AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

FaraonTM
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la FaraonTM » 21 dec 2014, 00:30

Nisam gledao tekmu (zalomio malo u kafani :mrgreen: ), vidim x hajde nije loše. Kako smo se nadali dobro smo se udali, samo bih to rekao :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 21 dec 2014, 11:43

slika

Uz Buffona najbolji golman lige.I usudio bi' se reći, jedan od deset najboljih u Evropi.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 dec 2014, 12:15

Fantastican je bio Lopez, sjajno je branio i nema dvojbe da je uz Gigija najbolji golman na cizmi, samo neka nastavi ovako i bice super..

u zadnje 4 utakmice primili smo samo jedan gol ( od Genove) pa red je da se i to pomene, ne pamtim kad smo ovako dobro igrali u odbrani :D jos su itekako nezgodne ekipe bile, Udinese, Napoli i Roma.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 21 dec 2014, 12:28

Vidim da vam SES neigra toliko i da se suska da bi se mogo prodati.. mogli bismo napraviti jednu zamjenu Gio-SES :thumbup:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 21 dec 2014, 12:32

bianconeros je napisao/la:Vidim da vam SES neigra toliko i da se suska da bi se mogo prodati.. mogli bismo napraviti jednu zamjenu Gio-SES :thumbup:
Nadam se da se šališ.
Forza Milan!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 dec 2014, 13:19

cuj gio za SES-a :lol: :lol: :lol: :lol:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 dec 2014, 13:43

Obzirom na težinu gostovanja (drugo najteže u ligi), ne mogu a da ne budem zadovoljan bodom. Diego Lopez je spašavao Rossonere više puta, ali je i De Sanctis isto činio na suprotnoj strani (šteta što ona bomba Mexesa ne završi u rašljama). Igra je bila užasna, to je činjenica, ali pozitivna stvar je što je uprkos tome bod u džepu.

Sada slijedi pauza, za koju sam siguran da će nam dobro doći. Do završetka polusezone su ostala još tri kola (kod kuće Sassuolo, zatim gostovanje Torinu, te Atalanta na San Siru), a ja lično priželjkujem barem 7 bodova iz tih mečeva. Sve ispod toga je neuspjeh. Ybg, u nekim sretnijim vremenima bi 9 bodova bilo imperativ...
farukzidane je napisao/la:covjek isao na nulu,,,nemogu da vjerujem da se milan orijentisao na odbranu,,,a naprijed sta bude bude,,na sta su spali,,,uzass
Pa šta je trebao uraditi :?: Napasti Romu na Olimpicu, popušit' par golova i slikat' se s povoljnim rezultatom!? :roll: To, uz dužno poštovanje, nije ni tvoj Juventus u stanju uraditi kada gostuje u Rimu, a kamoli nikad slabiji ACM.
bianconeros je napisao/la:mogli bismo napraviti jednu zamjenu Gio-SES
Galliani možda jeste senilna budala, ali nije vala toliko lud da iz redova omraženog rivala dovede propalog igrača, a zauzvrat put Torina otpremi jednog od najperspektivnijih italijanskim nogometaša, koji je uz sve to skoro 6 godina mlađi od Giovinca. :facepalm:

Kako god, takvi transferi svakako spadaju u nešto što zovemo wishful thinking i kao takvi nemaju veze s realnošću. :zviz:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 dec 2014, 13:53

Jedno 30 miliona i nosite ga, sve sa crvenom masnicom na sebi ako treba. :mrgreen: Mada je njemu najpametnije da bjezi iz Italije da ne bi postao midzet 2.

Kao mogao bi biti prodan radi bilansa i izlaska iz minusa (kako ovo samo poznato zvuci), a u isto vrijeme stize ponuda i iz Liverpula (a znamo koliko oni precjenjuju igrace) tako da svi znamo kako ce ovo zavrsiti. Mozda ne sad, ali na ljeto 80 % da leti, mogu ga jedino vile pronosati pa da ne ode.
Mada je bolje za oboje, nek' uzmu te yebene pare i nek' on uradi nesto sa svojom karijerom, sve je jasnije da ovo nije zdrava sredina za napredak igraca poput njega.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 21 dec 2014, 14:47

MA sala mala znam ja da je to pa nemoguce ;)

Al vala ako cemo biti realni ovaj SES ne vrijedi vise od 20 milj e... Sto je realnost!!!
Nesto citam da bi taj mogo napustiti milan , vidim da i grije klupu sve cesce.. steta da se takav talenat gura na klupu.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 dec 2014, 16:31

Njegova trenutna vrijednost bi možda bila nekih desetak miliona iako ima tendenciju da bude bar 5 pet skuplji. Koliko god meni bilo žao jer sam uvijek gotivio one koji vole ovaj klub, njegova budućnost je ipak neki drugi klub gdje bi ustvari pokazao koliko može.
Nema ovdje hljeba, neka ide ako mu je stalo do karijere, yebo ljubav. Mi smo ionako navikli na svakakve odlaske pa i na njegov bi. :zzz:

De Jong is expected to meet with his agent tomorrow in Amsterdam in order to discuss his future.
aj zajebite i ovo konji jedni,ako je ko zaslužio to je onda on. :facepalm:
čovjek se fino nudi, želi da ostane i potpiše novi ugovor, a ovi naši seru da li dati 2 ili 3 godine ugovora, aman velika razlika bože. :facepalm:

FORZA MILAN !

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 dec 2014, 20:05

Claus je napisao/la:To, uz dužno poštovanje, nije ni tvoj Juventus u stanju uraditi kada gostuje u Rimu, a kamoli nikad slabiji ACM.
Juventus Romi drži lekcije kući i u Rimu već godinama te isti u prosjeku ne primaju ispod 3 gola.

Sa ostalim se slažem s tobom. Apsolutno je budalaština da Milan napadne Romu u Rimu, niti je to sposoban ozbiljnije uraditi sa ovakvom ekipom.
Claus je napisao/la: Galliani možda jeste senilna budala, ali nije vala toliko lud da iz redova omraženog rivala dovede propalog igrača, a zauzvrat put Torina otpremi jednog od najperspektivnijih italijanskim nogometaša, koji je uz sve to skoro 6 godina mlađi od Giovinca. :facepalm:
Između trenutnog Giovinca i trenutnog El Sharawya razlika jeste 5+ godina, ali fudbalski je jedan znak jednakosti.

EL92 je u ovom momentu bliži putu da emulira Giovinca, a ne da svoj talenat podigne i postane WC.
Giovinco inače i ne igra nikako, ali je u repki kod Contea bio pozivan i odlično igrao, u Juventusu ipak za njega nažalost nema mjesta, kažem nažalost jer on u ovom Juventusu može igrati i te kako, moje viđenje, takvi majstori s loptom svugdje mogu igrati, ako im se omogući kontinuitet igranja koji ovaj nije nikada imao, da ne govorim o već ispričanim pričama kako u Juventusu još nikada nije zaigrao u formaciji i poziciji na terenu koja mu pripada.

Ali kao što si i napisao, priča na nivou naučne fantastike, Sharawy, istina, ako bi vratio staru formu, bi bio fin dodatak ovoj ekipi Juventusa i tu bi se potpuno razvio, ali rekao bih da su ozbiljni transferi na relaciji Milan-Juve završeni prodajom Inzaghia.
Glede cijene, i Balottelli je prodat za dvadesetak miliona u momentu kada je većim dijelom bio nosilac igre Milana, pogotovo ispočetka što je paralelno gušilo Sharawya koji je od tada u strahovitom padu uz povrede, tako da, ta cijena se zbog potencijala i godina može popeti na najviše 25M i to će samo EPl klubovi željeti da plate jer je sitnica za njihove standarde.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 dec 2014, 23:05

pauza pred novu godinu sve u svemu nije tako lose dva boda smo od 3. mjesta sto je vise nego dobro, ove zadnje 3-4 tekme sa ovim jacim smo dobro odigrali sto me posebno radeju vezali smo dvije tekme bez primljenog gola ili u zadnjih 5 tekmi smo primili " samo" dva gola i to protiv jacih ekipa...ako bi iskoristili sad povoljniji raspored na pocetku godine mogli bi i zasjesti na 3 mjesto ;)

u 16 tekmi 3 poraza haj i nije tako lose za pipa koji je pocetnik

FM!!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 21 dec 2014, 23:59

Zna li neko koliko je imao Keita prekršaja na kraju tekme, do poluvremena je imao oko 7 čini mi se i na kraju nije ni žuti dobio?!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 22 dec 2014, 20:12

Što se tiče Stephana,mogu ga komotno prodati,više mi je dohakao sa svojim zenskastim pristupom.Plasi se duela i driblinga,krilni igrač koji ne može nikoga proći,odnosno ne smije ni pokušati.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 dec 2014, 20:40

AgentttB je napisao/la:Što se tiče Stephana,mogu ga komotno prodati,više mi je dohakao sa svojim zenskastim pristupom.Plasi se duela i driblinga,krilni igrač koji ne može nikoga proći,odnosno ne smije ni pokušati.

pa to se pokazalo u zadnje dvije tekem kad je ostao na klupi da bolje ide bez njega bonaventura je trenutno puno korisniji od njega, jedino sto igramo bez pravog napadaca ali ok dok su rez uredu nek se gura ali i to ce se mora mijenjati ako msm nesto ozbiljnije ;)

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 22 dec 2014, 20:43

ja sam to davno rekao da ne bi zalio kad bi sve rasprodao sto valja (ako ima vise takvih)...da je liga malo jaca mi ne bi bili u prvih 10 sa ovom ekipom...sreca nasa je sto je i seria a svake sezone losija i losija pa se kao borimo za Lp :lol:
FORZA MILAN

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 dec 2014, 20:52

Činjenica je da je dečko preženskast, preplašljiv i to već predugo traje, ali mora se priznati da mu nije lako kada bar 60% vremena provodi na bekovskim pozicijama, kad nema nikakvu ispomoć u saigračima (čak naprotiv, pored nesposobnih veznjaka dojma sam da mu Menez smeta i previše se petlja oko njegove pozicije) i kad je većinom osuđen sam krenuti kroz postavljenu odbranu, a to je uz njegov nedostatak samopouzdanja nemoguća misija. Što je najgore, nije da je loš igrač i da ne zna proći igrača - on to savršeno zna, al' što bi se reklo, grow a pairs, preuzmi stvar u svoje ruke i zaboravi na pič.kasti pristup.

Ali evo kako je krenulo, ako ne sad onda sigurno ide na ljeto. Kako rekoh, nije da mi neće biti žao jer je na neki način postao simbol ovog Milana, ali ako mu je stalo do karijere neka ide. Njemu će Engleska savršeno odgovarati radi bržeg i dinamičnijeg stila igre gdje bi ga ustvari hranili loptama i gdje bi djelovao bliže protivničkom a ne našem šesnaetercu.
Ja bih recimo volio kada bi ga nešto puklo u glavu i kada bi proigrao, ali sve je izvjesnije da ovo nije zdrava sredina za napredak mladih igrača, pogotovo ovih modernih tipova napadača što ni ne čudi jer ova liga bar 20 godina kasni za svim.

ali nedostajat će mi yebiga :plac: pa makar kao pojava, nemamo interesantijeg insana od njega otkako je balo otišao, ovo ostalo sve nekako monotono i preobično. :mrgreen:

slika

FORZA MILAN !

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 22 dec 2014, 22:05

Nisam bio u državi tako da nisam ni gledao tekmu. Svako od nas bi prije tekme prihvatio bod, tako da je rezultat odlican. Nekako nam fali tog kontinuiteta malo, da 2-3 tekme dobijemo i mislim da bi bili najozbiljni kandidat za to trece mjesto.
Što se tiće ElS on je na dobrom putu da postane Giovinco. Veliki talenat koji je mnogo obecavao ali nije puno toga napravio, nekako ovi omaleni brzi italijanski napadaci koji obecavaju propadaju Rosi, Pepe, Giovinco i evo sad ElS.

Ja mislim da ElS treba kontinutiet, da momak odigra 5-6 tekmi za redom a ne ovako jednu igra, pa drugi presjedi na klupi, pa uđe 10 minuta, ne ide to.
Honda je svakako propalitet i meni je drago što ga neće biti jedno vrijeme tako da ElS treba dati priliku i pustiti momka da zaigra. Ovaj Honda samo uzima mjesto nekima igracima koji bi uz 5-6 tekmi zaredom mogli napredovati. Nadam se da ce u njegovom odsustvu i Saponara dobiti priliku.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 dec 2014, 23:04

Pepe i pogotovo Rossi su mogli biti odlični da ih nisu pojele povrede, midžet mi se čini kao nešto lošiji igrač od Šaravija, a njegov najveći grijeh i greška je moglo biti upravo to što je ostao u ovoj ligi, ovo jednostavno nije zdrava sredina za napredak napadača i gotovo. Zato i kažem, ako mu je zaista stalo do karijere BJEŽI, još uvijek je premlad i ima šanse ne postati još jedan propali talenat u nizu.

Slažem se da je Honda taj koji treba na klupu a ne on, ali ne bih se složio da nije imao kontinuitet, igrao je ovih unazad par mjeseci bez prestanka.
Najveći zajeb i izbacivanje iz kolosijeka je bilo ono ostavljanje na klupu tri tekme zaredom i to bez ikakvog razloga (bez toga bi skoro pa sigurno nastavio formu kao protiv Lazia), da ne pričam da ga je totalno dotukao Juventus iako tu nikako nije smio početi onako rovit i nespreman. Po meni greška Pippa, kao bivši napadač je mogao predvidjeti mogući rasplet događaja.
Opet, treba mu dati novu šansu jer očekujem da će ga sva ova dešavanja itekako razdrmati i ono najvažnije, promijeniti pristup igri gdje na scenu stupa Pippo koji mu mora dati slobodu u napadu i pomjeriti bliže golu , nema više smisla gušiti njegove potencijale silnim defanzivnim zadacima i odsječenosti od igre i u isto vrijeme očekivati neku super golgetersku formu. To je nemoguće. A par golova i dobrih igara bi sve moglo promijeniti u njegovu korist.
I da, kad vidiš da momku ne ide i da napredak ne teče onako kako treba, pa promijeni onda nešto bem ga ja, makar pokušaj. To ne vrijedi samo za njega već i za još par igrača.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 23 dec 2014, 01:14

Milan bi trebao prodati Serafa i pokusati dovesti Insignie iz Napolia, mislim da na njega ne racunaju, iako je jedini rodjeni napolitanac :-) Seraf udje u 87 minuti i onda ga Keita uzima u sprintu koji ima 36 godina..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.