Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Goldy
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Goldy » 29 nov 2011, 17:22

Nadam se da ce City veceras napuniti Arsenala kao sto su napunili MUnited i Tottenham
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 29 nov 2011, 21:40

Igra li Dzeko i kakav je ako igra?
Sretno zmajevi!!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 29 nov 2011, 22:44

Gol, Aguero !

Dzeko zapoceo akciju :D
FKŽ !

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 29 nov 2011, 22:48

Oooooo Edin Džeko! :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 29 nov 2011, 22:54

Nakon više od 30 godina City dobija Arsenala na njihovom stadionu!
Čelik Zenica 1945

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 29 nov 2011, 23:03

Nimla_RZ je napisao/la:Nakon više od 30 godina City dobija Arsenala na njihovom stadionu!
Igra ne bas za pamcenje ali pobjeda iako ne bi bilo neko razocarenje da se ispalo iz CC.Fina kontra je bila kod gola.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 29 nov 2011, 23:05

[youtube][/youtube]
FKŽ !

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 29 nov 2011, 23:09

Cestitke Manciniju na uspjehu...jbt kako Dzeko fura po strani u zadnje vrijeme...postao je pravi brzac! također, al ima sjajan pas! ko da je veznjak!
City nastavlja sa svojom dominacijom i unistava sve engleske velikane na njihovim stadionima...Mancini je napravio klasu od Cityja...

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 29 nov 2011, 23:14

Goldy je napisao/la:Cestitke Manciniju na uspjehu...jbt kako Dzeko fura po strani u zadnje vrijeme...postao je pravi brzac! također, al ima sjajan pas! ko da je veznjak!
City nastavlja sa svojom dominacijom i unistava sve engleske velikane na njihovim stadionima...Mancini je napravio klasu od Cityja...
A sto ti pasa volis ovdje da furas bzv al nije ti neki fazon

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 29 nov 2011, 23:23

realan_coek je napisao/la:
Goldy je napisao/la:Cestitke Manciniju na uspjehu...jbt kako Dzeko fura po strani u zadnje vrijeme...postao je pravi brzac! također, al ima sjajan pas! ko da je veznjak!
ne kontam? Mislis sto hvalim dobar rad Mancinija? realno za mene je Mancini najveca zvijezda Cityja(svi ostali su prenapuhani i preplaceni i -pojedinacno- nevazni) i sve zasluge za dobre igre uspjehe i FORMIRANJE ovog tima, pored uprave kluba, koja je bila sposobnija od uprava ostalih klubova da pronadje i privuce dobre sponzore(i to je fudbal za info onih koji ne znaju!) pripadaju Manciniju...jbg ja znam da mnogi navijaci Dzeke mrze Mancinija jer ne razumiju neke stvari i njima nikad ne dosadi da stavljaju glupe komentare o nepravednom rotiranju Dzeke...a ja 2-3 put pohvalim Mancinija i ljudima smeta? ja kao nesto bzv furam...da sam malo mladji i drskiji rekao bi:" treba da mi zahvalis sto ti otvaram oci da skontas neke stvari drugar..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Goldy, dana/u 29 nov 2011, 23:27, ukupno mijenjano 2 puta.

emir_

Post Postao/la emir_ » 29 nov 2011, 23:23

fakat je brzina na nivou (pace kako englezi kazu), a jasno je da unistava engleske velikane... nisu u nivou barce i reala ali su sigurno najjaci u engleskoj!!!!
4-IN-A-ROW

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 29 nov 2011, 23:26

emir_ je napisao/la:
fakat je brzina na nivou (pace kako englezi kazu), a jasno je da unistava engleske velikane... nisu u nivou barce i reala ali su sigurno najjaci u engleskoj!!!!
al jos vise me iznenadjuju dobri pasovi, ovaj sad pas sto je dao za johnsona i onaj za silvu protiv poola i to oba nakon poduzeg sjajnog solo trka- NEPROCJENJIVO!

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 29 nov 2011, 23:27

Goldy je napisao/la:
ne kontam? Mislis sto hvalim dobar rad Mancinija? realno za mene je Mancini najveca zvijezda Cityja(svi ostali su prenapuhani i preplaceni i -pojedinacno- nevazni) i sve zasluge za dobre igre uspjehe i FORMIRANJE ovog tima, pored uprave kluba, koja je bila sposobnija od uprava ostalih klubova da pronadje i privuce dobre sponzore(i to je fudbal za info onih koji ne znaju!) pripadaju Manciniju...jbg ja znam da mnogi navijaci Dzeke mrze Mancinija jer ne razumiju neke stvari i njima nikad ne dosadi da stavljaju glupe komentare o nepravednom rotiranju Dzeke...a ja 2-3 put pohvalim Mancinija i ljudima smeta? ja kao nesto bzv furam...da sam malo mladji i drskiji rekao bi:" treba da mi zahvalis sto ti otvaram oci da skontas neke stvari drugar..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dobro pasa nemoras nakon svake tekme mancini ovo mancini ono klub ni tim nije mancini i tu imaju i neki igraci koji nesta rade ne radi sve mancini ja se slazem da je dobar trener al si dosadan vise sa tim hvalama nesta mi lici na paja fazon zato malo laganije ofiran si izvinjavam se na oftopicu

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 29 nov 2011, 23:32

Dzeko je zaista briljantnom asistencijom prelomio utakmicu.City nakon dugo vremena slavio u Londonu,iako nisu igrali ensto spektakularno.. Nadam se da ce Dzeko u subotu zajedno sa Aguerom biti starter! je li Baloteli veceras ispucao jednu utakmicu suspenzije,vraca li se u subotu na teren?

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 nov 2011, 23:36

Iskreno? Mancini je jedan od najlošijih trenera koji se okuš'o u EPL. 2 postava mu ukupno vrijedi 5x više nego Arsenalova, pa je opet bio nadigran. Tekmu je započeo sa Acom na krilu ( :shock: ) ,a nakon 30 minuta igre ga bez ikakvog razloga vadi. Ako su to odlike nekog vrhunskog trenera, čestitam mu, najbolji je trener na svjetu, jer čak ni (veliki) Mourinho tako nešto nije (u)radio. I da, jbš trenera koji ne može naučiti engleski, kakav je to trener ? IQ pod tačkom ledišta.

City nije danas nadigr'o Arsenal, al' svejedno idu dalje. Želim im uspjeh, samo pod uslovom da Džeko bude igrač utakmicA.

A što se tiče lige, imaju prednost široke klupe (a u EPL nema odmora) zato će je i osvojiti, to sam već davno rek'o. Neće se odvojiti na +nedostižno, al' biće prvaci.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 29 nov 2011, 23:41

Dobro pasa nemoras nakon svake tekme mancini ovo mancini ono klub ni tim nije mancini i tu imaju i neki igraci koji nesta rade ne radi sve mancini ja se slazem da je dobar trener al si dosadan vise sa tim hvalama
U pravu si pasa, ne moram ja to al sta cu kad neki ljudi ne kontaju pa im moras ponovit par puta da skontaju neke stvari....btw u fudbalu -trener ti je glavni- sve je do njega, nije toliko bitan kvalitet igraca nego kako su igraci vodjeni, rasporedjeni, motivisani, kako je on uredio odnose u timu i kakav im je duh udahnuo - dakle Mancini je ovdje najzasluzniji...pa on da nije vjerovao u Dzeku i dao mu podrsku Kkurac bi Dzeko bio ovako dobar...propao bi da mu nije on vjerovao i vodio ga i dao mu sansu nakon onako lose prve polusezone...a sad je Dzeko pod Mancinijevim vodstvom u top formi...

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 29 nov 2011, 23:51

Arnelinho je napisao/la: Tekmu je započeo sa Acom na krilu ( :shock: ) ,a nakon 30 minuta igre ga bez ikakvog razloga vadi. Ako su to odlike nekog vrhunskog trenera, čestitam mu, najbolji je trener na svjetu, jer čak ni (veliki) Mourinho tako nešto nije (u)radio. I da, jbš trenera koji ne može naučiti engleski, kakav je to trener ? IQ pod tačkom ledišta.
Vidis drugar, ni ti ni niko od nas ne zna zasto je to uradio, dakle mi ne poznajemo koje su to sheme i okolnosti koje su ga navele da to uradi, zato ne trebamo donositi sud na osnovu toga...cak i da je greska ...nema razloga za kritiku najbolji strucnjaci u bilo cemu nisu nepogresivi ..naprotiv..oni prave mnogo gresaka i to je razlog njihovog uspjeha(Michael Jordan)...nekada svjesno eksperimentisu i idu u greske...sve zavisi sta je krajnji cilj....ja kad nekad popravljam komp ja se ne zadovoljavam da samo ispravim kvar...zelim da malo ekperimentisem, da se igram, da rasklopim citavu masinu da probam vise rjesenja za isti problem i slicno...a na taj nacin sticem ogromno znanje i moc...sto se tice engleskog i iQ informisi se malo...postoje razne vrste inteligencija...desetak glavnih tipova i stotine podvrsta.... IQ je samo jedna mjera i to prilicno neprecizna i subjektivna...rekao bih cak pogresna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2011, 00:02

Goldy je napisao/la:Vidis drugar, ni ti ni niko od nas ne zna zasto je to uradio, dakle mi ne poznajemo koje su to sheme i okolnosti koje su ga navele da to uradi, zato ne trebamo donositi sud na osnovu toga...
Naravno da je htio zatvoriti svoju lijevu stranu. Pa tome svjedoči da je Zabaleta igr'o iza Kolarova. :roll: Rekli bi antifudbal, zar ne ?
Goldy je napisao/la: ...nema razloga za kritiku najbolji strucnjaci u bilo cemu nisu nepogresivi ..naprotiv..oni prave mnogo gresaka i to je razlog njihovog uspjeha(Michael Jordan)...nekada svjesno eksperimentisu i idu u greske...
Najbolji stručnjaci vjeruju u sebe, a ne povlače igrače iz igre u 30. minuti. Uradio je to jer mu se može. Baš bih volio znati koliko bi eskperimentis'o u Wiganu. Najbolji stručnjaci nikad ne posežu za radikalnim promjenama , nego ih testiraju na manjem uzorku, najbolji stručnjaci teže ka savršenstvu. On ne radi ništa od toga. Čak ni vjere u tim nema, s obzirom da želi još pojačanja. :roll:
Goldy je napisao/la:IQ je samo jedna mjera i to prilicno neprecizna i subjektivna...rekao bih cak pogresna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pod pretpostavkom da si za mene doktor psihologije, dokaži ?

Što se njegovog engleskog tiče, nisam ga jednom sluš'o. Muka čuti i njega i Mascherana i Teveza i neke druge ,njima slične ljude.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 30 nov 2011, 00:14

Arnelinho je napisao/la: Najbolji stručnjaci vjeruju u sebe, a ne povlače igrače iz igre u 30. minuti. Uradio je to jer mu se može. Baš bih volio znati koliko bi eskperimentis'o u Wiganu. Najbolji stručnjaci nikad ne posežu za radikalnim promjenama , nego ih testiraju na manjem uzorku, najbolji stručnjaci teže ka savršenstvu. On ne radi ništa od toga. Čak ni vjere u tim nema, s obzirom da želi još pojačanja. :roll:
Najbolji strucnjaci imaju muda da se predomisle i da urade poteze koje laik nikad ne bi..dakle da izvuce igraca u 30. minutu...ko kaze da najbolji strucnjaci nikad ne posezu za radikalnim promjenama? najbolji strucnjaci znaju uraditi dosta radikalne poteze po mom iskustvu...i cak odstupiti od svega sto ih je ucinilo najboljim....sa druge strane ovo je bio manji uzorak o kojem govoris-utakmica ne tako vaznog kupa protiv slabijeg protivnika kojeg ce ionako i ovako pobijediti...velis najbolji strucnjaci teze savrsenstvu? mozda upravo zato njegovo traganje za novim i boljim igracima...ne vjeruje u svoje igrace, pa sta? najbolji strucnjaci ce priznati da su pogrijesili u vezi igraca ili da se igrac promijenio i to ih cini najboljima! najbolji strucnjaci nisu bogovi, oni imaju mnogo mana i ne treba ih idealizirati.... :lol:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2011, 00:49

Vidim da mi nisi odgovorio na konkretno pitanje. Mogu znati zašto ?
Goldy je napisao/la:Najbolji strucnjaci imaju muda da se predomisle i da urade poteze koje laik nikad ne bi..dakle da izvuce igraca u 30. minutu...ko kaze da najbolji strucnjaci nikad ne posezu za radikalnim promjenama? najbolji strucnjaci znaju uraditi dosta radikalne poteze po mom iskustvu...
Onda ti je iskustvo malo.

Aj da to prenesem na praktične primjere: Zamisli da je Zepelin* iz svog ubjedjenja, bez prethodnog testiranja, izumio cepelin ,šta bi se desilo ? Narod bi pogin'o džaba, a da još stvar bude gora, prvi je htio sa njim da leti (tj. da ima tu privilegiju ) francuski monarh. U slučaju neuspjeha ode glava.

Hoćeš savremeniji primjer ? Facebook! Kada testiraju novu aplikaciju, ne izbacuju je odmah nama svima, nego odrede jedan uzorak (primjera radi milion ljudi) pa ga testiraju.

Dalje primjeri ? Ima ih mnogo, al' eto još jedan.Kada zapošljavaš nekog novog u firmi, obično tražiš da radi odredjeno vrijeme bez plate, ne bi li ga probao. Malo je onih koji te odmah prime,a takvi koje možeš primiti nema baš puno.

Očito si imao iskustva sa autoritativnim vodjama /vlasnicima ,a ne sa menadžerima, jer menadžerstvo zahtijeva odgovornost. Ovo je bila kocka. Mogao je proći, a da nije bilo bi "po njegovim ledjima". Riskiranje prodje 1 u 1000 pokušaja, a on (ipak) ima odgovornosti i nadredjenog.
Goldy je napisao/la:sa druge strane ovo je bio manji uzorak o kojem govoris-utakmica ne tako vaznog kupa protiv slabijeg protivnika kojeg ce ionako i ovako pobijediti..
Ovo je bila ulaznica za polufinale. Ekipa koju je on izveo ne govori baš da mu je bila nevažna.

By the way, odluči se: Da li je riskir'o ili je testir'o ?
Goldy je napisao/la:velis najbolji strucnjaci teze savrsenstvu? mozda upravo zato njegovo traganje za novim i boljim igracima
Onda mu je pogrešno razmišljanje o savršenstvu.
Goldy je napisao/la:ne vjeruje u svoje igrace, pa sta? najbolji strucnjaci ce priznati da su pogrijesili u vezi igraca ili da se igrac promijenio i to ih cini najboljima!
Najbolji stručnjak ne može pogriješiti 22x u 22 pokušaja (još ,uz to ima i višak 20 igrača pod ugovorom).
Goldy je napisao/la:najbolji strucnjaci nisu bogovi, oni imaju mnogo mana i ne treba ih idealizirati.... :lol:
Naravno da imaju mnogo mana, al' najbolje od ostalih razdvaja njihova (tj. drugih) bahatost i malomarnost. A Mancini jeste malomaran.

Edit: Nisam mislio na Zepelina , nego na prvi primitivni cepelin, izumljen u doba Francuske monarhije. Da ne bi bilo zabune, a Zepelina sam spomen'o greškom.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 2 gosta.