FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

PEP
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la PEP » 22 jul 2013, 12:28

10DelPiero je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:ali nema ni jednog kluba u Europi da se ne boji Bayerna sada.
Jedno je respekt a drugo strah, respekt svi imaju ali garantujem da nijedna ekipa nece skinut gace ovom Bayernu u LP sto naravno ne znaci da se nece opet prosetat do finala.
Prvi na tapeti je juBe :D ;)
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 22 jul 2013, 12:52

mislim da ne treba prerano donositi zakljucke bayern igra predobro za sada sto mi je drago naravno , al treba sacekati prave zrele ispite poput tekme sa barsom u srijedu i dortmundom jer ako nedaj boze izgubi bayern odma ce bit skeptika i tako tih stvari nadam se da cemo vec u subotu uzeti prvi ttrofej i suoperkup evrope al bice jako tesko jer sve ekipe ce sa maksimlnim respkektom uci u utakmice sa bayernom
joj hamo vidi mu glave

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jul 2013, 13:19

Boateng je napredovao dosta u drugoj polovini prosle sezone a taj svoj napredak pokazuje na ovim pripremnim utakmicama. Prema nazad je strasan, nemoguce ga je preci, dok prema naprijed znamo njegove kvalitete. Dosta dobar skok, sto bi u konacnici moglo presuditi kod mnogih prekida, a Pep je dosta uigravao prekide, pogotovo kornere.

Mozda Dante izgubi mjesto? :mrgreen:

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 jul 2013, 13:33

Stvarno bih volio da vidim tu "prvu" postavu Bayerna na djelu, ali sve su prilike da se takvo sto nece desiti do prvog kola Bundeske. Jos trebamo sacekati Goetzea, pa da se i on uklopi u Bayin sistem. Takodje jedva cekam da se Schweinsteiger vrati tu u vezni red, tada ce Bayo ipak biti jos mnogo jaci.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

klloni
Kontakt:

Post Postao/la klloni » 22 jul 2013, 14:34

[quote="anelbavarac"]Telekom Cup ✔....SUCCESS
Uli-Hoeneß Cup.............................SUCCESS
Audi Cup.....................................
Deutscher Supercup........................
Europäischer Supercup....................
Bundesliga..................................
DFB Pokal...................................
Klub WM....................................
Champions League........................
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Zadnja izmjena: klloni, dana/u 24 jul 2013, 21:33, ukupno mijenjano 1 put.

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 22 jul 2013, 15:03

Igra Bayern au jučerašnjoj utakmici, sa izmjenjim bekovima, centralnim veznim, i napadom je izgledala veoma dobro. Kao i protiv HSV-a odbrana izvučena, formacija 4-3-3, ali sada bez klasičnog(ih) napadača kao protiv pomenutoog kluba.

Odbrana je bila dosta sigurna. Na mali propust Contento-a ne treba obraćati pažnju, jer najvjerovatnije neće biti često u startnoj formaciji, te uz to penal i nije postojao. Boateng je bio dosta ofanzivan u nekim situacijama, kao kod gola. Rafinha također dobar.

Sredina standardno dobra. Thiago nastavlja pružati dobre partije. Kroos, nisam ga pretjerano zapazio, a Lahm dobar s obzirom na poziciju koju je igrao. Vjerovatno Pep nastoji izvući polivalentnost iz svakog igrača, te ih forsira na više pozicija. Ali nije lud da najboljeg desno beka svijeta u potpunosti prekomanduje u sredinu.

Napad veoma, ali veoma fleksibilan. Jedne prilike sa ocem razgoovaram i govorim da bi Bayern bio dodatno jači da ima Mullera na šoicu iz razloga što bi omogućilo mjenjanje pozicije njega, Robbena i Ribery-a i činio odbranu protivnika zbunjenom, a napad nepredvidljiviji. I to se i desilo. Česta zamjena pozicija pomenute trojke je veoma dobro funkcionisala, te se također smanjila Robbenova sebičnost i, možemo reći, šablonska igra. Sa Goetze-om bi to i trebalo bolje izgledati, ali ko vani?. Vjerovatno svi, jer će biti česte rotacije. Mislim da bi Goetze-a prtiv bunkera trebalo koristiti, a Muller-a protiv protivnika koji napadaju, jer može više trčati i praviti presing intenzivniji nego Mario. Uz to Muller ima njuh za gol bolji od Mario-a, a meni svakako ima dobar njuh za gol i mislim da bi na špicu dosta toga pružio. Momak nema tehniku kao Goetze, ali borbrenost i pluća za svaku pohvalu i on je igrač koji bi imao mjesta u svakoj ekipi.

Kad smo već kod presinga, treba pohvaliti jučerašnju predstavu istog. Nemam zamjerki, protivnici se gube pri primjejivanju istog.

Međutim, Guardiola izgleda da misli da može bolje i naravno da može. Svaka igra može biti bolja, tako je to. Ova igra ima nedostatke, kao i svaka druga, samo što oni još nisu vidljivi. Uz to, velika je prednost što je Pep imenovan u januaru trenerom Bavaraca. On je, kao neutralni posmatrač u tom trenutku, mogao uvidjeti sve nedostatke Jupp-ove igre, koje Jupp nije ni morao uvidjeti tada s obzirom na rezultate. Kako će sve izgledati, vidjet ćemo.

A za prvu postavu ko će biti izabran je sada samo nagađanje. Svi će dobijati šansu, sobzirom da igrate za nekoliko trofeja, ali mislim da je ovo najbliže 1. postavi:

---------------------Neuer---------------
--Lahm---Boateng---Dante---Alaba--
---------------Martinez-----------------
---------Thiago--------Bastian---------
--Muller( Robben)---Goetze---Ribery--

Edit:

Zaboravih napomenuti da Bayern daje golove praktično iz ničega kao Barca. Prvi gol je primjer, dodavanje negdje oko centra, duga lopte i gol. Ubacivanjem iz drugog plana izigrali cijelu odbranu. Razlika od Barcelone je ta što se koriste duge lopte i promjena strana dugim loptama.

Također ono što me je posebno, uz atraktivnost naravno, dojmilo je brži protok lopte. Znatno brži, te u nekoliko trenutaka lopta je na protivničkoj polovici.

I jeli još neko u pola utakmice čuo navijanje navijača BVB-a?

robery20
Kontakt:

Post Postao/la robery20 » 22 jul 2013, 15:58

interesuje me utakmica bayern-valencia finale lp..ne sjecam se citave,pa ako neko ima neki link ili nesto da postavi ovdje,pa da pregledam,,bio bih mu zahvalan :)

shaqiri11
Kontakt:

Post Postao/la shaqiri11 » 22 jul 2013, 16:17

robery20 je napisao/la:interesuje me utakmica bayern-valencia finale lp..ne sjecam se citave,pa ako neko ima neki link ili nesto da postavi ovdje,pa da pregledam,,bio bih mu zahvalan :)
Evo link koji sam nasao na drugom forumu.
https://mega.co.nz/#F!Qc5ThK4L!CJb0IitEbjof-DJ5XRRyeg" onclick="window.open(this.href);return false;
I never smile if I can help it. Showing one’s teeth is a submission signal in primates. When someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life.-Dwight K Schrute

robery20
Kontakt:

Post Postao/la robery20 » 22 jul 2013, 16:20

shaqiri11 je napisao/la:
robery20 je napisao/la:interesuje me utakmica bayern-valencia finale lp..ne sjecam se citave,pa ako neko ima neki link ili nesto da postavi ovdje,pa da pregledam,,bio bih mu zahvalan :)
Evo link koji sam nasao na drugom forumu.
https://mega.co.nz/#F!Qc5ThK4L!CJb0IitEbjof-DJ5XRRyeg" onclick="window.open(this.href);return false;
hvala brate.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 jul 2013, 16:31

prvo pol
" onclick="window.open(this.href);return false;

drugo pol
" onclick="window.open(this.href);return false;

eto ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jul 2013, 17:17

Ja nisam bas najbolje upratio ali ako neko jeste, sta je sa Canom, ja ga nisam zamijetio na ovom turniru?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 22 jul 2013, 17:17

Dajte ljudi shvatite da mi nemamo prvih 11.Imamo prvih 6 koji ce gotovo uvijek igrat(Neuer,Alaba,Dante,Lahm,Bastian,Ribery) a ostali ce se rotirati :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 22 jul 2013, 17:20

Omerbavarac je napisao/la:Ja nisam bas najbolje upratio ali ako neko jeste, sta je sa Canom, ja ga nisam zamijetio na ovom turniru?
U zadnje vrijeme se po medijima spominjala posudba u Galatasaray.Nadajmo se da je tako.Najbolja opcija za sve tri strane.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jul 2013, 17:24

Can je u II timu Bayerna (amateri), tamo je prekomandovan radi ispomoći jer je počeka liga.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 22 jul 2013, 20:01

Jel zna ko sta je s onim navijacem Bayerna sto je krenuo pjesice za Minken :?: :?:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jul 2013, 20:03

anelbavarac je napisao/la:Jel zna ko sta je s onim navijacem Bayerna sto je krenuo pjesice za Minken :?: :?:
Stigao je on u Minhen, ima nekoliko dana.

Haman da ce prisustvovati mecu sa Barcom, sto mu je kako kaze i bio cilj.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jul 2013, 20:20

slika

Sreća pa smo se riješili tetkice Nerlingera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 22 jul 2013, 20:22

Omerbavarac je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:Jel zna ko sta je s onim navijacem Bayerna sto je krenuo pjesice za Minken :?: :?:
Stigao je on u Minhen, ima nekoliko dana.

Haman da ce prisustvovati mecu sa Barcom, sto mu je kako kaze i bio cilj.
Svaka mu cast,samo jos jedan dokaz sta je pravi navijac spreman uciniti za tim kakav je nas Bayern.

Naklon do poda :D 8-)

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 22 jul 2013, 23:13

--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 jul 2013, 23:52

vidim tiago odmah poceo briljirati u bayernu, sjajno, nadam se da uspjeti izboriti svoje mjesti i da ce izrasti u igracinu, takiv igraci su dobitak ne samo za bayern nego i za cijelo covjecanstvo koje voli lijep i atraktivan fudbal

dobro je sto je samouvjeren i sto odmah igra opusteno i bez grča koliko sam primijetio, cini mi se da ce mu goditi bundesligaski fudbal da se konacno etablira u igracinu, za sad je tek supertalent, al vrlo brzo ceemo o njemu pricati kao o izgradjenom igracini

zahebao se samo cini mi se sa izborom reprezentacije, u spaniji ce se jos nacekati, da je izabrao brazil, cini mi se da bi vec sad bio standardan prvotimac i nosioc igre u sredini terena. sjecam mu se oca kako je igrao za brazil s romarijom,bebetom,dungom i ostalim, bas se zahebao sa spanijom,al ajd, nikad se ne zna
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.