FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

brazzo
Kontakt:

Re: $: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la brazzo » 30 mar 2014, 23:33

ultrasstyle_tz je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:uh odlicna karta :D

a koja gotiva su one velike zastave na sjeveru ..treba da ih uraditi ili sakupiti bar 5-6..ove manje se nekako gube u masi ali velika zastava bas daje ton onoj tribini
pa imamo mi barjake bili su u PL samo treba ih skupiti...bilo je onih bar zastava ja mislim cak i 30tak kad smo pred kup 2008 sa Zeljom ih odradili ali narod je to zasteko sebi kuci napravio posteljinu **** :)
ako je prezivjelo i u posjedu grupe 7-8 zastava i 7-8 stendarda od tad evo moja glava...znam ja odlicno kad smo mi radili tu akciju, skupljali u kavezu pare svake sedmice, ti isto tako poslao znacajnu lovu...uradilo se 30-ak zastava i 15-ak stendarda (mozda i vise)..ali znamo i sta se desilo na toj tekmi...da smo se tad i raspali kao grupa u tom periodu..i do jucer se vise nikad nismo pojavili ni u priblizno tom broju..to je bila prva tekma proljetnog dijela prvenstva...a ove velike zastave na koje ja mislim su radjene kasnije.

kako god momci sto su sad tu bi trebali iskoristiti ovaj momentum , skupiti pare, uraditi samo one velike zastave za sjever i jos stendarda...i naucit na nasim greskama pa biti pametniji kome dati da mase s njima na stadionu i kome ih dati kuci da nosi...ali je vrlo bitno iskoristiti ovaj trenutak da se odrade takve stvari koje ce trajati godinama i kad ekipa i grupa ne budu na ovom nivou.
upravo ;) ja se s.j.ba posteno u suboti. Covjek do mene, nikad ga ranije nisam vidio na tekmama razvi dvije zastave (na pruge-bar). Reko jesu l ti dali stap, kaze on moja zastava ja donio :/ kontam u sebi u redu je smiri se, al cuj moja je hoo jbm te zivote. Ali u buduce nema toga, doslo je vrijeme da se uvede reda.. svako treba imati svoje zaduzenje, obaveze i odgovornost. Kad zajasemo na ovoj euforiji nema stajanja ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

fukarezv
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la fukarezv » 30 mar 2014, 23:59

Sad nesto kontam kako bi bilo fino kad bi Radnički uzeo bod(ove) Jedinstu u subotu ! :D
Al nije to ne moguce tu je dosta nasih klinaca koji ce sigurno poginut za bod(ove) i igrat' ce za nas sigurno :)
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 31 mar 2014, 00:22

fukarezv je napisao/la:Sad nesto kontam kako bi bilo fino kad bi Radnički uzeo bod(ove) Jedinstu u subotu ! :D
Al nije to ne moguce tu je dosta nasih klinaca koji ce sigurno poginut za bod(ove) i igrat' ce za nas sigurno :)
Kad bi Radnicki igrao nerijeseno a mi pobijedili u Gracanici bili bi onda jednom nogom u Premijer ligi al vidjet cemo sta ce biti u Subotu.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 31 mar 2014, 00:23

fukara87 je napisao/la:
fukarezv je napisao/la:Sad nesto kontam kako bi bilo fino kad bi Radnički uzeo bod(ove) Jedinstu u subotu ! :D
Kad bi Radnicki igrao nerijeseno a mi pobijedili u Gracanici bili bi onda jednom nogom u Premijer ligi al vidjet cemo sta ce biti u Subotu.
Pipremite fine premije i možda vam se želje ispune :mrgreen:

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 31 mar 2014, 00:26

Necemo mi nista pripremat to cemo ostavit ipak Azmiru da rjesava :D
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 31 mar 2014, 00:28

samolukavac je napisao/la:
fukara87 je napisao/la:
Pipremite fine premije i možda vam se želje ispune :mrgreen:
AKO remizira,ili pobjedi....igraci ce biti nagradjeni.i znaju to dobro..premije ce biti,dozvoleno je,i nije iznos za baciti ;)
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 31 mar 2014, 00:41

apach1986 je napisao/la:Da li neko zna što se ne pjeva pjesma Otiš'o si Sale ?
Pjevala se ta pjesma...

apach1986
Kontakt:

Post Postao/la apach1986 » 31 mar 2014, 09:13

Derbi na Tušnju posmatralo više gledalaca nego sve utakmice 24. Kola Premijer lige BiH!

"Ljudi su htjeli kupiti ulaznice, ali njih više nije bilo. Na kraju smo tih 500 do 1.000 ljudi pustili na tribinu Sjever."

slika

Pored pobjede i fantastične atmosfere, derbi susret 20. kola Prve lige FBiH odigran na Tušnju između FK Slobode i NK Jedinstva, ostaće upamćen i po rekordnoj posjeti.

Prema riječima Sabahudina Vugdalića prodato je 7.500 ulaznica:

"Sve karte koje su puštene u prodaju su kupljenje. Uprava Kluba je na kraju izašla u susret publici koja je ostala van stadiona. Ljudi su htjeli kupiti ulaznice, ali njih više nije bilo. Na kraju smo tih 500 do 1.000 ljudi pustili na tribinu Sjever.".

Prema zvaničnim podacima Nogometnog saveza BiH, svih osam utakmica 24. Kola Premijer lige BiH posmatralo je ukupno 7.400 gledalaca, najviše gledalaca posmatralo je derbi kola između FK Borca i FK Sarajeva gdje se na gradskom stadionu u Banja Luci okupilo oko 4.000 gledalaca. Utakmicu između NK Čelik i NK Vitez posmatralo je 1.200 gledalaca dok je prosjek posjete na ostalih šest susreta oko 350 gledalaca po utakmici.
[youtube][/youtube]
Nakon dugo vremena Tuzlu je zahvatila istinska sportska euforija, košarkaši OKK Slobode proteklu su sezonu pod trenerskom palicom Damira Mulaomerovića, odigrali jako kvalitetno, po okončanju prvenstva svega dva boda dijelila su ih od doigravanja. Ipak osvojena četvrta pozicija na tabeli ispunila je očekivanja svih ljubitelja košarke u našem gradu. Košarkaške utakmice u velikoj dvorani Mejdana u prosjeku je posmatralo više od 2.500 gledalaca, dok je u derbi utakmicama velika dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Pored Košarkaša i rukometaši Sloboda Solane pružaju izuuzetno dobre partije, a prema onome što izabranici Mirze Bulića pokazuju na terenu, opravdano možemo očekivati i povratak Solara u društvo najboljih.

Ljubitelji sporta u gradu soli, s nestrpljenjem očekuju svaku novu utakmicu, bezrezervna podrška gledalaca na sportskim manifestacijama nikada nije bila upitna a ukoliko se nastavi trasirati započeti put uz nesebičnu podršku svih onih koji su u mogućnosti podržati razvoj sporta, brzo možemo očekivati da Tuzla u potpunosti postane istinski sportski centar kakav je nekada i bila...

Sportsku priču u Tuzli, proteklih nekoliko godina najbolje je ilustrovala navijačka skupina Fukare, kratkom parolom koja mnogo govori. "IZ PEPELA SE DIŽEMO - HISTORIJU PIŠEMO"
Ultras nema ime, samo dobri prijatelji ga poznaju. Ultras nema lice, mnogo puta mu kapuljača pokriva glavu, šal usta. Ultras se ne oblači poput ostalih, ne prati modu, ne voli novitete.Kad šeta ulicom, iako nema obilježja svoje ekipe, on je prepoznatljiv.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 31 mar 2014, 10:15

Desni klik-view image
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 31 mar 2014, 11:17

batva035 je napisao/la:Jel zna neko jel se moze ova utakmica skinut na PC :D :roll:
https://addons.mozilla.org/en-US/androi ... ostpopular" onclick="window.open(this.href);return false;

instaliraj ovo ,pojavit ce ti se onda plava strelica gore gdje kucas stranice ,pustis video i onda klines na tu strelicu pisace nesto sport , tu kliknes i onda download i skines sebi ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

batva035
Kontakt:

Re: Odg: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la batva035 » 31 mar 2014, 11:31

Mislite vi sta hocete, al akcija kod prvog gola je iz uđbenika Smajla Karića :D :D :rofl:

Srcem do pobjede Fukare Batva

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 31 mar 2014, 12:08

Jedinstvo prvo, "tuzlansko bratstvo" u silovitom naletu

Nakon dva pogotka Sulejmana Krpića, "trener svih trenera" uživao je u trenucima tušanjske slave, u ambijentu kakav se ne pamti od utakmica Intertoto kupa sa islandskim Akurejrijem i belgijskim Lirsom.

U cijeloj toj priči Miroslav Blažević je zaboravio na dato obećanje. Nije trčao počasni krug.

"Trebao si me podsjetiti", rekao nam je Ćiro na press-konferenciji. Njegov tim je u proljeće ostvario pet pobjeda uz gol razliku 14:0. Tuzlaci igraju kompaktno, pa ne čudi što zagrebački novinari konstatiraju kako je Jedinstvo iz Bihaća i dalje prvo, ali i da je "tuzlansko bratstvo" u silovitom naletu.

Ćiru su u subotu posjetili Branko Stipković i Tomislav Dasović, Tomislav Židak je obećao da će doći u Gračanicu. Na tribinama je bio Ismet Hadžić – Hadžija ponajbolji igrač Dinamove "zlatne generacije" iz 1982. godine za kojeg Ćiro kaže kako ima kompjutor u glavi i da je bolji od slavnog Argentinca Jorgea Burruchage.

Poslije 46 godina na Tušnju je bio i Enco Zadel, član Slobodine generacije iz šezdesetih godina prošlog vijeka. Došao je zbog Ćire. A na svečanoj večeri poslije velike pobjede Ćiro se ponovo "izderao" na fudbalere. Ovoga puta im nije "j... nanu naninu", ali ih je postrojio sve do jednog.

Razlog dolazak načelnika Jasmina Imamovića u Royal. Naime, dok je prvi čovjek grada ulazio u restoran fudbaleri su sjedili, a onda se začuo glas Atile pa su svi morali ustati. Sjeli su kada im je Ćiro dao "zeleno svjetlo".

Inače, filozofija Ćirinog trenerskog zanata ogleda se u nekoliko bitnih činjenica. Na njegovim sastancima u svlačionici nema dijaloga – samo njegov monolog. Ćiro navodi kako trener mora biti apsolutni i totalni gazda, tiranin i despot.

Ukoliko u toj nakani trener ne uspije, Ćiro kaže da takvog trenera nema ni u praksi ni u teoriji. U Tuzli ga za sada svi slušaju, nema okolnih gunđanja o tome ko igra više, a ko manje. Zašto neko sjedi na klupi ili je poslat na tribine.

A Ćiro im svima od reda poručuje – ne dao vam Bog da me iko pita za minutažu. Hoće li ostati u Tuzli. Branku Stipkoviću odgovorio je kako je jadan i naivan trener koji išta planira. Njegova filozofija fudbalske igre nije ista u svakoj prilici. U utakmici s Jedinstvom do 25. minuta je skenirao protivnika. Dao im je loptu u noge, ograničio prostor i vrijeme, kako bi uvidio u čemu je njegov tim limitiran.

U drugom dijelu njegovi dečki su bili goropadni, a Ćiro je pogodio s uvođenjem Jasmina Mujkića koji je grizao za dvojicu. Krpić je u šukerovskom stilu pospremio jednu loptu iza leđa Hamzabegovića, a izboreni penal trebao je šutirati Haris Redžepi. No, "trener svih trenera" odlučio je da puca Sulejman Krpić, koji je za dva postignuta gola u derbiju sezone zaslužio premiju od 5.000 eura.

"Tuzlansko bratstvo" na čelu s Ćirom Blaževićem u subotu je gost trećeplasirane momčadi gračaničkog Bratstva. Još jedan duel "na nož", još jedna utakmica bez prava na kiks.

19sioux89
Kontakt:

Post Postao/la 19sioux89 » 31 mar 2014, 12:34

Gledam sad raspored do kraja sezone i bgm mogu vam vec sad cestitat na ulasku u PL :D
14/88

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 mar 2014, 12:51

ko je ovaj Enco Zadel? talijan, a? :D

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 31 mar 2014, 12:51

Ma daleko je jos ovo od gotovog,jedan kiks i eto belaja :smile:

Sent from my ST21i using Tapatalk 2

batva035
Kontakt:

Post Postao/la batva035 » 31 mar 2014, 13:26

Koliko sam upratio raspored kola, imamo nesto laksi od Jedinstva, a i pored tog, imamo sad Gracanicu, pa kasnije Kakanj, po mojoj slobodnoj procjeni, ta dva gostovanja ako prodju, mozemo pakovat kofere i pripremat se za PL. A ne moramo u te 2 utakmice pobjedit, moze i 4 boda, samo da ne izgubimo :D Sve u svemu vidjet cemo, ne vjerujem u opustanje ekipe i podcjenjivanje protivnika. Ciro ce do kraja malo po malo izmjenjivati prvu postavu al bez opustanja. :D Pozdrav Tuzlaci (i danas se radi na sjeveru, do sljedece domace tekme, aBd bit ce sve stolice poredane) :D

Srcem do pobjede Fukare Batva

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 31 mar 2014, 14:20

19sioux89 je napisao/la:Gledam sad raspored do kraja sezone i bgm mogu vam vec sad cestitat na ulasku u PL :D

Nemoj još,polako,da prođe Gračanica,Branitelj i Rudar ak47
Pobjeda je bolja od orgazma!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 31 mar 2014, 15:26

barca_87 je napisao/la:
batva035 je napisao/la:Jel zna neko jel se moze ova utakmica skinut na PC :D :roll:
https://addons.mozilla.org/en-US/androi ... ostpopular" onclick="window.open(this.href);return false;

instaliraj ovo ,pojavit ce ti se onda plava strelica gore gdje kucas stranice ,pustis video i onda klines na tu strelicu pisace nesto sport , tu kliknes i onda download i skines sebi ;)
Hvala za ovo, fakat funkcioniše :thumbup: .

7april
Kontakt:

Post Postao/la 7april » 31 mar 2014, 15:39

kako samdobio informaciju u subotu najvjerovatnije će box za gostujuće navijače biti zatvoren,tako da ćemo se izmiješat na ostatku tribine,jer je valjda dopis iz saveza došo u vezi toga,nije još 100% sigurno al sam čuo tako,pa vidit ćemo šta će bit. piva piva piva

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 31 mar 2014, 15:46

Kako da skidnem utakmicu ne kontam?

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.