RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 02 okt 2014, 19:39

J..iga svi smo mi osjetljivi na ovoj temi i svi smo u pravu i u krivu.Istina je uvijek negdje u sredini,sad ko će do nje doći to je pitanje.Ono što svi vidimo jest da postoji problem,ali svi mi sa drugačijeg gledišta tražimo rješenje problema.najveći problemi po meni za loše rezultate omladinaca su loši tereni za trening,loši treneri i previše ambiciozni roditelji.I ako se neko pojavi kao mali Behram što je u Želji sad kad dođe u razgovor sa menadžerom koji normalno obećavaju sve što im odgovara(roditeljima) Velež je tu na gubitku odmah jer prvi tim nema rezultata,ne igra ni tu tzv. evropu.I roditelji odmah gledaju da im dijete ode iz Veleža pa gdje god,još kad se na to dodaju loši uslovi gubimo igrača za tren.Pa i seniori su to redovno radili zadnji primjer Okić koji je dogovorio produženje i istu veče otišao u Sarajevo i potpi'so za njih.Čolić otiš'o u Želju,Letić se nudio više već ona ukrajinka što je bila u d.mahali,da ih više ne nabrajam.Evo sad ova letargija igrača,znači nešto se mora mijenjati jer nisu mogli preko noći zaboraviti igrati.a vala i trčali su borili se protiv SA sa igračem manje pola utakmice,nije da nisu spremni.Sad da li su treninzi pravilni,ishrana ili život igrača to je pitanje za upravu.A ako već ima taj predstavnik RA u upravi trebao bi RAji reći šta je problem.Vidjet ćemo u nedjelju šta će biti,ali se mora pobijediti prije reprezentativne pauze i Želje.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 okt 2014, 19:41

Mozda zbog tog ne igra,prestar je.Ja ga još nism vidio.Dušane djuturume :salut:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 02 okt 2014, 19:43

RezervniGolman je napisao/la:
Tosre je napisao/la:Bola Raja sta vam je majke mi moje. U redu je da se iznosi misljenje, ali majke it nemojte jedni druge vrijedjati, pa svi smo braca ovdje. Kad ste nervozni, idite karnite nesto.

Volim vas sve majke mi moje.
Mlađi nek bace drkicu :urnebes: :urnebes: :rol:

Da izvine naša đavolica
Tako jer brato majke mi moje. Samo mladji nek mjenjaju ruke, da im jedna ruka nebi bila veca i razvijenija od druge ko kod mene, meni nije imao ko reci pa sam samo koristio desnu ruku.
Izvini Djavolice majke ti, ali osjetim previse neuroze ovdje na nasem pdf-u i pokusajem dati najbolji savjet svojoj Raji da se malo smire, bez vrijedjanja jedni drugih, ovdje smo svi zato sto volimo Velez osim sto svako malo naleti koja seljacina da provocira, il oni sto su izdali klub za koji su im tate navijale.

Mostar u Srcu, Velez do Groba!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 02 okt 2014, 19:45

Ja bi pokusao s Hodzom na desnom beku a Maletica bi gurno na lijevo krilo. Protiv koga smo ono igrali kuci kad se ta solucija fino pokazala. Nije Hodza loš,nekakav je minijaturan ali ko beton,skace ko kengur po metar ipo yebote :D
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 02 okt 2014, 19:47

RezervniGolman je napisao/la:Ja bi pokusao s Hodzom na desnom beku a Maletica bi gurno na lijevo krilo. Protiv koga smo ono igrali kuci kad se ta solucija fino pokazala. Nije Hodza loš,nekakav je minijaturan ali ko beton,skace ko kengur po metar ipo yebote :D

Ta ce on skakat 80 mu godina!! :lol: :lol: :lol:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 02 okt 2014, 19:49

Crveni_1922 je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:Ja bi pokusao s Hodzom na desnom beku a Maletica bi gurno na lijevo krilo. Protiv koga smo ono igrali kuci kad se ta solucija fino pokazala. Nije Hodza loš,nekakav je minijaturan ali ko beton,skace ko kengur po metar ipo yebote :D

Ta ce on skakat 80 mu godina!! :lol: :lol: :lol:
:urnebes: dobra :thumbup:
KLUB SVIH NAS.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 02 okt 2014, 19:51

Ovde mozete pogledati sve utakmice i golove 9 kola

[youtube][/youtube]
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 okt 2014, 19:53

Crveni_1922 je napisao/la:Nesto gledam onu nasu oficijalnu stranicu i onda gledam od nekih drugih klubova iz BiH pa stvarno kako nemogu naci osobu koja ce da uradi onu stranicu kako bog zapovjeda. Sve je nesto s brda s dola.
Pa ljudi nisu u stanju postaviti slike igraca i osnovne podatke!!!
Gledam Dusanu Hodzicu su stavili ovo:

Ime: Dušan Hodžić
Datum rođenja (dob): 31. Oktobar 1933 (80)
Broj dresa: 2
Pozicija: Odbrana

Pa to je prosto nevjerovatno!! Igrac ima 80 godina!! :facepalm: :facepalm:

Vidi se da nam treba pomoc u svim segmentima a ne samo u igri i ostalih hejbet stvari... :crazy:
:rol: :rol: :rol:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 okt 2014, 20:19

Jao emisije ns federalnoj,kao skrojena za titovu jugu :D
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 02 okt 2014, 21:18

Iz riznice
[youtube][/youtube]

Lijepo se prisjetiti pobjede protiv velikana iz Edinburga i kultnog skandiranja

FUCK YOU FUCK YOU GALLOWAY GALLOWAY

FUCK YOU FUCK YOU GALLOWAY GALLOWAY
KLUB SVIH NAS.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 02 okt 2014, 22:20

veteran71 je napisao/la:
anel81m je napisao/la:Nemojte samo šupljake o mostarskoj djeci.Mostarska djeca su izgubila od Leotara 0:10, kao bojkotovali tada upravu radi dugova.Da bi ti isti magarci kasnije tužili klub i dobili pare na sudu (ko je god tužio), a što je najžalosnije sada neki opet rade u Veležu i tu su se uhljebili a moral i znanje su im upitni!!!

Super si to izvukao....Vidi se da si pravi Rodjeni....Mostarska djeca su svojevremeno kad se u Klubu radilo kako treba (a to svakako nije period u kojem su izgubili od leotara) dobijala Zvezdu sa 5:0 ili Dinama sa 9:2.
I ova kuilava mostarska djeca su dobijala Zrinjski pod Bijelim brijegom pa su i prekidane utakmice jer je to ultrasima teško palo....
A ovaj sad velež, ili Donji Srem koji Vi kao hvalite - niti jedan udarac na gol pod Bijelim brijegom.
Pioniri gube od Dinama 19:0, juniori jučer od čelika 4:0 a prošle hefte od Radnika iz Bijeljine.... I to se dešava sada, kad je po tebi sve super....Cestitam, ne treba onda uopšte FORUM idemo slaviti na Musalu, ja častim....Povedite svih 29 navijača koji kupe kartu....Ili 154 člana Kluba koliko ih danas ima a 1925. godine je imao 3.500 članova....
Gdje si pročitao da ja ovde hvalim nečiji rad?Upo si u po frke i sve nas napao, ohladi malo brate.Hoću da ti kažem da su neka mostarska djeca ukopala i okaljala klub više nego oni dušmani tamo i da je ta priča šuplja.Mi više nemožemo biti ozbiljan klub ako ćemo se oslanjati samo na svoje snage, moramo dovoditi i igrače sa strane, ali provjerene i sa karakterom a ne neke polovnjake koji se samo uhljebe i koje boli **** za klub.Evo ti našeg igrača Merzića, koji je ponikao u Veležu, dobije namjerno žuti da nebi igrao pod BB?!?!?! :oops:
Pusti bola, ja sam među prvim od tih 154 člana, i prošlih sam godina bio vazda i opet ću.Ne zato da bi podržao Tanu, ili Mrkvu ili ovoga ili onoga, već zbog Veleža.Boli me kur.ac za sve njih.Oni će bit i proć a Velež će ostat.Bio sam sad u srijedu kad nas je bilo 150.Bio sam i protiv Leotara u uzvratu kupa kad smo dole zijanili 0:10 pa i protiv Širokog kad smo gore izgubili 6:2 a u Mostaru dobili 5:0 i prošli (ista sezona, kad smo ispali iz lige) i kad nas je bilo 10-tak na onoj drvenoj tribini.
Nije važno čija su djeca, bitno da igraju časno i da poštuju ovaj klub i ovaj dres, i ne navijamo samo mi u Mostaru za Velež, ima dosta paćenika po cijelom svijetu koji su ga volili i koji ga i sad vole!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 02 okt 2014, 22:26

Anele sjecam se te utakmice protiv Sirokog u kupu tamo izgubili 6:2 a kuci dobili 5:0. Bilo jedno 300 pacenika a kisa padala ko luda. Sjecam se bio iza gola gdje su sada svlacionice stajao na nekom elementu a do pola voda bila. Kadra dao dva gola :)
KLUB SVIH NAS.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 02 okt 2014, 23:55

To je dobra kombinacija,igrali smo prvo kolo protiv Drine ali samo drugo poluvrijeme.Gol dali nakon Maletinog prodora po lijevoj strani i napravili jos dosta sansi.Meni odma zapelo za oko,i ja sam za tu opciju,mada je trenutno ocigledno neki drugi problem,kako sam vec pisao izgleda se neko dobro zayebava sa dresom Veleza,nekom treba "ocitati bukvicu" :evil: :evil:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 03 okt 2014, 02:28

Oko kluba i u samom klubu se vrte uvije isti ljudi koji su pokazali da su i bezobrazni i nesposobni. To je naš najveći problem.

Poslije toga, kao rezultat prvog, je omladinska škola za koju svakoga u klubu puca neka stvar. Izgubili smo 80 % omladinskog kapaciteta poslije rata, sada svaki prčvajz ima svoj klub i tegli na svoju stranu, ali nema nikakvih naznaka da se nešto želi uraditi sa ovim što trenutno imamo. Pa onaj stadion u Sjevernom, gdje se trenira, više kamenica ima nego travki. Ona ledina 500 m dalje je više pašnjak nego stadion, kada kiša padne ne može se prići ni jednom ni drugom. Trenirao sam, ne znam da sam ikad po kiši šutnuo lopte dok sam znao s rođakom iz Sarajeva otići na Željin trening i gledati njega i njegove ''jarane'' kako sasvim normalno treniraju.

Pravi se pomoćni teren u Vrapčićima kao autoput, svakih pola godine se uradi kvadrat terena. Pa brate mili ne pravi se Wembley.

Lova se izvlači na hiljadu načina ali nikakvog pomaka. Eto kao stabilan smo klub, ne borimo se više za opstanak. Lično, halalio bih 3,4 sezone samo da se odrade neki rezovi u klubu i da se 50-100.000 KM uloži u omladinski pogon. Izgradi djeci terene, kupi opremu, plati trenere i jeb.le vas članarine. Samo tjerate djecu iz kluba, plati par nastavnika fizičkog da za rukav vuku djecu da treniraju a ne odraditi jednu akciju u 5 godina po školama i kao rezultat toga dobiješ samo sprdanje te iste djece koja znaju da neće imati nikakav tretman na treninzima. Nikada nismo mogli priuštiti nekog skupog igrača i nikada nećemo ali napravi igrača. Ne očekuje niko da najboljeg golgetera u Evropi stvoriš ali brate, može se svake godine po 1,2 igrača stvoriti koji će moći iznijeti teret naše lige na leđima. Bacamo pare na igrače sa strane, mogu se mnogo pametnije uložiti. Trčao bih i ja bezvoljno i nemoćno po terenu kao i oni i to za duplo manje pare. Isti je efekat, vjerujte.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 03 okt 2014, 04:48

[youtube][/youtube]

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 okt 2014, 04:57

Goodison je napisao/la:Oko kluba i u samom klubu se vrte uvije isti ljudi koji su pokazali da su i bezobrazni i nesposobni. To je naš najveći problem.

Poslije toga, kao rezultat prvog, je omladinska škola za koju svakoga u klubu puca neka stvar. Izgubili smo 80 % omladinskog kapaciteta poslije rata, sada svaki prčvajz ima svoj klub i tegli na svoju stranu, ali nema nikakvih naznaka da se nešto želi uraditi sa ovim što trenutno imamo. Pa onaj stadion u Sjevernom, gdje se trenira, više kamenica ima nego travki. Ona ledina 500 m dalje je više pašnjak nego stadion, kada kiša padne ne može se prići ni jednom ni drugom. Trenirao sam, ne znam da sam ikad po kiši šutnuo lopte dok sam znao s rođakom iz Sarajeva otići na Željin trening i gledati njega i njegove ''jarane'' kako sasvim normalno treniraju.

Pravi se pomoćni teren u Vrapčićima kao autoput, svakih pola godine se uradi kvadrat terena. Pa brate mili ne pravi se Wembley.

Lova se izvlači na hiljadu načina ali nikakvog pomaka. Eto kao stabilan smo klub, ne borimo se više za opstanak. Lično, halalio bih 3,4 sezone samo da se odrade neki rezovi u klubu i da se 50-100.000 KM uloži u omladinski pogon. Izgradi djeci terene, kupi opremu, plati trenere i jeb.le vas članarine. Samo tjerate djecu iz kluba, plati par nastavnika fizičkog da za rukav vuku djecu da treniraju a ne odraditi jednu akciju u 5 godina po školama i kao rezultat toga dobiješ samo sprdanje te iste djece koja znaju da neće imati nikakav tretman na treninzima. Nikada nismo mogli priuštiti nekog skupog igrača i nikada nećemo ali napravi igrača. Ne očekuje niko da najboljeg golgetera u Evropi stvoriš ali brate, može se svake godine po 1,2 igrača stvoriti koji će moći iznijeti teret naše lige na leđima. Bacamo pare na igrače sa strane, mogu se mnogo pametnije uložiti. Trčao bih i ja bezvoljno i nemoćno po terenu kao i oni i to za duplo manje pare. Isti je efekat, vjerujte.

Sa ovim se slazem da je najveci problem u Velezu.Nesposobno rukovodstvo da napravi neki pomak i pored dobro odradjenih financija.
Mene najvise boli sto se nista ne preduzima da se nesto popravi tamo gdje to ne kosta nista(ili vrlo malo)

Recimo da su dali bilo kome od mladje raje koja voli Velez da ovu sluzbenu web stranicu odrzava i adaptira bolje bi uradio nego sto je trenutno,ovo je jako lose i neprofesionalno.

Moze se napraviti nekad radna akcija sa velezovim pristalicama pa malo urediti onaj stadion,ofarbati sta se treba ofarbati,pocupati travu okolo malo neke stvari dotjerati,niko nista ne preduzima :roll:
Mogu recimo promovisati Velez preko radija,pa postaviti neko pitanje(recimo pitanje ko je bio prvi kapiten Veleza a da nije mostarac :P ) i onda ko se javi uzivo na radio i odgovori tacno dobije 2 ulaznice za utakmicu(primjer navodim)
Ovo sa omladinskim pogonom je skroz neozbiljno od nase uprave,i tu im je minus do neba.Treca stvar sto zamjeram nasoj upravi je sto dopustaju da najtalentovanija djeca idu iz Veleza djaba u drugi nas klub :crazy: ,pa bola koja je onda svrha praviti mlade igrace ako ce ici dzaba.Recimo ja bi toj djeci pod hitno ukino clanarinu ali bi dao roditeljima od te djece ,kad pocinju trenirati za Velez,da potpisu parir na kome ce klub Velez biti njihov menadjer do prvog profesionalnog ugovora za Rodjene,a poslije mogu sebi naci menadjera kakvog hoce(treba otjerati ove sarlatane koji odvode nasu najbolju djecu iz kluba i koji im obecavaju kule i gradove).Da dalje ne pametujem i ne duljim ja najvisu krivicu za sadasnje stanje stavljam na nase nesposobnjakovice u upravi (i neprofesionalce u isto vrijeme)koji prave samo lose poteze iako se financijska situacija dobro poboljsala( ne njivom zaslugom).Tako su i Celik i Slobodu unistili njihovi ljudi u upravi a mi smo na istom putu ako ovako nastave.

Bola usikaju se i ispricaju price kako se financijska konstrukcija 80% zatvorila,kako ne mogu vise cekati pa ce radovi poceti odmah,da bi djeca dobila sto prije teren sa umjetnom travom,i da bi to sve trebalo biti gotovo za 90 dana,a oni za 90 dana(skoro ce ) samo razrovali(razvalili i onaj sto su imali) i tako ostavili i nigdje nikakve vijesti vise o tome :crazy: .Bola ko koga farba ovdje :roll: .Kako cu ja imati povjerenje u jednog takvog covjeka,ili recimo Mrle,5 igraca mu je najmanje otislo nakon sto je on izasao u javnost i rekao da je sa njima sve dogovorio i da ostaju u Velezu :crazy: ,bola ko koga farba ovdje(a plus ovi polovnjaci koje dovodi,nidje veze igraci :roll: pitam se samo kako vazda nasjedne na price :oops: ).Uzrok svih nedaca je ne znanje neprofesionalnost i amaterizam ko kljucnih ljudi naseg kluba.Ako ce se iko mjenjati prvo ovaj dvojac mora napustiti pa ce mo onda o ostalima.Sit sam vise supljaka iz kluba :twisted:

Veteran 71. Nije glavno pitanje trebamo li dovoditi igrace sa strane(svak mora pa i mi) ili igrati samo sa domacim(ako ih ima uopste) nego je glavno pitanje da li su ta pristigla pojacanja sa strane barem 30% bolji igraci od domacih alternativnih igraca.Ne stoji ni konstatacija da se domaci igraci bolje zalazu za klub nego igraci sa strane,i ima dosta primjera kontra te konstatacije(a i domacem igracu ne plati neku premiju i sl gore ce se ponasati od stranca).U ovo novo vrijeme ni jedan klub ne moze bez "stranaca" pa ni Velez a da imamo bolju skolu taj procenat domacih igraca bi bio veci.Trenutno je takvo stanje da nam je omladinski pogon zesci ocaj i ne moze se ocekivati da ti igraci ,koji su trenutno u omladinskom pogonu,igraju u Velezu i da se od njih ocekuje uspjeh.
Ti usporedjujes jedan Blagaj i Velez hehe,de bola :crazy:

Kod mene je clanska jednocifren serijski broj,tako svake godine :cool:
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 03 okt 2014, 07:43

emil02in je napisao/la:J..iga svi smo mi osjetljivi na ovoj temi i svi smo u pravu i u krivu.Istina je uvijek negdje u sredini,sad ko će do nje doći to je pitanje.Ono što svi vidimo jest da postoji problem,ali svi mi sa drugačijeg gledišta tražimo rješenje problema.najveći problemi po meni za loše rezultate omladinaca su loši tereni za trening,loši treneri i previše ambiciozni roditelji.I ako se neko pojavi kao mali Behram što je u Želji sad kad dođe u razgovor sa menadžerom koji normalno obećavaju sve što im odgovara(roditeljima) Velež je tu na gubitku odmah jer prvi tim nema rezultata,ne igra ni tu tzv. evropu.I roditelji odmah gledaju da im dijete ode iz Veleža pa gdje god,još kad se na to dodaju loši uslovi gubimo igrača za tren.Pa i seniori su to redovno radili zadnji primjer Okić koji je dogovorio produženje i istu veče otišao u Sarajevo i potpi'so za njih.Čolić otiš'o u Želju,Letić se nudio više već ona ukrajinka što je bila u d.mahali,da ih više ne nabrajam.Evo sad ova letargija igrača,znači nešto se mora mijenjati jer nisu mogli preko noći zaboraviti igrati.a vala i trčali su borili se protiv SA sa igračem manje pola utakmice,nije da nisu spremni.Sad da li su treninzi pravilni,ishrana ili život igrača to je pitanje za upravu.A ako već ima taj predstavnik RA u upravi trebao bi RAji reći šta je problem.Vidjet ćemo u nedjelju šta će biti,ali se mora pobijediti prije reprezentativne pauze i Želje.
Ljetos sam bio prisutan na 15- 20 treninga (jutarnjih i vecernjih) izmedju Austrije i prvog kola i mogu samo potvrditi da su treninzi po mom ukusu vise nego odlicni. Tu sigurno nema ama bas nikakvih problema.
Ishrana i zivot igraca su vec nesto drugo. Tim bi se uprava ali najprije igraci trebali pozabaviti.
Prkosni i Ponosni od 1922

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 03 okt 2014, 09:19

RezervniGolman je napisao/la:Anele sjecam se te utakmice protiv Sirokog u kupu tamo izgubili 6:2 a kuci dobili 5:0. Bilo jedno 300 pacenika a kisa padala ko luda. Sjecam se bio iza gola gdje su sada svlacionice stajao na nekom elementu a do pola voda bila. Kadra dao dva gola :)
Ta utakmica će mi ostati vječno u sjećanju.Zajebavali golmana širokog čitavu utakmicu u vezi male mu, naložio se bio pravo.Meho Teletović tada dobio crveni i jedan njihov igrač, poderali ih mi nakon toga.Bilo nas je jako malo na toj tekmi, na drvenoj nas nije bilo 15 čini mi se.Iza toga je nažalost došao Leotar i naposlijetku i ispadanje u Federalnu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 okt 2014, 10:36

Znate na šta me podsjeća naš pdf posljednjih mjeseci, pa i godinu recimo? Na Jugoslaviju u Titino doba i onaj režim kada su se samo dobre stvari isticale, a loše, ili ti negativne stvari nisu pominjale, odnosno, oni koji su takve stvari pokušali iznositi, u očima javnosti su prikazivani kao neprijatelji, ili prizivači istih, i koji su po automatizmu prikazivani kao remetilački faktor dobrog stanja u društvu.

Svi vi, ako želite da ovaj pdf bude interesantan i da napreduje u smislu diskusija, ali i zrelosti koja se stalno spominje, morate dopustiti različitost mišljenja, razmišljanja i opažanja, a ne na svaki negativni post se služiti dječijim izgovorima i govoriti: "znamo mi to sve, ali nemoj radi ostalih".

Ko su bola ti ostali? Ko nama smeta da budemo bolji, raznovrsniji u marketinškom smislu, profesionalniji u cjelokupnoj organizaciji, učinkovitiji na terenu, poletniji na treninzima, i ozbiljniji u stvaranju infrastrukture? Ko bola? Pomoći će Veležu to što ja, i "ti", i "peti, deseti" samo pišemo o pozitivnim stvarima.. hoće, ali u qrcu!

Kritika mora postojati, a jednoumlje je put u propast! S posla sam sa @NeverGiveUp otiš'o na stadion protiv Viteza, ušli smo u tridesetoj minuti, otići ćemo kad god možemo, pa taman po 5 gledali jer je to Velež svih nas. ALI KLUB POSTOJI RADI NAVIJAČA, A NE OBRATNO. I KLUB ŽIVI OD NAVIJAČA.

Ono u srijedu je jedna velika SRAMOTA. ONAKAV PRISTUP UTAKMICI JE DNO. Kao da sam gledao utakmicu između DVA KANTONALNA TIMA. AKO SVI VI ŽELITE ONAKAV VELEŽ RADI MIRA U NEKAKVOJ "FIKTIVNOJ KUĆI", eto vam ga!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 03 okt 2014, 11:09

Ja licno nisam za to da se problemi, nedostatci ignorisu. Misljenja sam da negativu treba svesti na minimum ali i da treba raditi sa istom u cilju razvoja. Pozitiva treba da vlada u 95% slucajeva jer se iz iste radjaju angazovanost, ideje, ljubav i pozitivna energija koja se brzo siri. Dovoljno je da imas jednu picajzlu medju destero ljudi da u sekundi otruje atmosfere. Takve osobe, komentare netreba ignorisati nego im kroz djela zacepiti usta nebili ih ili preokrenuo ili se samovoljno udaljili.
Meni je samo krivo sto se ova "negativa" ne rijesava i u periodima dobrih rezultata. Zasto uvjek moramo cekati rezultatsku krizu da bi se zabavili problemima? Sto niko nije ukazao na igrace koji ne zive sportski zivot prije 5. kola? Zasto krijemo imena igraca koji locu? Zasto se Tana (za kojeg me ama bas nista neveze) spominje samo kada su losi rezultati? Zasto se suti u vezi pomocnog igralista prvih mjesec dana odkako su objavljeni radovi?
Mislim da moramo krenuti od nas samih prvo pa onda pljuvati po Tani, nocnom zivotu igraca i ostalim problemima. Mi smo ti koji im to dopustamo a kunemo se u svetinju. Odlican zuti karton RA koji izgleda nazalost nije bio dovoljan. Pojedinci izgledna prizeljkuju i crveni. Iznesimo RAja sve na stol ali u pravom momentu i na pravi nacin.
Prkosni i Ponosni od 1922

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.