Jel realno da je ovoj ženi 50 godina

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
sto bi se reklo u nasem narodu nit orala nit kopala,covjek izdrzavao i ona malo se podigne i ostavi covjeka zbog malo vise para i hodanja
Njega sam upoznao prije desetak godina, često u Mostar dolazio,radio kao taksista.
Eh eto, sad kad si mi objasnio pravila odma je zanimljivijerio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 sep 2023, 14:453 poena kad zabiješ nogom, al iz akcije tj drop goal, a poslije trya idu 2, kao u NFLu gdje se nakon TD puca za dodatni 1p u ragbiju se puca za dodatnih 2pSlatinash_7 je napisao/la: ↑15 sep 2023, 13:17I meni je NFL neuporedivo draži od baseballa kao i od hokeja. U baseballu mi nekako nema igre, dok se namjesti onaj, dok onaj baci, vrati lopticu, pa on i kad udari većinom loptica leti negdje čekaj da padne, rijetko bude homerun kao i neko normalno udaranje gdje je neizvjesno hoće li onaj stići do baze. A hokej mi je prebrz, ne vidim pak nikako. Opet američki fudbal mi je prezanimljiv, pravila nisu nešto teška, imaš 4 pokušaja da trčanjem ili bacanjem pređeš 10 yardi, s tim da ako ne uspiješ protivnik dobija loptu na tom mjestu, pa se u 95% slučajeva taj 4down ili ti ga 4ti pokušaj ispucava (punt). Imaš touchdown i imaš field goal, e tu nastaje većinom zabuna jer je GO kod nas nešto najjače a u tom sportu je to zapravo pola poena od touchdowna..Sport kako fizikalija tako i tehnike i to me dojmilo najvše..Ragbi manje više ne gledam,ali pravila isto jednostavna, kontra od NFL, nogom možeš naprijed,rukama samo nazad, cilj preći magičnu liniju koja se nalazi ispred gola..Tu sam zaboravio kad se puca nogom i koliko to nosi poena al mislim da je to jedina zabuna u čitavom sportu
Al ragbi je jedan od rijetkih sportova gdje se sudija poštuje i nema glume i bespotrebnog bacanja i dajvanja, nećeš vidjeti da se neko buni na odluku sudije ili da se svađa sa njim. Eto imaš sad baš svjetsko prvenstvo pa prati, u Francuskoj se igra.
S tim da imaš više verzija ragbija, ovo je union, sa 15 igrača i imaš league ragbi sa 13 igrača, tu je razlika što u league verziji imaš nešto slično kao NFL samo ovdje ima pravo 6 puta pokušati da dođeš do gola nakon što ga obori protivnik. U ovoj verziji je puno više aktivne igre za razliku od uniona, gdje je više prekida i scrumova.
A jel iko prati aussie rules fudbal ili ti ga AFL![]()
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Nea znaci ovog:Slatinash_7 je napisao/la: ↑16 sep 2023, 09:42
Eh eto, sad kad si mi objasnio pravila odma je zanimljiviješalu na stranu, uredan je ragbi skroz, sad kad bi ga još jednom uporedio sa NFlom nisam siguran šta je bolje, ipak u ragbiju kad je nabiješ nogom naprijed ne radiš to sa nekom aman namjerom da pogodiš neko mjesto na koje će doći tvoj igrač nego je više plod sreće ja bih rekao, dok NFL dodavanja su umjetnost i fizika kombinovano (malo sam pretjerao al tu je to negdje). I za dodavanja rukom u ragbiju sve je na par metara i unazad što mi sa tehničke strane ne može parirati NFL..Ali nekako najvažnije je ta dostupnost NFLa kod nas na TVu za razliku od ragbija kojeg baš baš slabo ima. Aussie rules mi je isto pravilima nepoznat, pokušao sam gledati ali baš baš ništa ne kontam..Ne znam jel ima to sad gdje kod nas na TVu da se gleda..
Inače od tih lijevih sportova sam gledao SVE što je bilo na sportklubu a poslje i na areni.. Pa sam tako ispratio 20 20 kriket par prvenstava, pikado gledam i danas dan, na eurosportu bili nekad oni breakdance betlovi i to sam gledao..Danas zapravo ništa ne pratim nego prošaltam kanale pa šta naleti a onda ako je neko prvenstvo pogledam kad su tekme pa ispratim koliko mogu..
Ma ko će ti znat šta je tu bilo. Realnost je da zaslužuje najbolje mama. Odbio bih dosta mlađe radi nje. Kad je dobra, dobra je.
Taksisti i konobari (uz dužno poštovanje izuzetcima) su najveći lopovi. Samo gleda kako će te pokrast, sje.bat, zavrnut.
Pa ne mjeri se popularnost po broju pratilaca na insta. Nije više ni to neki čimbenik jer danas možeš kupit pratioce. Mislim da je 10€ oko 5.000 pratilaca, što raste broj raste i cijena..Zato i nemam više to njesra, kad svaka umisli da je važna i bitna, a izgleda kao fazan.19vendetta87 je napisao/la: ↑16 sep 2023, 10:15HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Btw. taj lik je izgledao skromno i jednostavno kad god je bio u emisiji, ne vjerujem da je neki prgav covjek.
Dok mama prica kako ne zeli slavu i javnost, a 30k pratilaca ima na insta![]()
Ona je skupila pratioce preko Dzejle, kao i druge dvije kcerke. Da je ne zanima javnost i slava, valjda bi zakljucala profil i prihvatala samo osobe koje poznaje. Isto kao sto joj je i muž (bivši) uradioIceTea je napisao/la: ↑16 sep 2023, 12:47
Pa ne mjeri se popularnost po broju pratilaca na insta. Nije više ni to neki čimbenik jer danas možeš kupit pratioce. Mislim da je 10€ oko 5.000 pratilaca, što raste broj raste i cijena..Zato i nemam više to njesra, kad svaka umisli da je važna i bitna, a izgleda kao fazan.
jap, sad je EDITA a tad na pocetku je bila "Dzejlina mama", to joj je bio nick ili ime, ne sjecam se tacno19vendetta87 je napisao/la: ↑16 sep 2023, 13:35Ona je skupila pratioce preko Dzejle, kao i druge dvije kcerke. Da je ne zanima javnost i slava, valjda bi zakljucala profil i prihvatala samo osobe koje poznaje. Isto kao sto joj je i muž (bivši) uradioIceTea je napisao/la: ↑16 sep 2023, 12:47
Pa ne mjeri se popularnost po broju pratilaca na insta. Nije više ni to neki čimbenik jer danas možeš kupit pratioce. Mislim da je 10€ oko 5.000 pratilaca, što raste broj raste i cijena..Zato i nemam više to njesra, kad svaka umisli da je važna i bitna, a izgleda kao fazan.
Pa dobro mora se žena opet skrasit, nema ni tu ništa loše. Neće ostatak života sama provest, kćerka će svaka na svoju stranu. Ne smijem ni zamisliti koliko poruka dnevno dobije od kojekakvih starohana na instagramu. Meni ne djeluje da se eksponira iskreno.19vendetta87 je napisao/la: ↑16 sep 2023, 13:35Ona je skupila pratioce preko Dzejle, kao i druge dvije kcerke. Da je ne zanima javnost i slava, valjda bi zakljucala profil i prihvatala samo osobe koje poznaje. Isto kao sto joj je i muž (bivši) uradioIceTea je napisao/la: ↑16 sep 2023, 12:47
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.