Fantastično su pokrivene sve pozicije koje Adel može igrati,i zato nema potrebe pričati o tome.Ja svim silama priželjkujem kvalitetnog veznog igrača sa pravim kvalitetama i show može početi. Ove zadnje utakmice protiv Napolija,Rome,Udinesea i Reala, su možda naznaka da je Pippo napokon počeo slagati tim na pravi način. Kao što je Menez danas rekao, ne smije se desiti da gubimo bodove protiv nižerezrednih ekipa u ovoj ligi. Ok je kiksati protiv Napolija(u gostima),Juventusa i Rome.Jer to su ekipe koje ipak u ovom trenutku imaju kvalitet više,ali sa svima ostalim možemo se
potući, pa i skoro sve ostale ekipe možemo pobjediti.A onakve nonšalantne i demotivirajuće partije(tip Palermo) ne smiju se dešavati.
Ostalo je 66 bodova u igri do kraja sezone, mi smo zasad uzeli 25(a moglo je i više).Za to treće mjesto ne vjerujem da će trebati više od 70 bodova s' obzirom na konkurenciju.Vjerujem da ekipa ima kvalitet da osvoji barem 50-55 bodova do kraja sezone, od ovih 66 koliko je moguće.Naravno u fudbalu to ne ide tek tako,ali ako se nastave ove igre iz zadnjih par mečeva onda ima nade za nas. Pogotovo me raduje činjenica da odbrana igra sve bolje.
Koliko sam upratio imamo
povoljan raspored u narednih 10-ak mečeva i to se mora maksimalno iskoristiti.
Sassuolo,Torino(A),Atalanta,
Lazio(A),Parma,
Juventus(A),Empoli,Cesena,Chievo(A),Verona.
Znači usudio bih se napisati 8 protivnika
po mjeri, i dva teška gostovanja Juventusu i Laziu. Znači od 30 bodova kad bi ugrabili 25 to bi bio vrh,a mislim da to nije nemoguće.
Ali eto pred nama je, pa ćemo vidjeti.