KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 maj 2009, 20:08

cha0s je napisao/la:covjece ja ti govorim da ti nerviras ovdje sviju, samo ti govorim malo da se ohladis. ja tebe postujem sto inace volis Bosnu i vidio sam ovih dana tvoje postove, ali ovo stvarno nema smisla, vrijedas ovdje nase igrace i pobjedu umjesto sto posteno ko covjek ne kazes svaka cast.

Heh dobro ja se svima izvinjavam a ti ne bi vrijedjao jovanovica Velimirovica Milosevica da je onako ko Ovcina povrijedi Zlaju pa Hajric laktom udari Persica ti se ne bi nervirao ja sam realan i kazem svaka cast volio bi da Bosna osvoji kad ne moze Dita .... ali ono nije uredu samo to kazem ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2009, 20:08

Vidjelo se ipak koje najbolji, najkvaliteniji tim u Bosni i Hercegovini. KK Bosna treba ucinit sve moguce da na klupi zadrzi Vladu Vukoicica, covijek je fenomenalan, ovo nije prvi put da se KK Bosna vratila od zaostatka koji je dvocifren, samo cu navesti par primjera kao Olimpija (gubili 11 razlike, ali na kraju dobili), Zadar (gubili 20 razlike, ali nazalost na kraju izgubili, bilo je 5 razlike za Zadar), Buducnost (gubili 14 razlike, na kraju dobili), Hemofarm (gubili 17 razlike, nazalost na kraju izgubili, bilo je 5 razlike za Hemofarm). Vidi se da covijek moze vratiti ekipu iz mrtvih i treba sve uciniti da covijek potpise dugorocni ugovor i treba takodjer pokusati dovesti Zlatka Jovanovica, mislim da bi samo uz njegovo dovodjenje Final 4 NLB Lige bio realna opcija.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 17 maj 2009, 20:13

evo me sa tekme...sta rec...kao sto sam vec napisao jednom, ulazak u nlb nam je ocito udario u glavu...cestitam slobodi na fantasticnoj igri...sloboda me u mnogome podsjeca na borac od prosle sezone...glavni pokretaci svih akcija su zlaja i zaista sjajni suter velimirovic...tu se ubraja i dalibor perisic i radilica leric...super su igrali a u pojedinim trenutcima su imali i srece...(tipa ona trojka sa 9 metara zlaje od tablu..)...al ne kaze se dzaba hrabre sreca prati...sto se sudjenja tice katastrofa...bilo je gresaka i na jednoj i na drugoj strani...slazem se da slobodi nisu krive sudije sto su ispustili prednost od 23 poena 14 min. prije kraja.....bosna je pokazala definitivno karakter u ovoj tekmi...ipak vratiti se sa -23 i to sa drugom postavom na parketu nije mala stvar...posebno ako nasuprot imas razpolozenu i dobro motivisanu ekipu kakva je sloboda.....po meni najsazluzniji za pobjedu VV...covjek je ubacio drugu petorku, kako bi imao odmorne kljucne igrace (a koji su nevjerovatno pali ovu tekmu) za revans.....motivisao ih sto se i vidjelo na terenu...momci su jednostavno ginuli citavu zadnju cetvrtinu..jednostavno nije bilo izgubljene lopte za bosnu...puka suprotnost od one igre iz prvog poluvremena...i na kraju kad su stigli na +5 ubacio je ivanovica i djordjevica kako bi pokusao izvuci pobjedu....svaka cast VV.....i na kraju cestitke za pobjedu....a sad pamet u glavu i u tuzlu po pobjedu...
I feel devotion!!

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 17 maj 2009, 20:21

takodje mislim da je mnogo bitan faktor bila duza klupa bosne...sloboda jednostavno sa 7 igraca nije mogla pratiti tempo tekme i to je razlog sto su na kraju pali....
I feel devotion!!

cha0s
Kontakt:

Post Postao/la cha0s » 17 maj 2009, 20:23

ipsa je napisao/la:takodje mislim da je mnogo bitan faktor bila duza klupa bosne...sloboda jednostavno sa 7 igraca nije mogla pratiti tempo tekme i to je razlog sto su na kraju pali....
slazem se, skoro ista im je postava igrala citavu utakmicu... a kod nas jedino avdić mislim nije ušao nikako... :roll:

matetaraba
Kontakt:

Post Postao/la matetaraba » 17 maj 2009, 20:44

koja sramota 600 gledalaca vi neki klub pa ne morete ni malu dvoranu napuniti

cha0s
Kontakt:

Post Postao/la cha0s » 17 maj 2009, 20:46

nazalost, to je istina :oops: nevjerovatno je da u Sarajevu ne mozemo napuniti ni malu, a kamoli veliku dvoranu na ovako bitnoj utakmici.. stvarno sramota :roll: :oops:

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 17 maj 2009, 20:53

matetaraba je napisao/la:koja sramota 600 gledalaca vi neki klub pa ne morete ni malu dvoranu napuniti
Nazalost istina, ali je po tom pitanju potpuno zakazala uprava kkbosne. Ne mogu da vjerujem sta sve nisu u stanju da urade.
Mada sam siguran da kada zatreba armija navijaca stoji "u pricuvi" :mrgreen: , nema sumnje da je bosna veliki klub samo mu trebaju atraktivni protivnici.
Sto se tekme tice, istina da bih volio vidjeti Slobodu u NLB ali kada ekipa zijani u 4/4 nakon +23 :oops: ...neka je nek se jos malo kaaali.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

cha0s
Kontakt:

Post Postao/la cha0s » 17 maj 2009, 20:58

mahalac je napisao/la:
matetaraba je napisao/la:koja sramota 600 gledalaca vi neki klub pa ne morete ni malu dvoranu napuniti
Nazalost istina, ali je po tom pitanju potpuno zakazala uprava kkbosne. Ne mogu da vjerujem sta sve nisu u stanju da urade.
Mada sam siguran da kada zatreba armija navijaca stoji "u pricuvi" :mrgreen: , nema sumnje da je bosna veliki klub samo mu trebaju atraktivni protivnici.
Sto se tekme tice, istina da bih volio vidjeti Slobodu u NLB ali kada ekipa zijani u 4/4 nakon +23 :oops: ...neka je nek se jos malo kaaali.
pa dobro, imamo mi nesto u pricuvi, npr. sjecamo se valjda protiv "zvezde" pune skenderije kad smo ih dobili :mrgreen: ali trebalo bi nam 75% utakmica biti tako posjeceno, a derbiji i vise :D

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 17 maj 2009, 21:18

Compact je napisao/la: Ako ti tako kažeš onda dobro! slika

Intersuje me kako će naši igrači biti dočekani u Mejdanu! slika

Pa više su aplauza dobili igrači Slobode od Bosninih! Tu vidim nemaš nikakav komentar!? slika

Valjda to pokazuje kakav je k'o čo'ek! slika
Ja sam rekao da je Jovanovic odlican igrac, a jos veci covjek... nisam upoznao nikad takvog sportistu... licno sam se upoznao sa njime, i covjek je legenda... raja sa svima... uopste nije uobrazen, ne glumi nista... kao da je bolji od ostalih...

A sto se tice aplauza, svaka cast na tome... i ja licno u Mejdanu ko god uradi dobar potez aplaudiram... i vecina ljudi... ali ovdje nije tema o navijacima...

A kako ce biti docekani igraci to zavisi od njih... ako ne bude provokacija sa njihove strane mislim da ce sve proteci OK...
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Jack Killian
Kontakt:

Post Postao/la Jack Killian » 17 maj 2009, 21:24

mislim da su igraci slobode danas bili fer i korektni i da su zasluzili i pljesak na kraju a i da su pobijedili ne bi bilo ne zasluzeno. Ni protiv igokee nije bilo nikakvog prizivanja proslosti i nekih politicara i atmosfera u dvorani u ovim mecevima po meni je bas bila sportska ne opterecena ni regionalnim ni nekim drugim animozitetima.

Siroki4ever
Kontakt:

Post Postao/la Siroki4ever » 17 maj 2009, 21:30

Sloboda je neugodna ekipa, nebi me iznenadilo da ih vidim u finalu sa Sirokim. nisu oni na srecu 2 puta pobidili Igokeuu u ligi 8

cha0s
Kontakt:

Post Postao/la cha0s » 17 maj 2009, 21:34

Siroki4ever je napisao/la:Sloboda je neugodna ekipa, nebi me iznenadilo da ih vidim u finalu sa Sirokim. nisu oni na srecu 2 puta pobidili Igokeuu u ligi 8
zaboravljas da igraju protiv KK Bosne, koja se ne predaje tako lahko, sto smo i veceras vidjeli :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2009, 21:36

Da se nadovezem na ova dva posta sto se tice publike. Nazalost u Sarajevu ima dosta navijaca na baterije, znaci dolaze na utakmice kada je KK Bosna u gradu in, i dolaze takodjer na utakmice kada je protivnik Crvena Zvezda ili Partizan da se vidi da su i oni bili. Licno idem na svaku utakmicu KK Bosne (kad mi poslovne mogucnosti dozvoljavaju) ali isto tako treba reci da KK Bosna po pitanju privlacenja publike ne radi nista. Da sam ja bio u organizatorskom odboru, utakmica se nikad ne bih igrala u ovom terminu u kojem je i igrana iz mnogo razloga (mislim na danasnju utakmicu). Kao prvo je Nedjelja, termin je 17.00, prevozna sredstva su svako sat vremena
(ko nema licno automobil), ljudi sutra moraju na posao, vikend je rezervisan za izlete i rostilj, a bilo je lijepo vrijeme do 18.00 itd. KK Bosna je trebala ovu utakmicu staviti da se igra u Petak u 20.00 ili 20.30, i vjerujem da bi bilo izmedju 3.000 i 4.000 ljubitelja kosarke u dvorani "Mirza Delibasic". Ja mislim da su ovo razlozi sto je posjecenost danas bila ovakva kakva je bila.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 17 maj 2009, 21:41

Jovanovic je dobar play, po onome sto sam vidio uprava tuzlaka ga tretira kao "titu" :mrgreen: u sustini on im je i sve sto imaju i oko cega se vrte pa im nije zamjeriti. Dakle siguran sam da ce odvojiti i od usta da ga zadrze. Eh sad stvarno pitanje je koliko bi onda kkbosna trebala da ga plati i koliko bi to financijski ukupno gledano bilo isplativo u odnosu na druge potrebe i zeljena dostignuca.
Jos bih dodao da bih volio da ga vidim kako igra kada ga pokriva jedan pravi defender (poput Bozica iz Partizana) a u ovoj fildzan ligi mu cuvari svasta dozvole. Opet ponavljam kvalitet postoji.

Steta sto Avdic nocas ne udje :(
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 17 maj 2009, 21:42

ako ne dovedemo ovog jovanovica,mozemo odmah klub raspustiti

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 17 maj 2009, 21:45

mahalac je napisao/la:Jovanovic je dobar play, po onome sto sam vidio uprava tuzlaka ga tretira kao "titu" :mrgreen: u sustini on im je i sve sto imaju i oko cega se vrte pa im nije zamjeriti. Dakle siguran sam da ce odvojiti i od usta da ga zadrze. Eh sad stvarno pitanje je koliko bi onda kkbosna trebala da ga plati i koliko bi to financijski ukupno gledano bilo isplativo u odnosu na druge potrebe i zeljena dostignuca.
Jos bih dodao da bih volio da ga vidim kako igra kada ga pokriva jedan pravi defender (poput Bozica iz Partizana) a u ovoj fildzan ligi mu cuvari svasta dozvole. Opet ponavljam kvalitet postoji.

ma on je prebrz da bi ga iko cuvo
i protiv svakog moze dao 20 poena
danas su ga cak i po dva igraca cuvala pa mu nista nisu mogli :? :?
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 maj 2009, 22:24

postoji i dalje grupa na facebooku "Zelimo da VV ostae u Bosni i dovodjenje Zlaje Jovanovica",to sam otovrio prije mjesec dana..Majstore,legendo, velicina jednostavno danas je pokazao zasto je najbolji u citavoj ligi pa niko ga ne moze cuvati ,dule koji je cuvao gordica i otasevica zajedno, mu nista nije mogao, marinovica pojeo,..mi veceras ocajni ali na kraju se dozvali i pobijedili ali losi smo bili pravo..pa pobjedivao nas je i strasni partizan sa perovicem,i ostalim,fmp sa ercegom,teodosicem,labovicem,samardziskim, hemofarm sa onom strasnom ekipom(hukic,cummnigs,bogavac,djikanovic,popovic),joventut sa rudijem i rikijem,turk telekom sa wrightom,dudleyom,el - aminom, ali rijetko ko nas je uneredio kao ovaj covjek sa brojem pet. ne znam sta da vise kazem, sve smo vidjeli sve je suvisno priccati, jer covjek ima sve. prosle godine nam je trebalo biti jasno ko je ovaj covjek....ako ga ne dovedu vise nema smisla pricati o bilo cemu..ono sto sam na pocetku govorio se obistinilo, jednostavno danas su mi oci bile pune suza kada sam vidio ovog momka,nisam bio u skenderiji zbg nekih porodicnih problema,legendo svaka ti cast, i ako ne potpises za nas i ne budes igrao za nasu repku, uvijek ces imati moje postovanje i divljenje,jer si to apsolutno zasluzio....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 maj 2009, 22:31

Jovanović je klasa nema šta. Igra odlično, daje dosta poena, lako se oslobađa svojih čuvara. Mislim da bi Bosna trebala uraditi nešto da ga dovede.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 maj 2009, 22:31

mahalac je napisao/la:Jovanovic je dobar play, po onome sto sam vidio uprava tuzlaka ga tretira kao "titu" :mrgreen: u sustini on im je i sve sto imaju i oko cega se vrte pa im nije zamjeriti. Dakle siguran sam da ce odvojiti i od usta da ga zadrze. Eh sad stvarno pitanje je koliko bi onda kkbosna trebala da ga plati i koliko bi to financijski ukupno gledano bilo isplativo u odnosu na druge potrebe i zeljena dostignuca.
ma neee,nasoj upravi je toliko drago sto on dobro igra,da bi ga sto bolje i za sto vece pare "uvalili" nekoj ekipi,gledao sam prvo poluvrijeme iznenadila me dobra igra nasih,posebno jos kad sam kasnije cuo da imamo 23 razlike,medjutim nekako kao da sam znao da ce doci do tog nekog pada,nisam vjerovao da mogu ispustit toliku razliku,al sam kontao da ce bit tesko...zasto poraz,zasto pad pred kraj,zato sto 7-8 igraca igra citavu utakmicu,rotacija je minimalna i momci igraju dok imaju snage,poslije slijedi pad..politika uprave nije da idu na prvo mjesto,nije da se bore za NLB,nego zato da sto bolje prodaju igrace i zato su izgubili podrsku grada i publike,tako da Bosnu u Mejdanu ne ceka nista posebno ,kao sto ste vidjeli i u ligi 8..da je ova uprava htjela i da ima namjeru da "odvaja od svojih usta" doveli bi sad 2 igraca,pojacali rotaciju,imali bi armiju od 5-6000 navijaca kuci,a sa par dobrih rezultata i odgovarajucim pumpanjem atmosfere i sigurno 100-150 navijaca i u Skenderiji u nekoj 3.utakmici,e tek tada bi to bila Sloboda koja nesto moze uraditi,koja bi i u gostima se osjecala kao kuci,a ovako bez navijaca i sa dosta limitiranim kadrom,ovo je maximum i sto je zalosno CILJ Slobode,samo da namuce malo nekog
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.