AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Chinaglia
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Chinaglia » 25 dec 2014, 17:01

formacija totalni promašaj, no hard feelings :D

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 25 dec 2014, 17:06

Chinaglia je napisao/la:formacija totalni promašaj, no hard feelings :D
ma nista svako ima svoje misljenje, svakako nikad nece izvesti ovo na teren...a ja sam za onu 4-2-3-1 formaciju (sa De Jongom i Montolivom pozadi, krila El Saravi i Cerci (iako bi tu Meneza stavio da imamo napadaca kvalitetnog ovako ostaje Cerci tu), amf Honda i u napadu Menez) al i to tesko da ce iizvesti Inzaghi :D on fura 4-3-3 :D
FORZA MILAN

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 dec 2014, 17:12

treba vam pravi napadač, golgeter, ne mogu to igrat' Menez ili Šaraf :D ostalo si dobro zamislio :D

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 dec 2014, 17:36

Meni se bas svidja da Menez igra napadaca, naime on se puno povlaci nazad i aktivno sudjeluje u svakoj akciji ( sto je za napadaca rijetkost) dakle nije obisni panj koji stoji naprijed i ceka lopte. Druga stvar, samo to njegovo kretanje zbunjuje protivnicke igrace, a ujedno ostavlja puno prostora za Saravija i sad nadam se Cercija, sto bi oni trebali koristiti. dakle u formaciji 4-3-3 ja bi volio vidjeti napad u obliku:

----------Menez---------
SES-----------------Cerci

dok ako se bude furala 4-2-3-1 onda nesto ovako:

---------------Menez-------------
SES------Honda(jack)-------Cerci
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 dec 2014, 17:40

MaGiCa je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Kako god, ovime bi i zvanicno postali prvi kandidati za to trece mjesto jer napokon imamo balansiranu ekipu koja bi u ovakvoj konkurenciji se trebala izdici iznad svih, sa naglaskom na "trebala" sto naravno nista ne garantira. :mrgreen:
Rame uz rame sa Napolijem, Inter malo ispod njih, a ove ekipe iz Genoe i Lazio se nece dugo zadrzati gore, predvidjam im da ce kad-tad krahirat. :zzz:
Milan nije rame uz rame sa Napolijem, jer je Napoli igrachki dosta jachi. Jedini razlog zashto je borba za 3. mesto otvorena je taj shto je Napoli ove sezone jako losh u odbrani tj. redovno se deshavaju kiksevi i sve ono shto napad uradi - odbrana upropasti. Obashka shto se tim troshi i u Evropi, dok Sampa, Genoa, Lazio i Milan to ne chine.

Ali, da me ne razumesh pogreshno: podrzhavam jachanje ACMa, jer bez jakog Milana nema ni jake Serie A.
Eh, dosta jači vala nije. :stop: Dosta jači od Milana trenutno može biti samo Juventus, eventualno Roma. Sve ostale ekipe to definitivno nisu, čemu u prilog ide i stanje na tabeli.

Sam si rekao da je odbrana Napolitanaca krš, tako da već imamo jedan segment u kojem je ACM ipak nešto bolji. Da se razumijemo, kada kažem odbrana, mislim i na golmana. Diego Lopez je ipak drugi najbolji golman lige, zar ne? :kafa: Tome također u prilog ide i broj primljenih golova oba tima.

Što se tiče veznog reda, obje ekipe su tu negdje. Laik bi na prvi pogled rekao da je Napoli bez sumnje bolji, obzirom da ACM već dugo vremena muči ta kreacija, ali pogledamo li imena kojima raspolažu oba tima (Jorginho, De Guzman, Hamšik, David Lopez, Radošević, Gargano & Inler vs Muntari, Saponara, Essien, Poli, Montolivo, Van Ginkel, Bonaventura i De Jong), činjenica je da niti jedna grupa igrača pretjerano ne odskače. Ko će biti bolji na sredini ponajviše zavisi od trenutne forme i inspiracije pojedinaca, tako da...

U napadu ćemo ipak s pravom dati prednost tvojim ljubimcima, obzirom da je Napoli u ovom segmentu vjerovatno i najjača ekipa u ligi. Nije ni Milan loš (El Shaarawy, Menez, Honda, Niang, Torres, Pazzini je sve samo ne loše), daleko od toga, ali Higuain, Callejon, Mertens i društvo su ipak u ovom trenutku stepenicu iznad. Iako bi se čak i tu mogli izjednačiti ako se ostvari swap Torres - Cerci. :kafa:

Ono što je suština cijele priče je da tvoja teza o "dosta jačem Napoliju" ne pije vode, čemu u prilog ide i posljednji međusobni duel dva tima na San Siru, koji je Milan bez većih problema dobio 2-0. :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2014, 19:20

I ja sam vise navijao da dodje klasicna devetka jer se itekako osjeti nedostatak takvog igraca, a da se Menez pomjeri desno sto i jeste njegova prirodna pozicija i gdje bi manje peglao loptu, al' dobro, dokle god ovo ovako funkcionise dobro neka im bude.

Bas sam nedavno gledao grafikon njegovih dodira lopte i najveci broj je imao na lijevom krilu (cime itekako gusi Saravija koji ne moze doci do lopte ni do prostora), a tamo u sesnaetercu gdje bi ih trebao imati najvise ih je imao - najmanje sto ni nije pohvalna stavka.
Ali zato kad treba "pokupiti kajmak" i dati gol, eto njega u sesnaetercu dok ostali mogu mahat usima. :mrgreen:
Doduse, nemam apsolutno ni najmanje prava da nesto kritikujem jer je uz Lopeza i Jacka ubjedljivo nas najbolji igrac, ali sam dojma koliko god koristi od njega na toj poziciji toliko i stete jer neposredno cini ostale igrace losijim, istina da mi nikad "sjeo" kao lazna devetka. Valjda jer sam naucio da ovaj klub uvijek ima nekog vrsnog golgetera, sta li vec...
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 dec 2014, 19:23

rope11 je napisao/la:I ja sam vise navijao da dodje klasicna devetka jer se itekako osjeti nedostatak takvog igraca, a da se Menez pomjeri desno sto i jeste njegova prirodna pozicija i gdje bi manje peglao loptu, al' dobro, dokle god ovo ovako funkcionise dobro neka im bude.

Bas sam nedavno gledao grafikon njegovih dodira lopte i najveci broj je imao na lijevom krilu (cime itekako gusi Saravija koji ne moze doci do lopte ni do prostora), a tamo u sesnaetercu gdje bi ih trebao imati najvise ih je imao - najmanje sto ni nije pohvalna stavka.
Ali zato kad treba "pokupiti kajmak" i dati gol, eto njega u sesnaetercu dok ostali mogu mahat usima. :mrgreen:
Doduse, nemam apsolutno ni najmanje prava da nesto kritikujem jer je uz Lopeza i Jacka ubjedljivo nas najbolji igrac, ali sam dojma koliko god koristi od njega na toj poziciji toliko i stete jer neposredno cini ostale igrace losijim, istina da mi nikad "sjeo" kao lazna devetka. Valjda jer sam naucio da ovaj klub uvijek ima nekog vrsnog golgetera, sta li vec...
Slažem se sa tobom u potpunosti, Menez jeste dobar igrač mada voli pasti i glumiti al' hajde to danas manje više svi rade, ali ne mogu se oteti dojmu da nam treba pravi klasični napadač, joj kako bi sad Pato legao ovoj ekipi :(
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 dec 2014, 20:01

Claus je napisao/la:Sam si rekao da je odbrana Napolitanaca krš, tako da već imamo jedan segment u kojem je ACM ipak nešto bolji. Da se razumijemo, kada kažem odbrana, mislim i na golmana. Diego Lopez je ipak drugi najbolji golman lige, zar ne? :kafa: Tome također u prilog ide i broj primljenih golova oba tima.

Što se tiče veznog reda, obje ekipe su tu negdje. Laik bi na prvi pogled rekao da je Napoli bez sumnje bolji, obzirom da ACM već dugo vremena muči ta kreacija, ali pogledamo li imena kojima raspolažu oba tima (Jorginho, De Guzman, Hamšik, David Lopez, Radošević, Gargano & Inler vs Muntari, Saponara, Essien, Poli, Montolivo, Van Ginkel, Bonaventura i De Jong), činjenica je da niti jedna grupa igrača pretjerano ne odskače. Ko će biti bolji na sredini ponajviše zavisi od trenutne forme i inspiracije pojedinaca, tako da...

U napadu ćemo ipak s pravom dati prednost tvojim ljubimcima, obzirom da je Napoli u ovom segmentu vjerovatno i najjača ekipa u ligi. Nije ni Milan loš (El Shaarawy, Menez, Honda, Niang, Torres, Pazzini je sve samo ne loše), daleko od toga, ali Higuain, Callejon, Mertens i društvo su ipak u ovom trenutku stepenicu iznad. Iako bi se čak i tu mogli izjednačiti ako se ostvari swap Torres - Cerci. :kafa:
Prijatelju, verovao ti meni ili ne - Napoli je osetno jachi od Milana. Druga stvar je shto je igrao loshe u ovom prvom delu sezone.

Ono što je suština cijele priče je da tvoja teza o "dosta jačem Napoliju" ne pije vode, čemu u prilog ide i posljednji međusobni duel dva tima na San Siru, koji je Milan bez većih problema dobio 2-0. :mrgreen:
Milan jeste dobio, ali jedan mech nije dokaz jachine timova.
Isto tako, Napoli je odigrao 8 evropskih utakmica vishe od Milana i tu se dodatno troshio, dok je ACM spremao samo tekme u Serie A. Shta bi bilo da su obrnute uloge :?:

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 25 dec 2014, 20:45

Po meni je Napoli dosta kompaktniji tim od nas,mislim prije svega na transformacije i uigranost ekipa. Nekako mi izgledaju da se vise razumiju i da vise 'ginu' jedni za druge,podsjete me nekad na Atletico madrid od prosle sezone. U tim segmentima su po meni bolji od nas,igracki i ikako drugacije nisu sigurno.
Naravno ako se kod nas planski bude radilo,trece mjesto ne bi trebalo doci u pitanje.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 dec 2014, 20:52

UrbyEmanuelson je napisao/la:Po meni je Napoli dosta kompaktniji tim od nas,mislim prije svega na transformacije i uigranost ekipa. Nekako mi izgledaju da se vise razumiju i da vise 'ginu' jedni za druge,podsjete me nekad na Atletico madrid od prosle sezone. U tim segmentima su po meni bolji od nas,igracki i ikako drugacije nisu sigurno.
Naravno ako se kod nas planski bude radilo,trece mjesto ne bi trebalo doci u pitanje.
Rekao bih jednostavno imaju trenera koji zna složiti ekipu za razliku od našeg, uz dužno poštovanje prema Pippu :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2014, 21:35

Ajde da uvažimo mišljenje da Napoli ima jaču ekipu (što možda i jeste istina), ali razlika je toliko minimalna da je uopšte smiješno spominjati kao faktor koji će na kraju presuditi. Jer neće. Kako rekoh, presudit će ono koliko će ko manje kiksati ili kraće rečeno, ovo neće biti dvoboj Napoli - Milan već Benitez - Pippo, a tu je ipak, čak i ovakav Benitez, u prednosti.
Što naravno ništa ne mora značiti, tabela će na kraju sve pokazati. Istina, veće šanse ima Napoli, ali imamo i mi svog konja za trku. :kafa:

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 25 dec 2014, 22:18

Ma to je sva prica,ko bude imao vise kikseva sa 'manjim' ekipama,taj gubi trku i to je to

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 dec 2014, 22:30

Mislim da ce nam Cerci biti dobro pojačanje ali dosta ovisi o tome kakvu mu je ulogu Inzaghi zamislio. Neko je pominjao posjecenost stadiona u dosadasnjem dijelu sezone. Jel ima neki link gdje se to moze pogledati?
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2014, 22:47

http://www.acmilan-serbia.com/2014/12/k ... verni.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja bih lično najviše volio vidjeti Šaravi - Menez - Cerci, iza naravno Jack, Montolivo i De Jong, a mislim da će nešto tako pokušati i Pippo jer je naša primarna formacija 433. Nije loše ni 4231 sa Jackom ili Hondom na amf.
Naravno, sve zavisi od forme igrača, da li će ovi koji su u formi ostati takvi, da li će Honda i Šaravi doći sebi, da li će Ćerći flopnuti itd itd, ali 433 sa ovim kadrom igrača mi se čini jako dobro. Jedini problem je da li će se Pippo usuditi staviti Hondu na klupu mada već 2 mjeseca navijam za to, trenutno među ovim igračima sa svojim igrama nema mjesta (mada kao džoker bi mogao odlično poslužiti).

U suštini, važno je imati dobar roster i igrače koji donose rezultate, a ko će i na kojoj poziciji igrati je manje bitno. :zzz:

FORZA MILAN !

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 26 dec 2014, 14:22

slika
FORZA MILAN

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 26 dec 2014, 14:58

slika

slika

slika

Gale prekuco sam sebe :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 26 dec 2014, 15:11

Nije ni poceo prelazni rok a kod nas se vec zakuhalo, neka neka, kad su sjedili skrsteni ruku par godina nek se sad cupaju :D

Milan has already reached agreement with Marcelo Brozovic. 4 year deal at €1.5 million per season. Now dealing with Dinamo Zagreb.

Cerci still not accepted moving to Milan, due to pressure from Inter. Atletico given Cerci ultimatum to accept Milan deal. [Sportmediaset]

Its obvious Cerci is still very angry with Galliani for being screwed around with moving to Milan last summer. To be fair, I don't blame him

ajde Gale rijesi to vise majka mu stara :D Ako ne mozes posudjenog igraca poslati na posudbu i dovesti drugog na posudbu koji je skoro kupljen onda si nula :lol: :lol: :lol:

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 26 dec 2014, 15:39

Još se ne treba radovati, jer nije Galliani jednom zeznuo već skoro pa gotov transfer.Brozović ili Baselli za sredinu terena, to je neko moje mišljenje, i to su najrealnije opcije za ovaj Milan. :mrgreen:
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 26 dec 2014, 21:18

Ma vala može i ne mora doći, kako hoće. Neće niko plakati niti će biti pogubno ako odbije Milan, ebat ga, nije Ronaldo.

čuj brozović i to 1.5 godišnje :facepalm: kud će nam sad on u pm, da bar valja pa haj, al' važno je gomilati igrače koje ni mitraljezom poslije ne možeš otjerati, imaju nevjerovatan fetiš na to.
i ebo ih ovaj illaramendi, još jedan defanzivni vezni je baaaaaaš ono što nama treba :roll:

FORZA MILAN !

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 26 dec 2014, 21:48

rope11 je napisao/la:Ma vala može i ne mora doći, kako hoće. Neće niko plakati niti će biti pogubno ako odbije Milan, ebat ga, nije Ronaldo.

čuj brozović i to 1.5 godišnje :facepalm: kud će nam sad on u pm, da bar valja pa haj, al' važno je gomilati igrače koje ni mitraljezom poslije ne možeš otjerati, imaju nevjerovatan fetiš na to.
i ebo ih ovaj illaramendi, još jedan defanzivni vezni je baaaaaaš ono što nama treba :roll:
+1

ma dobar je illaramendi i dobro bi dosao al kad bi otisli essien i muntari....jos kad skontamo ko ce nam se vratit sve sa pozajmice :facepalm:
FORZA MILAN

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.