igrala LP. Odbana nam nije ni sjena od one proslosezonske.
Guardiola nije glup, i uskoro ce i on sam zakljuciti da ovako ne ide i da se mora naci neki balans izmedju napada i odbrane. Stoperi se moraju povuci malo nazad i mora se vratiti klasicni defanzivni vezni. Za Bayern je jako opasno igrati sa visoko postavljenom odbranom, jer u BuLi se obicno njihovi protivnici brane i igraju na brz kontranapad.
Transformacije iz ofanzive u defanzivu se moraju odvijati brzo kao prosle sezone, i nema hladiti muda na protivnickoj polovici dok se igra oko tvog sesnaesterca.
Tto ocekujem od Guardiole.
Bayern je sila od ekipe i onda kada je u kombinovanom sastavu, i ne prima 4 gola ni u prijateljskim a pogotovo u utakmicama takmicarskog karaktera.
- gerdmuller
- Kontakt:
Zasto ovaj forumas Farineli stalno pise na kineskom 

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Ne vrijedjaj covjeka... ima pravo da pise cirilicom..i cirilica je priznato pismo u BiH, i mozes je naci i na licnim kartama i pasosima i da ne nabrajam gdje sve.gerdmuller je napisao/la:Zasto ovaj forumas Farineli stalno pise na kineskom
Ako ne znas citati, onda nemoj ni komentarisati.
Svi zalimo Yupa ali covjek je otisao u penziju i za neke izletnike na ovoj temi Yup nije dobio otkaz,vec je covjek samovoljno otisao u penziju i upravi naglasio da potraze zamjenu..ja da sam birao opet bih izabrao Pepa pa covjek je tvorac velike Barce jedan od najboljih trenera, e sad nekada neznam sta taj covjek zeli da Bayo igra
ali sam siguran da ce uspjeti
Nezelim da pljujem po igracima ali moje misljenje se nije promjenilo za neke igrace i nakon osvojenog tripla,
Buyo dragomije sto je ostao ali nikako u prvu postavu...
Mandzo prosjecan napadac pa nama treba sila od napadaca,covjek koji ce potezom okrenuti dva stopera,i postici gol a ne trcati i cekati serviranje na tavi...
Byern je sila i mnogi traze i najmanju gresku pa kude, bosanska glava je to ucini mu sto puta dobo a samo jednom lose i postajes najgori...

ali sam siguran da ce uspjeti

Nezelim da pljujem po igracima ali moje misljenje se nije promjenilo za neke igrace i nakon osvojenog tripla,
Buyo dragomije sto je ostao ali nikako u prvu postavu...
Mandzo prosjecan napadac pa nama treba sila od napadaca,covjek koji ce potezom okrenuti dva stopera,i postici gol a ne trcati i cekati serviranje na tavi...
Byern je sila i mnogi traze i najmanju gresku pa kude, bosanska glava je to ucini mu sto puta dobo a samo jednom lose i postajes najgori...
Sve ove stvari,stvorene su s predumišljajem,rođene s odlučnošću,hranjenje preciznošću,vođene pravilima,usmjeravane razumom,a potom pogubljene i sahranjene na uobičajen način. I njihovi nijemi grobovi koji u duši ljudskoj leže čak su označeni i numerisani.
- schweinsteiger
- Kontakt:
我不明白為什麼一些散兵,當你寫的精美,我要奮鬥,因為我讀西里爾不要每天使用,你一定是拉丁字母。這些侮辱土耳其人沒有必要,只是展示了如何你是人。farinelli123 je napisao/la:Ја ' на &, & " је ?.gerdmuller je napisao/la:Zasto ovaj forumas Farineli stalno pise na kineskom
#miasanmia
- BavaracZenica
- Kontakt:
Kakve se ovo price opet provlace kroz engleske medije prvenstveno sto se tice Davida Luiza, da je Bayern poslao navodno ponudu od 40 mil.
Ja sam zadovoljan sa nasom odbranom, ma da i sumnjam da ce Chelsea prodat i oni su trazili Gustava a mi ni mukajet
Vidjecemo hoce li sta od toga bit no eto, cisto da se i ta info provuce
Ja sam zadovoljan sa nasom odbranom, ma da i sumnjam da ce Chelsea prodat i oni su trazili Gustava a mi ni mukajet

FC Bayern !!!!!
- anelbavarac
- Kontakt:
Kada vidimo ko je prenio vijest o navodnoj ponudi Bayerna (Dailly Mail) i cifra od 40mil.BavaracZenica je napisao/la:Kakve se ovo price opet provlace kroz engleske medije prvenstveno sto se tice Davida Luiza, da je Bayern poslao navodno ponudu od 40 mil.

bolje ti je da izbrises taj svoj upis dok ga monolog nije vidio, jer ce te banovat dok kazes piksla.gerdmuller je napisao/la:Zasto ovaj forumas Farineli stalno pise na kineskom

osim toga, ovaj farinelli je dobar forumas, tako da...

vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Inform3acije o Luizu jos uvijek kruze ali ja licno u to ne vjerujem ni sekunde. Cud 40 miliona, cak sam negdje procitao da ta cifra ide i preko 40.
Mozda izvrse trampu, njima Luiz, nama Luiz.
Bolja je ona informacija oko Lewe, gdje je isti rekao da ce odraditi ovu sezonu i da bjezi iz Dortmunda, haman malo juznije.

Mozda izvrse trampu, njima Luiz, nama Luiz.

Bolja je ona informacija oko Lewe, gdje je isti rekao da ce odraditi ovu sezonu i da bjezi iz Dortmunda, haman malo juznije.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ma jel baš na turskom ? Zna se odgovoriti pravom mjerom, vidi se da si dobro naučen i premazan...farinelli123 je napisao/la:Ја ' на &, & " је ?.gerdmuller je napisao/la:Zasto ovaj forumas Farineli stalno pise na kineskom
Ajd da vidim, čisto radi kakve promjene jer dosadi malo čitati bošnjačko ćirilično pismo ...
I da PS: osjetim nacionalističke furke u tom postu ...
@šećeru kad prizivaš ban za gerdmullera mogao bi fino prizvati i ban za farinelija
I da Izjava Juppa o Guardioli: "Trener Guardiola izgleda dobro, lijepo je odjeven. Ima i savršenu momčad. Šta bi moglo poći po zlu?"
Kakvo podje*avanje se osjeti u pozadini ...

thulkazal: Ja sam za sad Farinellija doživio samo kao kvalitetnog forumaša i da je Bogdom takvih više, jer opada kvalitet, pa kad vidiš ko šta sve piše, skoro se čovjeku i ne piše.
Tako da ovo što je spomenuo turski, mislim ne treba shvatat ko provokaciju, osjetio se on prvi isprovociran. A i gerdmuller ovo kad je rekao kineski, možda samo šala bila i tako nastade bespotrebna diskusija. Bolje to sve zaboravit i vratit se fudbalskim temamam....
Tako da ovo što je spomenuo turski, mislim ne treba shvatat ko provokaciju, osjetio se on prvi isprovociran. A i gerdmuller ovo kad je rekao kineski, možda samo šala bila i tako nastade bespotrebna diskusija. Bolje to sve zaboravit i vratit se fudbalskim temamam....

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Consigliere
- Kontakt:
Cirilica je i moje pismo kao i svakog bosanca i hercegovca, ali sta ima pisati cirilicom kad je latinica pismo kojim se pise na forumu? Potpuno bespotrebno....
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!