Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Oikamid

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Oikamid » 16 sep 2018, 22:52

Kažu s portala Ahilova, ako je tačno i ako je pokidana onda će teško imati karijeru u NBA.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 sep 2018, 22:52

Bassha je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Nadati se da nije teža povreda :(

Mogla bi mu ova tekma uništit san zvani NBA

Kakva povreda ? :o
Piše stradala ahilova tetitva
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 16 sep 2018, 22:56

Tracy3McGrady je napisao/la:
Bassha je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Nadati se da nije teža povreda :(

Mogla bi mu ova tekma uništit san zvani NBA

Kakva povreda ? :o
Piše stradala ahilova tetitva
Dje pise

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 16 sep 2018, 22:58

E u vraziju mater... Valjda nije ono najgore.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 sep 2018, 23:06

E strasno ako je ovo tacno, ne mogu da vjerujem... Vidio sam detalj, ako je to u pitanju, desilo se negdje na samome kraju (akcija sa Kilanovicem, ako se ne varam). Ocekivao sam da ce napustiti igru (iako nije djelovalo nesto previse opasno), ali je odigrao do kraja pa me to smirilo i kontam ok je sve. Molim Boga da bude sve uredu.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 16 sep 2018, 23:07

Ja ne vidim nacin na koji on moze biti uspjesan NBA kosarkas, jos ova sad povreda ako se ispostavi tacnim znacit ce katastrofu za njegovu karijeru.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 16 sep 2018, 23:08

Talentovani bh. košarkaš povrijedio se u ovom duelu, a prve vijesti nisu baš optimistične.

Kako saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih košarkašu Brooklyn Netsa, Musi je stradala Ahilova tetiva, što je jedna od najtežih sportskih povreda.

Musa je odmah nakon utakmice prebačen na dodatne preglede i ostaje nada da se ne radi o težoj povredi.

Teže povrede Ahilove tetive traže operaciju i višemjesečno odsustvo sa parketa i iskreno se nadamo da povreda Džanana Muse nije teška i da ćemo ga uskoro gledati u dresu Brooklyn Netsa.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 16 sep 2018, 23:09

Nema gore povrede od ahila, u historiji nema igrača koji se vratio i ostao na istom nivou. Iskreno se nadam da je pogrešna informacija ili da makar nije pokidana, nego da je nešto blaže...

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 16 sep 2018, 23:12

Oikamid je napisao/la:Nema gore povrede od ahila, u historiji nema igrača koji se vratio i ostao na istom nivou. Iskreno se nadam da je pogrešna informacija ili da makar nije pokidana, nego da je nešto blaže...
Ma vratis se ti 100% fizicki, ali ti je u podsvijesti uvijek sta ako ponovo lose doskocim, sta ako upadnem ovako i slicno, uvijek taj strah. Godina dana odsustva, ali makar ce biti u Americi u najboljim rukama doktorskim, samo se nadam da ipak nije to to. Za ovako mladog igraca to bi bilo porazavajuce, jos bi to bila poruka za sve igrace ubuduce sta ti se moze desiti, uvijek ce se na to gledati kad se bude pricalo o igranju za repku.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 16 sep 2018, 23:13

Zar pored svega jos i to da se desi :plac: nadam se da nije istina.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 16 sep 2018, 23:15

bhpremierliga12 je napisao/la:
Oikamid je napisao/la:Nema gore povrede od ahila, u historiji nema igrača koji se vratio i ostao na istom nivou. Iskreno se nadam da je pogrešna informacija ili da makar nije pokidana, nego da je nešto blaže...
Ma vratis se ti 100% fizicki, ali ti je u podsvijesti uvijek sta ako ponovo lose doskocim, sta ako upadnem ovako i slicno, uvijek taj strah. Godina dana odsustva, ali makar ce biti u Americi u najboljim rukama doktorskim, samo se nadam da ipak nije to to. Za ovako mladog igraca to bi bilo porazavajuce, jos bi to bila poruka za sve igrace ubuduce sta ti se moze desiti, uvijek ce se na to gledati kad se bude pricalo o igranju za repku.
Pa tu i tamo...
According to a 2013 medical study that identified 18 players who suffered major Achilles injuries over a 23-year span (1988-2011), seven players never returned to the league. Players who returned missed an average of 56 games and saw their PER decline in their first and second seasons back.
Pregledah listu svih, baš niko se nije vratio na prijašnji nivo. Zbog toga je i Cousins pao na pet milki godišnje, mada je on "big man" pa je još gore. Samo se nadati da nije ta povreda...

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 16 sep 2018, 23:16

Mislim da ju je samo istego mada i to nije bezazleno, bolno je... Da je potrgo iznijeli bi ga na noslima... Sjetite se Kazinsa, noga mu se bila oduzela ko da nije njegova, Musa ipak moze stati na svoju kolko tolko

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 16 sep 2018, 23:17

armin dju je napisao/la:Mislim da ju je samo istego mada i to nije bezazleno, bolno je... Da je potrgo iznijeli bi ga na noslima... Sjetite se Kazinsa, noga mu se bila oduzela ko da nije njegova, Musa ipak moze stati na svoju kolko tolko
Jest brate, ali je najgore sto je poslije toga igrao i trcao. Nesto slicno je Kobe uradio, pa ga nije bilo godinu dana jer je jos vise sj**** posto je nastavio da igra.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 16 sep 2018, 23:17

slika
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 sep 2018, 23:18

Federer17 je napisao/la:E strasno ako je ovo tacno, ne mogu da vjerujem... Vidio sam detalj, ako je to u pitanju, desilo se negdje na samome kraju (akcija sa Kilanovicem, ako se ne varam). Ocekivao sam da ce napustiti igru (iako nije djelovalo nesto previse opasno), ali je odigrao do kraja pa me to smirilo i kontam ok je sve. Molim Boga da bude sve uredu.
Ne mora više nikad zaigrati za repku samo da ovo nije tačno. Hvala njima što se ovoliko bore ali ovi termini su smiješni. Molim Boga samo da nije ahilova tetiva otišla, sve tražim facebook, instagramu, twitter itd... Samo da pročitam neku pozitivnu vijest, sad za sad ništa ali nadam se da će se ubrzo oglasiti. Sad tek možemo shvatiti igrače koji idu u nba i što uvijek ne žele doći na ove tekme.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 16 sep 2018, 23:19

Ima li novosti?
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 sep 2018, 23:20

Nisam doktor al mislim da je on još premlad za ozbiljno lomljenje tetive. Obično se to dešava tamo oko tridesetih i kasnije.
nema potpisa

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 sep 2018, 23:31

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Skenderiji od reprezentacije Češke rezultatom 80:85 u drugom kolu drugog kruga kvalifikacija za SP, a osim poraza naše navijače je zabrinula i povreda Džanana Muse.

Zmaj je u ranoj fazi utakmice zadobio jednu povredu ahilove tetive na desnoj nozi koja mu je natekla i zbog čega je na kraju utakmice sa bolnom grimasom napustio parket.

Ipak, kako saznajemo, povreda ne bi trebala biti teže prirode i nadamo se da će naš as poptuno spreman dočekati početak nove NBA sezone.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 sep 2018, 23:36

Chinaglia je napisao/la:
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Skenderiji od reprezentacije Češke rezultatom 80:85 u drugom kolu drugog kruga kvalifikacija za SP, a osim poraza naše navijače je zabrinula i povreda Džanana Muse.

Zmaj je u ranoj fazi utakmice zadobio jednu povredu ahilove tetive na desnoj nozi koja mu je natekla i zbog čega je na kraju utakmice sa bolnom grimasom napustio parket.

Ipak, kako saznajemo, povreda ne bi trebala biti teže prirode i nadamo se da će naš as poptuno spreman dočekati početak nove NBA sezone.
e častim te ako ovo bude istina. Gdje si ovo našao, jel provjerena informacija :pray:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 sep 2018, 23:37

ako je tacno da se povreda desila u ranoj fazi tekme, to bi znacilo da povreda nije teska, jer sigurno se bi vratio na parket... ne mozes dozivjeti najtezu povredu i igrat kao da se nista nije desilo (to nema cak niti u bosni i hercegovini) :mrgreen:

mediji su prenijeli da se radi o povredi ahilove tetive (al ne i koji je stepen povrede), no narod odmah pomislja na najgore, klasika... tako je bilo i sa prevljakom, odmah se pisalo da ce mjesecima biti van terena, kad ono 4 sedmice pauze

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, MElloo, Vaya i 25 gostiju.